Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 21 lutego 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Monika 89 jutro sikasz?? Wiecie co miałam sikac w niedzielę, ale jutro dla rozgrzewki se sikne. A co. Mam testy. Jutro 9 dpo. Także szykujcie kciuki.

    Moni05 Ty jako kobieta w ciąży masz prawo do wizyty u lekarza i nie ma ze boli, dziwne że rodzinny nie wypisał... Mój mi nigdy nie odmówił :/

    Ale od samego początku on wypisywał? On je wdrożył? Bo potem pewnie by mi wypisała, myślę, że im chodzi o opinię specjalisty najpierw. Tak przynajmniej to sobie tłumaczę.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 21 lutego 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikanie 9dpo jest super. Jak jest bialo to mozna pomyslec ze za wczesnie a jak cos sie pokaze to jest radocha.
    Ja juz bym chciala zeby byla sobota :)

    Sasanka55, moni05, agge, szona, Tele...79, Malinowa91, Nuch, Angelika1313, MonikA_89!, Niecierpliwa..., buba123, Ochmanka, APrzybylska lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 21 lutego 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Monika 89 jutro sikasz?? Wiecie co miałam sikac w niedzielę, ale jutro dla rozgrzewki se sikne. A co. Mam testy. Jutro 9 dpo. Także szykujcie kciuki.

    Moni05 Ty jako kobieta w ciąży masz prawo do wizyty u lekarza i nie ma ze boli, dziwne że rodzinny nie wypisał... Mój mi nigdy nie odmówił :/
    To sikamy razem :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 21 lutego 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina0786 wrote:
    kochane pomóżcie!!
    hey dziewczyny od styczniowego testowania mnie tu nie było...może 28 lutego się uda :)
    Mam do was pytanie: czy ktoras z was ma podobne wyniki krzywej cukrowej i bierze glucophage?
    insulina 12,8/72,1/46,3
    glukoza 95,1/106,6/69,9

    12 lutego potwierdzony pecherzyk dostałam gonapeptyl zrobilam 13 zastrzyk rano o 10 i w walentynki mielismy sie postarac bo wtedy mialo jajko peknac:) Tak tez zrobilismy teraz 19.02 potwierdzone pekniecie i jest cialko zolte i dzis 21.02 poszlam do lekarza innego zrobic cytologie a on zajrzal w wyniki i przepisal mi glucophage 50 1xdziennie po obiedzie i mam metlik brac je czy nie?czy to ma sens teraz kiedy cialko zólte widac?wiem ze go si odstawia od razu po potwierdzeniu ciazy czy myslicie ze 26 dnia cyklu 8dni po zaplodnnieniu bedzie juz beta z krwi?
    Ja biorę glucophage że względu na szybki spadek glukozy. Miałam 90-120-70 czy jakoś tak. Naprotechnolog mówiła, że w przypadku ciąży glucophage mogę brać, tylko odstawiam dostinex i TMG

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 23:10

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane bo coś mi nie daje spokoju.... Jak u was jest z @ tzn ile trwa bo ja jakoś dawno nie miałam nic podobnego 9dc poprzedzony plamieniem ,dalej boli brzuch i różowy śluz piersi jakieś śmieszne jakby bardziej wrażliwe. ... Ogólnie się źle czuję zwalam na natłok wydarzeń i praca... Mało śpię więc temperaturę odpuszczam testy owu zacznę od jutra ... Ale jak to u was jest ile trwa @ ??? Mknelo mi przez myśl cb i jakbym to czuła że tak jest ale trochę to wszystko dziwne... Dziś tak bolał mnie brzuch i jajniki kuly zwłaszcza lewy, chwilowy tempy ból w macicy ostry tak jakby ktoś mi szpile wbił i zaraz wyjął... Minęło ale trochę byłam w szoku, jutro zbiorę chłopców pozałatwiać parę spraw odbiorę cytologie i inne tam i zapiszę się na kolejna wizytę ...

    Co do toksopkazmozy ja również miałam wysoki wynik i lekarz mi wytłumaczył że to świadczy o przebytej chorobie i że są przeciwciała....
    A ps jeżeli masz styczność z kotami to się nie martw pisze bezpseudonimowo bo już niewiem kto miał te wyniki tak skrobiecie... A i toksoplazmoza nie bierze się od sushi itd tylko od styczności z kocimi obchodami ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 04:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, internista boi sie cokolwiek Ci przepisywac, bo dla niego jestes teraz podwojnie wazna :) Mam nadzieje, ze dzis znajdziesz odpowiedniego lekarza :* Powodzenia tez z poradnia chorob zakaznych. Oby poszlo szybko i sprawnie :*

    Dziewczyny, siusiajcie :* Trzymam kciuki! Taaaaaak mocno, najmocniej na swiecie

    moni05 lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 lutego 2019, 05:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu już czekam na same dwie krechy :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 05:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja tu już czekam na same dwie krechy :D

    A ja razem z Toba, a Siusiaczki smacznie spia :)

    agge lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 22 lutego 2019, 05:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp jeszcze skoczyła, ale na teście biel vizira... Dzisiaj 11dpo

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Temp jeszcze skoczyła, ale na teście biel vizira... Dzisiaj 11dpo

    MoniA, bu :( Pamietaj jednak, ze np. u mnie oba testy wyszly dopiero 15dpo!

    MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia za dwa dni będą dwie :)

    MonikA_89!, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Temp jeszcze skoczyła, ale na teście biel vizira... Dzisiaj 11dpo

    Nie lubie! Monia moze jednak majaczy tam jakis cien, a ze bylas zaspana to go po prostu nie zauwazylas.

    Sasanka55, Malgonia lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    MoniA, bu :( Pamietaj jednak, ze np. u mnie oba testy wyszly dopiero 15dpo!
    Jak miałam transfer 5dniowej blastki to 9dpt test biały, a 10dpt beta 65. A to by wychodziło jak 14-15 dpo. Jadę dzisiaj na proga więc może się skuszę jednak na betę :P

    Sasanka55, moni05, Arashe lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Nie lubie! Monia moze jednak majaczy tam jakis cien, a ze bylas zaspana to go po prostu nie zauwazylas.
    Nie no, biało jest. A jestem ranny ptaszek, więc nie mogę zrzucić winy na zaspanie :p

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03ae7159c23e.jpg

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak miałam transfer 5dniowej blastki to 9dpt test biały, a 10dpt beta 65. A to by wychodziło jak 14-15 dpo. Jadę dzisiaj na proga więc może się skuszę jednak na betę :P

    Zrob i bete, jak masz mozliwosc :) Kciuki! Musi byc dodatnia, no musi

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Weronikaaa Przyjaciółka
    Postów: 73 118

    Wysłany: 22 lutego 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10dpo skusiłam się również na testowanie,biel aż razi po oczach.
    Na środę umówiłam się do Invicty w Gdańsku z tym moim wysokim progiem. Mam nadzieję, że czegoś konkretnego się dowiem. Temp wczoraj 37.1 dziś 37.2

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:05

    13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • szona Autorytet
    Postów: 6090 14635

    Wysłany: 22 lutego 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nie no, biało jest. A jestem ranny ptaszek, więc nie mogę zrzucić winy na zaspanie :p

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03ae7159c23e.jpg

    Zrób betę. Czy to Pepino? Czytałam o nich, że często są fałszywie negatywne. Kupiłam ich trochę jakiś czas temu, ale już je olewam ;) Czekamy, zobaczymy co Ci wyjdzie za kilka dni!

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 22 lutego 2019, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cos te testy slabe :/
    Ale to racja jednym wyvhodza 8dpo a innym 18 przy tej samej becie. Jak to jest tego nikt nie wie. Trzymsm kciuki za bety i wszelkie inne badania.

    Ja juz bym chciala jutro i albo woz albo przewoz.

    MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 22 lutego 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Zrób betę. Czy to Pepino? Czytałam o nich, że często są fałszywie negatywne. Kupiłam ich trochę jakiś czas temu, ale już je olewam ;) Czekamy, zobaczymy co Ci wyjdzie za kilka dni!
    One step. Dostałam gratis do owulaków :P

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 22 lutego 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Zrob i bete, jak masz mozliwosc :) Kciuki! Musi byc dodatnia, no musi
    Żyły będą mogli wdzięczne, że za jednym razem robię, a nie po 3 dniach :D :D :D

    Malgonia, ef36 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego