🥰Luty szczęście nam przyniesie, ależ będzie piękna jesień ! 🥰🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za kciuki, ale u mnie nadal biel 🤷♀️ rano bolał mnie brzuch jak na okres, ale na razie się wyciszyło, pewnie się powoli rozkręca 😞
No ale postanowiłam, że nie zepsuje mi to weekendu. Jako, że zostałam sama na weekend to spakowałam torbę i przyjechałam do rodziców na wieś. Po drodze zrobilam koncert w aucie, wyśpiewałam wszystkie złe emocje i mam zamiar cieszyć się z pogody 🌞
Ide z Wami na spacer! 😊
Niteczko pięknie tam masz, wszystkiego najlepszego! 😊
Biochemiczka, Zielone.Słońce, Vergeet, Wiosenka123, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10
02.2026 drugi cykl z Aromkiem 🤞 -
U mnie tez biało.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aga przykro mi, że wciąż biel
ale widzę, że nie poddajesz się i łapiesz promienie słońca i pozytywną energię, to mnie cieszy bardzo 🌼
Księgowa bardzo bardzo mi przykro, że u Ciebie biel… nie wiem który dc ale jeśli jeszcze wczesny to wciąż zaciskam mocno kciuki 🤞🏼 a jeśli nie to hej! Może skoro Endo tak pięknie w tym cyklu pracowało to to już złudnie na stałe i będzie tylko lepiej? I kolejne cykle jest dla was szansa 🩷
Biochemiczko cieszę się, że testy ciemnieją! Chętnie je jeszcze pooglądam! 🥹
Nie dołączam niestety do spacerowiczów dzisiaj ale też aktywnie spędziliśmy dzień, działamy intensywnie z robieniem ogrodzenia za domem żeby piesek mógł za niedługo swobodnie sobie hasać. Domek też wypucowany 🧹 jako niezależna kobieta skręciłam też szafkę do przedpokoju, która czekała aż mąż się za nią weźmie od tygodni 😂 Do tego dziś idziemy na urodziny szwagra, jutro na obiad rocznicowy we dwoje także nie obijamy się 😃
Szperam też za wiosennym wystrojem domu, macie coś fajnego? 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 16:58
Liora , Biochemiczka, Aaagaa lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp
01.26 IVF IMSI: ❄️❄️ ❄️❄️ → PGTA → 1❄️mozaika -
Bajka nie wiem jak ty ale ja mam wrażenie że jak już weszłaś w tą procedurę to lecisz jak rakieta! Ja nie umiem liczyć z estrofemu ale będę trzymać kciuki w marcu! Z jednej strony rozumiem że się kryjecie z datami testowania i transferów ale z drugiej strony jestem nieusatysfakcjonowana że moja ulubiona telenowela pt. „Czy staraczkom się tym razem uda?” jest przerywana 😂 żarty żartami ale uwielbiam wam kibicować, chyba wiecie 😉
Clarcia przytulam za ostatnie średnie wieści. Wiadomo że każdy odsunięty cykl boli, ale przygotujesz swoje ciało do transferu najlepiej na świecie! I ferrytynę podniesiesz i mam nadzieję że też dasz radę się przygotować psychicznie i terapia ci w tym pomoże. Siedź za krzaczkiem ile potrzebujesz a my tu czekamy i wspieramy na odległość. No i rozumiem że tak cię przybiły te wiadomości o tych zamrożonych komórkach ale przecież najpierw masz dwa cudowne zarodeczki! Uwierz w króliczka i żółwika! Z tego co pamiętam to ty masz niepłodność idiopatyczna, z pozoru wszystko w porządku więc myślę że szansa że te zarodeczki się przyjmą jest duża 🥰
Księgowa, Aagaa przytulam za biele 😢
Księgowa ale twój cykl i tak uważam za gigantyczny sukces! Piękne Endo, wiesz że jednak wzięło się do roboty i są szanse na następne cykle. Mam nadzieję że nie składasz broni i będziesz się starała wykorzystać dobrą passę rosnącego endometrium? 😉
Aszin to ty na prawdę musisz być zmęczona jak Bridgertonów nie obejrzałaś 😄 my wczoraj wszystkie odcinki na raz połknęliśmy.
Nitka żyj nam zdrowo a w prezencie żebyś dostała udany transfer ❤️
Kałamarnica chyba w takim razie rośnie pokaźny kurniczek 🤭 podekscytowana?
U nas wczoraj rozpoczęliśmy sezon rowerowy, koła napompowane, dzisiaj na zakupy już na rowerach pojechaliśmy i mam w planach dziś wysiewać na razie w domu bazylię, pomidorki, oregano, szczypiorek i inne zioła. I groszek pachnący jutro 🥰 piękna jest ta pogoda, wreszcie okna szeroko otwarte i się wietrzy.
Ja z kolei nie wiem co z tym moim cyklem, owulaki pokazują wyraźne kreski, jakiś tam śluz jest ale dziś 9 dc a ja cały czas mam plamienia/ podbarwiony śluz, może mi tam fizjo coś rozmasowala że się skrzepy uwalniają ale o dupę potłuc taki cykl, już czekam na operację, niech to wszystko wytną i nie będzie problemów, oby.
A i dzisiaj badałam tsh i w 8 tyg z 5,7 przeszło na 0,57. Chyba odstawię 25 euhyroxu a w piątek mam konsultację telefoniczną z endokrynologiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 17:09
Biochemiczka, Aaagaa, Bajka92 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
- Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)
FT4 ✅
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox -
Aga przykro mi 😓
Księgowa póki nie ma 🐒 to wiesz ✊🏻
Mamy zwycięzcę:
https://zapodaj.net/plik-iag8CU1eG5
Biochemiczka, Aaagaa lubią tę wiadomość
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
@agaa, @księgowa, przykro mi ze testy białe:( mam jednak nadzieje ze jak nie w tym cyklu to w kolejnym pokażą to co trzeba🍀✊️
@nitko, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! 30-tka nie taka zła jak ją malują, zapewniam! 💕 baw się wybornie i wracaj z nową energią!
@Vergeet Dexi słodziak maxxxx! Dobrze ze bedzie mogl sobie swobodnie biegać po podwórku, moze sie wyszaleje za dnia i będziecie miec troche spokoju z jego psikusami 😅 no i smiechlam z meza ktory od tygodni skręca szafkę. Czy mamy tego samego chłopa? 🤣 uwielbiam takie wiosenne prace porządkowe, człowiek czuje ze robi miejsce na NOWE i oby u Was tak wlasnie bylo...🌷✨️
Kupiłam na sinsayu jakis bieżnik i króliczka ale nic mnie nie urzekło mega.
Zamówiłam tez kubek w cytrynki, przyszedł uszkodzony a jak kliknęłam na reklamacje w apce- to kazali mi wysłać na własny koszt albo dymać do salonu. Zatem zrobilam tam mini awanturę i w koncu podali mi numer inposta 🤣
W ogole mam faze na motyw cytryn, zamówiłam jedna sukienkę na vinted i przyszła taka na 9 msc ciazy I wielkie cyce choc chcialam na teraz 🤣 zatem ponownie zamówiłam inny model, tym razem na Reserved i mam nadzieje ze choc do Wielkanocy bede się w nia mieścić bo z kolei jest na styk🤣
@bajeczko, kciuki zaciskam , szczególnie w okolicy polowy miesiaca😃😎💕
@kalamarniczko, jak tam twoje jajeczka? Wysiadujesz, nasza kurko?🥰🪺
@Liora, no to udanego wieczoru!😈😈😈 a tytulu niestety nie widzę wiec czekam na nowy watek po prostu 😃😘
@biochemiczko, super ze testy coraz ciemniejsze. To zawsze dobry znak. Jak ty sie czujesz?
@Lisiku, a możliwe ze fizjo cos tam uaktywniła ale nie przejmuj sie tym, jesli tylko macie ochote to działajcie, tym bardziej ze owulaki dają znaki
)
My bylismy w Wąwozie Mysliborskim, nawet nosek spiekłam, 8km spacerku zaliczone, potem zdrowy obiadek, zeby odpokutować wczorajsze chipsy na ktore sie połakomiłam choc nie jadam takich rzeczy 😅
A jutro mam zamiar wszywać taśmę do nowych firanek, plus jakies domowe porządki (upsi, nie krzyczcie ze w niedziele😄)
Gorące całusy, udanej reszty weekendu ! 😘🤩
Biochemiczka, kałamarnica 11, Lisik, Aaagaa, Liora , Bajka92 lubią tę wiadomość
-
Księgowa, Aagaa przytulam 🫂
Niteczko, wszystkiego najlepszego 🥰 mamy urodziny tego samego dnia, ale u mnie ta trójka to już dawno i nieprawda 😂 trzymam kciuki za okruszka 🥰.
Biochemiczko, u nas też szpital... jak mąż przeżył ten katar to teraz umieram ja i do tego młody choruje, więc ostatnie 3 dni to cud że udało się przeżyć, jak choruje matka, dziecko a ojciec jeszcze nie do konca zdrowy... do tego lekkw żadnych nie dostanę, więc ma samo przejść 🫣27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g 🙏
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Krysia dla Ciebie również wszystkiego najlepszego w takim razie 🥰2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Lisiku, jak sie znam to pewnie nie odpuszczę, nie teraz. Chociaż boje sie, ze ten cykl byl jakimś "wybrykiem natury". Trudno mi wierzyć w cuda, gdy wiem, ze dopiero po 1,5 roku tak naprawdę uzyskałam pierwsza realna szanse.
Ja wiem, ze staracie sie dłużej, niejednokrotnie o pierwsze, ale wiecie.. ja to przechodzę kolejny raz. I jakos tak przykro mi, ze jedyna ciaza w jaka zaszłam bez problemow po prostu zniknęła 🥺 i o kazda musze walczyć tak samo.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, znam to... U mnie też jedyna ciaza bezproblemowa zniknęła w 27tc 🫣 wiem jak to jest starać się po stracie ciąży na etapie gdzie już przecież nic nie może się wydarzyć...
Myślałam, że już jestem twarda, a ostatnio poryczałam się na wizycie.... podczas usg w 25tc usłyszałam, że "powoli zbliżamy się do bezpiecznego etapu...", a mi jedyne co przyszło na myśl przy pierwszej połowie zdania, to że zblizam się do momentu, w którym ona umarła 🫣27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g 🙏
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -