Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia, super kreska..:) gratuluje i Tobie tez zazdroszcze! :*
    Ktory to cykl staran? :)

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7336 10406

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Jest kreseczka! gratuluje :*

    20.02 mamy wizyte w klinice I maz bedzie mial badanie nasienia znowu.. I wiecie co? cieszy sie :P mowi ze lubi z czasu sobie zwalic w takich warunkach :) hahahah
    Nie moge doczekac sie wizyty, ale pocichutku licze, ze moze @ nie przyjdzie i wizyta jednak nie bedzie potrzebna :)
    Termin @, ktorej oczywiscie nie bedzie! mam na 18.02 ;)
    Heh :P dobrze że na takie luzackie podejście :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7336 10406

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, pierwsze kontrolne sikniecie za mną. Czy ja widzę cien? Normalnie pojawił się po jakiś 2-3 minutach
    To Nord :p nigdy nie miałam nawet cienia, ale na żywo jest jakby różowy :D oceńcie swoim wprawionym okiem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f658df5e32d9.jpg
    Krecha jak malowana, gratulacje :)

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mam luzackie po owulce, bo zawsze czuję że tym razem się udało.. Gorzej jak @ przychodzi.. Ale w miarę szybko się ogarniam :)

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7336 10406

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jajniki robią mnie w bambuko...skoro w pt była owulacja (wg USG), to tempka powinna wzrosnąć i się utrzymywać względnie wysoko, a tu dupa.... Wczoraj się cieszyłam, że już 36.63, a dzisiaj bach 36.51....grrrr. Na owulaki sikam codziennie i pozytywne były w weekend a teraz to jest cień drugiej kreski... nie ogarniam tego cyklu za grosz. Dobrze że w sobotę mną wizytę u napro to zetknie jak to od środka wygląda bo ja oszaleję inaczej. Mąż regularnie wykorzystywany, więc chociaż o żołnierzy się nie martwię. Gorzej jak mi pęcherzyki nie pękają i będą za duże w sobotę żeby nawet po ovitrelle mieć dobrą jakościowo owulację :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    malinowa, jasne zdam relacje ze szczegolami :)(nie mam nic na priv) Niecierpliwa..ale Ci zazdroszcze!!!! ale oczywiscie tak zdrowo, pozytywnie :) trzymam kciuki za kolejny przyrost :)
    Ja jestem dzisiejszym dniem za to przerażona i ta wizyta u gina :) załamał mnie trochę ostatnio więc mam spory dystans do tego. Ale moze znowu się poplacze w lab i wyniki będą w ciągu godziny :D
    Pacjent z piekła rodem. Dziewczyna z tekstem że ładny mam przyrost A ja w płacz ze doktor mówi że chyba Pozamaciczna. Tak sie przejęła ze zadzwonila ze wyniki już są na Internecie i żebym sie nie martwiła:) złoty czlowiek :)

    moni05, agge, EmiMama lubią tę wiadomość

  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 330 361

    Wysłany: 7 lutego 2019, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Emilia, super kreska..:) gratuluje i Tobie tez zazdroszcze! :*
    Ktory to cykl staran? :)
    Staramy się nieformalnie od wakacji, ale tak konkretniej od października - wtedy czytałam już to forum, regularnie mierze temperaturę i w miarę regularnie spędzamy wieczory w łóżku (z racji pracy mojego męża często jest to niemożliwe) :) teraz właśnie od tygodnia go nie ma i nawet nie mam jak z nim pogadać, a mi się przecież kilka dni temu śniło, że mu powiedziałam, że test wyszedł pozytywny ;) dziś też mi się śniło, że byłam we wczesnej ciąży i mowilismy razem najbliższej rodzinie. Nie na darmo mówi się o proroczych snach :)
    Czekam teraz na rozwój sytuacji. Momentalnie mój mózg zmienił się w papkę:p raz myślę - codziennie testy, a raz - KOBIETO ROB CO DWA DNI BETE!!
    Sorki za moja niesubordynację, ale nigdy nie miałam nawet cienia a i to moje skaczące TSH mnie zastanawialo.. :)

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5630 13247

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabo spałam, ostatecznie obudziłam się o 6:30 (pol h wcześniej niż zawsze mierze), ale temp. wyszła identycznie jak wczoraj - 36,90. Ale opuściły mnie jakoś dobre myśli, biust nie boli zupelnie, gardło owszem. Nie mam zielonego pojecia kiedy była owulacja, ale gdy myślę kiedy był seks - to nijak mi się to z owu nie zgrywa i wychodzi, że prawdopodobnie był aż 3 dni przed owu. Ten okres 13-14.02 wydaje mi się strasznie daleko :/

    moni05 lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7336 10406

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słabo spałam, ostatecznie obudziłam się o 6:30 (pol h wcześniej niż zawsze mierze), ale temp. wyszła identycznie jak wczoraj - 36,90. Ale opuściły mnie jakoś dobre myśli, biust nie boli zupelnie, gardło owszem. Nie mam zielonego pojecia kiedy była owulacja, ale gdy myślę kiedy był seks - to nijak mi się to z owu nie zgrywa i wychodzi, że prawdopodobnie był aż 3 dni przed owu. Ten okres 13-14.02 wydaje mi się strasznie daleko :/
    Dopóki tempka w górze trzeba mieć nadzieję, że małpiszon się nie zjawi :) 3 dni przed owu żołnierze nadal są bojowo nastawieni i zamierzają podbić komórkowe imperium. Trzymam kciuki żeby to był TEN cykl :*

    szona lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja się dziewczyny zbieram na betę, bedzie 44 godziny odstępu.
    Trzymajcie kciuki za wynik 1600+ :)

    Trzymam, oczywiscie :* teraz już będzie z górki, musi być :)

    Niecierpliwa..., Iwona28 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słabo spałam, ostatecznie obudziłam się o 6:30 (pol h wcześniej niż zawsze mierze), ale temp. wyszła identycznie jak wczoraj - 36,90. Ale opuściły mnie jakoś dobre myśli, biust nie boli zupelnie, gardło owszem. Nie mam zielonego pojecia kiedy była owulacja, ale gdy myślę kiedy był seks - to nijak mi się to z owu nie zgrywa i wychodzi, że prawdopodobnie był aż 3 dni przed owu. Ten okres 13-14.02 wydaje mi się strasznie daleko :/

    Masochistka :D to nie musi boleć, piersi też, może ale nie musi :)
    Dopóki nie ma @... A z resztą. :) przecież Wy jesteście w ciąży :) tylko długo przygotowywują sobie posłanko ;)

    szona lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, pierwsze kontrolne sikniecie za mną. Czy ja widzę cien? Normalnie pojawił się po jakiś 2-3 minutach
    To Nord :p nigdy nie miałam nawet cienia, ale na żywo jest jakby różowy :D oceńcie swoim wprawionym okiem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f658df5e32d9.jpg

    Gratulacje!

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam kciuki za betę!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5630 13247

    Wysłany: 7 lutego 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa! Dokładam jeszcze dwa kciuki!

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5630 13247

    Wysłany: 7 lutego 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle trochę zmieniam system swojej pracy, czekają mnie zmiany, które maja mnie zabezpieczyć „na wypadek gdybym zaszła w ciaze” - dlatego już teraz z tylu głowy sobie racjonalizuję, że jeśli się nie udało to dlatego, że najpierw trzeba ogarnąć kwestie prawno-zawodowe :D Tak czy siak, w sb mam lekarza, zobaczymy endo, powie co z prolaktyną, ustalimy kiedy zbadać męża. Jest plan, piłka w grze!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:00

    eemmiilliiaa, moni05, agge lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 7 lutego 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co bierzecie przy chorobie? Obudzilam sie z mega bolem gardla,ze ledwo przelykam sline i katar mam. Mam prenalen: syrop,pastylki do ssania i spray do nosa. Lekarz mi w grudniu nie chcial dac nic innego jak powiedzialam,ze staram sie o dziecko. Za to pozniej w aptece powiedzieli mi,ze jesli wiem,ze nie zaszlam w danym cyklu to moge brac inne leki. Wyglupiona juz jestem ale oczywiscie niczym innym nie ryzykuje od poronienia.nawet przeciwbolowo tylko apap.a Wy co myslicie? U mnie dzis pewnie @ przyjdzie,wiec zaczne nowy cykl

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 7 lutego 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5sylwian - słuchaj lekarza, bo tylko on zna Twój przypadek, a Panie w aptece generalizują, biorąc pod uwagę zdrowe kobiety, które bez problemów w tę ciążę zachodzą. Parę stron temu Angelika podała przepis na fajną miksturę na przeziębienie, to było wczoraj, więc znajdziesz na pewno :)

    Szona! Tygrysie bojowy :D takie podejście to ja szanuję :D

    5ylwian, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 7 lutego 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa kciuki :)

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • EmiMama Ekspertka
    Postów: 190 85

    Wysłany: 7 lutego 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieć wam paradoks dnia?
    Miałam dziś testować ale jest bunt...
    Zaspalam, małą musiałam w ciągu pół godziny uszykowac i zawieźć do babci. Sama w biegu do lekarza.
    A jak tak to nie mogłam się tego dnia doczekać
    Trudno, zrobię jutro. Jak ma coś wyjść to wyjdzie mocniejsze. A co!
    Miłego dnia i owocnych testów

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 lutego 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie pospieszylam ... nie dziewczynki wstrzymam sie do niedzieli lub poniedziałku bo sie denerwuje jak sie mi uda wrzucę zdj bo zapodaj mi sie nie chce otworzyć

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:03

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego