Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:Dziewczyny przyszłam do Was poojojować. Przyszły wyniki mojego M i chyba nawet na zwykłe IVF się nie załapiemy... Fragmentacja DNA żołnierzyków wyszła fatalnie - 33%. Także czeka nas teraz badanie kariotypów i zobaczymy co dalej.
Inna ja też nie do końca znam się na tak szczegółowych badaniach nasienia, ale z tego co piszesz, to wygląda nieciekawie pewnie w takim razie będzie musieli zrobić ICSI ?kotek87 lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
nick nieaktualnyPaulinucha87 wrote:Hej!możesz coś więcej napisać o tym prześwietleniu ?ja na początku nastepnego cyklu(jeżeli teraz sie nie uda)chce zrobic takie zdjecie i bedzie to zdjecie zębów,szczęki .Wiem,że bede miałą na sobie fartuch ochronny i ze takie fotki najlepiej robicwłasnie na samym poczatku cyklu,dlatego chce zrobic jak bede miała @.Napisz proszę czego to djecie mialas i czy byłas ochroniona?
-
innamorata88 wrote:Dziewczyny przyszłam do Was poojojować. Przyszły wyniki mojego M i chyba nawet na zwykłe IVF się nie załapiemy... Fragmentacja DNA żołnierzyków wyszła fatalnie - 33%. Także czeka nas teraz badanie kariotypów i zobaczymy co dalej.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
lollita wrote:Chyba u mnie nici z dzidziusia:( zrobilam kolejny test i nic... Wiem ze robilam go wieczorem ale to juz 7dp... Nie powonno juz cos byc???
-
lollita wrote:Chyba u mnie nici z dzidziusia:( zrobilam kolejny test i nic... Wiem ze robilam go wieczorem ale to juz 7dp... Nie powonno juz cos byc???
W 9dpo to juz tak mega mega najwczesniej. Ale lepiej zaczynać w 10dpo
Inna, a wy chcieliście zwykle in vitro, a nie icsi? Ja nie brałam nawet pod uwage tej zwykłej metody jak juz podchodzę do tak skomplikowanego i drogiego zabiegu to chce porzadnie wybrać plemnika.
Icsi przy tym wyniku bedzie juz ok? Bo ja nie znam sie na tym badaniu.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
suri2016 wrote:Inna ja też nie do końca znam się na tak szczegółowych badaniach nasienia, ale z tego co piszesz, to wygląda nieciekawie pewnie w takim razie będzie musieli zrobić ICSI ?
DFI > 30% wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia"
Nawet nie ICSI - IMSI 6000 ew. ale i to nie daje gwarancji. Jutro zapisuję nas do poradni genetycznej na badanie kariotypu. Jeśli tam będzie ok, to podejdziemy do IMSI, jeśli i tam się posypie to przed transferem czeka nas genetyczna diagnostyka zarodków. Ehhh wiecznie pod górę.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Niestety jest źle:
DFI > 30% wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia"
Nawet nie ICSI - IMSI 6000 ew. ale i to nie daje gwarancji. Jutro zapisuję nas do poradni genetycznej na badanie kariotypu. Jeśli tam będzie ok, to podejdziemy do IMSI, jeśli i tam się posypie to przed transferem czeka nas genetyczna diagnostyka zarodków. Ehhh wiecznie pod górę.
A próbujesz suplementować emka q 10 ? Moze to nie da speturalnych wynikow ale moze jednak
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A próbujesz suplementować emka q 10 ? Moze to nie da speturalnych wynikow ale moze jednak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 20:51
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
-Monika- wrote:Prześwietlenie klatki piersiowej, nie miałam żadnego fartucha, byłam goła od pasa w góre
Dziękuje za odpowiedz.W takim wypadku rozumiem Twoje zniecierpliwienie dot.miesiączki i stresu z tym wszystkim związanym.
Ja chce sobie założyć aparat na ząbki w każdym msc wierze,że to juz ostatni cykl i napewno zajde w ciąże,ale juz koniec!jak dostanę @ odrazu jade na zdjecia.
Mam nadzieje,ze niebawem dostaniesz @.Powodzenia! -
innamorata88 wrote:Do tej pory wciskałam mu androvit. Od jutra jedziemy z kwasem foliowym, końską dawką witaminy c (stawiamy na antyoksydanty), q10 i glutation w zastrzykach. 10tego wizyta w klinice i umawianie androloga. Co dalej? Nie wiem. Chciałabym, żeby fragmentacja zmalała przynajmniej o te parę procent, to się przełoży na zwiększone szanse na uzyskanie zdrowych zarodków bez dodatkowych procedur... Ehhh masakra.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyPaulinucha87 wrote:Dziękuje za odpowiedz.W takim wypadku rozumiem Twoje zniecierpliwienie dot.miesiączki i stresu z tym wszystkim związanym.
Ja chce sobie założyć aparat na ząbki w każdym msc wierze,że to juz ostatni cykl i napewno zajde w ciąże,ale juz koniec!jak dostanę @ odrazu jade na zdjecia.
Mam nadzieje,ze niebawem dostaniesz @.Powodzenia! -
CzeresniowaMama wrote:Ja miałam żywa czerwona krew na samiusieńkim początku. W takkiej ilości nie sadze by mogło być to cos złego.
Dziewczyny wlasnie kupiłam oeparol jak go brać ? Pisze, ze 5 tabsow tak bierzecie ? I od kiedy do kiedy ?
Ja biore od pierwszego dnia do ovu. Najpierw 3 na dobe, a w okolicach ovu 5:) -
innamorata88 wrote:Do tej pory wciskałam mu androvit. Od jutra jedziemy z kwasem foliowym, końską dawką witaminy c (stawiamy na antyoksydanty), q10 i glutation w zastrzykach. 10tego wizyta w klinice i umawianie androloga. Co dalej? Nie wiem. Chciałabym, żeby fragmentacja zmalała przynajmniej o te parę procent, to się przełoży na zwiększone szanse na uzyskanie zdrowych zarodków bez dodatkowych procedur... Ehhh masakra.
nic dziwnego skoro nawet imsi ani badania genetycznego zarodków nie oferują...
Ty w jakiej klinice robisz ivf?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
Inna, a normalne badanie nasienia jak wychodziło? Da sie jakos po nim wywnioskować ze jest problem i lepiej zbadać dogłębniej?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Wpadłam tylko zgłosić biel w 10dpo...czekam na @
Powodzonka kobiety -
Przyszłam się przywitać i pogratulować nowych fasolek
U mnie już jest rozciągliwy śluz, więc owulka będzie w weekend. Nie wiem czy to zasługa ovarinu, bo biorę go raptem tydzień, ale strasznie mnie dziś podbrzusze bolało z lewej strony, a raczej takich bóli nie miewam.