Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Daphne wrote:Dziewczynki, dzisiejszy popołudniowy, 11dpo:
https://zapodaj.net/2f5928f7f8694.jpg.html
Ja nie wiem...płaczę od 20min, uwierzę chyba dopiero jak @ jutro nie przyjdzie...powiedzcie mi proszę, CO TERAZ? Jestem totalnie zielona, to mój pierwszy cykl, gdzie widzę takie kreski na testach ciążowych a nie owu...
Jeszcze jedna sprawa...co z ? Czytałam, że na początku lepiej się wstrzymać ale ciężko mi teraz od mojego M się opędzić, nie wiem czy to wina hormonów czy czego...bardzo proszę i z góry dziękuję za pomoc!!!! Jesteście niezastąpione!!!
Piękna kreska! Gratulacje! Nie płacz! dbaj o siebie i Groszka!
-
Daphne wrote:Dziewczynki, dzisiejszy popołudniowy, 11dpo:
https://zapodaj.net/2f5928f7f8694.jpg.html
Ja nie wiem...płaczę od 20min, uwierzę chyba dopiero jak @ jutro nie przyjdzie...powiedzcie mi proszę, CO TERAZ? Jestem totalnie zielona, to mój pierwszy cykl, gdzie widzę takie kreski na testach ciążowych a nie owu...
Jeszcze jedna sprawa...co z ? Czytałam, że na początku lepiej się wstrzymać ale ciężko mi teraz od mojego M się opędzić, nie wiem czy to wina hormonów czy czego...bardzo proszę i z góry dziękuję za pomoc!!!! Jesteście niezastąpione!!!
Gratulacje! Super dwie kreseczki!
Ja dopisuję się do testujących 14 lutego. Będzie 12 dpo. Może szczęście nam dopisze!Kamelkowo lubi tę wiadomość
12.03.2015 synek Nathaniel
12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
25.11.2017 Aniołek 6 tydzień -
Dzięki dziewczyny za wsparcie! W czwartek polecę na betę.
Kolejne może i głupie pytanie...w środę wyjeżdżam do Polski...650km...wiem, że podróże mogą wydłużyć/skrócić cykl. Boję się teraz jechać, wiecie, zmiana klimatu, ciśnienia i takie tam...za bardzo panikuję?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 15:29
Sanderka. lubi tę wiadomość
-
Daphne wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie! W czwartek polecę na betę.
Kolejne może i głupie pytanie...w środę wyjeżdżam do Polski...650km...wiem, że podróże mogą wydłużyć/skrócić cykl. Boję się teraz jechać, wiecie, zmiana klimatu, ciśnienia i takie tam...za bardzo panikuję?
kreseczki ciemnieją czyli dobry znak :)jeszczce raz gratuluje! Co do podróży to jeżeli samochodem to ok nie martw się,róbcie przystanki żebyś mogła troszkę pochodzić i się rozruszać,wez poduszeczke,kocyk i traktuj sie jak księżniczkę i dbaj o siebie
Co do seksu na poczatku ciązy to zależy czy ciąża jest zagrożona(tfu tfu)to wtedy trzeba uwazać,ja jednak radziłabym razie czego po prostu unikać "ostrego"seksu hihi.Tak zapobiegawczo -
Daphne wrote:Ja od 6dpo czuję się okropnie: połączenie kaca z przeziębieniem ale bez gorączki...a dwie kreski na teście widzę trzymam kciuki!!!
Gratulacje!!! Który to cykl? Ja mam jeszcze jakąs biegunkę do tego... dosłownie siła złego na jednego
Sanderka trzymam kciuki za jutrzejszy test :*Sanderka. lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
suri2016 wrote:U mnie piersi lekko pobolewają i sutki są bolesne, a od wczoraj czuję ten jajnik, z którego była owulacja. rwie mnie aż od tyłka po stopę jutro idę na usg potwierdzić czy pecherzyk jest w macicy to zapytam czy to normalne, może jakaś torbiel się zrobiła na jajniku, czytałam, że to dość częste. do tego zmęczenie okrutne, mogłabym mieszkać pod kocem, hihi dzisiejszą beta ładna, 1814 mlu/ml, robię jeszcze jutro żeby było równo po 4 dobach od piątku i na tym kończę a jak u Ciebie?
Suri to normalne z tym jajnikiem, mnie tez tak boli z tego z którego była owulacja. Ja juz po wizycie.
Jest pęcherzyk, jest ciałko żółte. Serduszka jeszcze nie słychać niestety mam troszkę odklejona kosmowke i dostałam l4 na 2 tygodnie. Założyli mi juz kartę ciąży;)
Mam nadzieje ze jak będę leżeć to wszystko ładnie sie sklei. Powodem może być tez taki wczesny etap ciąży ze wszystko sie jeszcze nie uformowało
W przyszły poniedziałek wizyta:))
-
Asik84 wrote:Suri to normalne z tym jajnikiem, mnie tez tak boli z tego z którego była owulacja. Ja juz po wizycie.
Jest pęcherzyk, jest ciałko żółte. Serduszka jeszcze nie słychać niestety mam troszkę odklejona kosmowke i dostałam l4 na 2 tygodnie. Założyli mi juz kartę ciąży;)
Mam nadzieje ze jak będę leżeć to wszystko ładnie sie sklei. Powodem może być tez taki wczesny etap ciąży ze wszystko sie jeszcze nie uformowało
W przyszły poniedziałek wizyta:))
jeszcze trochę za wcześnie żeby było widać serduszko, nic się nie martw. ja jestem kilka dni za Tobą, więc na pewno u mnie nie będzie widać nic oprócz pecherzyka. a cialko zolte masz na myśli w jajniku czy już w pecherzyku? a jakiej wielkości pecherzyk? leży teraz i wypoczywać dużoAsik84 lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
evve wrote:dziewczyny - trzymam za Was kciuki
Ja przed porodem usłyszałam, że to "taki trochę boleśniejszy okres" - a, ze wtedy @ były praktycznie bezbolesne to nic się nie bałam. Na porodówce przeżyłam szok i największy ból w zyciu ( który i tak skończył się cc) - także opisy skali bólu są bardzo subiektywne, każda ma troszkę inną skalę wytrzymałości.
ból porodowy to największy ból który w ogóle człowiekowi moze sie przytrafić, porównywalny z oderwaniem na żywca nogi. I tu nie chodzi o prog bolowy. Jedna po prostu bardziej wytrzymuje a inna mniej, ale boli tak samo. Ja byłam w tej samej sytuacji co ty. Chcialam być wspaniałą matką taką jaką Zawsze chciałam być chciałam swoje dziecko urodzić naturalnie tak jak wszystkie kobiety i czekałam na ten cudowny ból porodowy a po 15 godzinach okazało się że mam rozwarcie 3 dziecku zaczął zanikać tętno miałam robioną cesarkę w całkowitej narkozie tak że nie mogłam nawet własnego dziecka po urodzeniu przywitać. To był dla mnie koszmarny cios Ponieważ wizualizować sobie te chwile odkąd skończyłam 18 lat. A ból i strach był taki że wpadłam w taki szał ze strachu że musieli mnie do łóżka przypiąć pasami żeby podać mi narkozę. A najgorsze chwile przeżyłam wtedy kiedy Obudziłam się po narkozie i nie widzę swojego dziecka obok. Nikomu czegoś takiego nie życzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:30
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Dziewczynki mam do Was pytanie, bo chyba jestem zielona (albo niedouczona )
Byłam dziś na USG, ale za wiele się nie dowiedziałam bo to było na NFZ ale czytam sobie teraz opis i mam:
Jajnik prawy o wym. 27 na 21 z ciałkiem żółtym. Co to znaczy?
I endo 8 mm.
Dziś moj 20 dc, nie wiem kiedy była owulka bo nie mierzyłam w tym cyklu temperatury.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A co jest najlepsze? Ze tego bólu sie na serio juz na drugi dzień nie pamięta i to jest wspaniale, nie chciało mi sie wierzyć ze tak jest jak zwykle kobiety mówią, ale jednak. I jakbym miała dla drugiego dziecka cos takiego przeżyć to przezylabym jeszcze raz. Ale jak sie uda machnąc drugiego dzieciaczka .. To nie bede z siebie robiła juz gieroja: na pewno bedzie to planowana cesarka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:42
Karolina90 wrote:Dziewczynki mam do Was pytanie, bo chyba jestem zielona (albo niedouczona )
Byłam dziś na USG, ale za wiele się nie dowiedziałam bo to było na NFZ ale czytam sobie teraz opis i mam:
Jajnik prawy o wym. 27 na 21 z ciałkiem żółtym. Co to znaczy?
I endo 8 mm.
Dziś moj 20 dc, nie wiem kiedy była owulka bo nie mierzyłam w tym cyklu temperatury.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Owulka była, endo troszkę słabe, ale norma do zagnieżdżenia to 7mm.
Chociaż tyle dobrego szkoda, że nie powiedzieli mi chociaz kiedy ta owulacja była👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
A ja czekam do 19. Mam wizyte u ginekologa. Zobaczymy co sie dzieje z tymi chorobami i czy okres przyjdzie czy nie. Szynkę mam nisko, zamknięta i duzo białego sluzu. I wszystko spulchnione na maksa.
Sanderka. lubi tę wiadomość
Karolina90 wrote:Chociaż tyle dobrego szkoda, że nie powiedzieli mi chociaz kiedy ta owulacja była
nie da się niestety określić dokładnie kiedy, ale jeśli nie bylo widać peknietego pecherzyka to pewnie minęły już jakieś 2-3 dni u mnie np jak byłam na monitoring w styczniu to było jeszcze widać pecherzyk, ale już zapadniety, a po owulacji już było od kilku godzin do doby maksymalnie..3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:nie da się niestety określić dokładnie kiedy, ale jeśli nie bylo widać peknietego pecherzyka to pewnie minęły już jakieś 2-3 dni u mnie np jak byłam na monitoring w styczniu to było jeszcze widać pecherzyk, ale już zapadniety, a po owulacji już było od kilku godzin do doby maksymalnie..
Właśnie nie wiem, czy nie było pękniętego pęcherzyka bo ten lekarz nic mi nie powiedział ;/ a na tym usg nic nie widze
kurde 2-3 dni, ja już obstawiałam, że jestem z tydzień po owu :d bo od tygodnia mnie okropnie bolą piersi od zewnątrz.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Chociaż tyle dobrego szkoda, że nie powiedzieli mi chociaz kiedy ta owulacja była
Karolina90 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości