Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Moni no i próbuj w takim razie w tych mniejszych miejscowościach, Ciechocinek, Aleksandrow, nie wiem co tam jeszcze ma, ale tam na pewno mniej pacjentów. Mój treść czasem do Włocławka jeździł do lekarzy bo szybciej

    Lekarka, którą polecił mi mój lekarz nie ma terminów nawet na znanylekarz... A głupio mi się na niego powoływać, choć powiedział, że tak mam zrobić... Ale to tylko tabletki, ja jestem z tych, że szkoda mi 200zł za recepte...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakby to oznaczało zniżkę na leki to może :) ale tak rzeczywiście nie fajnie

    moni05 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja to poprostu mowie ze potrzebuje recepty i juz. A jak widze ze tsh sie zmienia to pytam co z dawka mam zrobic i zawsze cos mi doradzaja. Moze idz i powiedz ze Ci sie kobczy, zostaly Ci tabletki na dwa dni a wizyte masz za 3 tygodnie.. nic wiecej nie wymysle.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moni ja to poprostu mowie ze potrzebuje recepty i juz. A jak widze ze tsh sie zmienia to pytam co z dawka mam zrobic i zawsze cos mi doradzaja. Moze idz i powiedz ze Ci sie kobczy, zostaly Ci tabletki na dwa dni a wizyte masz za 3 tygodnie.. nic wiecej nie wymysle.

    Ale do kogo? :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet do internisty. Chyba najlatwiej o termin.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, przepraszam, bo sie pogubilam. Ty potrzebujesz recepty na znane Ci leki ze znanymi dawkami, czy porady, ewentualnej zmiany + recepty? Pytam, bo probuje cos wykombinowac. Mam pakiet w medicoverze i tam jest opcja konsultacji z endokrynologiem online. Ja recepty zawsze wysepiam od znajomego weterynarza...

    Beti82 lubi tę wiadomość

  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2215 3297

    Wysłany: 21 lutego 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też się pogubiłam. W razie czego mam Euthyrox 50 i 75 do oddania, gdyby to coś pomogło.

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Moni, przepraszam, bo sie pogubilam. Ty potrzebujesz recepty na znane Ci leki ze znanymi dawkami, czy porady, ewentualnej zmiany + recepty? Pytam, bo probuje cos wykombinowac. Mam pakiet w medicoverze i tam jest opcja konsultacji z endokrynologiem online. Ja recepty zawsze wysepiam od znajomego weterynarza...

    Sytuacja jest taka, że TSH wieeeele lat miałam bardzo nisko, nie brałam leków, nawet w 1 ciąży (prawie 8 lat temu). Teraz mi skoczyło, wiem, że potrzebuję leków i wiem jakich, nie wiem tylko jaka dawka do moich potrzeb (ach, wiedza z forum :)), ale nigdy ich nie brałam. Lekarz rodzinny mi ich nie wypisał, ginekolog też zalecił mi endokrynologa.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to moze ten czat bylby nie glupi, ale dopiero pisalam tam z lekarzami odnosnie wynikow badan i tego, ze staram sie o dziecko, wiec maja cala ewidencje, ze ja w ciazy nie jestem :/ Podszycie sie pod Ciebie albo Twoje pode mnie (zwal jak zwal) by nie przeszlo, bo mysle, ze jednak nalezaloby wspomniec o Twojej Dzidzi

    Bede dalej cos kminic :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:14

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, tylko nie bierz ze mnie przykładu z tym późnym testowaniem :D my tu będziemy czekać od rana, więc streszczaj się :D masz wysikac co najmniej jednego kropka, a najlepiej bliźniaki :D

    Sasanka55, MonikA_89!, moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7309 10346

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Tak, wyjasnilam :) nawet dodalam, ze to nie fair, ze nas ta biela az bija.
    Hahaha jesteś niemożliwa ;*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7309 10346

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Swojego prywatnie mam 6 marca, zresztą on odesłał mnie do endokrynologa... Czemu, nie wiem.
    A na NFZ u mnie w mieście na początku lutego proponowali mi termin 18 marca, to nic, że w ciąży...
    A jakbyś poszła do szpitala się zapytać? Powiedz, że jesteś w ciąży i lekarz rodzinny kazał w trybie pilnym skonsultować się z endokrynologiem.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7309 10346

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Monika, tylko nie bierz ze mnie przykładu z tym późnym testowaniem :D my tu będziemy czekać od rana, więc streszczaj się :D masz wysikac co najmniej jednego kropka, a najlepiej bliźniaki :D
    Ej no.... stresujecie mnie jeszcze bardziej! Ja się boję sikać na ten test, żeby nie zawieść i siebie, i WAS! :P

    agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, dzięki :*
    Szukam już nawet prywatnie, byle w miarę szybko.
    Jutro jadę do tego zakaźnego, bo to mi się wydaje jest priorytet teraz. W międzyczasie poobdzwaniam co się da.
    Dziękuję dziewczyny :* <3

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ej no.... stresujecie mnie jeszcze bardziej! Ja się boję sikać na ten test, żeby nie zawieść i siebie, i WAS! :P
    Nas nie zawiedziesz :) co Ty się nami przejmujesz. Nie bój się.
    Ja trzymam mocno kciuki, żeby to był właśnie Twój czas <3

    Sasanka55, Angelika1313, moni05, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, zal mi Ciebie, bo powinnas teraz lezec i pachniec, a nie szukac lekarzy, czy biegac po zakaznych :( Chcialabym jakos pomoc... Dobrze, ze jutro idziesz, przynajmniej bedziesz spokojna :*

    MonikA, nie zawiedziesz, tylko ucieszysz :) Przeciez my wcale nie wywieramy na Tobie zadnej presji :D ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:36

    MonikA_89!, Angelika1313, moni05 lubią tę wiadomość

  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 21 lutego 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomóżcie!!
    hey dziewczyny od styczniowego testowania mnie tu nie było...może 28 lutego się uda :)
    Mam do was pytanie: czy ktoras z was ma podobne wyniki krzywej cukrowej i bierze glucophage?
    insulina 12,8/72,1/46,3
    glukoza 95,1/106,6/69,9

    12 lutego potwierdzony pecherzyk dostałam gonapeptyl zrobilam 13 zastrzyk rano o 10 i w walentynki mielismy sie postarac bo wtedy mialo jajko peknac:) Tak tez zrobilismy teraz 19.02 potwierdzone pekniecie i jest cialko zolte i dzis 21.02 poszlam do lekarza innego zrobic cytologie a on zajrzal w wyniki i przepisal mi glucophage 50 1xdziennie po obiedzie i mam metlik brac je czy nie?czy to ma sens teraz kiedy cialko zólte widac?wiem ze go si odstawia od razu po potwierdzeniu ciazy czy myslicie ze 26 dnia cyklu 8dni po zaplodnnieniu bedzie juz beta z krwi?

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 21 lutego 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się odstawia glucophage?

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 21 lutego 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni obyś szybko znalazła jakiegoś endo. W razie czego bierz na litość, bij poniżej pasa. Powiedz, że ciąża zagrożona i musi być teraz zaraz!

    Sasanka jesteś mistrzynią, przywrócisz nawet tło :) oby było w deseń dwóch kresek :D i recepty od weterynarza - znowu się kulam ze śmiechu :D

    Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11615

    Wysłany: 21 lutego 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 jutro sikasz?? Wiecie co miałam sikac w niedzielę, ale jutro dla rozgrzewki se sikne. A co. Mam testy. Jutro 9 dpo. Także szykujcie kciuki.

    Moni05 Ty jako kobieta w ciąży masz prawo do wizyty u lekarza i nie ma ze boli, dziwne że rodzinny nie wypisał... Mój mi nigdy nie odmówił :/

    Malgonia, Angelika1313, MonikA_89!, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego