Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
JaSzczurek wrote:A który to dpo? Jak 13, 14 to rób po południu
A u nas dziś skończony 19 tydzień, zaczynamy 20, szokKiedy połówkowe?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Ale leci ten czas
Kiedy połówkowe?
Miałam już jedno w 18+0 w Norwegii. Następne usg w Polsce, we wtorek
Magduullina, EmiMama, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość
-
O mamo dziewczyny Was nadrobić
Ile tu się dzieje! Gratuluję kreseczek i trzymam kciuki za bety. Oby ta szczęśliwa passa trwała dalej.
U mnie według FF 3dp.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
JaSzczurek wrote:A który to dpo? Jak 13, 14 to rób po południu
A u nas dziś skończony 19 tydzień, zaczynamy 20, szok
Nie, dziś 11dpo
zrobię jutro
Dziś na usg jedyny pęcherzyk jaki widziałam to torbiel w cycku
Nie nastawiam się jakoś super optymistycznie na luty... Zostanę z wami chyba trochę dłużej jeśli mnie przyjmiecie -
Kojarzę, że były tu dziewczyny z Torunia, więc przywołuję, bo mam do zrobienia komplet (i więcej) badań i szukam dobrego abo, gdzie pobiorą krew na miejscu, no i nie za miliony, bo cena niektórych... Powala.
Pakiet dla ciężarówek w vitalabo kosztuje np. Ponad 300zl, nie ma w nim wszystkich badań, a wszystkie robione osobno kosztują mniej. Nie lubię takiego oszustwa... Zwłaszcza na naszym szczęściu
Ciąża ogranicza pracę mózgu, ale nie aż takGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kojarzę, że były tu dziewczyny z Torunia, więc przywołuję, bo mam do zrobienia komplet (i więcej) badań i szukam dobrego abo, gdzie pobiorą krew na miejscu, no i nie za miliony, bo cena niektórych... Powala.
Pakiet dla ciężarówek w vitalabo kosztuje np. Ponad 300zl, nie ma w nim wszystkich badań, a wszystkie robione osobno kosztują mniej. Nie lubię takiego oszustwa... Zwłaszcza na naszym szczęściu
Ciąża ogranicza pracę mózgu, ale nie aż takA potem pewnie hiv, toxo, kiłę też na nfz dostaniesz. Patrząc na ten pakiet w vitalab - większość, jeżeli nie wszystkie dostaniesz na skierowanie, tylko pewnie nie od razu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:00
-
nick nieaktualnyBeta 1654
Przyrost 91.8%
mam swoje 1600 +
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/611bacbc6dfc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:09
moni05, eemmiilliiaa, APrzybylska, buba123, MamaStasia :), OO83, Olliiii, Holibka, Malgonia, agge, Magduullina, cukrzyk1991, Olga_89, moyeu, szona, EmiMama, ANIMAJKA2, Kingulla, MonikA_89!, Malinowa91, Sasanka5, aeiouy, Beti82, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Beta 1654
Przyrost 91.8%
mam swoje 1600 +
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/611bacbc6dfc.jpg
Tak się cieszę! :*Niecierpliwa... lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
JaSzczurek wrote:A jakie badania robisz? Niektóre warto by było na skierowanie, takie jak tsh, ft4, morfologia, ob moczu i już prawie stówa w kieszeni
A potem pewnie hiv, toxo, kiłę też na nfz dostaniesz. Patrząc na ten pakiet w vitalab - większość, jeżeli nie wszystkie dostaniesz na skierowanie, tylko pewnie nie od razu.
Tylko lekarza mam prywatnie, w sensie ginekologa i nie uwzględniają tego... A lekarz rodzinny "nie przepisuje skierowań z gabinetów prywatnych" i tak w kółko...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przyrost 91.8%
mam swoje 1600 +
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/611bacbc6dfc.jpgMagduullina, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
-
Ja nie dostałam skierowania na hiv, w końcu nie robiłam.
Na NFZ dostałam różyczkę, toxo, mocz, morfo, tsh, kiłę, glukozę i może jeszcze ze 2 ale nie więcej. Bieda straszna, ale i tak warto na nfz.
Dla oszczędnych polecam prowadzenie ciąży na nfz i prywatnie jednocześnie, dużo zostaje w kieszeni na nfz. Jednak prywatnie warto robić np. usg 1,2,3 trymestru bo sprzęt na nfz często stary i słaby.
Ja szłam tym trybem całą ciążę, 2 ginów wpisywało się do kartyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:17
moni05 lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Ja nie dostałam skierowania na hiv, w końcu nie robiłam.
Na NFZ dostałam różyczkę, toxo, mocz, morfo, tsh, kiłę, glukozę i może jeszcze ze 2 ale nie więcej. Bieda straszna, ale i tak warto na nfz.
Dla oszczędnych polecam prowadzenie ciąży na nfz i prywatnie jednocześnie, dużo zostaje w kieszeni na nfz. Jednak prywatnie warto robić np. usg 1,2,3 trymestru bo sprzęt na nfz często stary i słaby.
Ja szłam tym trybem całą ciążę, 2 ginów wpisywało się do karty
Tylko wtedy też wyniki zostaną w przychodni, a prywatnie nie będzie miał...
Pójdę pogadać z lekarką w przychodni, rodzinną, bo kurde mol na co ja płacę te składki?!Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Tylko wtedy też wyniki zostaną w przychodni, a prywatnie nie będzie miał...
Pójdę pogadać z lekarką w przychodni, rodzinną, bo kurde mol na co ja płacę te składki?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:25
-
JaSzczurek wrote:Jak to w przychodni? Mój gin nie zabiera mi żadnych wyników, ewentualnie dopisuje w kartotece i tyle, wyniki mam ja. Poza tym przecież można skserować, zrobić zdjęcie
U nas jest tak, że jak przychodnia zleca wynik, to możesz się z nimi zapoznać podczas wizyty lekarskiej, tylko.
Chore, wiem, dlatego wszędzie chodzę prywatnie raczej. Ale 400 czy 500 zl za badania krwi...? No bez przesady, a ZUS za zdrowotne moje tańczy...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przyrost 91.8%
mam swoje 1600 +
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/611bacbc6dfc.jpgNiecierpliwa... lubi tę wiadomość
31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
moni05 wrote:U nas jest tak, że jak przychodnia zleca wynik, to możesz się z nimi zapoznać podczas wizyty lekarskiej, tylko.
Chore, wiem, dlatego wszędzie chodzę prywatnie raczej. Ale 400 czy 500 zl za badania krwi...? No bez przesady, a ZUS za zdrowotne moje tańczy...To nawet u mojego endokrynologa, gdzie laboratorium jest w tym samym budynku, jednocześnie przesyłają wyniki do lekarza i dostajesz karteczkę, żeby sobie online je ściągnąć. U rodzinnego czy ginekologa, to w ogóle sama przynoszę wyniki z labu, nic nie wysyłają im.
moni05 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Kojarzę, że były tu dziewczyny z Torunia, więc przywołuję, bo mam do zrobienia komplet (i więcej) badań i szukam dobrego abo, gdzie pobiorą krew na miejscu, no i nie za miliony, bo cena niektórych... Powala.
Ciąża ogranicza pracę mózgu, ale nie aż taka poza tym.... Masz kartę ciąży, a ja nie?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:40