Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
cukrzyk1991 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b43ab9169ae7.jpg
Hej Wczoraj coś mnie podkusiło i zrobiłam test. Wg wyliczeń moich (nie potwierdzonych temp., zrobiłam jedynie 1 test owu w dni płodne celując w owulację, bo tylko tyle mi zostało) powinień być to 10 lub 11dpo. No max. 12 choć wątpie.
W ogóle robiłam test wczoraj wieczorem z wieczornego moczu, ale nie piłam 3-4h przed.
Tak się boję, w grudniu miałam cb...Wtedy beta wynosiła 13, a prog jedynie 4, a kreska wtedy była bledsza i to w 13dpo.
Dziś byłam już na becie, nawet jesli to kolejna cb to przynajmniej bede mieć na papierze wynik. Proga też zrobiłam. 6/7dpo było jedynie 11,82. Oby tylko teraz beta przyrastała, bo ostatnio od razu z tych 13 spadła...
Boje sie w ogóle słuchać od Was gratulacji, taka to już paranoja po ostatniej cb
EDIT: zdjęcia nie kontrastowałam, na żywo kreska wiadomo mocniejsza. Pojawiła się już po 1,5 mincukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Aaaaa Cukrzyk super tak sie cieszę
Dzięki Jak u Ciebie w ogóle? Co z cukrami? Mi dziś rano np. wystrzeliło 300 jak się obudziłam Jak tam Rabiega?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Arashe wrote:Irvine, taki mi się jeszcze przypomniało, że chciałam skomentować... (chyba czas na kartkę i zapiski) , mówisz, że bezowulacyjny? A który to dc? Pamiętasz jak mówiłam że u mnie po lyzeczkowaniu ovu miałam od razu, ale dopiero w terminie miesiączki?
A co do urodzinowy chyba cykli... Ja rzeczywiście miałam ovu w urodziny i zaszlam od strzału, ale dobrze się ciąża nie skończyła. Ale cykl rzeczywiście był ciazowy jakby nie patrzeć
Cukrzyk, mega gratulacje!
Niecierpliwa, widzisz beta rośnie prawidłowo, a przy tej wartości nic dziwnego, że jeszcze nie widać. Musi być dobrze!cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Cukrzyk !!! ale się rozmnażacie na tym forum. dobrze, ze tu trafiłam niestety ja zaniżę trochę dzisiejsze statystyki białym testem w 8dpo oczywiście to była rozgrzewka, jeszcze nic straconego prog ładny bo 19,890 ale na pojedynczej dawce luteiny.
Ochmanka, Malgonia, aeiouy lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
cukrzyk1991 wrote:Dzięki Jak u Ciebie w ogóle? Co z cukrami? Mi dziś rano np. wystrzeliło 300 jak się obudziłam Jak tam Rabiega?
Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość
-
Kingulla wrote:Cukrzyk !!! ale się rozmnażacie na tym forum. dobrze, ze tu trafiłam niestety ja zaniżę trochę dzisiejsze statystyki białym testem w 8dpo oczywiście to była rozgrzewka, jeszcze nic straconego prog ładny bo 19,890 ale na pojedynczej dawce luteiny.
A właśnie - wiesz jak dawka luteiny wpływa na proga? Brałam wczoraj około 21 1 tabletkę dopochwowo, a dziś około 9-10 jechałam na pobranie krwi. Mocno mi ta 1 tabletka zafałszuje wynik? Masz jakieś sugestie xD ? Tak się boje, że prog będzie spadać jak ostatnio ...cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Emmainthegarden wrote:
Ochmanka, to chyba tescik?
Emma miałam się zaprzeć jak miesiąc temu i poczekać do @ i ew. potem testować ale jakoś mi inaczej od wczoraj i głupia zajechałam do rossmanna:/ ale test zostawiłam w samochodzie i mam nadzieję że chociaż do czwartku będę twarda.
Kingulla wrote:Cukrzyk !!! ale się rozmnażacie na tym forum. dobrze, ze tu trafiłam niestety ja zaniżę trochę dzisiejsze statystyki białym testem w 8dpo oczywiście to była rozgrzewka, jeszcze nic straconego prog ładny bo 19,890 ale na pojedynczej dawce luteiny.
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:z cukrami to Ci powiem takie cuda ,ze na glukometrze mam ok...hmm caly czas sie zastanawiam czy nie kupic glukozy i zrobic krzywa w domu.Narazie robilam test z mega slodkim ciastem na czczo i po 1 h i 2 h mam cukier ok.zadnych spadków.Nie mam pojecia o co w tym chodzi.Dlaczego tak tylko po tej glukozie lecialo...Kurde nie wiem czy jakis lekarz mi to wyjasni ...I na co tu patrzec? przeciez na bank w ciazy mi beda kazali krzywa w labie robic.U Rabiegi bylam tylko raz po @ od ciazy.Czyli w styczniu.I teraz franca zmienila zdanie ,ze juz nie musze tak predko droznosci robic skoro byla cb i przepisala mi clo nawet.Mam ogromny zal do niej.Po 1 za to ,ze clo nie dala szybciej a po 2 skoro uznala ,ze mi heparyna potrzebna to mogla dac na nia recepte od razu.Jak bylam po tym poronieniu biochemicznym ( tak w karcie wpisala) to widac bylo po niej ,ze jest jej glupio od razu recepta na wszystko ...Teraz biore heparyne od owu.Wlasnie jestem 7 dpo i bede brala do @ .Nie dam sie juz cb !!!
A na co dostałaś clo? Dobrze, że jednak do niej nie poszłam. Póki co byłam 3 razy u tego mojego gina. Mega milusi człowiek, to mnie odstresowywuje, choć jakimś super specjalistą pewnie nie jest Mówie mu, że ten prog taki średni to mi od razu przepisał 2 opakowania luteiny, żebym miała "na zaś" a nie, że co cykl muszę do niego przychodzić po receptę. Wszystko na ryczałt.Beti82 lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
nick nieaktualny
-
Hihi, Ochmanka, będziesz jak koleżanka którejś sikać w samochodzie?
Swoją drogą trudno to sobie wyobrazić zimą
Teraz będę do końca cyklu jęczeć co chwilę, że zazdraszczam wszystkim, które się choć bzykały okołoowulacyjnie...
Także Ochmanka zazdraszczam. -
Cukrzyk właśnie nie wiem, ale w zeszłym miesiącu byłam na podwójnej dawce i w 11 dpo miałam prog 11. Zwykle w tym dniu mam ok. 5. To by wychodziło, że jedna tabletka podnosi o około 3ng/ml taki mój własny przelicznik, ale ile w tym prawdy to nie wiem
cukrzyk1991, Sasanka5 lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
Emmainthegarden wrote:Hihi, Ochmanka, będziesz jak koleżanka którejś sikać w samochodzie?
Swoją drogą trudno to sobie wyobrazić zimą
Teraz będę do końca cyklu jęczeć co chwilę, że zazdraszczam wszystkim, które się choć bzykały okołoowulacyjnie...
Także Ochmanka zazdraszczam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:42
-
cukrzyk1991 wrote:A na co dostałaś clo? Dobrze, że jednak do niej nie poszłam. Póki co byłam 3 razy u tego mojego gina. Mega milusi człowiek, to mnie odstresowywuje, choć jakimś super specjalistą pewnie nie jest Mówie mu, że ten prog taki średni to mi od razu przepisał 2 opakowania luteiny, żebym miała "na zaś" a nie, że co cykl muszę do niego przychodzić po receptę. Wszystko na ryczałt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:44
-
Niecierpliwia bądź bardziej cierpliwa tak jak dziewczyny piszą, przed betą 1000 a czasami i więcej za bardzo nie widać. Ja też miałam załamkę po pierwszej wizycie... Będzie dobrze, zobaczysz. Razem będziemy rodzić, tzn relacjonować nasze porody na forum xD Tulę mocno
Cukrzyk suuuuuuper, gratulacje!!! Miałam przeczucie, że Ty szybko znajdziesz, tym razem nie ma mowy o cb!
Emma nie było w ogóle seksów czy parę dni przed coś jednak (jak u mnie)?szona, moni05 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Tyle sie dzieje, ze w piatek chyba strzele sobie nordzika. A co? Najwyzej ujrze biel bieli. A to pierwszy raz bedzie 22dc. Teoretycznie 10dpo. Ale kto wie,czy tak faktycznie było
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:beta 923,40
czekam na tel od gina. Ale mówił, że będzie dzwonił po 20
Beta ładna ale wciąż za niska, aby było widać pecherzyk. Więc bądźmy dobrej myśli kciuki nadal zaciśnięte -
Irvine90 wrote:15 dzień po zabiegu dzisiaj. W sumie masz rację, może jeszcze będzie... choć nie wiem, bo wydaje mi się po testach i objawach, że "podejście" do owulacji było, ale chyba ostatecznie bez efektów. Trudno powiedzieć
Cukrzyk, mega gratulacje!
Niecierpliwa, widzisz beta rośnie prawidłowo, a przy tej wartości nic dziwnego, że jeszcze nie widać. Musi być dobrze!Irvine90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny