Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Hym hym, Niecierpliwa, przepraszam, ale się gubię, wiem że krwawiłaś, ale to było krwawienie pozabiegowe, jednak za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy miałaś już @... Jak nie, to może organizm potraktował zabieg i to krwawienie jako okres, stwierdził "ok, czysto w terenie, to czas wypuszczać jajko"?

    Właśnie było tylko krwawienie pozabiegowe ( trwające i wyglądające dokładnie tak jak moja @)
    Dlatego ten sluz i jajnik mnie dzisiaj mocno zaskoczył :):)
    Ten clearblue niby wykrywa dwa hormony lh i eatradiol.
    W poniedziałek mialam jeszcze będę 238 nie mam pojecia ile jest dzisiaj
    Bylam swiecie przekonana ze jak zrobie tego owulaka to nie wyjdzie a tu zonk:D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ja to jestem dzidzia-pierdziel jednak. 2 poronienia i to niezdiagnozowane, a dopiero slowa Malgoni pieprznely mnie jakos w leb. Przeciez moge miec jeszcze przed soba tysiac strat... Kochana, nie zrozum mnie zle, jestem Ci wdzieczna za Twoja rade, po prostu cyce opadaja, jak do mnie czasami nic nie dociera...

    Niecierpliwa, organizm juz swoje wie i przygotowuje sie na piekne owulacje rowniez w nastepnych cyklach :)

    Jednak ide sie napic, a badania zrobie w tygodniu.. Im dalej od brania aspiryny, tym chyba lepiej... Milego wieczoru

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 18:58

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 23 lutego 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze Cie jakos nie wystraszylam. Niektorzy uwazaja ze problem jest przy trzech nastepujacych poronieniach, ale niektorzy juz dwa uznaja za koniecznosc wzmozonej uwagi. Mam nadzieje, ze to byl czysty przypadek jednak ja bym byla ostrozna "tak na wszelki wypadek" nawet jak nic nie jest zdiagnozowane.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 23 lutego 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa machając obrączką nad moją dłonią wywróżyła, że będę miała dwie córki :)

    Przed laty w ten sam sposób wywróżyła sobie jednego syna.

    Okej, biorę! :D

    agge, moni05, nuśka91, Tele...79, Ochmanka, Nuch, Niecierpliwa..., MonikA_89!, Malgonia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 lutego 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy Facelle owulacyjne w promocji teraz do 26.02, jakby ktoś się przymierzał :P

    Dla mnie się dobrze składa, bo akurat zamierzałam kupić po weekendzie ;)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mam nadzieje, ze Cie jakos nie wystraszylam. Niektorzy uwazaja ze problem jest przy trzech nastepujacych poronieniach, ale niektorzy juz dwa uznaja za koniecznosc wzmozonej uwagi. Mam nadzieje, ze to byl czysty przypadek jednak ja bym byla ostrozna "tak na wszelki wypadek" nawet jak nic nie jest zdiagnozowane.

    Nie, nie wystraszylas :* Wiesz, z jakiegos powodu jest jak jest i tyle, ale przy moim zasranym, zyciowym pechu, nie zdziwilabym sie, gdyby to byl przypadek. W kazdym razie nie chce sprawdzac, czy do trzech razy sztuka. Chce miec bobo i tyle.

    Jestem nienormalna, siedze w kibelku w pubie, bo za Wami zatesknilam :D

    ef36, agge, moni05, Ochmanka, Tele...79, MamaStasia :), Malgonia, Angelika1313, Irvine90, MonikA_89!, Malinowa91, APrzybylska, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Z szyjką to ciężko powiedzieć jaka powinna być we wczesnej ciąży. Dotychczas myślałam, że powinna być nisko i zamknięta, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że z kolei ma być wysoko. Co do śluzu, to taki mleczno biały u mnie zwykle jest przed @, ale też nie brała bym tego jako wyznacznik. Który masz dzisiaj dpo? Zagnieżdżenie jest między 6-12 dpo więc może testowałaś za wcześnie? Mi test nie wyszedł przy becie 65, więc średnio im ufam

    Dzis wychodzi jak.dobrze wyczulam owu 14dpo takze mysle ze powinien test wyjść. Ach myślałam ze na spokojnie bede do tego podchodzic ale sie po prostu nie da. Spróbuję w poniedziałek bo dzis apteki zamkniete :)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7302 10344

    Wysłany: 24 lutego 2019, 00:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Monika 89 wysylam zaproszenie. Mam pytanie.
    Zaakceptowałam :)

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7302 10344

    Wysłany: 24 lutego 2019, 00:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92129ce15d32.jpg

    I bądź tu człowieku mądry ...
    Pytanie czy faktycznie ten bol jajnika i śluz potwierdzają ze jakimś cudem ta owulacja jest tuż tuż czy jakieś resztki hcg dają fałszywy wynik :)
    A masz możliwość pójść na USG w poniedziałek? Mi lekarze mówili, że to nie jest powiedziane, że pierwszy cykl po zabiegu jest bezowulacyjny. Jak organizm szybko doszedł do siebie to może wyprodukować jajko

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 24 lutego 2019, 00:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i żeśmy wylądowali z chłopem na sorze, zdjeli mu wczoraj te szwy a dzisiaj się rozlazło... I dziura. 2 godziny za nami, ciekawe, co dalej :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3832 6272

    Wysłany: 24 lutego 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    No i żeśmy wylądowali z chłopem na sorze, zdjeli mu wczoraj te szwy a dzisiaj się rozlazło... I dziura. 2 godziny za nami, ciekawe, co dalej :)
    A co się stało, ze miał szwy? Wybacz, jeśli pisałaś, staram się czytać na bieżąco, ale czasem trudno nadrobić.

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 24 lutego 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia i powodzenia dla Wszystkich testujących!

    Niecierpliwa, pięknie się uśmiecha Twój test :)

    Małgonia, menda się rozkreciła czy jest jeszcze szansa?

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 24 lutego 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halooo haloo kto dziś testuje? Zgłaszać sie z dwiema slicznymi kreseczkami

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 lutego 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

    Malpa sie nie rozkrecila, ale wieczorem zrobilam tescik przed piwem i tam juz duvjow nie bylo. Trudno, bede probowac dalej.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 24 lutego 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoniu to może dopiero coś się gnieździ :) jak @ nie przyjdzie to siknij jeszcze raz jutro :)

    ef36, agge, Ochmanka, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 24 lutego 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dzien dobry :)

    Malpa sie nie rozkrecila, ale wieczorem zrobilam tescik przed piwem i tam juz duvjow nie bylo. Trudno, bede probowac dalej.
    Ja w poprzedniej ciąży zrobiłam jeden test wieczorem już po pozytywanej becie i wyszła biel wizira. Najlepiej robić rano...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 lutego 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy. Jeśli @ dzis nie przyjdzie to bedzie to najdluzsza FL jaka mialam od roku ;) wiec to tez jakis plus.
    Nordy sa bardzo czule, mysle ze 12dpo beta powinna byc juz chociaz z 10.

    Ide zrobic sobie sniadanko i wyrzucic opakowania po calym niezdrowym jedzeniu jakie w siebie wlozylsm pod nieobecnosc meza ;)

    ef36 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 24 lutego 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nikt więcej nie sika? Zero emocji :p

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A masz możliwość pójść na USG w poniedziałek? Mi lekarze mówili, że to nie jest powiedziane, że pierwszy cykl po zabiegu jest bezowulacyjny. Jak organizm szybko doszedł do siebie to może wyprodukować jajko

    Właśnie nie za bardzo :) wiadomo im szybciej wracamy to dormy tym lepiej. Kupię sobie jutro ciazowy i zobaczę czy wychodzi pozytywny czy negatywny.
    W sumie szybko ta beta spadała więc może akurat organizmowi dużo nie trzeba było czasu :)

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 24 lutego 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, kciuki za to, aby to wszystko oznaczało, że organizm już wrócił do normy! :)

    My z mężem też siedzimy nad owulakami i analizujemy ich odcień :P
    W ogóle jakoś mam wrażenie, że po poronieniu mąż dużo bardziej zapragnął dziecka. Wcześniej to było trochę tak na zasadzie "jak będzie to ok, jak nie będzie, to też ok, będzie później". A teraz... mąż co drugi dzień gotowy do akcji :) Nawet wczoraj, choć jesteśmy na weekend u moich rodziców. Rodzice tuż za ścianą, ale my po cichu i jedziemy :D jako że to był dopiero 9dc to nie skończyliśmy zgodnie ze sztuką, tylko ja byłam na górze. Tuż za drzwiami kręcą się rodzice, więc zaraz po akcji chcę złazić z męża, a ten łapie mnie za biodra, przytrzymuje i mówi "czekaj! Dopchaj tam sobie jeszcze tych żołnierzy, żeby za dużo nie wyleciało!" :D

    Niecierpliwa..., agge, Malgonia, Ochmanka, Sasanka55, szona, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Arashe, Agamk lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego