Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymakowa wrote:Hym hym, Niecierpliwa, przepraszam, ale się gubię, wiem że krwawiłaś, ale to było krwawienie pozabiegowe, jednak za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy miałaś już @... Jak nie, to może organizm potraktował zabieg i to krwawienie jako okres, stwierdził "ok, czysto w terenie, to czas wypuszczać jajko"?
Właśnie było tylko krwawienie pozabiegowe ( trwające i wyglądające dokładnie tak jak moja @)
Dlatego ten sluz i jajnik mnie dzisiaj mocno zaskoczył
Ten clearblue niby wykrywa dwa hormony lh i eatradiol.
W poniedziałek mialam jeszcze będę 238 nie mam pojecia ile jest dzisiaj
Bylam swiecie przekonana ze jak zrobie tego owulaka to nie wyjdzie a tu zonk:D
-
nick nieaktualnyWiecie co? Ja to jestem dzidzia-pierdziel jednak. 2 poronienia i to niezdiagnozowane, a dopiero slowa Malgoni pieprznely mnie jakos w leb. Przeciez moge miec jeszcze przed soba tysiac strat... Kochana, nie zrozum mnie zle, jestem Ci wdzieczna za Twoja rade, po prostu cyce opadaja, jak do mnie czasami nic nie dociera...
Niecierpliwa, organizm juz swoje wie i przygotowuje sie na piekne owulacje rowniez w nastepnych cyklach
Jednak ide sie napic, a badania zrobie w tygodniu.. Im dalej od brania aspiryny, tym chyba lepiej... Milego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 18:58
-
Mam nadzieje, ze Cie jakos nie wystraszylam. Niektorzy uwazaja ze problem jest przy trzech nastepujacych poronieniach, ale niektorzy juz dwa uznaja za koniecznosc wzmozonej uwagi. Mam nadzieje, ze to byl czysty przypadek jednak ja bym byla ostrozna "tak na wszelki wypadek" nawet jak nic nie jest zdiagnozowane.
-
Moja teściowa machając obrączką nad moją dłonią wywróżyła, że będę miała dwie córki
Przed laty w ten sam sposób wywróżyła sobie jednego syna.
Okej, biorę!agge, moni05, nuśka91, Tele...79, Ochmanka, Nuch, Niecierpliwa..., MonikA_89!, Malgonia, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Mam nadzieje, ze Cie jakos nie wystraszylam. Niektorzy uwazaja ze problem jest przy trzech nastepujacych poronieniach, ale niektorzy juz dwa uznaja za koniecznosc wzmozonej uwagi. Mam nadzieje, ze to byl czysty przypadek jednak ja bym byla ostrozna "tak na wszelki wypadek" nawet jak nic nie jest zdiagnozowane.
Nie, nie wystraszylas :* Wiesz, z jakiegos powodu jest jak jest i tyle, ale przy moim zasranym, zyciowym pechu, nie zdziwilabym sie, gdyby to byl przypadek. W kazdym razie nie chce sprawdzac, czy do trzech razy sztuka. Chce miec bobo i tyle.
Jestem nienormalna, siedze w kibelku w pubie, bo za Wami zatesknilamef36, agge, moni05, Ochmanka, Tele...79, MamaStasia :), Malgonia, Angelika1313, Irvine90, MonikA_89!, Malinowa91, APrzybylska, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Z szyjką to ciężko powiedzieć jaka powinna być we wczesnej ciąży. Dotychczas myślałam, że powinna być nisko i zamknięta, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że z kolei ma być wysoko. Co do śluzu, to taki mleczno biały u mnie zwykle jest przed @, ale też nie brała bym tego jako wyznacznik. Który masz dzisiaj dpo? Zagnieżdżenie jest między 6-12 dpo więc może testowałaś za wcześnie? Mi test nie wyszedł przy becie 65, więc średnio im ufam
Dzis wychodzi jak.dobrze wyczulam owu 14dpo takze mysle ze powinien test wyjść. Ach myślałam ze na spokojnie bede do tego podchodzic ale sie po prostu nie da. Spróbuję w poniedziałek bo dzis apteki zamkniete -
Malinowa91 wrote:Monika 89 wysylam zaproszenie. Mam pytanie.
Malinowa91 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Niecierpliwa... wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92129ce15d32.jpg
I bądź tu człowieku mądry ...
Pytanie czy faktycznie ten bol jajnika i śluz potwierdzają ze jakimś cudem ta owulacja jest tuż tuż czy jakieś resztki hcg dają fałszywy wynik
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
No i żeśmy wylądowali z chłopem na sorze, zdjeli mu wczoraj te szwy a dzisiaj się rozlazło... I dziura. 2 godziny za nami, ciekawe, co dalejGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:No i żeśmy wylądowali z chłopem na sorze, zdjeli mu wczoraj te szwy a dzisiaj się rozlazło... I dziura. 2 godziny za nami, ciekawe, co dalej
-
Miłego dnia i powodzenia dla Wszystkich testujących!
Niecierpliwa, pięknie się uśmiecha Twój test
Małgonia, menda się rozkreciła czy jest jeszcze szansa?Sasanka55 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Małgoniu to może dopiero coś się gnieździ jak @ nie przyjdzie to siknij jeszcze raz jutro
ef36, agge, Ochmanka, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718
21 dpt - 2,1 CRL - miga ❤ -
Malgonia wrote:Dzien dobry
Malpa sie nie rozkrecila, ale wieczorem zrobilam tescik przed piwem i tam juz duvjow nie bylo. Trudno, bede probowac dalej.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
No zobaczymy. Jeśli @ dzis nie przyjdzie to bedzie to najdluzsza FL jaka mialam od roku wiec to tez jakis plus.
Nordy sa bardzo czule, mysle ze 12dpo beta powinna byc juz chociaz z 10.
Ide zrobic sobie sniadanko i wyrzucic opakowania po calym niezdrowym jedzeniu jakie w siebie wlozylsm pod nieobecnosc mezaef36 lubi tę wiadomość
-
A nikt więcej nie sika? Zero emocji :p2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718
21 dpt - 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:A masz możliwość pójść na USG w poniedziałek? Mi lekarze mówili, że to nie jest powiedziane, że pierwszy cykl po zabiegu jest bezowulacyjny. Jak organizm szybko doszedł do siebie to może wyprodukować jajko
Właśnie nie za bardzo wiadomo im szybciej wracamy to dormy tym lepiej. Kupię sobie jutro ciazowy i zobaczę czy wychodzi pozytywny czy negatywny.
W sumie szybko ta beta spadała więc może akurat organizmowi dużo nie trzeba było czasu
-
Niecierpliwa, kciuki za to, aby to wszystko oznaczało, że organizm już wrócił do normy!
My z mężem też siedzimy nad owulakami i analizujemy ich odcień
W ogóle jakoś mam wrażenie, że po poronieniu mąż dużo bardziej zapragnął dziecka. Wcześniej to było trochę tak na zasadzie "jak będzie to ok, jak nie będzie, to też ok, będzie później". A teraz... mąż co drugi dzień gotowy do akcji Nawet wczoraj, choć jesteśmy na weekend u moich rodziców. Rodzice tuż za ścianą, ale my po cichu i jedziemy jako że to był dopiero 9dc to nie skończyliśmy zgodnie ze sztuką, tylko ja byłam na górze. Tuż za drzwiami kręcą się rodzice, więc zaraz po akcji chcę złazić z męża, a ten łapie mnie za biodra, przytrzymuje i mówi "czekaj! Dopchaj tam sobie jeszcze tych żołnierzy, żeby za dużo nie wyleciało!"Niecierpliwa..., agge, Malgonia, Ochmanka, Sasanka55, szona, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Arashe, Agamk lubią tę wiadomość