🥰Luty szczęście nam przyniesie, ależ będzie piękna jesień ! 🥰🤱
-
Witam wszystkie kochane staraczki w lutym, kolejnym miesiącu wspólnych zmagań i oczekiwania. Mam nadzieję, że dobra passa którą obdarował nas styczeń będzie trwała w najlepsze

Niech ten miesiąc miłości będzie szczęśliwy
Zachęcam również dziewczyny którym już się udało o rozsiewanie ciążowych wirusów, przyjmiemy każdą ilość 😄

LEGENDA:
- dwie kreski, czekamy na Ciebie malutki Skarbie
🐒 - wstręciucha przyszła nieproszona ale walczymy dalej !
⏸️KALENDARZ TESTOWANIA:
06.02- Murena96
18.02- snieżka
🗓️KALENDARZ WIZYT:
09.02- Liora wizyta u gin
17.02- Murena96 wizyta u gin
19.02 - snieżka wizyta kwalifikacyjna do inseminacji
23.02 -snieżka pierwsza wizyta z programu kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego
Jak dodawać zdjęcia 📷:
Potrzebujesz do tego strony
https://p.imgbb.com/
lub https://zapodaj.net/
Kopiuj link ‚BBCode Full’ jeśli chcesz dodać zdj w całości
Polecany kalkulator bety :
https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels?link=pages
⚠️ ⚠️ ⚠️ DO NOWYCH TESTEREK: ⚠️⚠️⚠️
W związku z tym, że wiele dziewczyn udzielających się wiernie na comiesięcznych wątkach na "W oczekiwaniu na testowanie" to weteranki, które niejedno już przeszły na drodze do macierzyństwa, proszę wszystkie dziewczyny, które chcą się wpisać na listę, by miały to na uwadze:
1) Jeśli wciąż uważasz, że starania o dziecko to ta najzabawniejsza część - niekoniecznie znajdziesz tu zrozumienie. Pamiętaj, że niektóre z nas od miesięcy żyją rozczarowaniami.
2) Jeśli szukasz wyłącznie porady medycznej - idź do lekarza. My się tu naprawdę przyjaźnimy i wspieramy, a nie tylko wymieniamy informacjami.
3) Jeśli zobaczyłaś na swoim teście dwie kreski i masz ochotę się nimi chwalić na cały świat to trafiłaś pod zły adres!! ale nie martw się, forum Ovufriend jest dość rozległe i z pewnością znajdzie się wątek na którym ktoś będzie się nad nimi rozpływał.
4) Jeśli chcesz zamieścić tu tylko 2 posty - z prośbą o wpisanie na listę, a kolejny o 2 kreskach na teście, to tak też jest OK - tylko nie spodziewaj się, że będziemy się bardzo ekscytować i cieszyć Twoim szczęściem - nie znamy Cię... Ale będzie nam miło, jeśli dasz się poznać i sama zechcesz trochę poznać nas.
Kilka zasad uprzejmej forumowej staraczki:
1. Szanujemy siebie i swoje poglądy, nie musisz się zgadzać, ale szanuj.
2. Nie jesteśmy lekarzami, nasze porady są czysto koleżeńskie i jeśli masz wątpliwości co do swojego zdrowia, dawkowania leków itp. w pierwszej kolejności idź do lekarza, nasze doświadczenia nie zastąpią indywidualnej porady lekarskiej.
3. To forum jest specyficznym zakątkiem internetu, tematem głównym są starania, ale jednak często rozmawiamy o sprawach bardzo intymnych, pracy, kuchni, wykańczaniu mieszkania/męża (skreślić niepotrzebne) dzieciach, sprawach rodzinnych, dlatego nie zawsze zauważymy Twój post z pytaniem dotyczącym stricte starań czy ciąży - nie obrażaj się, napisz za kilka godzin znowu, ktoś na pewno wtedy zauważy.
4. Nie cytujemy postów ze zdjęciami dzieci, brzuszków i wszystkich innych, gdzie autorka zaznaczyła, aby nie cytować. Uszanujmy swoją prywatność.
5. Trollom dziękujemy, nasze radary są mocno wyczulone w temacie, wyłapiemy takiego po jednym poście, dlatego jeśli nasze podejrzenia się sprawdzą, takie posty będą zgłaszane i usuwane.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:24
Jaszczureczka, snieżka, clara, Motylek93, Księgowa, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Witam się w nowym wątku. Poprzedni tylko obserwowałam. To jest nasz 13 cykl starań, na razie u mnie sprawdzone hormony i wszystko wygląda ok.
Mój mąż ma już jedno dziecko ale w marcu mamy zamiar zrobić u niego badanie nasienia jeśli się nie uda.
Można mnie wpisać na testowanie na 06.02.
Wizytę u mojego gina mam na 17.02 żeby omówić wyniki, które miałam robione i ustalić co dalej.
Liora , snieżka lubią tę wiadomość
-
Murena96 wrote:Witam się w nowym wątku. Poprzedni tylko obserwowałam. To jest nasz 13 cykl starań, na razie u mnie sprawdzone hormony i wszystko wygląda ok.
Mój mąż ma już jedno dziecko ale w marcu mamy zamiar zrobić u niego badanie nasienia jeśli się nie uda.
Można mnie wpisać na testowanie na 06.02.
Wizytę u mojego gina mam na 17.02 żeby omówić wyniki, które miałam robione i ustalić co dalej.
Jesteś pierwsza, powodzenia
mam nadzieję, że wpiszę Ci serduszko 🍀
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Oby ten krótki miesiąc przyniósł nam dużo szczęścia 🙂
Proszę, wpisz mnie na testowanie na 18.02
Z ważnych dat u mnie jeszcze:
19.02 - wizyta kwalifikacyjna do inseminacji
23.02 - pierwsza wizyta z programu kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego
Liora lubi tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Dziewczyny,ależ pięknie rozpoczął się Nowy Rok☺️
Paulinko…Ty wiesz❤️
Aszin,gratulacje,niech się Kropek dobrze rozgości na najbliższe miesiące 😊
Myślę,że to dopiero początek😊
Trzymam kciuki za stymulacje,punkcie,zarodki i transfery🍀jesteście tak zmotywowane,przygotowane,świadome i gotowe,że nie może być inaczej niż z pełnym sukcesem.
Niech Wam nigdy nie zabraknie zapału i wiary🫶
Powodzenia starającym sie naturalnie i nowym Dziewczynom,a sio jak najszybciej na fioletową stronę😉
Na ten miłosny miesiąc rozsiewam miliony wiruskow ,niech z pięknego uczucia powstaną cuda i cudeńka maleńkie🥰aż trudno w to uwierzyć ale zostawiam wiruski już prawdopodobnie przedostatni raz🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Na wiosnę na wilczkach zwalniamy kolejne dwa brzuszki,bardzo chętnie oddam swój w dobre ręce😉
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩👱♂️40l.
start inv:
- 16.05.2025 punkcja - pobrano 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a mamy 5❄️
- 16.07.2025 pierwszy FET 5.1.1 + EG
6dpt są ⏸️ - beta 79,prog 38,8 🥰
8dpt beta 209,10dpt beta 491,prog 38,4,12dpt beta 1174,19dpt beta 25 814
23dpt 0,39cm Maluszka z bijącym serduszkiem ❤️
08.09.2025 nifty pro - wszystkie ryzyka niskie,spodziewamy się chłopca🩵
19.09.2025 prenatalne I trymestru - wszystkie parametry prawidłowe 🥰
18.11.2025 II bad.prenatalne w jak najlepszym porządku 🤗
22.12.2025 780g Łobuziaka🥰