Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarna84 wrote:Dziewczyny, czytam Was regularnie, niektóre pamiętam z świątecznego testowania, Suri ciesze się ogromnie Twoim szczęściem, Inna przykro mi, że grudniowy pozytyw nie zaowocował powodzeniem, wierzę, że mimo obecnych perturbacji, wiosenne in vitro przyniesie Wam upragnione rodzeństwo dla syna. Ja w świątecznym testowaniu chwaliłam się pozytywnym testem, niestety wszystko poszło nie po mojej myśli, poronilam, aktualnie odzyskuje równowagę, już pogodziłam się z tą straszna pustka, która zastałam tak nagle. Choć jeszcze się nie staram, czekam na pierwszą @, potem po konsultacji z lekarzem podejmę decyzję kiedy wrócić do gry, to chcę już teraz być z powrotem między Wami. W końcu wszystkie nas łączy jedno marzenie. Gratuluję wszystkim zafasolkowanym w ostatnich tygodniach, rosnijcie zdrowo!
Sarna84 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
innamorata88 wrote:5% Kochana to już w normach WHO do naturalnego poczęcia się mieści także nie jes tragicznie :* Wspomnij lekarzowi o badaniach immunoglobii, bo często tam jest pies pogrzebany.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Dziewczyny, ja to chyba w lutym nie będę jednak testować. Jeśli mój wykres i objawy się nie mylą, owu miałam w 6 dc. Nigdy mi się takie coś nie zdarzyło.. test owu dzisiaj w 8 dc wyszedł jaśniejszy dużo niż wczoraj, a wczoraj był już pozytyw. Starania niby były, ale w 6 dc to marne szanse aby jajeczko było odpowiednio dojrzałe i endo odbudowane po @.
Inna, bertha, wierzę, że IVF szybko przyniesie Wam upragnione szczęście. Będę Wam mocno kibicować!bertha lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/6e32d005ae28.jpg.html
Dziewczyny co myślicie? Pozytyw? Jeśli tak to bardzo wcześnie. Zazwyczaj mam owulację 18dc, chociaż ostatnio cykl się skrócił o 3 dni.Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
bertha wrote:O, a powiedz cos wiecej na temat tego badania? Moj gin nie lubi badaniami drążyć wiec raczej sama bym to badanie zaplanowała dla własnej wiedzy. To rozumiem badanie dla M, z krwi czy nasienia? O czym mówi?
Tu znalazłam wątek, na Naszym Bocianie czytalam, że u dziewczyn, ze stwierdzoną ,,nadgorliwością" układu odpronościowego takie postępowanie przyniosło wymierne efekty.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,191,158912395,158912395,Komorki_NK_Lek_Intralipid.htmlMikołaj 25.04.2011
-
summer86 wrote:Dziewczyny, ja to chyba w lutym nie będę jednak testować. Jeśli mój wykres i objawy się nie mylą, owu miałam w 6 dc. Nigdy mi się takie coś nie zdarzyło.. test owu dzisiaj w 8 dc wyszedł jaśniejszy dużo niż wczoraj, a wczoraj był już pozytyw. Starania niby były, ale w 6 dc to marne szanse aby jajeczko było odpowiednio dojrzałe i endo odbudowane po @.
Inna, bertha, wierzę, że IVF szybko przyniesie Wam upragnione szczęście. Będę Wam mocno kibicować!Mikołaj 25.04.2011
-
Mada92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/6e32d005ae28.jpg.html
Dziewczyny co myślicie? Pozytyw? Jeśli tak to bardzo wcześnie. Zazwyczaj mam owulację 18dc, chociaż ostatnio cykl się skrócił o 3 dni.
Mada chyba pozytyw, choć pewności nie mam, bo test już wyblakl trochę.. ale działac nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 17:29
Mada92 lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
innamorata88 wrote:Matko to faktycznie szybko... a nie były to może chwilowe zawirowania hormonalne? Może poczekaj do połowy cyklu i powtórz test owu, albo wybierz się na monitoring.
W środę mam wizytę, to będzie 11 dc, zobaczymy co tam u mnie jest grane. Zmęczona już jestem tym wszystkim..
-
suri2016 wrote:Mada chyba pozytyw, choć pewności nie mam, bo test już wyblakl trochę.. ale działac nie zaszkodzi
Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
Mada92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/6e32d005ae28.jpg.html
Dziewczyny co myślicie? Pozytyw? Jeśli tak to bardzo wcześnie. Zazwyczaj mam owulację 18dc, chociaż ostatnio cykl się skrócił o 3 dni.
Na moje oko to pozytywnie
A propo dziewczyny mam pytanie...Jak u was ze staraniami ? Kiedy jest pozytywny test owulacyjny to najlepiej wtedy codziennie czy co dwa dni na przykład?
Przeglądam mój wykres z ostatniego mc. i po teście owul. starania były w dniu pozytywnego testu i dzień później potem dopiero po 5 dniach znów. -
Tusiek86 wrote:Na moje oko to pozytywnie
A propo dziewczyny mam pytanie...Jak u was ze staraniami ? Kiedy jest pozytywny test owulacyjny to najlepiej wtedy codziennie czy co dwa dni na przykład?
Przeglądam mój wykres z ostatniego mc. i po teście owul. starania były w dniu pozytywnego testu i dzień później potem dopiero po 5 dniach znów.
Co do starań, 2 cykle temu serduszkowaliśmy się cztery, dwa i jeden dzień przed owu i w owulację też i kicha. W poprzednim cyklu tylko 3 dni przed i w owulację. I też nic...Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
Mada92 wrote:Kurczę bardzo wcześnie. A śluzu płodnego za dużo nie mam. Dopiero dzisiaj...
Co do starań, 2 cykle temu serduszkowaliśmy się cztery, dwa i jeden dzień przed owu i w owulację też i kicha. W poprzednim cyklu tylko 3 dni przed i w owulację. I też nic...
To jak gra w totka trochę...w tym cyklu chyba "przycisnę" nas i postaram się od poztywnego testu ze 4,5 dni bo w sumie pozytywny test daje znać że owulacja tuż tuż ale czasami może być dzień po pozytywnym teście a czasami trzy .. ja tak to rozumiem.
-
Tusiek86 wrote:To jak gra w totka trochę...w tym cyklu chyba "przycisnę" nas i postaram się od poztywnego testu ze 4,5 dni bo w sumie pozytywny test daje znać że owulacja tuż tuż ale czasami może być dzień po pozytywnym teście a czasami trzy .. ja tak to rozumiem.Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
https://naforum.zapodaj.net/3e46547a20a1.jpg.html
To test 6dpo znacznie za wcześnie ale do cierpliwych nie należę jest juz wyschniety ale wydawało mi się ze w przewidywanym czasie podanym na teście widoczny był cień,nie biorę tego poważnie, bo w zeszłym miesiącu po czasie (jak wielu) wychodziły podobnie dodatnie wklejam jako ciekawostkę, chociaż nie wiem czy coś zobaczycie
-
Mada92 wrote:Do trzech dni. Chociaż teraz zaznaczyłam na wykresie pozytywny test owu i było napisane, że owu może wystąpić dzisiaj, jutro lub pojutrze.
No właśnie gdzieś nawet do trzech dni + około 24 godziny gdzie komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia daje nawet 4 dni więc może moje , nasze starania zaraz jak był pozytywny owulacyjny ( 1 , 2 dni tylko ) akurat nie trafione były w owulacje. A bez "dobrego" śluzu płodnego też kicha. -
Madziula wrote:https://naforum.zapodaj.net/3e46547a20a1.jpg.html
To test 6dpo znacznie za wcześnie ale do cierpliwych nie należę jest juz wyschniety ale wydawało mi się ze w przewidywanym czasie podanym na teście widoczny był cień,nie biorę tego poważnie, bo w zeszłym miesiącu po czasie (jak wielu) wychodziły podobnie dodatnie wklejam jako ciekawostkę, chociaż nie wiem czy coś zobaczycie
taka "kreska" to negatyw niestety, ale nic straconego bo 6 dpo to zdecydowanie za wcześnie na testmothylek lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę