Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 23 lutego 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie pojawil się wodnisty sluz i pobolewa mnie prawy jajnik.. Raczej nie powinnam mieć owulacji.. Te nasze organizmy to są jednak dziwne.

    Zrobię wieczorem owulaka z ciekawości.
    Powinnaś czy nie powinnaś, różnie bywa :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 23 lutego 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobiegane :)
    Niecierpliwa tych "niepowinno" na forum ostatnio coś za dużo, więc może i rzeczywiście owulacja. Możecie działać w razie czego ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 11:15

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 lutego 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Malgonia :(
    Do dupy ten luty...

    Izape weź siknij jutro te II, statystyki tego potrzebują

    Kingulla dobrze mówisz, widziały gały co brały :D

    Niecierpliwa profilaktyczny seks jeszcze nikomu nie zaszkodził ;)

    Kurczę dziewczyny ściskam mocno wszystkie do których szczęście uśmiechnie się już w marcu!

    Ciężaróweczki bezzmiennie każda dobra wieść od Was wywołuje uśmiech❤❤

    Malgonia lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 23 lutego 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj napadłam na szafki w kuchni u mojego Miśka. Już nie są beżowe, są błękitne :D :D i standardowy tekst "źle się czujesz jak sie czegoś nie uczepisz"
    No źle się czuję, co poradzę ;D

    MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 lutego 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mojemu bym jeszcze awanti zrobiła, ze on to nigdy do niczego się nie przyczepia :P

    Ochmanka, Irvine90 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7167 10084

    Wysłany: 23 lutego 2019, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    A u mnie dzisiaj wyniki:
    Nie wykazano obecności mutacji C677T w genie MTHFR.
    Nie wykazano obecności mutacji A1298C w genie MTHFR.

    Czekam jeszcze na PAI1, ale zaczynam sie zastanawiam czy heparyna w ciąży "profilaktycznie" to dobry pomysł?
    Jak nie masz MTHFR to możesz łykać zwykły kwas foliowy.
    Heparynę się bierze przy dodatnim PAI, zespole antyfosfolipidowym, trombofili albo niedoborze białek S i C. Jeśli i Ciebie nie ma żadnego z tych problemów, to heparyna jest zbędna :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 11:45

    ef36 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7167 10084

    Wysłany: 23 lutego 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Monika a Ty jeszcze będziesz sikać ?
    Jak mi jutro nie spadnie tempka to siknę :P Lekarka mi kazała powtarzać wczorajsze badania po 48h, ale jak będę się czuć jak na @ to sobie daruję. Szkoda żył

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5576 13079

    Wysłany: 23 lutego 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na serio akcja zapłodnienie ma największe szanse powodzenia, gdy się o tym w ogóle nie myśli :/ Tylko dlaczego nie ma tabletki, która wyłączy myślenie? I dlaczego gdy zaczynasz myśleć o dziecku nagle wszyscy wokół są w ciąży? Gdy ma nie być owulacji, to wystąpi, gdy wyniki są super, to nie ma ciąży. Tak jakby natura szyderczo śmiała ci się w twarz.

    Idę na spacer do lasu, wiosno przybywaj proszę...

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 23 lutego 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Zrob Aptt i zobacz jaki masz czas kzrepniecia krwi.Ja mam PAI i czas przy dolnej granicy ,heparyna 0,4 wydluza go ale nie jakos drastycznie .Wiec te dawki naprawde sa profilaktyczne .Chyba ,ze sie okaze ,ze masz ten czas i tak bardzo dlugi to wtedy warto sie zastanowic czy jest sens.

    Hematolog kazał brać profilaktycznie dawkę 0,6 (0,01 na każdy kilogram), ginekolog przepisała 0,4 clexane = 0,3 heparyny. Czyli połowa.
    APTT miałam różne. Jak patrzę na kopie badań to od 30 do 81 ... sprawdzę jak jest teraz.
    Wyniki PAI powinnam mieć w ciągu tygodnia.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 23 lutego 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak nie masz MTHFR to możesz łykać zwykły kwas foliowy.
    Heparynę się bierze przy dodatnim PAI, zespole antyfosfolipidowym, trombofili albo niedoborze białek S i C. Jeśli i Ciebie nie ma żadnego z tych problemów, to heparyna jest zbędna :)
    Na PAI czekam, pozostałe wykluczone.
    Hematolog powiedział, że po trzech poronieniach powinnam już brać heparyne bo nie jest w stanie przebadać mnie na wszystko.
    Znając moje szczęście do chorób to mogę mieć coś bardzo rzadkiego.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1589 3043

    Wysłany: 23 lutego 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u mnie dzis przypuszczalny 6 dpo i powiem Wam, ze od wczoraj co jakis czas lewy jajnik daje o sobie znac.. a dzis chwilami mam wrazenie, ze zaraz dostane okresu. Moze to nie jest jakis mocny bol, ale taki dyskomfort w dole brzucha. Nie wkrecam sobie nic, bo jest za wczesnie, ale nigdy po owu nie mialam jakis takich dziwnych boli brzucha a tym bardzoej jajnikow.

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 lutego 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa w takim razie zaciskam kciuki i zaczynam odliczanie do testowania :)

    Malinowa91 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim, jestem tu nowa mam nadzieję ze mnie do siebie przygarniecie.

    Wstępem powiem ze mam juz 7letnią córkę z mężem długo staramy sie o drugie dziecko, ale z przerwami dlatego ze w miedzy czasie mialam dwie operacje kręgosłupa. Mam niedoczynność tarczycy i pcos. Biore letrox50 i siofor 1000.

    Odkąd biore siofor okres mam regularnie co 28dni dzis powinna przyjść @ robiłam wczoraj i dzisiaj test i sa negatywne i pewnie dala bym sobie spokój i czekała dalej az @przyjdzie tylko dziwnie mam dzis szyjke nisko twardą w środku bardzo bardzo miękko i bardzo dużo śluzu bialego gęstego. Nie badam codziennie szyjki i nie wiem jak powinna wyglądać ale ten sluz w środku jest dziwny. Objawy mam w sumie jak na miesiaczke bo bol piersi kregoslupa i wzdety brzuch mam co miesiac jedynie mam problem z zasypianiem takie uczucie niepokoju. Czy testy dzis mogą się jeszcze mylić czy to już pewne ze nic z tego w tym cyklu?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą szyjką to jest tak, ze do końca nie wiadomo :P raczej twarda i nisko i gesty biały śluz świadczą o zbliżającej się miesiączce.. ale nie takie rzeczy tu widziałyśmy :P Może owulacja Ci się trochę przesunęła?
    Poczekaj do poniedziałku i jeśli @ nie nadejdzie to zrób test jeszcze raz :) Oby tym razem coś pokazał.

    Malgos00 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos00, trzymam kciuki, aby @ nie przyszła. :)
    Ja też bym zrobiła test w poniedziałek, jeśli nie przyjdzie.

    Malgos00, ef36 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Może mi po tym poronieniu się jajowody pozapychały?...

    To skutkuje ciążą pozamaciczną, a nie brakiem ciąży.

    Jak bym zabrała męża na tydzień-dwa urlopu w terminie następnej owu. Ginekolog mojej koleżanki twierdzi że najlepiej najpierw wygrzać ma słońcu jajniki a potem brać się do roboty... z dala od stresu w pracy (koleżanka korzystała z rady i dwóch synów zrobiła na wakacjach)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 14:41

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Jagusia84 Ekspertka
    Postów: 191 164

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Ehh u mnie dzis przypuszczalny 6 dpo i powiem Wam, ze od wczoraj co jakis czas lewy jajnik daje o sobie znac.. a dzis chwilami mam wrazenie, ze zaraz dostane okresu. Moze to nie jest jakis mocny bol, ale taki dyskomfort w dole brzucha. Nie wkrecam sobie nic, bo jest za wczesnie, ale nigdy po owu nie mialam jakis takich dziwnych boli brzucha a tym bardzoej jajnikow.

    Kurczę, Malinowa też mam podobnie a u mnie 5dpo. I te piersi które zaczęły boleć już dzień przed owu. Jakiś dziwny ten cykl. Może za dużo stresu i prolaktyna poszybowała :(

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Z tą szyjką to jest tak, ze do końca nie wiadomo :P raczej twarda i nisko i gesty biały śluz świadczą o zbliżającej się miesiączce.. ale nie takie rzeczy tu widziałyśmy :P Może owulacja Ci się trochę przesunęła?
    Poczekaj do poniedziałku i jeśli @ nie nadejdzie to zrób test jeszcze raz :) Oby tym razem coś pokazał.


    Wlasnie do konca nie wiem kiedy byla owulacja robilam testy 15,16 dzien cyklu i bylo dwie kreski ale żadna nie byla ciemniejsza od kontrolnej wiec nie wiem. Rzeczywiście zaczekam do poniedziałku tylko teraz zaczęłam się nie potrzebnie nakręcać. Bardzo wam dziękuję za miłe słowa :* zawsze to w grupie raźniej.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 lutego 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef no niestety tak zaplanowaliśmy urlop, ze będzie już po owulacji :P no trudno
    My już próbowaliśmy wszystkich możliwych opcji i nie poskutkowały. A co do jajowodów to najpierw musi się plemnik przez nie przecinać


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy z zespolem antyfosfolipidowym mozna latac samolotem w 1.trymestrze?

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego