Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa91 wrote:Dzien dobry!
U mnie temp.ostro w dol, wiec czekam na @ i zegnam sie z grudniowym watkiem i najwiekszym marzeniem
Za wszystkie testujace trzymam mocno kciuki. Powodzenia dziewczyny!
Przykro mi -
Ja się boję jutro testować.. Temperatura od 6 dni 36.9 Tak jak w 9 DPO pojawiły się te brązowe plamki na bieliźnie tak brzuch i jajniki przestały mnie boleć. Teraz tylko piersi mam większe i trochę mi przeszkadzają ale to w sumie żaden objaw. Tak się boję zobaczyć biel..
-
Magia89 wrote:Pewnie zostanę zlinczowana, ale co mi tam może ktoś się zainteresuje tematem.
Do dziewczyn z cukrzycą , interesowałyście się tematem "Tłustej diety" a inaczej " Dietą Kwaśniewskiego" ? Nie będę tu się rozwodzić w szczegółach, bo książkę czytałam już dobrych parę lat temu i po prostu dokładnie już nie pamiętam. Bynajmniej, przy nadmiarze cukru ta dieta jest wskazana, bardzo często cukier wraca do normy bez żadnych leków... Większość lekarzy na ten temat jeszcze bardzo "psioczy" bo przecież człowiek ma jeść głównie węglowodany (czyli głównie cukier), choć ostatnio zaczyna się pojawiać coraz więcej artykułów, w których się twierdzi, że tłuszcz nie jest taki zły jak do tej pory się mówiło. Jako ciekawostkę dodam,że ja, moja siostra czy też bratowa przez pewien czas byłyśmy na tej diecie, samopoczucie u nas super, człowiek nie głodny a chudł ( ale te węglowodany kuszą ) Dodam jeszcze, że dwie osoby z naszej rodziny są na tej diecie, jedna 30 lat druga 20, wyniki krwi jak u 20-sto latków (są po 50) Obydwoje szczupli, nie wyglądający na swój wiek, zdecydowanie sprawniejsi niż ludzie w ich wieku. Dodam że osoba będąca 30lat na tej diecie borykała się z chorobą autoimmunologiczną i dzięki tej diecie choroby nie ma, w sumie ta choroba popchnęła tą osobę do tej właśnie diety.Magia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinowa, to jeszcze nie jest ostry spadek, bo wciąż powyżej temperatury przed skokiem
Ja oczywiście dziś testu nie powtórze, bo mąż zapomniał mi kupić.
Uświadomiłam sobie, że jeśli nie pójdę na betę to w tajemnicy jeszcze ponad miesiąc utrzymam o ile wszystko będzie dobrze. Zapiszę się do gina po nowym roku, zostanę skierowanie na badania, które zrobię przed kolejna wizyta czyli prawie po miesiącu... To jest myśl -
21dc a mnie boli brzuch... Dziwne to strasznie
Milagros1, agge, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Halo kobietki.
Dużo się dzieje.
Staraniowa, dobrze, że sprawa z przyjazdem do rodziców pozytywnie załatwiona
Malinowa, ja kiedyś wstawialam swój wykres ciążowy. I popatrzyłam na te umieszczone na of. Dużo jest spadkowych z zieloną kropa. Także ten. Ale nie nakrecam cię bo sama tego nie lubię. Lepiej mieć miła niespodziankę niż mega doła.
Zaciążonym gratulacje
Swoją drogą sama nie wiem czy wszystkie się wpisałyscie, bo jak dla mnie to za mało tych serduch. Więcej, więcej -
Dziewczyny, mam nadzieję że mogę się tutaj z Wami czymś podzielić...
Znajoma ma bliźniaki z porażeniem. Pomagamy jej z koleżankami zebrać pieniądze. Zrobilysmy filmik, w którym występują nasze dzieciaki.
Wkleję link, zachęcam do obejrzenia i w miarę możliwości do pomocy
Ps. W 1:32 minucie mówi moja córeczka
https://vimeo.com/307641106cukrzyk1991, makowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, właśnie przeczytałam, że normy glukozy we krwi w ciąży są mniejsze, niż normalnie. Laboratorium podaje normę 60-105, a mama ginekolog pisze, że jest to max. 92. Ja mam 84. Czy to jest okej czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić? Krew pobierana po ósmej i na czczo.
Zrobiłam też morfologię i też wszystko w laboratoryjnych normach, ale może wiecie czy jest w niej coś co powinno mieć np. inne normy w ciąży?
Niestety wyniki doszły do mnie po mojej wizycie u lekarza we wtorek mimo obietnic laboratorium, że do 12 będą, więc nie miałam możliwości zapytać. -
Arashe wrote:Malinowa, to jeszcze nie jest ostry spadek, bo wciąż powyżej temperatury przed skokiem
Ja oczywiście dziś testu nie powtórze, bo mąż zapomniał mi kupić.
Uświadomiłam sobie, że jeśli nie pójdę na betę to w tajemnicy jeszcze ponad miesiąc utrzymam o ile wszystko będzie dobrze. Zapiszę się do gina po nowym roku, zostanę skierowanie na badania, które zrobię przed kolejna wizyta czyli prawie po miesiącu... To jest myśl
Ja powiedziałam mamie w 6 tygodniu, bratu w 10, a ojcu dopiero dwa dni temu. Reszta rodziny, tzn. głównie babcie dostaną zdjęcie w ramce pod choinkę. Swoją drogą moja jedna babcia za każdym razem jak mnie widzi to mówi "schudłaś!", alternatywnie "przytyłaś!"... przedwczoraj było akurat 'schudłaś', więc chyba ciąża mi służy
Dziś 12t1d i o 13:40 lecimy na prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 09:07
Arashe lubi tę wiadomość
-
Przepraszam za offtop, ale się wkurzyłam na dpd. Zamówiłam prezent dla meza. Wszystko bardzo fajnie przesyłka miala być we środę o 16. Wiedziałam ze nikogo nie będzie w domu to zmieniłam date na czwartek pomiędzy 10-14. i skorzystałam z opcji zmiany adresu, żeby przyszlo do mojej pracy. Oczywiście nie było informacji ze jak zmieniam adres to opóźniam przesyłkę. Dzisiaj tez pracuje do 14, a paczka dalej leży w magazynie.... Wrrrrf.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 09:34
-
Nuch wrote:Narazie z 36,8 na 36,7 ale jest to wciaz ponad linie podstawowa 36,5. Niestety z doswiadczen poprzednich miesiecy wiem ze spadek oznacza @
Nuch, u mnie w cyklu ciążowym linia wyższych tempek wcale nie była super wysoka. Też miałam wątpliwości czy się udało.
Stąd wiem, że pomiary tempki daja jakiś obraz, ale nie w 100% pewny
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
JaSzczurek wrote:Dziewczyny, właśnie przeczytałam, że normy glukozy we krwi w ciąży są mniejsze, niż normalnie. Laboratorium podaje normę 60-105, a mama ginekolog pisze, że jest to max. 92. Ja mam 84. Czy to jest okej czy powinnam jeszcze jakieś badania zrobić? Krew pobierana po ósmej i na czczo.
Zrobiłam też morfologię i też wszystko w laboratoryjnych normach, ale może wiecie czy jest w niej coś co powinno mieć np. inne normy w ciąży?
Niestety wyniki doszły do mnie po mojej wizycie u lekarza we wtorek mimo obietnic laboratorium, że do 12 będą, więc nie miałam możliwości zapytać.
Cukier na czczo masz super. W ciąży max to 90. Ja mam np. z rana 95-115 I zbijam insuliną, póki co z słabym skutkiem.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
agge wrote:Dziewczyny, mam nadzieję że mogę się tutaj z Wami czymś podzielić...
Znajoma ma bliźniaki z porażeniem. Pomagamy jej z koleżankami zebrać pieniądze. Zrobilysmy filmik, w którym występują nasze dzieciaki.
Wkleję link, zachęcam do obejrzenia i w miarę możliwości do pomocy
Ps. W 1:32 minucie mówi moja córeczka
https://vimeo.com/307641106 -
ElfiaKsiężniczka wrote:Przepraszam za offtop, ale się wkurzyłam na dpd. Zamówiłam prezent dla meza. Wszystko bardzo fajnie przesyłka miala być we środę o 16. Wiedziałam ze nikogo nie będzie w domu to zmieniłam date na czwartek pomiędzy 10-14. i skorzystałam z opcji zmiany adresu, żeby przyszlo do mojej pracy. Oczywiście nie było informacji ze jak zmieniam adres to opóźniam przesyłkę. Dzisiaj tez pracuje do 14, a paczka dalej leży w magazynie.... Wrrrrf.
O kurczę...