Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A @ jest taka typowa, jak zawsze?

    Ostatnio gin powiedział, żeby działać cały cykl. Dodał, że ma takie przypadki, gdzie mężczyzna jest nie do zatrzymania przez 25 dni w miesiacu, a w okresie od 12 do 15 dnia cyklu nie potrafi „sprostać”, jest zestresowany, jakość nasienia przez nerwy spada i zonk. Dlatego takie „po prostu uprawianie seksu” bardzo pomaga wyłączyć stricte techniczne działanie. Może to głupio zabrzmi, ale widzę teraz - kiedy zmieniliśmy podejście do seksu, że sperma ma inną konsystencję, jest jej też więcej. Oczywiście wiadomo, że czasami ciężko się zgrać z partnerem, jest masa obowiązków domowych, jest praca. Fajnie byłoby mieć tyle czasu, żeby turlać się w tym łóżku cały miesiąc ;) a w praktyce bywa różnie.

    Btw. Mąż chyba pierwszy raz powiedział na głos - koledze, że staramy się o dziecko, ma jakaś energię w tym miesiacu jak nigdy wcześniej. Zobaczymy ile potrwa ;)

    Szona to pasuje do mojego M! Prawie cały miesiąc mógłby codziennie a jak mówię że mam dni płodne to super będziemy działać a na wieczór zmęczony albo podniecic mu się ciężko albo coś i na siłę co dwa dni byle by było... To może ten stres na facetów bardziej działa niż na nas! Powiem mu ze odpuszczamy i zobaczymy co będzie :)

    szona, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5632 13255

    Wysłany: 22 lutego 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Aż ciężko w to uwierzyć! Bo plamienie rozumiem, ale krwawienia jak przy normalntm okresie miała? Bo to przecież można odróżnić? I jeszcze ból brzucha przy tym?

    Jej też było ciężko uwierzyć :) latała wtedy samolotem, zmieniała strefę czasową, krótszy @ zrzuciła na barki podróży ;) w 3 mcu nie dostała już krwawienia. Wtedy przemknęło jej przez myśl, że może w sumie to ciąża - ale info od gina, że dziecko zaraz wchodzi w 4 miesiąc prawie przypłaciła zawałem. I jest to moja bardzo bliska koleżanka, a nie że historia zasłyszała gdzieś tam od kogoś. U Ciebie bardzo ciekawa jest ta temperatura. Mierzylas wcześniej? Spadała normalnie?

    ef36 lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Salome Autorytet
    Postów: 2258 3353

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku starań w czasie okresu w ogóle nie mierzyłam, więc nie wiem, jak było. Jedynie wiem, że w zeszłym cyklu tempka spadała stopniowo już przed @. Ciekawe, co będzie jutro, ale dla mnie to zwykły okres, z tym że trochę za wcześnie i bez przepowiadającego bólu, bo dopiero wczoraj zaczął brzuch boleć.

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • szona Autorytet
    Postów: 5632 13255

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Na początku starań w czasie okresu w ogóle nie mierzyłam, więc nie wiem, jak było. Jedynie wiem, że w zeszłym cyklu tempka spadała stopniowo już przed @. Ciekawe, co będzie jutro, ale dla mnie to zwykły okres, z tym że trochę za wcześnie i bez przepowiadającego bólu, bo dopiero wczoraj zaczął brzuch boleć.

    Prawda jest taka, że cykle są podobne, ale w każdym może się znaleźć jakiś odchył. Ostatnio temperatura mi poszybowała do 37, gdzie zazwyczaj 36,75 to jej max. Więc już w duchu otwierałam szampana. Nic tam, że seks był zupełnie nie w okolicy owulacji - przecież TEMPERATURA MI DAJE ZNAKI ;) taaa...

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, ale w ciąży też często boli brzuch jak na okres.
    Moja mama też miała @przez 3 Msc w pierwszej ciazy, więc to się zdarza i nawet drive kończy, bo siostra ma 31 lat teraz

    szona, ef36 lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5632 13255

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Maria, ale w ciąży też często boli brzuch jak na okres.
    Moja mama też miała @przez 3 Msc w pierwszej ciazy, więc to się zdarza i nawet drive kończy, bo siostra ma 31 lat teraz

    O to to. A wspominana wyżej koleżanka jest w 7 mcu :)

    Nadal twierdzę, że biologia to psychopatka!

    Arashe, ef36, Ochmanka lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Salome Autorytet
    Postów: 2258 3353

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychopatka jak nic! Ale jestem przekonana, że jutro już normalnie spadnie. Bo to by było bardzo dziwne.

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    czekam na wieści kochana! <3
    Krew spuszczona, wyniki po 15, ale muszę jechać osobiście, więc nie wiem kiedy dotrę :P

    agge, Szczesliwa_mamusia, ef36, Sasanka55, moni05, Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka siknelam i biel aż raziii :p

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    U nas też zima na całego :)
    A w Poznaniu słonko świeci tylko zimno strasznie :D

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ka siknelam i biel aż raziii :p
    Kiedy powtarzasz sikanie? :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem, wspieram myślami i kibicuję :* witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia.

    Monika to czekamy na betę.

    Mnie dziś brzuch tak bolał, że musiałam wziąć nospe.

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam problem. Otóż ostatnia miesiaczke mialam 19.01 w 13 dniu sluz plodny bol jajnika podbrzusza. A ze staramy sie o trzecie dziecko probowalismy. Wszystko mialo sie pieknie. Podbrzusze dawalo znac od samej owulacji az po dzien spodziewanej @. Okres nie przyszedl, brzuch przestal bolec, pojawily sie zawroty glowy ze nie moglam funkcjonowac. Temp co prawda mierze pierwszy cykl i to nie zawsze :/ ale od owu utrzymywala sie w ok 37/37.1 po spodziewanym @ bylo nawet 37.2/37.3 w pochwie. Testy ciazowe wychodzily negatywnie ale wiem ze tak mimo ciazy moze tez sie dziac. Znam przypadki osobiscie. Jako ze kiedys wyczytalam ze testy owu wykrywaja wczesna ciaze zasiegnelam po nie bo mialam nie wykorzystany zapas a przy ciazy poprzedniej test owu rownie z testem ciazowym mialy takie same krechy. Miesiaczka jednak przyszla wczoraj. Co prawda bardziej skapa bo tj dzis 2 dzien zawsze mnie wrecz zalewalo a dzisiaj szalu wielkiego jak narazie nie ma. A co najbardziej mnie nurtuje to ze te testy owu sa nadal pozytywne. I nie wiem co o tym sadzic? Moze cos z hormonami? Pomoze ktos?

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Jej też było ciężko uwierzyć :) latała wtedy samolotem, zmieniała strefę czasową, krótszy @ zrzuciła na barki podróży ;) w 3 mcu nie dostała już krwawienia. Wtedy przemknęło jej przez myśl, że może w sumie to ciąża - ale info od gina, że dziecko zaraz wchodzi w 4 miesiąc prawie przypłaciła zawałem. I jest to moja bardzo bliska koleżanka, a nie że historia zasłyszała gdzieś tam od kogoś. U Ciebie bardzo ciekawa jest ta temperatura. Mierzylas wcześniej? Spadała normalnie?
    Moja mama w ostatniej ciąży miała regularne krwawienia @ do 6 m-ca, urodziła zdrowego syna.
    Ja w pierwszych dwóch też miałam terminowo @ - krwawienie, nie plenienia (niestety pierwsza CP, druga chyba zaśniadowa ).
    Moim zdaniem gdybym teraz nie brała luteiny, miałabym regularnie @, przynajmniej ten pierwszy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:50

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze cykle mam 27/28 dni teraz @ przyszla na 34 dzień.

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona1992 Zrób betaHCG, będziesz miała pewność.

    Salome, agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 22 lutego 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kiedy powtarzasz sikanie? :)
    Monika jutro rano! Koniecznie :p

    agge, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 22 lutego 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tak sobie dziś pomyślałam, że chociaż myślimy o dziecku od 5 mcy, to tak serio serio staramy się może ze 3. W pozostałych przypadkach były jakieś ze dwa zbliżenia na miesiac, w tym w ostatnim miesiącu zupełnie od czapy z 3 dni przed owu i z 3 dni po. Doszłam do wniosku, że tak strzelać to ja se mogę ;) Teraz mamy plan, żeby działać mniej więcej co 36 h od zakończenia @ W sumie nigdy dotychczas nie było akcji rano, a prawda jest taka, że bóle owulacyjne kończyły się zawsze do 11-12 max. Może, pomimo stosowania testów LH - te nasze celowanie zawsze było pudłem. Popróbujmy kilka mcy z regularnym seksem. Jeśli to nie poskutkuje, to wyciągniemy cięższe działa :) Nie napisałam nic odkrywczego :D ale jakoś uświadomienie sobie, że wobec badań, sprawdzania hormonów, kombinacji z prolaktyną, usg, testów LH... ZAPOMNIELIŚMY O ZNACZNIE CZĘSTSZYM SEKSIE!

    Doszłam ostatnio do podobnych wniosków. Nawet się wczoraj wieczorem sfochowałam na mojego, że zamiast działać to my wino i serialik wieczorem- wiem straszna jestem- aż mi głupio :(. Tym bardziej, że jakoś po 22 wróciliśmy dopiero zmęczeni do domu po basenie, jedzonku i zakupach i tak naprawdę chyba sama nie bardzo miałam ochotę na cokolwiek ;/. Ale na szczęście odfochał mnie rano- może w pracy wybaczą nam małe spóźnienie ;)
    I też boję się, żeby nam te starania nie zepsuły radości z seksu ;/. A mój ma tak, że jak ja nie mam ochoty, to on mógłby codziennie, a jak mam ochotę= zbliża się owulacja, to mu od razu przechodzi ;/

    Magduullina lubi tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 22 lutego 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Krew spuszczona, wyniki po 15, ale muszę jechać osobiście, więc nie wiem kiedy dotrę :P

    Trzymam mocno kciuki :). Ale z 4 jajeczek (dobrze pamiętam, że były 4?), to na pewno musi się coś wykluć ;)

    Izape_91, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 22 lutego 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamiast "świecowania" uskuteczniałam "turlanie" :P. Gdzieś wyczytałam, że jakiejś dziewczynie gin polecał po wszystkim poleżeć po minutce na każdej ze stron (brzuszek, plecki, prawy i lewy boczek) ;). A że dzisiaj było mało czasu rano, więc stwierdziłam, że przetestuję ;).

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego