Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwian wrote:Dziewczyny a co powinno sie dziac z temp aby potwierdzic czy owu bedzie/byla? Moje pomiary sa od 10dnia takie:
10-36.46
11-36.13
12-36.09
13-36.29
14-36.19
15-36.27 (dzis) owulak pozyt
Temperatura musi wzrosnąć, to potwierdzi owulację. Będzie to widać na wykresie. Skok temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:15
5ylwian lubi tę wiadomość
-
Moni zgadzam się z Sasanką. Głowa do góry, zamartwianiem się i tak nic nie zdziałasz. Bierz ładnie leki, które przepisał Pan doktor i myśl pozytywnie. 30 % to niewiele
moni05, Sasanka55, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualny
-
Sasanka
Chciałabym przenieść się po prostu w czasie i iść już na aminopunkcję. Dopiero jak jej wynik będzie ujemny to będę mogła odetchnąć...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sasanka55 wrote:Moni, a wiesz, ze statystycznie okolo 90% wydarzen, ktorych boi sie czlowiek, nigdy nie bedzie mialo miejsca? :* Mam nadzieje, ze chociaz pogodzilas sie z Mezem i masz u niego duuuzo wsparcia :*
To nadal prawie mąż. Przez jego nowotwór przełożyliśmy ślub, potem przez mój, a teraz mamy na 1 czerwca i chyba też nici, bo wtedy przypada ta kontrola w zakaźnym, aminopunkcja etc. Masakra. Wszystko na niebie i ziemii mówi mi, że mam nie brać tego padalca za mężaOchmanka, agge, Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
agge wrote:Po temperaturze nie zgadniesz, czy owu będzie i kiedy U Ciebie jeszcze nie było, nie potwierdza tego ani temperatura, ani test, bo dopiero wyszedł pozytywny, Więc owu do 48h od testu.
Temperatura musi wzrosnąć, to potwierdzi owulację. Będzie to widać na wykresie. Skok temperatury.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnymoni05 wrote:To nadal prawie mąż. Przez jego nowotwór przełożyliśmy ślub, potem przez mój, a teraz mamy na 1 czerwca i chyba też nici, bo wtedy przypada ta kontrola w zakaźnym, aminopunkcja etc. Masakra. Wszystko na niebie i ziemii mówi mi, że mam nie brać tego padalca za męża
Maz, nie maz, ale w praktyce niczym sie od meza nie rozni Ja tez kilka razy przekladalam slub po kilkunastu latach zwiazku, az w koncu w zeszlym roku sie udalo, choc moj padalec 10 minut wybakiwal slowa przysiegi Caly kosciol sie smial bo ten nie mogl wymowic slowa "uczciwosc".
No nic, Moni, wez Ty mala sprobuj sie zrelaksowac, mimo wszystko i nie czytaj glupot w necie, bo w nim, to wyczytasz, ze i od krostki na tylku mozna umrzec. Sprobuj znalezc dobrego lekarza i tyle! Skup sie na przygotowaniach do slubu, bo te pewnie sprawiaja Ci radosc. Odsun od siebie wszystko to, co zle. Zamknij oczy jak mala dzidzia i pomysl, ze zadnej toxo nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:46
moni05 lubi tę wiadomość
-
Moni Skarbie bądź dobrej myśli! Tak jak piszą dziewczyny to jest aż 70%. Maluszek ma bardzo wspaniałą i troskliwą Mamusie. Musi być dobrze!
A skoro już tyle przeciwności pokonaliście z tym Twoim padalcem to nie ma bata, jest Ci pisany:)
Malinowa nie lubięSasanka55, moni05 lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Moni - przykro mi z powodu wyników Ale musisz próbować myśleć pozytywnie. Mnie tylko zastanawia, że skoro to wszystko takie ważne itd to dlaczego tych pciał na tokso i różyczkę nie robi się np. przed planowanym zajściem w ciąże? Lub dosłownie na samym jej początku np. w 4-5 tygodniu?
Nigdy żaden lekarz mi o tym nie wspominał. Tyle się mówi że kwas foliowy 3 miechy przed poczęciem brać, a czemu np. nie każą robić profilaktycznie tych badań?
Czy wynik dodatni ujawnia się dopiero w ciązy czy jak ?
Mnie właśnie ostatnio lekarz przepisał i na toksoplazmozę i na cytomegalię, ale stwierdziłam, że się nie spieszy i zrobię przy prolaktynie, ale teraz to się chyba szybciej zmobilizuję . I cały czas myślałam, że to dopiero w ciąży trzeba na to wszystko uważać i podchodziłam do tego w ten sposób, że póki jeszcze mogę to poobżeram się jeszcze moimi ukochanymi korbaczami i oscypkami od teściowej i tatarem, którego mój tata jest mistrzem... a na to wychodzi, że już się powinno tego unikać? Serio?
Moni05- bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i za Twojego bąbelka. Tyle pozytywnych myśli leci od nas do Was, że musi być dobrze. Wierzę, że będziecie w tych 70 procentach. -
nick nieaktualnyOchmanka wrote:Moni Skarbie bądź dobrej myśli! Tak jak piszą dziewczyny to jest aż 70%. Maluszek ma bardzo wspaniałą i troskliwą Mamusie. Musi być dobrze!
A skoro już tyle przeciwności pokonaliście z tym Twoim padalcem to nie ma bata, jest Ci pisany:)
Malinowa nie lubię
Widzisz, sluchaj Ochmanki
Uf, ja juz wyszlam z pracy i pedze na proga, choc nie wiem, czy jest sens, bo moja macica i jajniki wyjatkowo mnie dzis nie cierpia. Jeszcze @ nie ma, ale czuje, ze 1 kieliszek wina, cieply prysznic i witamy pierwszy dzien ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:58
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_85_ wrote:Mnie właśnie ostatnio lekarz przepisał i na toksoplazmozę i na cytomegalię, ale stwierdziłam, że się nie spieszy i zrobię przy prolaktynie, ale teraz to się chyba szybciej zmobilizuję . I cały czas myślałam, że to dopiero w ciąży trzeba na to wszystko uważać i podchodziłam do tego w ten sposób, że póki jeszcze mogę to poobżeram się jeszcze moimi ukochanymi korbaczami i oscypkami od teściowej i tatarem, którego mój tata jest mistrzem... a na to wychodzi, że już się powinno tego unikać? Serio?
Moni05- bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i za Twojego bąbelka. Tyle pozytywnych myśli leci od nas do Was, że musi być dobrze. Wierzę, że będziecie w tych 70 procentach.
Ja dopiero co robilam toxo i cytomegalie, oba negatywne, ale co z tego? w kazdej chwili moga sie pojawic. A jak sie pojawia, to my Staraczki wszystko zwalczymy, czy w ciazy, czy nie! Moni, silna z Ciebie babeczka, a dzidzia rownie silna po rodzicach :*Ania_85_, moni05 lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:No wlasnie chodzi mi o to temperaturowe potwierdzenie po owulacji. Ten skok musi byc jakos drastyczny czy np apki typu Ovuview,Flo,Fertility Friend mi to zaznacza na wykresie?
Apki powinny Ci obliczyć. Mi zawsze obliczają5ylwian lubi tę wiadomość
-
To ja tak tylko wtrącę że bzyknęłam mojego w niedzielę wieczorem z przekonaniem że przez chorobę cykl bezowulacyjny, śluz był koło połowy tygodnia ale się skończył, tempka w dole. A tu dzisiaj... ej ej czuje że coś czuje. Hmmm pojechałam po pracy za butami sportowymi a że obok był Rossmann i facelle w promo to mówię "dziś jest dzień na wypróbowanie tych owulaków!" Jak ostatnia psychopatka kic do galeriowego szaletu i sik!
I w ten sposób nakryłam LH na gorącym uczynku. Bzyk był jakieś 45h temu więc szansa jest:)
Pani endo bardzo się ucieszy jak za 3 tygodnie pójdę na kontrolę z pasażerem hahahSasanka55, agge, nuśka91, Malgonia, Holibka, Arashe, MonikA_89!, Magdalen, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOchmanka wrote:To ja tak tylko wtrącę że bzyknęłam mojego w niedzielę wieczorem z przekonaniem że przez chorobę cykl bezowulacyjny, śluz był koło połowy tygodnia ale się skończył, tempka w dole. A tu dzisiaj... ej ej czuje że coś czuje. Hmmm pojechałam po pracy za butami sportowymi a że obok był Rossmann i facelle w promo to mówię "dziś jest dzień na wypróbowanie tych owulaków!" Jak ostatnia psychopatka kic do galeriowego szaletu i sik!
I w ten sposób nakryłam LH na gorącym uczynku. Bzyk był jakieś 45h temu więc szansa jest:)
Pani endo bardzo się ucieszy jak za 3 tygodnie pójdę na kontrolę z pasażerem hahah
Przy takim pasarzerze na gape, miejsca na zbyt wysokie tsh juz zabraknieOchmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
agge wrote:5ylwian, pierwszy cykl mierzysz temperaturę?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:No pierwszy. Wczesniej tylko testy owu robilam. Dlatego ciekawi mnie jak to bedzie.zwlaszcza,ze przez pcos czesto testy wychodzily mi pozytywne dodatkowo nawet po 20 dniu i przed @ a nie chodze na monitoringi i nie wiem czy sa te owu
5ylwian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni- a to nie jest tak,ze po tej antybiotykorerapii powtororza badanie na toxo w 2 trymestrze ? Bo sensowne wydaje mi sie powtorzenie badania. Ja bym to skonsultowala jeszcze z kims innym. Bo tak od razu z grubej rury do konca ciazy. Dziwne. Ale lekarzem nie jestem. Hm... nie marwt sie. 70%to bardzo duzo. A amniopunkcji sie nie boj. W razie czsgo przyjezdzaj do wawy,tu w szpitalu Orłowskiego w amniopunkcji sie specjalizuja. Kolezanka ostatnio robila. Jest 0.5% ryzyka.
Sasanka55, moni05, szona lubią tę wiadomość
-
Moni kochana, tulę Cię z całych sił. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze, będziesz brać te leki i maluszek się nie zagrazi. 70% to naprawdę spore szanse. Zobacz tyle już w życiu przeszłaś i udało Ci się wyjść ze wszystkiego obronną ręką. Tak też będzie tym razem! Zrobisz tą amniopunkcję jak będzie pora i na pewno wynik będzie ujemny. A też czytałam, że amniopunkcja jest mega małym zagrożeniem dla ciąży. Po prostu strachy biorą się z tego, że pacjentów trzeba informować o ryzyku, nawet jeśli jest znikome. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz że maluch będzie zdrowy a kiedyś będziesz wspominać jak najadłaś się strachu :*
Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Moni, usmiechnij sie troszke! Zobaczysz, ile nas tu jest i wszystkie Ci mowimy, ze bedzie dobrze. Sluchaj nas
Ja do proga walnelam bete z rozpedu. Wpadlam do Diagnostyki 3minuty przed zamknieciem i juz mi sie jezyk poplatal. W nagrode eMek kupi mi lodzika w MakdonaldzieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 17:38
buba123, agge, moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość