Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    Kurczę, Malinowa też mam podobnie a u mnie 5dpo. I te piersi które zaczęły boleć już dzień przed owu. Jakiś dziwny ten cykl. Może za dużo stresu i prolaktyna poszybowała :(

    Mnie wczoraj delikatnie zaczely piersi bolec, dzisiaj troszke bardziej... ale mnie zawsze z tydzien przed okresem zaczynaja bolec.. noo nic pozyjemy zobaczymy.
    Malgonia nooo mialam testowac 25, ale będzie za wczesnie.. wiec sie przesuwam na moze srode..

    Malgonia lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Bejbi Znajoma
    Postów: 24 12

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , proszę zapiszcie mnie na 26.02 :)

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają opaski - rozłącza wam opaskę ? Mi od kilku dni w ogóle nie pobiera danych. Ta aplikacja jest do du*y. Jak było mi fit to wszystko mi działało super, a ta mi heart jest straszna... :/

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ef no niestety tak zaplanowaliśmy urlop, ze będzie już po owulacji :P no trudno
    My już próbowaliśmy wszystkich możliwych opcji i nie poskutkowały. A co do jajowodów to najpierw musi się plemnik przez nie przecinać

    Ja myślę, że sprawny plemnik przez każdą szpare się przeciśnie :)

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Dziewczyny, które mają opaski - rozłącza wam opaskę ? Mi od kilku dni w ogóle nie pobiera danych. Ta aplikacja jest do du*y. Jak było mi fit to wszystko mi działało super, a ta mi heart jest straszna... :/
    Też nie lubie tej aplikacji mi heart :/ Zgodnie z sugestia odinstalowałam aplikację mi fit i wtedy w ogóle mi nie widzi opaski :D mimo, że jest rozłączona. W ogóle google fit nie nalicza kroków tak jak mi heart i np na opasce ma 8500 a na google fit 1200... codziennie tak jest

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia a zglaszalas tej babeczce? Ja piszę cały czas, ale i tak nic nie robią.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 23 lutego 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka trudne pytanie zadałaś. Nie orientowałam się, bo 1) wiedziałam, że w I trym na pewno samolotem lecieć nie będę 2) ze mną to nie wiadomo, czy mam zespół czy nie. Pogoogluję :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie z tym lataniem to jest tak, ze jesli ciaza nie jest zagrozona to mozna... tylko skad wiedziec czy jest, czy nie nim sid wsiadzir i okaze sie czy cos sie stalo czy tez nie. Pewnie statystycznej dziewczynie bym powiedziala lec, Tobie Sasanko bym odradzala. Z samego wywiadu Twoje ciaze sa zagrozone. Ale to dobre rady cioci malgoni nie poparte niczym.

    Ochmanka, MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mało jest na ten temat, ale przede wszystkim odpowiedź jest taka: to zależy. Zależy od przyjmowanych leków i objawów zespołu, jedne są bardziej dokuczliwe i groźne, inne mniej. Trafiłam na wpis kobiety, która ma zespół i lata samolotem, ale odpowiednio się do lotu przygotowuje, dopłaca za fotel z większą ilością miejsca na nogi, spaceruje w trakcie lotu, skarpetki uciskowe i takie sprawy. W jej przypadku to się sprawdza. Ale są też osoby, którym natychmiast po starcie puchną nogi do niemałego bólu, więc w ich przypadku na zbyt wiele nie mogą sobie pozwolić.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Na PAI czekam, pozostałe wykluczone.
    Hematolog powiedział, że po trzech poronieniach powinnam już brać heparyne bo nie jest w stanie przebadać mnie na wszystko.
    Znając moje szczęście do chorób to mogę mieć coś bardzo rzadkiego.
    Skoro hematolog tak twierdził, to warto mu zaufać. Mój z kolei mnie wyśmiał :P Powiedział, że badania mthfr i pai to jakaś zaszłość i obecnie się już ich nie wykonuje. Co do acardu i heparyny profilaktycznie to powiedział, że nie ma naukowych dowodów, że to pomaga, ale jak wierzę, że mi pomoże to jako placebo mogę brać :D :P
    Mam nadzieję, że Twój Jet bardziej obeznany w tych mutacjach i ich nie bagatelizuje

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Ehh u mnie dzis przypuszczalny 6 dpo i powiem Wam, ze od wczoraj co jakis czas lewy jajnik daje o sobie znac.. a dzis chwilami mam wrazenie, ze zaraz dostane okresu. Moze to nie jest jakis mocny bol, ale taki dyskomfort w dole brzucha. Nie wkrecam sobie nic, bo jest za wczesnie, ale nigdy po owu nie mialam jakis takich dziwnych boli brzucha a tym bardzoej jajnikow.
    Oby to był kropek :D Kciuki zaciśnięte!

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Anytram Ekspertka
    Postów: 121 104

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... czy beta w 12dpo może już coś wykazać? Chciałabym już wiedzieć na czym stoję bo w pracy zaproponowali mi niespodziewanie awans co wiąże się z mega stresem, a muszę szybko dać odpowiedź:((( robiłam wczoraj test sikany w 9dpo jeszcze wieczorem, oczywiście negatyw, nie wiem co myśleć, nie mam żadnych objawów, jestem jedynie tak zła że najchętniej bym komuś przywaliła ale nie wiem z czego to wynika, pewnie stres...

    147d3f1af2.png[/url]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos00 wrote:
    Czesc wszystkim, jestem tu nowa mam nadzieję ze mnie do siebie przygarniecie.

    Wstępem powiem ze mam juz 7letnią córkę z mężem długo staramy sie o drugie dziecko, ale z przerwami dlatego ze w miedzy czasie mialam dwie operacje kręgosłupa. Mam niedoczynność tarczycy i pcos. Biore letrox50 i siofor 1000.

    Odkąd biore siofor okres mam regularnie co 28dni dzis powinna przyjść @ robiłam wczoraj i dzisiaj test i sa negatywne i pewnie dala bym sobie spokój i czekała dalej az @przyjdzie tylko dziwnie mam dzis szyjke nisko twardą w środku bardzo bardzo miękko i bardzo dużo śluzu bialego gęstego. Nie badam codziennie szyjki i nie wiem jak powinna wyglądać ale ten sluz w środku jest dziwny. Objawy mam w sumie jak na miesiaczke bo bol piersi kregoslupa i wzdety brzuch mam co miesiac jedynie mam problem z zasypianiem takie uczucie niepokoju. Czy testy dzis mogą się jeszcze mylić czy to już pewne ze nic z tego w tym cyklu?
    Z szyjką to ciężko powiedzieć jaka powinna być we wczesnej ciąży. Dotychczas myślałam, że powinna być nisko i zamknięta, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że z kolei ma być wysoko. Co do śluzu, to taki mleczno biały u mnie zwykle jest przed @, ale też nie brała bym tego jako wyznacznik. Który masz dzisiaj dpo? Zagnieżdżenie jest między 6-12 dpo więc może testowałaś za wcześnie? Mi test nie wyszedł przy becie 65, więc średnio im ufam

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salome Autorytet
    Postów: 2610 3921

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Dziewczyny, które mają opaski - rozłącza wam opaskę ? Mi od kilku dni w ogóle nie pobiera danych. Ta aplikacja jest do du*y. Jak było mi fit to wszystko mi działało super, a ta mi heart jest straszna... :/

    U mnie to samo. Przestałam już nosić i będę odsyłać, bo dziadostwo straszne. Chyba że inną apkę znajdą.

    Starania od 10.2018

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(
    Histerolaparoskopia z badaniem drożności - 09.2021

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 23 lutego 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Elfia a zglaszalas tej babeczce? Ja piszę cały czas, ale i tak nic nie robią.
    tak, pisałam. No i jak widzisz nic z tego :P

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anytram wrote:
    Dziewczyny mam pytanie... czy beta w 12dpo może już coś wykazać? Chciałabym już wiedzieć na czym stoję bo w pracy zaproponowali mi niespodziewanie awans co wiąże się z mega stresem, a muszę szybko dać odpowiedź:((( robiłam wczoraj test sikany w 9dpo jeszcze wieczorem, oczywiście negatyw, nie wiem co myśleć, nie mam żadnych objawów, jestem jedynie tak zła że najchętniej bym komuś przywaliła ale nie wiem z czego to wynika, pewnie stres...
    Beta 12dpo już może wyjść :)

    Anytram lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 wysylam zaproszenie. Mam pytanie.

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, Malgonia, dziekuje :* W takim razie bede siedziec na dupie albo gdzies w Polske samochodem frune, a dalej to dopiero z Dzidziutkiem, gdy juz wyjdzie sobie z macicy. Poki co, to u mnie ani ciaza ani potwierdzony na 100% zespol, ale wiadomo- trzeba myslec przyszlosciowo :D Buziaki, Dziewczyny :)

    moni05, nuśka91, Malgonia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92129ce15d32.jpg

    I bądź tu człowieku mądry ...
    Pytanie czy faktycznie ten bol jajnika i śluz potwierdzają ze jakimś cudem ta owulacja jest tuż tuż czy jakieś resztki hcg dają fałszywy wynik :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 17:46

    agge, Malinowa91, nuśka91, szona, Malgos00, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hym hym, Niecierpliwa, przepraszam, ale się gubię, wiem że krwawiłaś, ale to było krwawienie pozabiegowe, jednak za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy miałaś już @... Jak nie, to może organizm potraktował zabieg i to krwawienie jako okres, stwierdził "ok, czysto w terenie, to czas wypuszczać jajko"?

    agge lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego