X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Dziewczyny przyszłam do Was poojojować. :( Przyszły wyniki mojego M i chyba nawet na zwykłe IVF się nie załapiemy... Fragmentacja DNA żołnierzyków wyszła fatalnie - 33%. Także czeka nas teraz badanie kariotypów i zobaczymy co dalej.

Inna ja też nie do końca znam się na tak szczegółowych badaniach nasienia, ale z tego co piszesz, to wygląda nieciekawie :( pewnie w takim razie będzie musieli zrobić ICSI ?

kotek87 lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Hej!możesz coś więcej napisać o tym prześwietleniu ?ja na początku nastepnego cyklu(jeżeli teraz sie nie uda)chce zrobic takie zdjecie i bedzie to zdjecie zębów,szczęki .Wiem,że bede miałą na sobie fartuch ochronny i ze takie fotki najlepiej robicwłasnie na samym poczatku cyklu,dlatego chce zrobic jak bede miała @.Napisz proszę czego to djecie mialas i czy byłas ochroniona?
    Prześwietlenie klatki piersiowej, nie miałam żadnego fartucha, byłam goła od pasa w góre :-(

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Dziewczyny przyszłam do Was poojojować. :( Przyszły wyniki mojego M i chyba nawet na zwykłe IVF się nie załapiemy... Fragmentacja DNA żołnierzyków wyszła fatalnie - 33%. Także czeka nas teraz badanie kariotypów i zobaczymy co dalej.
    Przykro mi caly czas pod górkę ale nadzieja w tym że jednak masz brzdąca w domu i na pewno nie będzie tak źle . Trzymam kciuki bo przynajmiej wiesz w czym problem. Dobrez że żyjemy w czasach gdy technika jest tak do przodu.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba u mnie nici z dzidziusia:( zrobilam kolejny test i nic... Wiem ze robilam go wieczorem ale to juz 7dp... Nie powonno juz cos byc???

4 cs:)
  • Katik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Chyba u mnie nici z dzidziusia:( zrobilam kolejny test i nic... Wiem ze robilam go wieczorem ale to juz 7dp... Nie powonno juz cos byc???
    Przydałoby się poczekać przynajmniej do 10. 6,7 zazwyczaj się dopiero zagnieżdża więc test nie wyjdzie.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Nie powinno, 7dpo to moze 0,1% kobiet w ciąży wychodzi pozytyw :)
    W 9dpo to juz tak mega mega najwczesniej. Ale lepiej zaczynać w 10dpo

Inna, a wy chcieliście zwykle in vitro, a nie icsi? Ja nie brałam nawet pod uwage tej zwykłej metody jak juz podchodzę do tak skomplikowanego i drogiego zabiegu to chce porzadnie wybrać plemnika.
    Icsi przy tym wyniku bedzie juz ok? Bo ja nie znam sie na tym badaniu.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Widze kochana ze ty jeszcze zielo a w temacie ☺ nie ma prawa wyjsc ci test 7dpo. Czasem nawet 14dpo jeszcze nie wychodza. Poczekaj minimum 5 dni i jedz na bete ☺

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Inna ja też nie do końca znam się na tak szczegółowych badaniach nasienia, ale z tego co piszesz, to wygląda nieciekawie :( pewnie w takim razie będzie musieli zrobić ICSI ?
    Niestety jest źle:
    DFI > 30% wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia"

:(

Nawet nie ICSI - IMSI 6000 ew. ale i to nie daje gwarancji. Jutro zapisuję nas do poradni genetycznej na badanie kariotypu. Jeśli tam będzie ok, to podejdziemy do IMSI, jeśli i tam się posypie to przed transferem czeka nas genetyczna diagnostyka zarodków. Ehhh wiecznie pod górę. :(

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Niestety jest źle:
    DFI > 30% wynik nieprawidłowy; >30% plemników z defektami genetycznymi interpretuje się jako bardzo niski lub wręcz zerowy potencjał do zapłodnienia"

:(

Nawet nie ICSI - IMSI 6000 ew. ale i to nie daje gwarancji. Jutro zapisuję nas do poradni genetycznej na badanie kariotypu. Jeśli tam będzie ok, to podejdziemy do IMSI, jeśli i tam się posypie to przed transferem czeka nas genetyczna diagnostyka zarodków. Ehhh wiecznie pod górę. :(

A próbujesz suplementować emka q 10 ? Moze to nie da speturalnych wynikow ale moze jednak

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak jestem zielona:) dzieki laski za wsparcie... Zaczynam panikowac powoli ale poczekam z tym testowaniem... Jestem strasznie niecierpliwa.

4 cs:)
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A próbujesz suplementować emka q 10 ? Moze to nie da speturalnych wynikow ale moze jednak
    Do tej pory wciskałam mu androvit. Od jutra jedziemy z kwasem foliowym, końską dawką witaminy c (stawiamy na antyoksydanty), q10 i glutation w zastrzykach. 10tego wizyta w klinice i umawianie androloga. Co dalej? Nie wiem. Chciałabym, żeby fragmentacja zmalała przynajmniej o te parę procent, to się przełoży na zwiększone szanse na uzyskanie zdrowych zarodków bez dodatkowych procedur... Ehhh masakra. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 20:51

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Prześwietlenie klatki piersiowej, nie miałam żadnego fartucha, byłam goła od pasa w góre :-(

Dziękuje za odpowiedz.W takim wypadku rozumiem Twoje zniecierpliwienie dot.miesiączki i stresu z tym wszystkim związanym.
    Ja chce sobie założyć aparat na ząbki w każdym msc wierze,że to juz ostatni cykl i napewno zajde w ciąże,ale juz koniec!jak dostanę @ odrazu jade na zdjecia.
    Mam nadzieje,ze niebawem dostaniesz @.Powodzenia!

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Do tej pory wciskałam mu androvit. Od jutra jedziemy z kwasem foliowym, końską dawką witaminy c (stawiamy na antyoksydanty), q10 i glutation w zastrzykach. 10tego wizyta w klinice i umawianie androloga. Co dalej? Nie wiem. Chciałabym, żeby fragmentacja zmalała przynajmniej o te parę procent, to się przełoży na zwiększone szanse na uzyskanie zdrowych zarodków bez dodatkowych procedur... Ehhh masakra. :(
    Oby dr miał dobry plan który zadziała. Najgorsze te czekanie bo spokój w stylu Zen raczej nie pomoże tylko trzeba działać

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Dziękuje za odpowiedz.W takim wypadku rozumiem Twoje zniecierpliwienie dot.miesiączki i stresu z tym wszystkim związanym.
    Ja chce sobie założyć aparat na ząbki w każdym msc wierze,że to juz ostatni cykl i napewno zajde w ciąże,ale juz koniec!jak dostanę @ odrazu jade na zdjecia.
    Mam nadzieje,ze niebawem dostaniesz @.Powodzenia!
    wyczekiwana @ jak u nastolatki. ;-)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama wrote:
    Ja miałam żywa czerwona krew na samiusieńkim początku. W takkiej ilości nie sadze by mogło być to cos złego.

Dziewczyny wlasnie kupiłam oeparol jak go brać ? Pisze, ze 5 tabsow tak bierzecie ? I od kiedy do kiedy ?

Ja biore od pierwszego dnia do ovu. Najpierw 3 na dobe, a w okolicach ovu 5:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Kurczę, a nam nawet klinika nie kazała robić takiego badania tylko zwykle nadanie nasienia...
    nic dziwnego skoro nawet imsi ani badania genetycznego zarodków nie oferują...
    Ty w jakiej klinice robisz ivf?

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, a normalne badanie nasienia jak wychodziło? Da sie jakos po nim wywnioskować ze jest problem i lepiej zbadać dogłębniej?

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko zgłosić biel w 10dpo...czekam na @ :/
    Powodzonka kobiety

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • agacia Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się przywitać i pogratulować nowych fasolek :)

U mnie już jest rozciągliwy śluz, więc owulka będzie w weekend. Nie wiem czy to zasługa ovarinu, bo biorę go raptem tydzień, ale strasznie mnie dziś podbrzusze bolało z lewej strony, a raczej takich bóli nie miewam.

• kajax Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciągle testy ovu pozytywne. 3 dni do @

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ