X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, wszystkiego najlepszego, samych wspanialosci i spelnienia marzen :*

Irvine, jeszcze raz wszystkiego, naj, naj, naj :) Niech Maz pieknie dba o Ciebie i Wasze Malenstwa, ktore -mam nadzieje- pojawia sie lada chwila :*

Niecierpliwa, dobrze, ze wychodzisz, nie ma jak w domu... Bardzo Ci wspolczuje, trzymaj sie cieplutko, Kochana

Moj uciekl mi wczoraj w delegacje, ale na szczescie zdazy wrocic na owu, pod koniec tygodnia. Akurat do tego czasu dojdzie zakupiony prezent walentynkowy- stroj pielegniarki :D Moze on przyniesie nam szczescie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:08

Irvine90, Ochmanka, moni05, moyeu, aeiouy, agge, Malgonia, Arashe, nuśka91, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Irvine90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Oj szona to ja chyba trafiłam na wyjątek. Moja dzięki Bogu już była tesciowa na dobre zaczęła pranie mózgu po ślubie. Mi żyć nie dała, syn okazał się maminsynkiem do kwadratu a ja teraz jestem szczęśliwa z prawdziwym facetem.
    Jak ja Cię rozumiem. Też myślę, że moja się nie uspokoi, ale właśnie najważniejsze, co na to wszystko facet. Ja swojego prostowałam 4 lata i na szczęście sprostować się dał, ale miałam już po drodze wiele chwil zwątpienia. Jak facet stoi po stronie mamusi, to już niestety najczęściej nie da się nic zrobić poza szybką ucieczką z takiego chorego trójkąta...

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Stasia kciuki za wizytę :) obejrzysz sobie Okruszka, reszta to formalność, jest dobrze :* daj znać :)

Irvine, cieszę się, że wszystko poszlo w miare mozliwosci dobrze. Pomysl nad tym zakazem, to nie glupi pomysl... Jak tak mozna, nie wiem. Wazne, ze macie siebie i bedziecie mieli wspaniale dziecko/dzieci, jak tam chcecie, nic wiecej do szczęścia nie trzeba :)

Irvine90 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, Ty zbóju! Show must go on, ale będzie opowieść, jak właśnie wtedy zaskoczy :D

Sasanka5, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Jak ja Cię rozumiem. Też myślę, że moja się nie uspokoi, ale właśnie najważniejsze, co na to wszystko facet. Ja swojego prostowałam 4 lata i na szczęście sprostować się dał, ale miałam już po drodze wiele chwil zwątpienia. Jak facet stoi po stronie mamusi, to już niestety najczęściej nie da się nic zrobić poza szybką ucieczką z takiego chorego trójkąta...
    No właśnie. Dla Was ona nie straszna bo trzymajcie się razem. Moja mama trafiła na taką samą teściową tylko że tata stał za nią i dlatego są razem do tej pory. A babcia faktycznie odpuściła więc teoria o uspokajaniu teściowej jak najbardziej prawdziwa;)

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Arashe, wszystkiego najlepszego, samych wspanialosci i spelnienia marzen :*

Irvine, jeszcze raz wszystkiego, naj, naj, naj :) Niech Maz pieknie dba o Ciebie i Wasze Malenstwa, ktore -mam nadzieje- pojawia sie lada chwila :*

Niecierpliwa, dobrze, ze wychodzisz, nie ma jak w domu... Bardzo Ci wspolczuje, trzymaj sie cieplutko, Kochana

Moj uciekl mi wczoraj w delegacje, ale na szczescie zdazy wrocic na owu, pod koniec tygodnia. Akurat do tego czasu dojdzie zakupiony prezent walentynkowy- stroj pielegniarki :D Moze on przyniesie nam szczescie...
    Sasanka szaalona:) Ja na walentynki mam koronkowy komplecik:D

Sasanka5 lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Sasanka szaalona:) Ja na walentynki mam koronkowy komplecik:D

To starania robia ze mnie bezpruderyjna diablice. Mysle sobie, ze im bardziej rozgrzeje M., tym wiecej wyleci i wieksze szanse na bobo:D Tez ogladalam koronkowe komplety, ale na stronie, na ktora weszlam, byly same z dziura na tylku jak do kolonoskopii :D

Ochmanka, Angelika1313, Irvine90, aeiouy, moyeu, agge, moni05, Malgonia, nuśka91, Emmainthegarden, MonikA_89!, szona, Ania_85_, Ineez lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    To starania robia ze mnie bezpruderyjna diablice. Mysle sobie, ze im bardziej rozgrzeje M., tym wiecej wyleci i wieksze szanse na bobo:D Tez ogladalam koronkowe komplety, ale na stronie, na ktora weszlam, byly same z dziura na tylku jak do kolonoskopii :D
    Hahahaha bez kitu! Muszę mojemu powiedzieć że to jest bielizna do kolonoskopii bo on się zawsze śmieje z tych gaci z dziurą :D
    Oj tam od razu bezpruderyjna, tosz to w seksie o miłość i przyjemność chodzi. Jak się komuś zabawa w greya podoba to proszę bardzo, do woli ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:56

Angelika1313 lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • Tele...79 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Cześć. Ja już siedzę w labo. Nie robiłam rano testu dla ponownego sprawdzenia, bo sie okazało, że mam w domu same o czułosci 25. A krew i tak prawdę powie. Choć wyniki dopiero koło 16 ;-)
    Trzymam kciuki.

MamaStasia- na pewno jest wszystko dobrze ta więc nie stresuj się nie potrzebnie.

Arashe- Wszystkiego Najlepszego,dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń.

Arashe lubi tę wiadomość

31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Tele...79 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 12dpo zrobiłam rano test i niestety całkowita biel!

31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Hahah, dobre! :D póki co to w ogóle zablokowałam jej numer i jak dzwoni, to myśli, że cały czas trafia na zajętą linię :P A sądowy zakaz zbliżania do poważnego rozważenia, bo nie czułabym się bezpiecznie, gdyby była w zbyt bliskiej odległości od mojego przyszłego dziecka. Nie wiem natomiast, czy problem w ogóle powstanie, bo póki co obraziła się na nas, syna wyrzekła, a nie mając już argumentów dla odwołania ślubu, powiedziała, że jestem brzydka i głupia. :) sama pisze do syna "muwiłeś", a mnie tego dnia, którego nazwała mnie brzydką, zaczepił facet na ulicy, pytając czy może mnie poznać, bo bardzo mu się podobam, a potem taksówkarz spytał o mój numer telefonu. Tak więc nie przejęłam się czarownicą :)
    Hehehe dobre. Najważniejsze ze masz swojego ukochanego i on tez widzi jakie piekło ci zgotowała. Teraz to tylko do przodu :)

Irvine90 lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:

Hahahaha :D

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:

Szkoda...

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    W drugą stronę z resztą tez nie jest dobrze. Moja teściowa jest przewspaniałą kobieta... Za bardzo. Jak kiedyś maz musil pracować na komputerze w swoim rodzinnym domu i po mojej pracy do niego pojechałam to co piec minut przychodziła, a może kanapeczki, a może cukiereczka, a może owocka... W sumie ostatnio troche pojechała po bandzie bo ona w naszym imieniu nam msze rocznicową zamówiła... No, ale całe szczęście że z nią nie mieszkamy.

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Ja też wychodzę.z takiego założenia :P mnie maz w zeszłym roku na mikołajki kupił taki czarny satynowy szlafroczek z koronkowymi rękawami. Potem przed wakacjami dokupil mi taka super prześwitująca koszulkę. Jak na razie to mój jedyny seksi zestaw :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 12:52

• Holibka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pielęgniarka, dobre Sasanka :D mój mąż jest "uczulony" na koronki, kokardki itp., najbardziej podnieca go po prostu czarna gładka bielizna ku mojej uciesze bo tylko taką najchętniej bym nosiła, ewentualnie nude :D Aż mnie ciarki przeszły na myśl że miałabym założyć koronkę, brrrrr, wszystko mnie swędzi na samą myśl o tym :D

Tele, nic nowego ci nie powiem - póki nie ma @ jest nadzieja!

U mnie zaczyna się ten czas oczekiwania na efekty starań, najgorszy bo niewiele można zrobić, czekać i ewentualnie lekko suplementować. Ja tylko kwas foliowy póki co zajadam.

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję teściowych... ja nie mogę narzekać.

Magduullina, Sasanka5 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    U mnie dziś 26dc czyli podobnie jak u Ciebie - ok 12dpo (cykle po 28-29dni). Nie robilam testu - jutro ide na bete. Nie chce szukac cienia cienstego, chcę mieć jasną sytuację. A do tego kończe dziś branie luteiny, więc dobrze byłoby wiedzieć czy mam dalej brać czy nie....
    Ale wydaje mi się, że raczej nic z tego... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 13:03

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za życzenia :) oby się spełniły!

Mama Stasia czekamy na relacje, dobrze pamiętalam że wizytujesz w moje urodziny ;)

ElfiaKsiężniczka uprzedzilas moje pytanie do Irvine jak się czuje jako żona ;D
    Co do zamawiania Mszy to właśnie mi się kojarzy, że za kogoś to inni zamawiają ^^ dobrze Wam życzą a to najważniejsze ;) może wygodną Wam potomka w ukrytej intencji!

Irvine90, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    U mnie dziś 26dc czyli podobnie jak u Ciebie - ok 12dpo (cykle po 28-29dni). Nie robilam testu - jutro ide na bete. Nie chce szukac cienia cienstego, chcę mieć jasną sytuację. A do tego kończe dziś branie luteiny, więc dobrze byłoby wiedzieć czy mam dalej brać czy nie....
    Ale wydaje mi się, że raczej nic z tego... :(
    Otóż to chyba mogłam zrobić to samo teraz tylko się wkurzam... ... Trzymamkciuki

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ