Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Byłam dziś u nowej ginekolog. Będzie mnie prowadzić.
Serducho wali jak szalone, dziś je usłyszałam ❤️ ogólnie wszystko dobrze.
Natomiast w kwestii wizyty u mamy jest problemik. Według niej im później pojadę tym lepiej. Najlepiej więc gdyby to była bezpośrednio Wigilia.
No i cóż... Chyba dziś trzeba będzie ogłosić zdalnie że jestem w ciąży, jaka jest sytuacja, że ciąża podwyższonego ryzyka itd. i stąd nie mogę być szybciej...
Nie tak to sobie wyobrażałam...Niecierpliwa..., MonikA_89!, Arashe, moyeu, aeiouy, makowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Dzień dobry!
Byłam dziś u nowej ginekolog. Będzie mnie prowadzić.
Serducho wali jak szalone, dziś je usłyszałam ❤️ ogólnie wszystko dobrze.
Natomiast w kwestii wizyty u mamy jest problemik. Według niej im później pojadę tym lepiej. Najlepiej więc gdyby to była bezpośrednio Wigilia.
No i cóż... Chyba dziś trzeba będzie ogłosić zdalnie że jestem w ciąży, jaka jest sytuacja, że ciąża podwyższonego ryzyka itd. i stąd nie mogę być szybciej...
Nie tak to sobie wyobrażałam...
Nie zawsze da się wszystko zaplanować. Nie przejmuj się. Ważne, że z dzidzią jest wszystko ok. -
Staraniowa - a nie możesz jakoś inaczej zablefować ? Ze np. coś z pracą Twoją lub męża, albo że czekasz jeszcze na jedną przesyłkę, ale z powodu błędu firmy kurierskiej nie dostarczyli Ci w ciągu tygodnia i umówiłaś sie z nimi wyjątkowo na niedziele? Coś w ten desen ;p I dlatego dopiero wpadniecie na wigilię i że baaaardzo przepraszasz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:51
Ochmanka lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
To fakt... Najważniejsze że wszystko jest dobrze z maluchem.
Ja to lubię planować i mieć kontrolę nad tym co sobie wymyśliłam. Perfekcjonizm... Bosz...
Oby tylko rodzice dobrze to przyjęli.agge lubi tę wiadomość
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
cukrzyk1991 wrote:Staraniowa - a nie możesz jakoś inaczej zablefować ? Ze np. coś z pracą Twoją lub męża, albo że czekasz jeszcze na jedną przesyłkę, ale z powodu błędu firmy kurierskiej nie dostarczyli Ci w ciągu tygodnia i umówiłaś sie z nimi wyjątkowo na niedziele? Coś w ten desen ;p
No właśnie nie... Bo oboje pracujemy w dni powszednie i wiedza, że zaczynamy urlop. Wolę już powiedzieć wprost o co chodzi. Jakby usłyszeli że nie przyjadę pomoc chorej mamie bo paczka ugrzęzła na poczcie to by się obrazili na cały światWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:52
staraniowa wrote:No właśnie nie... Bo oboje pracujemy w dni powszednie i wiedza, że zaczynamy urlop. Wolę już powiedzieć wprost o co chodzi. Jakby usłyszeli że nie przyjadę pomoc chorej mamie bo paczka ugrzęzła na poczcie to by się obrazili na cały świat
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Emma szykuj się na kolejny cykl! Musi być szczęśliwy!
Co do Beti (ktoś pytal) to miała bladziocha i pozytywną betę
Staraniowa rozumiem Cię doskonale, że nie chcesz jeszcze mówić o ciąży. Pociesze Cię, że ja będę zmuszona zdradzić już wcześniej, bo inaczej badań nie zrobię... Wszystkie laby to plotuchy, jak zobaczą nazwisko, nawet jak pójdę do innego, to zaraz zakładka teściowej czy to synowa w ciąży... Więc nie ma sensu na okretke. Nawet jak powiemm, by nikomu nie miała, to powie wszystkim w tajemnicy i każdy będzie wiedział -
nick nieaktualnyArashe wrote:Emma szykuj się na kolejny cykl! Musi być szczęśliwy!
Co do Beti (ktoś pytal) to miała bladziocha i pozytywną betę
Staraniowa rozumiem Cię doskonale, że nie chcesz jeszcze mówić o ciąży. Pociesze Cię, że ja będę zmuszona zdradzić już wcześniej, bo inaczej badań nie zrobię... Wszystkie laby to plotuchy, jak zobaczą nazwisko, nawet jak pójdę do innego, to zaraz zakładka teściowej czy to synowa w ciąży... Więc nie ma sensu na okretke. Nawet jak powiemm, by nikomu nie miała, to powie wszystkim w tajemnicy i każdy będzie wiedział
Ja, jeśli wyjdzie test pozytywny to wiem ze nie wytrzymam za długo jesli w ogole wyjdzie oczywiście dlatego też nie chce robić testów przed wigilią bo za dużo ludzi a znam siebie:) z moja niepokerowa mina od razu mama by sie skroilaArashe lubi tę wiadomość
-
Malinowa91 wrote:A gdzie sie podziewaja Beti82 i Ewa22062005? Mialy testowac 18...
Halo, halo! Dziewczyny gdzie jestescie?agge, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
-
W tym momencie dostałam wynik bety z rana...
rośnie, ale mało!!
Wynik z dzisiaj 18,4...
72h temu było 11,1...
poniżej normy...
strasznie się powstrzymuję, żeby nie rozryczeć się w pracy...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie tak miało byyyyyyć!
-
Może jeszcze beta przyspieszy, tak jak mówiły dziewczyny, że tak się zdarza, trzymaj się tam w pracy, choć rozumiem, że ciężko tu o brak emocji;*
Może dlatego właśnie jak zrobię betę to dopiero po nowym roku... Albo wcześniej okres dostanę, a tak to przynajmniej się pociesze chwilę... Ehhh -
madziorek86 wrote:W tym momencie dostałam wynik bety z rana...
rośnie, ale mało!!
Wynik z dzisiaj 18,4...
72h temu było 11,1...
poniżej normy...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie tak miało byyyyyyć! -
Ok, opanowałam się. Nie ryczę, chociaż jestem sama w pokoju.
Za wcześnie robiłam tę pierwszą betę. Staram się myśleć tak jakby jej w ogóle nie było. Aktualny wynik jest taki jaki jest. W sobotę pójdę zrobić jeszcze raz i zobaczymy...
Ehhhh... co ma być to będzie!
Arashe chyba masz rację - nie ma co robić za szybko. Test sikany wyszedł Ci taki śliczny, że nie ma co się nakręcać. Czas i tak musi zlecieć. Daj się naprodukować hormonowi, żeby było co mierzyć i później co porównywać
Skoro historia zna takie przypadki, nie będę się nakręcać... Plamienia ani krwawienia żadnego nie ma. Jeszcze wcześnie na ferowanie wyroków.
Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh........Arashe, Magia89 lubią tę wiadomość
-
madziorek86 wrote:W tym momencie dostałam wynik bety z rana...
rośnie, ale mało!!
Wynik z dzisiaj 18,4...
72h temu było 11,1...
poniżej normy...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie tak miało byyyyyyć!
Oby beta jeszcze ruszyła. Trzymam kciukimadziorek86 lubi tę wiadomość
-
Testy kupione, zakupy zrobione. Wracam do domu.
Nienawidzę robić zakupów przed świętami, tyle ludzi... kolejki wszędzie a ja mam zawsze tak, że jak wejdę do sklepu i długo stoję w kurtce, to zaraz mi słabo. No ale już z głowy. Jeszcze tylko zakupy spożywcze zostały. -
Madziorek - a ta beta 11 i beta 18 to z których dc? I ilu dniowe cykle masz? Badałaś proga przy okazji?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
MonikA_89! wrote:A nie masz siostry, która mogłaby Cię wyręczyć w tej pomocy? Możesz też powiedzieć, że źle się czujesz, przeziębiłaś się, złapałaś jelitówkę czy cos w tym stylu
Fajnie byłoby mieć siostrę... Mam tylko brata, z którym mam słaby kontakt
Nie będę już im ściemniać. Tak przynajmniej zrozumieją wagę sytuacji... Mam nadzieję!
Madziorek, poczekajmy jeszcze. Nie dziwię się, że się denerwujesz... Ale to dopiero początku kiedy maluch się mocno probuje zagnieździć. Poczekaj, zrób betę jeszcze raz i będzie wiadomo co i jak. Trzymam kciuki!
Ja mam ostatnio coś dziwną falę glukozową... Z rana znów więcej... Nie mogę unormować A po drugim śniadaniu jak mi skoczyło do góry, do 160... gdzie powinno być mniej niż 140... Jeeeeezu...
Nie ogarniam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 13:43
cukrzyk1991 wrote:Madziorek - a ta beta 11 i beta 18 to z których dc? I ilu dniowe cykle masz? Badałaś proga przy okazji?
11,1 - 11/12 dpo
18,4 - 14/15 dpo
Proga mi lekarze badać nie kazali i nie dali skierowań. Badania te wykonuje w ramach ubezpieczenia z pracy w luxmedzie/enelmedzie.