X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... u mnie chyba nici z tego cyklu też, w domu i M i syn zawirusowani grypą na maksa :-( jak mnie dopadnie to już całkiem będzie kaplica :-/ Co Wam powiem mam cudną parke 11 i 6 lat. Synuś koniecznie chcę Antosia :-) a mnie po 12 latach wzięło na smażone ziemniaki :-) czyli jakby się udało będzie Antosiowa :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    A nie jest przypadkiem tak, że w późniejszych dnia cyklu endo jest za grube i może uniemożliwić dobry przepływ kontrastu?
    Hmmm może faktycznie masz rację :) Ja brałam to na chłopski rozum, że bardziej chodzi o wędrujący w jajowodach zarodek, żeby go nie ,,zdmuchnąć". ;) Ja HSG nie robię, tylko histeroskopię. Bez sensu pakować się w dodatkowe koszta, jak nam akurat jajowody do szczęścia potrzebne nie są. :D

bertha lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dzięki za rady :) jestem na ovufriend rok czasu i te owulacje zanikly ... zawsze były
    To bym znalazła dobredo gina od niepłodności. Robiłaś badania ? Jakie ? Może najwyższy czas diagnostykę.
    Zrób sobie przerwę z 2 cykle w tym czasie poszukaj dobrego gina i badania, czasem takie wyluzowanie pomaga. Ile masz lat?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Dawno Ci pisałam, że cykle masz skrajnie rozjechane. Przejdź się wreszcie do lekarza z prawdziwego zdarzenia! Obok Was w Rzeszowie macie Parensa, jeśli faktycznie chcesz zaciążych odwiedź w końcu gina, który zna się na rzeczy, a nie ,,panią od wykresu". <ściana>

cześć :) wiesz co właśnie już działam coś w tym kierunku :) zapisałam się do lekarza w krakowie , jest to lekarz naprotechnolog ale bardzo dobry i zapisałam się na te kursy... byłam już na jednej wizycie i Pani zleciła mi LH FSH między 2-4 dc i mam już zrobione wyszło 5,5 fsh i 8,42 lh. Przy 7 wyższej temperaturze idę na : progesteron, estradiol, prolaktynę na czczo i po godzinie, krzywa cukrowa i insulinowa oraz shbg testosteron. Tarczyca wyszła super 1.20. Jeszcze musze zrobić mężowi badania i jade z tym do krakowa.

bertha lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Hmmm może faktycznie masz rację :) Ja brałam to na chłopski rozum, że bardziej chodzi o wędrujący w jajowodach zarodek, żeby go nie ,,zdmuchnąć". ;) Ja HSG nie robię, tylko histeroskopię. Bez sensu pakować się w dodatkowe koszta, jak nam akurat jajowody do szczęścia potrzebne nie są. :D

Właśnie to samo o Tobie pomyślałam :) że jajowody już bez znaczenia w jakim są stanie :) ja robiłam i jedno i drugie bo jednak liczyliśmy z lekarzem na to, że uda się na naturalsie i chyba faktycznie kontrast w hsg przedmuchal mi ten nieszczęsny jajowod. a histeroskopię kiedy robisz i w jakim dc? ja robiłam oba badania w NOVUM i tam właśnie hsg robią do 12 dc, a histeroskopię do 14 dc, max 15. chyba też chodzi o to, że czym grubsza błona w macicy tym mniej widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 12:56

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    No niestety ja się z wami żegnam... beta 0,7
    Przykro mi ;( ale z pola bitwy nie schodzimy może wiosna przyniesie fasolkę!!

Lady_E lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    cześć :) wiesz co właśnie już działam coś w tym kierunku :) zapisałam się do lekarza w krakowie , jest to lekarz naprotechnolog ale bardzo dobry i zapisałam się na te kursy... byłam już na jednej wizycie i Pani zleciła mi LH FSH między 2-4 dc i mam już zrobione wyszło 5,5 fsh i 8,42 lh. Przy 7 wyższej temperaturze idę na : progesteron, estradiol, prolaktynę na czczo i po godzinie, krzywa cukrowa i insulinowa oraz shbg testosteron. Tarczyca wyszła super 1.20. Jeszcze musze zrobić mężowi badania i jade z tym do krakowa.
    Takie LH z daleka śmierdzi mi PCOS, ogarnij resztę wyników i zacznijcie coś działać. Dla mnie naprotechnologia to bujda na resorach, ale jeżeli ma Ci to pomóc od strony psychologicznej to trzymam kciuki. :)

Mikołaj 25.04.2011

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Właśnie to samo o Tobie pomyślałam :) że jajowody już bez znaczenia w jakim są stanie :) ja robiłam i jedno i drugie bo jednak liczyliśmy z lekarzem na to, że uda się na naturalsie i chyba faktycznie kontrast w hsg przedmuchal mi ten nieszczęsny jajowod. a histeroskopię kiedy robisz i w jakim dc? ja robiłam oba badania w NOVUM i tam właśnie hsg robią do 12 dc, a histeroskopię do 14 dc, max 15. chyba też chodzi o to, że czym grubsza błona w macicy tym mniej widać.
    Dokładnie :) Histeroskopię dopiero będę umawiać 10.02, u mnie endometrium nigdy d.py nie urywało, więc myślę, że gin nie będzie wymyślać i przeprowadzi badania w przyszłym tygodniu. :) Do tego zdecydowaliśmy się na scratching endometrium, także wszystko załatwi za jednym zamachem. :)

Mikołaj 25.04.2011

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Takie LH z daleka śmierdzi mi PCOS, ogarnij resztę wyników i zacznijcie coś działać. Dla mnie naprotechnologia to bujda na resorach, ale jeżeli ma Ci to pomóc od strony psychologicznej to trzymam kciuki. :)
    Ja bym odrzuciła panan12 badanie AMH,D3 i homocysteine.
    P.s ja tez w nano nie wierze no ale dobrze od czegoś zacząć.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Dokładnie :) Histeroskopię dopiero będę umawiać 10.02, u mnie endometrium nigdy d.py nie urywało, więc myślę, że gin nie będzie wymyślać i przeprowadzi badania w przyszłym tygodniu. :) Do tego zdecydowaliśmy się na scratching endometrium, także wszystko załatwi za jednym zamachem. :)

o, no to super :) czytałam, że scratching warto zrobić przed ivf, że ponoć znacznie zwiększa on szansę na zagniezdzenie :)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dobrze ze zaczelas w koncu diagnostyke. kciuki.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam sie do Lutowego testowania, termin Walentynki. Jak narazie wsrepne objawy sie pojawiaja, teraz tylko czekac.

Kamelkowo lubi tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Spróbuję zobaczymy . Może takie coś mi pomoże. Chodziłam do tyłu lekarzy i kicha nikt mi nie umiał pomóc rozkladali ręce . Może faktycznie jestem zablokowana psychicznie i jak mi ktoś pomoże tzn poprowadzi mnie to coś z tego będzie . Może też tu tkwi problem. Jakie badania trzeba zrobić żeby zdiagnozować pcos ?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    To bym znalazła dobredo gina od niepłodności. Robiłaś badania ? Jakie ? Może najwyższy czas diagnostykę.
    Zrób sobie przerwę z 2 cykle w tym czasie poszukaj dobrego gina i badania, czasem takie wyluzowanie pomaga. Ile masz lat?

Mam 26 lat. Od początku tego cyklu biorę ovarin i trzymam się diety . Podobno to ważne przy pcos żeby trzymać dietę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ się kończy a prawy jajnik tak niemiłosiernie ciągnie, strasznie boli. Dobrze że tylko co jakiś czas.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Hej dziewczyny dołączam sie do Lutowego testowania, termin Walentynki. Jak narazie wsrepne objawy sie pojawiaja, teraz tylko czekac.

w takim razie powodzenia :) oby był piękny prezent na walentynki!

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzisiejszy popołudniowy, 11dpo:

https://zapodaj.net/2f5928f7f8694.jpg.html

Ja nie wiem...płaczę od 20min, uwierzę chyba dopiero jak @ jutro nie przyjdzie...powiedzcie mi proszę, CO TERAZ? Jestem totalnie zielona, to mój pierwszy cykl, gdzie widzę takie kreski na testach ciążowych a nie owu...:D
    Jeszcze jedna sprawa...co z <3? Czytałam, że na początku lepiej się wstrzymać ale ciężko mi teraz od mojego M się opędzić, nie wiem czy to wina hormonów czy czego...bardzo proszę i z góry dziękuję za pomoc!!!! Jesteście niezastąpione!!!

AnnaManna, MalaMi*, Sanderka., Bea_, lilka1984, E_w_c_i_a, Kasiak621, Kamelkowo lubią tę wiadomość

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Gratulacje dla MamyFabianka! :)

Dziewczyny, a ja mam obawy podobne do evve ;) 6 dpo u mnie i choróbsko okrutne :/ czy w ogóle coś ma szanse w takim osłabionym organizmie się zagnieździć... ech...
    No i jutro ma pobierac progesteron, tez nie wiem, czy w chorobie to jest takie miarodajne, bo przecież nawet fl może się wydłużyć... no nic.
    Ja od 6dpo czuję się okropnie: połączenie kaca z przeziębieniem ale bez gorączki...a dwie kreski na teście widzę ;) trzymam kciuki!!!

mi_lejdi lubi tę wiadomość

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne wrote:
    Dziewczynki, dzisiejszy popołudniowy, 11dpo:

https://zapodaj.net/2f5928f7f8694.jpg.html

Ja nie wiem...płaczę od 20min, uwierzę chyba dopiero jak @ jutro nie przyjdzie...powiedzcie mi proszę, CO TERAZ? Jestem totalnie zielona, to mój pierwszy cykl, gdzie widzę takie kreski na testach ciążowych a nie owu...:D
    Jeszcze jedna sprawa...co z <3? Czytałam, że na początku lepiej się wstrzymać ale ciężko mi teraz od mojego M się opędzić, nie wiem czy to wina hormonów czy czego...bardzo proszę i z góry dziękuję za pomoc!!!! Jesteście niezastąpione!!!

raz jeszcze gratuluję, kreska wyraźna :) ja ze swojej strony polecam Ci zbadac bHCG i sprawdzić czy prawidłowo przyrosl po 48 h. do lekarza nie ma co iść wcześniej niż przy stężeniu bhcg 1500, wtedy już powinien być dobrze widoczny pecherzyk w macicy :)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Sanderka. Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Jutro testuje . Dziś powinnam dostać @ ale jej nie ma test niestety negatywny ale robiłam w południe.byłam dziś u gin i pani gin powiedziała ze nie widzi żeby się okres zbliżał ale też nie widzi żadnego dzidzi.w 9dc miałam hsg. Mąż ma słabe nasienie . A ja mam nadzieje . Nie bolą mnie piersi -zawsze bolą strasznie . Brzuch tez nie . Sama nie wiem . Ostatni @był 08.01 cykle 28 -30 max 31 dniowe

"Nigdy nie rezygnuj z marzeń . To że coś nie dzieje się teraz nie oznacza , że nie nastąpi nigdy "
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ