Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mam pytanie troszkę z innej beczki ( do Poznanianek jeśli tu są) czy macie jakiegoś sprawdzonego ginekologa w Poznaniu ? Ja jestem odbijana jak piłeczka pingpongowa od lekarza do lekarza a do specjalisty na Polną jeżdżę raz na 3 miesiące bo takie są terminy .. A gdyby nam się udało to nie mam żadnego lekarza do którego mogłabym się zgłosić I sprawdzić czy się zbadać..
Z góry dziękuję za polecenia
Buziaki -
nick nieaktualnySasanka55 wrote:No Moni, usmiechnij sie troszke! Zobaczysz, ile nas tu jest i wszystkie Ci mowimy, ze bedzie dobrze. Sluchaj nas
Ja do proga walnelam bete z rozpedu. Wpadlam do Diagnostyki 3minuty przed zamknieciem i juz mi sie jezyk poplatal.
Witam ponownie dzisiaj u mnie test zrobiony rano bielutki Malinowaa tak mi przykro , byłam pewna że u Ciebie się udało.
Gratuluje wszystkim dziewczynkom które ujrzały dzisiaj II kreseczke
sasanka kiedy bedziesz miała wyniki?
-
Moni bardzo mi przykro ale dziewczyny dobrze piszą, nie możesz myśleć negatywnie, będzie dobrze!!!
Sasanka a który masz dpo??
Ja zawsze chętnie coś uszyje
Dziewczyny brała któraś luteine dopochwowa i miała infekcje? Bo musze brać luteine, a chciałam wziąć gynalgin dodatkowo. Tylko jak? Mam se tam wepchac wszystko? Jakaś reakcja chemiczna nie zajdzie? :dmoni05 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Akmelap wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie troszkę z innej beczki ( do Poznanianek jeśli tu są) czy macie jakiegoś sprawdzonego ginekologa w Poznaniu ? Ja jestem odbijana jak piłeczka pingpongowa od lekarza do lekarza a do specjalisty na Polną jeżdżę raz na 3 miesiące bo takie są terminy .. A gdyby nam się udało to nie mam żadnego lekarza do którego mogłabym się zgłosić I sprawdzić czy się zbadać..
Buziaki
Ja przez kilka lat chodziłam do Chmaj- Wierzchowskiej. Prywatnie Moja mama też i jak się u niej zaczęły problemy to reagowała szybko. Nie wiem jaka jest jeśli chodzi np. o kwestie niepłodności, ale na kontroli bardzo fajna i rzeczowa - wszystko mówi co widzi itd.
Teraz mam zamiar sie przenieś do dr Kornackiego bo on jest od patologii ciąży a ja mam obarczenie duże bo hashimoto + cukrzyca t1. Jest też perinatologiem. Ale polecali też mi na oddziale dr Rajewskiego (śmieszek) + docent Zawiejską lub prof Wender- Ożegowską (bardzo miła, ale głównie niby prowadzi ciąże cukrzyczek itp). Jak masz więcej pytań do pytaj śmiało
Od niepłodności z kolei jest dr Sroka w invimedzie, ale nie byłam. Monika89 wie więcej
EDIT: aaa, i do Chmaj jest spoko się dostać bo przyjmuje do 21 godziny 2 razy w tygodniu i zazwyczaj termin masz nawet i tego samego dnia lub np. czekasz kilka dni max.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:19
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Akmelap wrote:Cześć dziewczyny
Buziaki
Hej. Ja tez jestem z Poznania.
Chodzę do doktora Bruszewskiego. Super gostek, szybko reaguje. Od razu komplet badań bez pytania czy to czy siamto! Szybko wdraża leczenie. Mi wszyscy mówili i odsyłali ze mam za pół roku wrócić i wtedy zaczną się interesować dlaczego ciąża się nie pojawia. A on gdy opowiedziałam mu swoją historie, ze robię wykresy i wychodzi ze nie mam owulacji, uwierzył i wdrożył co trzeba.MonikA_89! lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
A ja podzielę się z wami kochane moje dziewczęta relacja z mojego cudownego dnia...
Mój 7dpo i badania progesteronu i estradiolu:
- wyniki dobre, nawet bardzo dobre ponieważ:
— estradiol mam 326,20 pg/ml (przy normach dla fazy lutealnej 22,30-341,00 ; I trymestr 154,00-3243,00)
— progesteron mam 23,09 ng/mL ( przy normach dla fazy lutealnej 1,83-23,90 ; I trymestr 11,00-44,30)
I zwolnili mnie z pracy jak naprawiłam im przepływ i sposób testów oprogramowania w firmie który leżał odłogiem od kilku lat! I „bo miałam siedzieć po godzinach a nie siedziałam tyle co chcieli”
I jeszcze sobie dopowiedzieli ze mam robić dobra minę do złej gry i nowym osoba KTÓRE JA BĘDĘ SZKOLIĆ mam nie dzielić się ta informacja. Paranoja!
Ehhh życie jest zjebaneSasanka55 lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
nick nieaktualnymarczelinka2112 wrote:Witam ponownie dzisiaj u mnie test zrobiony rano bielutki Malinowaa tak mi przykro , byłam pewna że u Ciebie się udało.
Gratuluje wszystkim dziewczynkom które ujrzały dzisiaj II kreseczke
sasanka kiedy bedziesz miała wyniki?
Nie lubie bieli! Ale moze jeszcze czas? Powtarzasz jutro?
Wyniki pewnie gdzies za godzine beda, zwykle sa przes 20:00, kiedy robie badania w ostatniej chwili
Izape, 8dpo tak, wiem, wiem... Na bete nie licze, proga sie obawiam w zeszlym cyklu 7dpo mialam chyba 7.8
Moni, lepiej juz sie czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:43
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycukrzyk1991 wrote:
Update co u mnie - byłam wczoraj prywatnie u gin - tym razem takiej lepszej z Poznania Zarodek 3,3mm co odpowiada wg USG 6t0d, a wg OM 6t3d Pokazała mi też pulsujące serduszko - 118 uderzen na minute. Powiedziała że jak na ten wczesny etap ciązy to wyniki powyżej 100 są spoko
Cukrzyku, uwielbiam za serduszko Twojego Lobuziaka Tak sie ciesze, ze u Ciebie wszystko w porzadku
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzisiaj 9 dpo wiec jeszcze się łudze że może za szybko. sama jeszcze nie wiem czy jutro testować czy wstrzymać się , chociaż znając moja niecierpliwość to pewnie zatestuje. a jeszcze takie pytanko mam bo nie orientuje sie jeszcze w tym za bardzo. kilka cykli temu mialam badana prolaktyne i progesteron. prolaktyna duzo za duza ocztwiscie ale czy progesteron wynoszacy 13.4 to wynik dobry 9 dpo?
-
nick nieaktualnyMartek&M wrote:A ja podzielę się z wami kochane moje dziewczęta relacja z mojego cudownego dnia...
Mój 7dpo i badania progesteronu i estradiolu:
- wyniki dobre, nawet bardzo dobre ponieważ:
— estradiol mam 326,20 pg/ml (przy normach dla fazy lutealnej 22,30-341,00 ; I trymestr 154,00-3243,00)
— progesteron mam 23,09 ng/mL ( przy normach dla fazy lutealnej 1,83-23,90 ; I trymestr 11,00-44,30)
I zwolnili mnie z pracy jak naprawiłam im przepływ i sposób testów oprogramowania w firmie który leżał odłogiem od kilku lat! I „bo miałam siedzieć po godzinach a nie siedziałam tyle co chcieli”
I jeszcze sobie dopowiedzieli ze mam robić dobra minę do złej gry i nowym osoba KTÓRE JA BĘDĘ SZKOLIĆ mam nie dzielić się ta informacja. Paranoja!
Ehhh życie jest zjebane
Kotek, polubilam za wyniki...
Kurcze, co za cholerna praca przykro mi bardzo. Beda zalowac takiego pracownika.
U mnie tez jest chora zasada, ze zwalniaja po cichu i to najlepiej po 17:00, jak juz nikogo nie ma w pracy, by nikt nie widzial. Co z tego, ze pracujemy ze soba po 10 lat, jestesmy zzyci, ale ch*j, moze nie zauwazymy, ze kolegi brakuje... pieprzone korpo. Wspolczuje bardzo, choc pamietaj, ze konkurencja na pewno juz na Ciebie czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:58
-
marczelinka2112 wrote:dzisiaj 9 dpo wiec jeszcze się łudze że może za szybko. sama jeszcze nie wiem czy jutro testować czy wstrzymać się , chociaż znając moja niecierpliwość to pewnie zatestuje. a jeszcze takie pytanko mam bo nie orientuje sie jeszcze w tym za bardzo. kilka cykli temu mialam badana prolaktyne i progesteron. prolaktyna duzo za duza ocztwiscie ale czy progesteron wynoszacy 13.4 to wynik dobry 9 dpo?
Nie jest źle, ale mówią, że powyżej 15 najlepiej powinno być.marczelinka2112, agge lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyMaria87 wrote:Nie jest źle, ale mówią, że powyżej 15 najlepiej powinno być.
Mowia, ze i powyzej 12.
Wiadomo, najlepiej to jakby i ponad 20 bylo, ale my nie jestesmy pieprzonymi cyborgami, kazda z nas jest innaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 19:04
marczelinka2112, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarczelinka2112 wrote:maria, sasanka a mi in powiwdziała znowu że jest ok bo powyżej 10. no ale prolaktna już zbita wiec mysle ze progesteron tez ładniejszy
No wiec wlasnie, sama sobie odpowiedzialas ja bym sie i z dyszki cieszylaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 19:06
-
Sasanka55 wrote:Kotek, polubilam za wyniki...
Kurcze, co za cholerna praca przykro mi bardzo. Beda zalowac takiego pracownika.
U mnie tez jest chora zasada, ze zwalniaja po cichu i to najlepiej po 17:00, jak juz nikogo nie ma w pracy, by nikt nie widzial. Co z tego, ze pracujemy ze soba po 10 lat, jestesmy zzyci, ale ch*j, moze nie zauwazymy, ze kolegi brakuje... pieprzone korpo. Wspolczuje bardzo, choc pamietaj, ze konkurencja na pewno juz na Ciebie czeka❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
Hehe i to pokazuje, że co lekarz to inna teoria
Sasanka55 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Ochmanka mi owulaki facelle przyniosły szczęście wierze ze i u ciebie tak zadziałają
Ochmanka lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Dziewczyny, dzięki za wszystkie słowa :*
Nie wiem, co do powtarzania badań to mam w 23tc przed wizyta kontrolna w zakaźnym. Ja nie wiem czemu aż do końca ciąży, ale z tego, co się nawet czyta to zawsze tak jest. Nie mam pojęcia czemu. Ten lekarz też mało przystępny, pogadam z moim za tydzień.
Sasanka, kochana ni uja mi nie lepiej, ale robię dobrą minę do złej gry, bo cóż mi pozostało? I tak na ten moment nie mogę zrobić więcej niż zrobiłam.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni przykro mi, że wynik jednak dodatni, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Co do apteki to dość tanio wychodzi na rubinkowie II, apteka puls. Mój mąż tam pracuje i mogłby poszukac i zamówić jak najtaniej, to mógłby sprawdzic Ci te ceny u Nich. A na rubinkowo pewnie masz bliżej niż do centrum
-
nick nieaktualny