X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🥰Luty szczęście nam przyniesie, ależ będzie piękna jesień ! 🥰🤱
Odpowiedz

🥰Luty szczęście nam przyniesie, ależ będzie piękna jesień ! 🥰🤱

Oceń ten wątek:
  • Aaagaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki, ale u mnie nadal biel 🤷‍♀️ rano bolał mnie brzuch jak na okres, ale na razie się wyciszyło, pewnie się powoli rozkręca 😞

No ale postanowiłam, że nie zepsuje mi to weekendu. Jako, że zostałam sama na weekend to spakowałam torbę i przyjechałam do rodziców na wieś. Po drodze zrobilam koncert w aucie, wyśpiewałam wszystkie złe emocje i mam zamiar cieszyć się z pogody 🌞
    Ide z Wami na spacer! 😊

Niteczko pięknie tam masz, wszystkiego najlepszego! 😊

Biochemiczka, Zielone.Słońce, Vergeet, Wiosenka123, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👩30 🙋‍♂️30

Starania od 4.2025

PCOS
    Nieregularne cykle
    Cykle bezowulacyjne
    ❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
    💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS

❌️Morfologia 2%
    ❌️Ruch postępowy a+b 23,77
    💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany

03.2026 trzeci cykl z Aromkiem 🤞
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez biało.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przykro mi, że wciąż biel :( ale widzę, że nie poddajesz się i łapiesz promienie słońca i pozytywną energię, to mnie cieszy bardzo 🌼

Księgowa bardzo bardzo mi przykro, że u Ciebie biel… nie wiem który dc ale jeśli jeszcze wczesny to wciąż zaciskam mocno kciuki 🤞🏼 a jeśli nie to hej! Może skoro Endo tak pięknie w tym cyklu pracowało to to już złudnie na stałe i będzie tylko lepiej? I kolejne cykle jest dla was szansa 🩷

Biochemiczko cieszę się, że testy ciemnieją! Chętnie je jeszcze pooglądam! 🥹

Nie dołączam niestety do spacerowiczów dzisiaj ale też aktywnie spędziliśmy dzień, działamy intensywnie z robieniem ogrodzenia za domem żeby piesek mógł za niedługo swobodnie sobie hasać. Domek też wypucowany 🧹 jako niezależna kobieta skręciłam też szafkę do przedpokoju, która czekała aż mąż się za nią weźmie od tygodni 😂 Do tego dziś idziemy na urodziny szwagra, jutro na obiad rocznicowy we dwoje także nie obijamy się 😃
    Szperam też za wiosennym wystrojem domu, macie coś fajnego? 🌸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 16:58

Liora , Biochemiczka, Aaagaa lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

01.26 IVF IMSI: ❄️❄️ ❄️❄️ → PGTA → 1❄️mozaika →FET ⏳
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie wiem jak ty ale ja mam wrażenie że jak już weszłaś w tą procedurę to lecisz jak rakieta! Ja nie umiem liczyć z estrofemu ale będę trzymać kciuki w marcu! Z jednej strony rozumiem że się kryjecie z datami testowania i transferów ale z drugiej strony jestem nieusatysfakcjonowana że moja ulubiona telenowela pt. „Czy staraczkom się tym razem uda?” jest przerywana 😂 żarty żartami ale uwielbiam wam kibicować, chyba wiecie 😉

Clarcia przytulam za ostatnie średnie wieści. Wiadomo że każdy odsunięty cykl boli, ale przygotujesz swoje ciało do transferu najlepiej na świecie! I ferrytynę podniesiesz i mam nadzieję że też dasz radę się przygotować psychicznie i terapia ci w tym pomoże. Siedź za krzaczkiem ile potrzebujesz a my tu czekamy i wspieramy na odległość. No i rozumiem że tak cię przybiły te wiadomości o tych zamrożonych komórkach ale przecież najpierw masz dwa cudowne zarodeczki! Uwierz w króliczka i żółwika! Z tego co pamiętam to ty masz niepłodność idiopatyczna, z pozoru wszystko w porządku więc myślę że szansa że te zarodeczki się przyjmą jest duża 🥰

Księgowa, Aagaa przytulam za biele 😢
    Księgowa ale twój cykl i tak uważam za gigantyczny sukces! Piękne Endo, wiesz że jednak wzięło się do roboty i są szanse na następne cykle. Mam nadzieję że nie składasz broni i będziesz się starała wykorzystać dobrą passę rosnącego endometrium? 😉

Aszin to ty na prawdę musisz być zmęczona jak Bridgertonów nie obejrzałaś 😄 my wczoraj wszystkie odcinki na raz połknęliśmy.

Nitka żyj nam zdrowo a w prezencie żebyś dostała udany transfer ❤️

Kałamarnica chyba w takim razie rośnie pokaźny kurniczek 🤭 podekscytowana?

U nas wczoraj rozpoczęliśmy sezon rowerowy, koła napompowane, dzisiaj na zakupy już na rowerach pojechaliśmy i mam w planach dziś wysiewać na razie w domu bazylię, pomidorki, oregano, szczypiorek i inne zioła. I groszek pachnący jutro 🥰 piękna jest ta pogoda, wreszcie okna szeroko otwarte i się wietrzy.
    Ja z kolei nie wiem co z tym moim cyklem, owulaki pokazują wyraźne kreski, jakiś tam śluz jest ale dziś 9 dc a ja cały czas mam plamienia/ podbarwiony śluz, może mi tam fizjo coś rozmasowala że się skrzepy uwalniają ale o dupę potłuc taki cykl, już czekam na operację, niech to wszystko wytną i nie będzie problemów, oby.
    A i dzisiaj badałam tsh i w 8 tyg z 5,7 przeszło na 0,57. Chyba odstawię 25 euhyroxu a w piątek mam konsultację telefoniczną z endokrynologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 17:09

Biochemiczka, Aaagaa, Bajka92, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
    - Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    ❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)-0,57 (korekcja do 62,5)
    FT4, aTPO, aTPG ✅
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, , olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Liora Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przykro mi 😓

Księgowa póki nie ma 🐒 to wiesz ✊🏻

Mamy zwycięzcę:

c695ef63cd3e8.pnghttps://zapodaj.net/plik-iag8CU1eG5

Biochemiczka, Aaagaa lubią tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @agaa, @księgowa, przykro mi ze testy białe:( mam jednak nadzieje ze jak nie w tym cyklu to w kolejnym pokażą to co trzeba🍀✊️

@nitko, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! 30-tka nie taka zła jak ją malują, zapewniam! 💕 baw się wybornie i wracaj z nową energią!

@Vergeet Dexi słodziak maxxxx! Dobrze ze bedzie mogl sobie swobodnie biegać po podwórku, moze sie wyszaleje za dnia i będziecie miec troche spokoju z jego psikusami 😅 no i smiechlam z meza ktory od tygodni skręca szafkę. Czy mamy tego samego chłopa? 🤣 uwielbiam takie wiosenne prace porządkowe, człowiek czuje ze robi miejsce na NOWE i oby u Was tak wlasnie bylo...🌷✨️
    Kupiłam na sinsayu jakis bieżnik i króliczka ale nic mnie nie urzekło mega.

Zamówiłam tez kubek w cytrynki, przyszedł uszkodzony a jak kliknęłam na reklamacje w apce- to kazali mi wysłać na własny koszt albo dymać do salonu. Zatem zrobilam tam mini awanturę i w koncu podali mi numer inposta 🤣

W ogole mam faze na motyw cytryn, zamówiłam jedna sukienkę na vinted i przyszła taka na 9 msc ciazy I wielkie cyce choc chcialam na teraz 🤣 zatem ponownie zamówiłam inny model, tym razem na Reserved i mam nadzieje ze choc do Wielkanocy bede się w nia mieścić bo z kolei jest na styk🤣

@bajeczko, kciuki zaciskam , szczególnie w okolicy polowy miesiaca😃😎💕

@kalamarniczko, jak tam twoje jajeczka? Wysiadujesz, nasza kurko?🥰🪺

@Liora, no to udanego wieczoru!😈😈😈 a tytulu niestety nie widzę wiec czekam na nowy watek po prostu 😃😘

@biochemiczko, super ze testy coraz ciemniejsze. To zawsze dobry znak. Jak ty sie czujesz?

@Lisiku, a możliwe ze fizjo cos tam uaktywniła ale nie przejmuj sie tym, jesli tylko macie ochote to działajcie, tym bardziej ze owulaki dają znaki ;))

My bylismy w Wąwozie Mysliborskim, nawet nosek spiekłam, 8km spacerku zaliczone, potem zdrowy obiadek, zeby odpokutować wczorajsze chipsy na ktore sie połakomiłam choc nie jadam takich rzeczy 😅

A jutro mam zamiar wszywać taśmę do nowych firanek, plus jakies domowe porządki (upsi, nie krzyczcie ze w niedziele😄)

Gorące całusy, udanej reszty weekendu ! 😘🤩

Biochemiczka, kałamarnica 11, Lisik, Aaagaa, Liora , Bajka92, Vergeet lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, Aagaa przytulam 🫂

Niteczko, wszystkiego najlepszego 🥰 mamy urodziny tego samego dnia, ale u mnie ta trójka to już dawno i nieprawda 😂 trzymam kciuki za okruszka 🥰.

Biochemiczko, u nas też szpital... jak mąż przeżył ten katar to teraz umieram ja i do tego młody choruje, więc ostatnie 3 dni to cud że udało się przeżyć, jak choruje matka, dziecko a ojciec jeszcze nie do konca zdrowy... do tego lekkw żadnych nie dostanę, więc ma samo przejść 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Liora Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia dla Ciebie również wszystkiego najlepszego w takim razie 🥰

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiku, jak sie znam to pewnie nie odpuszczę, nie teraz. Chociaż boje sie, ze ten cykl byl jakimś "wybrykiem natury". Trudno mi wierzyć w cuda, gdy wiem, ze dopiero po 1,5 roku tak naprawdę uzyskałam pierwsza realna szanse.

Ja wiem, ze staracie sie dłużej, niejednokrotnie o pierwsze, ale wiecie.. ja to przechodzę kolejny raz. I jakos tak przykro mi, ze jedyna ciaza w jaka zaszłam bez problemow po prostu zniknęła 🥺 i o kazda musze walczyć tak samo.

Lisik lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, znam to... U mnie też jedyna ciaza bezproblemowa zniknęła w 27tc 🫣 wiem jak to jest starać się po stracie ciąży na etapie gdzie już przecież nic nie może się wydarzyć...

Myślałam, że już jestem twarda, a ostatnio poryczałam się na wizycie.... podczas usg w 25tc usłyszałam, że "powoli zbliżamy się do bezpiecznego etapu...", a mi jedyne co przyszło na myśl przy pierwszej połowie zdania, to że zblizam się do momentu, w którym ona umarła 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ