Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Tak sobie dziś pomyślałam, że chociaż myślimy o dziecku od 5 mcy, to tak serio serio staramy się może ze 3. W pozostałych przypadkach były jakieś ze dwa zbliżenia na miesiac, w tym w ostatnim miesiącu zupełnie od czapy z 3 dni przed owu i z 3 dni po. Doszłam do wniosku, że tak strzelać to ja se mogę Teraz mamy plan, żeby działać mniej więcej co 36 h od zakończenia @ W sumie nigdy dotychczas nie było akcji rano, a prawda jest taka, że bóle owulacyjne kończyły się zawsze do 11-12 max. Może, pomimo stosowania testów LH - te nasze celowanie zawsze było pudłem. Popróbujmy kilka mcy z regularnym seksem. Jeśli to nie poskutkuje, to wyciągniemy cięższe działa Nie napisałam nic odkrywczego ale jakoś uświadomienie sobie, że wobec badań, sprawdzania hormonów, kombinacji z prolaktyną, usg, testów LH... ZAPOMNIELIŚMY O ZNACZNIE CZĘSTSZYM SEKSIE!
A wczoraj wzięłam 1/4 bromka. Matko, jakie to jest dziadostwo. Jeśli okaże się się, że mam do czynienia z makroprolaktyną - rzucam go w cholerę!
Masz rację. Więcej seksu! My też głównie w okolicach owulacji działamy, a trzeba obrać inną technikę
A jeszcze odnośnie temperatur i wróżenia z wykresów - u mnie 2dc, a temperatura utrzymuje się na tym samym poziomie co w drugiej fazie Więc nakręcanie się, że to może być ciąża, bo temperatura jest wysoka, uważam za bezsensowne2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Malgonia wrote:Ta ostateczna cena chyba w duzej mierze zalezy od tego ile badan uda sie zrobic na nfz lub inne ubezpieczenia i ile bedzie transferow (ja zaczelam kalkulowac czy bardziej oplaca sie zrobic 3 transfery czy badania genetyczne zarodkow).
Czuje, ze cos mnie bierze - a wiecie, ze to na dzien przed testowaniem dziala na psychike
Bedzie bolalo jak mnie zaleje.. a juz sie oswoilam z porazka.
Edit: Magdalen nie uzywaj gotowych emotikonek bo ucina posty.
Cena zależy od wielu czynników: kwoty dofinansowania (jesli jesteś w programie), czy uda się mieć świeży transfer, od tego jakie leki przepisze lekarz (jak patrzyłam na ceny nadrukowane na opakowaniu to mi się kręciło w głowie, dobrze że to jest dofinansowanie NFZ), gdzie robisz badania (niewiele z badań można zrobić na NFZ lub LuxMed). Ja już przestałam liczyć.
Mi w klinice nie zaproponowali badań genetycznych zarodków, teraz kiedy jestem mądrzejsza o poronienie,.bym to zrobiła.
Ja się cieszę z ilości zarodków, bo wiem, że drugi raz na stymulacje bym się nie zdecydowała. Lekarz na pierwszej wizycie zmieniła mi dawki leków bo jajnik nie reagował i sprawiła że mój jeden jajnik wyprodukował 14 jajeczek w jednym cyklu. Więcej mu tego nie zrobię
In Vitro nie jest łatwe, jest drogie, ale jeśli daję szansę to warto próbować.
U mnie przeziębienie to jak narazie jedyny objaw ciąży &&&&&&&
Malgonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Hej dziewczyny:) ja jestem dziś 9dpo wywołanej clo, potwierdzonej monitoringiem. Mam ogromną nadzieję że @ nie przyjdzie, choć narazie nic nie czuje. Jeszcze ok 6 dni do przewidywanego dnia wystąpienia @ ciężko wytrzymać ale nie chce jeszcze testować bo za wcześnie. Póki co dziwi mnie tylko śluz mam bardzo duże ilości śluzu lekko białego, mega sliskiego jakbym się wysmarowala oliwka. Nigdy tak nie miałam, nie wiem czy to po clo tak mam, bo to pierwszy cykl z tym lekiem więc nie mam porównania. Jeszcze kilka dni...
agge lubi tę wiadomość
[/url] -
Anytram wrote:Hej dziewczyny:) ja jestem dziś 9dpo wywołanej clo, potwierdzonej monitoringiem. Mam ogromną nadzieję że @ nie przyjdzie, choć narazie nic nie czuje. Jeszcze ok 6 dni do przewidywanego dnia wystąpienia @ ciężko wytrzymać ale nie chce jeszcze testować bo za wcześnie. Póki co dziwi mnie tylko śluz mam bardzo duże ilości śluzu lekko białego, mega sliskiego jakbym się wysmarowala oliwka. Nigdy tak nie miałam, nie wiem czy to po clo tak mam, bo to pierwszy cykl z tym lekiem więc nie mam porównania. Jeszcze kilka dni...
Anytram lubi tę wiadomość
-
Maria87 wrote:Masz rację. Więcej seksu! My też głównie w okolicach owulacji działamy, a trzeba obrać inną technikę
A jeszcze odnośnie temperatur i wróżenia z wykresów - u mnie 2dc, a temperatura utrzymuje się na tym samym poziomie co w drugiej fazie Więc nakręcanie się, że to może być ciąża, bo temperatura jest wysoka, uważam za bezsensowne
A @ jest taka typowa, jak zawsze?
Ostatnio gin powiedział, żeby działać cały cykl. Dodał, że ma takie przypadki, gdzie mężczyzna jest nie do zatrzymania przez 25 dni w miesiacu, a w okresie od 12 do 15 dnia cyklu nie potrafi „sprostać”, jest zestresowany, jakość nasienia przez nerwy spada i zonk. Dlatego takie „po prostu uprawianie seksu” bardzo pomaga wyłączyć stricte techniczne działanie. Może to głupio zabrzmi, ale widzę teraz - kiedy zmieniliśmy podejście do seksu, że sperma ma inną konsystencję, jest jej też więcej. Oczywiście wiadomo, że czasami ciężko się zgrać z partnerem, jest masa obowiązków domowych, jest praca. Fajnie byłoby mieć tyle czasu, żeby turlać się w tym łóżku cały miesiąc a w praktyce bywa różnie.
Btw. Mąż chyba pierwszy raz powiedział na głos - koledze, że staramy się o dziecko, ma jakaś energię w tym miesiacu jak nigdy wcześniej. Zobaczymy ile potrwa
Salome, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Malgonia, ef36, agge, Arashe, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szona, @ raczej jak zwykle, choć strasznie mnie zdziwiło, że cykl trwał tylko 22 dni. Tak chyba jeszcze nigdy nie było. Ale za to szybciej mogę zacząć się znowu starać
Ach, no i zamówiłam ten conceive plus, skoro tak chwalicie2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnySzona moj jednego miesiac tak sie zawzial,ze zrobi potomka,ze nawet jak bylam zmeczona,to sciagal mi gacie i mowi,ze on zrobi co do niego nalezy.
Udało mu sie,nie powiem. Seks byl codziennie od 10dc do 15dc. Tylko szkoda,ze wtedy akurat to poroniłam ale jak widac,codzienny seks tez nie byl zlyszona, ef36, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Szona moj jednego miesiac tak sie zawzial,ze zrobi potomka,ze nawet jak bylam zmeczona,to sciagal mi gacie i mowi,ze on zrobi co do niego nalezy.
Udało mu sie,nie powiem. Seks byl codziennie od 10dc do 15dc. Tylko szkoda,ze wtedy akurat to poroniłam ale jak widac,codzienny seks tez nie byl zly
Lubię za zapał męża oczywiście i bardzo mi przykro, że poroniłaś.
Jak u Ciebie teraz nastrój? Skończył się ten bolesny @ ? -
Szczesliwa_mamusia wrote:Jak w tym mcu nie wyjdzie,to w przyszłym moze i ja zamówię ten żel i sprobujemy. Hm...
My na razie bez żelu. W ogóle serio trzeba go aplikować 15 min przed akcją? To mi burzy ideologię spontanu
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Niedługo jadę do labu
MonikA_89! lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Maria87 wrote:szona, @ raczej jak zwykle, choć strasznie mnie zdziwiło, że cykl trwał tylko 22 dni. Tak chyba jeszcze nigdy nie było. Ale za to szybciej mogę zacząć się znowu starać
Ach, no i zamówiłam ten conceive plus, skoro tak chwalicie
W sumie temperatura w górze (bywało tak wcześniej?) i @ jakaś przyspieszona - może dla wszystkiego zrobisz test? I bynajmniej nie nakręcam, ale mam koleżankę, która przez takie „raczej jak zwykle okresy” dowiedziała się, że jest w ciąży... gdy zaczynał się drugi trymestr
Arashe, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Tez trzymam kciuki za wszystkie testujace i bety :* Wiosna idzie, niech nasza plodnosc wzrasta :p
MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnyszona wrote:Lubię za zapał męża oczywiście i bardzo mi przykro, że poroniłaś.
Jak u Ciebie teraz nastrój? Skończył się ten bolesny @ ?
A co do żelu, no podobno tak. Właśnie z tym spontanem ciezko. Ale to zawsze mozna zaaplikowac. A po 15min udac sie do meza i nje mowic nic o zelu,tylko zaczac dzialac. Zel zaaplikowac na wszelki wypadek. Taki udawany spontan:-Dszona, Agamk, agge, Malgonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Nadrobilam:)
Monika to jest jeszcze wcześnie a i test firmy krzak
Weronika z takim progiem cos musi być na rzeczy
Nie nakrecam oczywiście
W ogole to spad u nas śnieg.... Zima jeszcze nie jest stracona:) -
szona wrote:W sumie temperatura w górze (bywało tak wcześniej?) i @ jakaś przyspieszona - może dla wszystkiego zrobisz test? I bynajmniej nie nakręcam, ale mam koleżankę, która przez takie „raczej jak zwykle okresy” dowiedziała się, że jest w ciąży... gdy zaczynał się drugi trymestr
Aż ciężko w to uwierzyć! Bo plamienie rozumiem, ale krwawienia jak przy normalntm okresie miała? Bo to przecież można odróżnić? I jeszcze ból brzucha przy tym?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍