Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś beta <1,2 więc już na 100% wiem, że nie tym razem
Nic to może to i lepiej bo ślub mamy zaplanowany na sierpień...
Ślub z "brzuszkiem" no cóż czemu by nie ale chyba lepiej nie zbyt dużym ale starać się będziemy dalej co będzie to będzie... Czekam na @Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:40
-
Chwilka89 wrote:U mnie dziś beta <1,2 więc już na 100% wiem, że nie tym razem
Nic to może to i lepiej bo ślub mamy zaplanowany na sierpień...
Ślub z "brzuszkiem" no cóż czemu by nie ale chyba lepiej nie zbyt dużym ale starać się będziemy dalej co będzie to będzie... Czekam na @
Szkoda... -
moni05 wrote:Ach, a wizytę mam w środę wieczorem. Myślicie, że jest jakakolwiek szansa zobaczyć coś w pęcherzyku? Kropeczkę tycią? W połowie 6tc?
Tylko weź poprawkę na moje długie cykle i późne owulacje.moni05 lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam do domu po USG. Dzisiaj mam 5 DC w lewym jajniku owulacja, w prawym pękerzyk 13mm, endometrium 7mm
Aż lekarka się zdziwiła, że tak szybko poszło. Ja jej na to, że jestem baaaardzo zmotywowana żeby zajść w ciążęSzczesliwa_mamusia, moni05, agge, nuśka91, Ochmanka, Magduullina, aeiouy, cukrzyk1991, Malinowa91, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMoni- u mnie w 5t3d byl pecherzyk 1,5cm z cialkiem żółtym. To był piatek,a bete w poniedziałek wcześniej mialam 2300. Więc w piatek na pewno byla dosc wysoka. W 7t3d byl juz zarodek 1,5cm z bijacym serduszkiem. Także myślę, ze pecherzyk moze byc z małą kropeczka
moni05 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Będzie co będzie, wrócę choćby za tydzień, ale no... Chciałoby się...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
U mnie przy becie 5000 byl pecherzyk i jasny punkcik z ktorego mial byc zarodek mnie juz ten pecherzyk rozczulil
Nic nie kupilam. Dupsko mi uroslo, fatalnie sie czuje w obcislych dzinsach. Nie ma wyboru. Musze zajsc i przerzucic sie na ciazowe.moni05, Ochmanka, aeiouy, ef36, Arashe, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
-
także ten
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf61a08bb9b3.jpgSzczesliwa_mamusia, makowa, MamaStasia :), MonikA_89!, Malgonia, moyeu, Nuch, Ochmanka, blackkkwhisky, aeiouy, cukrzyk1991, Sasanka5, Arashe, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mogę Wam opowiedzieć historie mojej dzisiejszej wizyty u ginekologa, bo już trochę ochlonęłam. Pewnie będzie trochę długo.
Byłam dziś na usg. Nie poszłam sama na siłę, tylko jak we wtorek zadzwoniłam do gina, że jestem w ciąży, to kazał przyjść dzisiaj. Zdziwiło mnie to, bo tu pisałyście, że tak w 6tc się idzie, a u mnie jeszcze 5tc nie ma.
No i robi mi to usg, długo nie mógł znaleźć pęcherzyka, w końcu wskazał małą kropkę ale nie był pewny czy to na pewno "to". I ogólnie liczyłam, że powie, że wszystko jest w porządku, a on powiedział tylko że jest za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. I kurcze 110 zł poszło za to że nic dalej nie wiem, a sama się nie pchałam na tą wizytę.
Poza tym zapisał mi Duphaston 2x dziennie, bo powiedział, że to zachodzenie w ciążę nie poszło mi zbyt łatwo więc to jest po to żeby zarodek łatwiej się przyjął. Coś jakby na podtrzymanie.
Poza tym zapytałam czemu nie chciał żebym zrobiła tą drugą betę, a on na to, że betę robi się tylko wtedy kiedy jest jakiś powód np przy krwawieniu, za małym płodzie itp. I że pewnie laboratorium chce ze mnie kasę wyciągnąć...
Z zaleceń to zakaz seksu do końca 12tc.
I w ogóle strasznie mało mówił, wyczułam że był taki ostrożny jakby chciał mi przekazać, że tak na prawdę to nie ma się jeszcze z czego cieszyć. Kazał mi przyjść 12 lutego.
No i ja tak bardzo się tym przejęłam, że się poryczałam w aucie. Próbowałam iść do dwóch aptek po ten Duphaston ale nie dalam rady...
Na szczęście już mi się humor znacznie poprawił po Waszych śmiesznych historiach m.in. z balkonem i z rekordzistą serduszek tak że buziaki dla Was :* -
ElfiaKsiężniczka wrote:ja to sie rzucałam zawsze na słodycze! w każdej postaci, ciasta, ciastka, czekolada, wafelki, batoniki, pomadki, cukierki. Potrafiłam cukierki karmelowe zagryzac czekoladą. Całe opakowanie ptasiego leczka to dla mnie nic. Ale już mnie nie rusza. Wczoraj koelzanka w pracy otworzyła merci. nie zjadłam ani jednego. Mamy w pracy dwa kartony góralków i princessy. Nie tknęłam ani jednej, nie wzięłam ani jendego herbatnika podczas podwieczorku. Walczę i jestem z siebie dumna!
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Emmainthegarden wrote:Dziewczyny długi wstęp. Oglądałam kiedyś film przyrodniczy, czyta Krystyna Czubowna, żyje sobie w na takich skałach z kilkoma drzewami taki zwierz.. I raz w roku schodzi z gór, idzie kilka mcy, znajduje samice, ten teges, i znowu wraca do domu kilka mcy..
Dziś znalazłam taki wykres.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/784ba4e6c476.png
Nooo..
To obala teorie, że plemniki muszą dojrzeć... Chyba, że jego plemniki od razu po wyjściu z jąder dostają maturę :p
W każdym razie po obejrzeniu tego wykresu poczułam, że u nas to prawie jak u tego zwierza, co to raz do roku... Idzie, idzie, idzie...
😭
Magduullina wrote:Ja się tylko smieje wiem tez jak jest itd a jedno chce sie was poradzić co do owu... czy ktoras z was byla na usg po owu ?2_4 dni?
😭
nuśka91 wrote:Dziewczyny mogę Wam opowiedzieć historie mojej dzisiejszej wizyty u ginekologa, bo już trochę ochlonęłam. Pewnie będzie trochę długo.
Byłam dziś na usg. Nie poszłam sama na siłę, tylko jak we wtorek zadzwoniłam do gina, że jestem w ciąży, to kazał przyjść dzisiaj. Zdziwiło mnie to, bo tu pisałyście, że tak w 6tc się idzie, a u mnie jeszcze 5tc nie ma.
No i robi mi to usg, długo nie mógł znaleźć pęcherzyka, w końcu wskazał małą kropkę ale nie był pewny czy to na pewno "to". I ogólnie liczyłam, że powie, że wszystko jest w porządku, a on powiedział tylko że jest za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. I kurcze 110 zł poszło za to że nic dalej nie wiem, a sama się nie pchałam na tą wizytę.
Poza tym zapisał mi Duphaston 2x dziennie, bo powiedział, że to zachodzenie w ciążę nie poszło mi zbyt łatwo więc to jest po to żeby zarodek łatwiej się przyjął. Coś jakby na podtrzymanie.
Poza tym zapytałam czemu nie chciał żebym zrobiła tą drugą betę, a on na to, że betę robi się tylko wtedy kiedy jest jakiś powód np przy krwawieniu, za małym płodzie itp. I że pewnie laboratorium chce ze mnie kasę wyciągnąć...
Z zaleceń to zakaz seksu do końca 12tc.
I w ogóle strasznie mało mówił, wyczułam że był taki ostrożny jakby chciał mi przekazać, że tak na prawdę to nie ma się jeszcze z czego cieszyć. Kazał mi przyjść 12 lutego.
No i ja tak bardzo się tym przejęłam, że się poryczałam w aucie. Próbowałam iść do dwóch aptek po ten Duphaston ale nie dalam rady...
Na szczęście już mi się humor znacznie poprawił po Waszych śmiesznych historiach m.in. z balkonem i z rekordzistą serduszek tak że buziaki dla Was :*
Każdy lekarz na takim etapie będzie ostrożny, bo usg w 4 tyg trochę wróżenie z fusów przypomina, widzę coś albo nie widzę... Dlatego większość gin nawet nie pomyśli o szukaniu ciąży tak wcześnie.
Coś mi się wydaje, że Twój doktorek chyba rypnął się w obliczeniach tc a na wizycie nie chciał się przyznać, że za wcześnie Cię zaprosił. Nie masz się co martwić. Pewnie każda z ciężarnych na Twoim etapie miała taką "nibykropkę"Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 21:27
-
agge wrote:także ten
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf61a08bb9b3.jpgmoni05, agge, Nuch, Ochmanka, Ochmanka, aeiouy, cukrzyk1991, Sasanka5, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
😭
My wczoraj za późno zaczęliśmy i potem nie zdążyłam poleżeć. Dosłownie z 7 minut polezalam po czym tylko papier w majtki podłożyłam, w spodnie i kurtkę wskoczylam, w auto i gnałam do przedszkola, żeby zdążyć. Nawet się nie uczesałam po tym bzykanku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 21:41
aeiouy, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do zasady wiem, ze takie cuda jak mdłości występują już po terminie @ ale czy któraś z Was miała te „przyjemność” wcześniej?
-
Robiła któraś z Was badanie w kierunku przeciwciał HLA1, HLA2 i MICA?
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62