Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek - piekne dziecię :) ! To Twoje pierwsze będzie? Ile się starałaś o ciąże? Widzę że masz hashimoto - pamiętasz może jak mocno miałaś podwyższone antyTPO?
    Świruję powoli :(

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:03

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    USG nie wykryło żadnych nieprawidłowości. Czekamy na Pappa :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d09ed1df299.jpg

    <3 <3

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    USG nie wykryło żadnych nieprawidłowości. Czekamy na Pappa :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d09ed1df299.jpg

    Mały wielki cud

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Kam. Debiutantka
    Postów: 6 20

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

    Ostatnia miesiaczke mialam 29.11
    Stymulacja clo od 2 dc przez 6 dni.
    Dwa jajeczka po ok 20 mm każda z innego jajnika w 12 dc.
    Podano mi pregnyl 3 x 5000.
    W 13dc miałam okropne bóle jajników podejrzewam że wtedy była owulacja
    W 20 dc test ciążowy z moczu negatywny ( sprawdzałam czy pregnyl nie będzie już fałszować wyniku)

    Dzisiaj jest mój 23 dc (10 dpo) test z moczu negatywny, poszłam na bete i dostałam właśnie wynik: 12.11 U/l

    Norma w laboratorium:
    Poza ciążą 5.3
    3 tydz: 5.8 - 71,2
    4 tydz 9.5-750
    5 tydz 217-7138
    Itd

    Myślicie że mogę się już cieszyć?
    W poniedziałek pójdę raz jeszcze zeby zobaczyć czy jest przyrost

    Dodam jeszcze że biorę 2xluteine dopochwowo i 3xduphaston od 15 dc do 24 dc

    Spodziewany termin miesiączki to przyszla środa 26.12

    agge, NAg08, madziorek86 lubią tę wiadomość

    07.06.2018 [*] 10tc Aniołek ( test DNA - dziewczynka)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam. wrote:
    Cześć dziewczyny

    Ostatnia miesiaczke mialam 29.11
    Stymulacja clo od 2 dc przez 6 dni.
    Dwa jajeczka po ok 20 mm każda z innego jajnika w 12 dc.
    Podano mi pregnyl 3 x 5000.
    W 13dc miałam okropne bóle jajników podejrzewam że wtedy była owulacja
    W 20 dc test ciążowy z moczu negatywny ( sprawdzałam czy pregnyl nie będzie już fałszować wyniku)

    Dzisiaj jest mój 23 dc (10 dpo) test z moczu negatywny, poszłam na bete i dostałam właśnie wynik: 12.11 U/l

    Norma w laboratorium:
    Poza ciążą 5.3
    3 tydz: 5.8 - 71,2
    4 tydz 9.5-750
    5 tydz 217-7138
    Itd

    Myślicie że mogę się już cieszyć?
    W poniedziałek pójdę raz jeszcze zeby zobaczyć czy jest przyrost

    Dodam jeszcze że biorę 2xluteine dopochwowo i 3xduphaston od 15 dc do 24 dc

    Spodziewany termin miesiączki to przyszla środa 26.12

    Gratulacje. Daj znać jak przyrost :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    JaSzczurek - piekne dziecię :) ! To Twoje pierwsze będzie? Ile się starałaś o ciąże? Widzę że masz hashimoto - pamiętasz może jak mocno miałaś podwyższone antyTPO?
    Świruję powoli :(
    Dziękuję :D Kilkanaście tygodni temu był tylko słabą kreską na teście :D
    Pod koniec sierpnia odłożyłam tabletki, a zaszłam w październiku. We wrześniu się nie staraliśmy, bo wyjechałam, więc można powiedzieć, że od razu. Mój facet ma 49 lat, więc nie spodziewałam się, że pójdzie tak sprawnie, zwłaszcza, że w październiku wyjechałam też, więc w sumie do zapłodnienia doszło prawie trzydniowymi plemnikami jak już byłam sama w Polsce :D Tak, to moje pierwsze i pierwsza ciąża. Przeciwciał nigdy nie miałam badanych, hashimoto stwierdziła mi na podstawie usg i wywiadu - mama i brat też mają, więc genetycznie przechodzi. Tsh jak zaszłam miałam 0.78.

    Na tym usg to albo tańczył, albo spał, nie chciał za bardzo współpracować :D Lekarz trząsł trochę brzuchem, żeby się obrócił lekko, jakoś się udało. Rączką machał :D Serducho też słyszeliśmy, mocne i równe :D

    @Kam, jak najbardziej mozna się cieszyć! Gratulacje!

    Niecierpliwa..., cukrzyk1991, madziorek86, Ochmanka lubią tę wiadomość

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pytała o bóle. Od może godziny lub ponad zaczęły sie bóle jak na @, a jej dalej brak. Czy to możliwe w pierwszych miesiącach ciąży? Tak pytam bo nie znam się na tym kompletnie :P już zaczęłam się delikatnie martwić. Dziękuję wam za wsparcie. Obiecuję że napiszę jak tylko zatestuje :)

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7332 10404

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Przepraszam za offtop, ale się wkurzyłam na dpd. Zamówiłam prezent dla meza. Wszystko bardzo fajnie przesyłka miala być we środę o 16. Wiedziałam ze nikogo nie będzie w domu to zmieniłam date na czwartek pomiędzy 10-14. i skorzystałam z opcji zmiany adresu, żeby przyszlo do mojej pracy. Oczywiście nie było informacji ze jak zmieniam adres to opóźniam przesyłkę. Dzisiaj tez pracuje do 14, a paczka dalej leży w magazynie.... Wrrrrf.
    DPD to moi"ulubieni" kurierzy...zawsze jak mają paczkę to dzwonią z oburzeniem jak może mnie nie być w domu jak oni stoją z paczką pod drzwiami. Albo zostawiają w sklepie obok bez żadnej informacji. Dowiaduje się o tym przypadkiem jak w śledzeniu pączki widzę komunikat, że paczka została odebrana. Tak więc doskonale rozumiem co czujesz :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z DPD nigdy nie miałam problemu.
    Mam takiego cudownego kuriera, już kilka lat do mnie przyjeżdża :D zawsze miły, uśmiechnięty, nawet rozmawiamy czasem :D
    Jesteśmy na Ty, haha :D

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Malinowa jaki ładny awatar ;) pasuje Ci ^^
    Olga zawsze jest nadzieja, że dopiero spadek implantacyjny w 12dpo ;)

    Mila czekamy na wieści ;)

    Ja wam powiem, że tak bym chętnie poszła spać... Ale dziecko nie robi sobie drzemek
    Mam to samo. Niby wstaje pozno a i tak chce mi się spać. A moje dziecko właśnie ma bunt i nie chce spać w dzień . Ale mam sposób po prostu jak moje dziecko idzie koło 18 spać to ja idę z nim . Dwie godziny prześpię się i jest ok. Wtedy mogę siedzieć z nim (zeby idą i robi sobie przerwy w spaniu od 22do 24-1 w nocy) aż pójdzie spac.

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
    Oczekuje na testowanie pod koniec grudnia. Pierwszy miesiąc stymulacji cło. Trzy lata temu się udało za pierwszym razem również clo mam nadzieje ze tak będzie i tym razem. Może mały prezent na nowy rok.

    Arashe, agge, Kam., Magia89, Ochmanka lubią tę wiadomość

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
    Oczekuje na testowanie pod koniec grudnia. Pierwszy miesiąc stymulacji cło. Trzy lata temu się udało za pierwszym razem również clo mam nadzieje ze tak będzie i tym razem. Może mały prezent na nowy rok.

    Witamy :):) którego dnia testowanie?:)

    blackkkwhisky lubi tę wiadomość

  • Kam. Debiutantka
    Postów: 6 20

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Gratulacje. Daj znać jak przyrost :)


    Dziekuje oby to było to :)

    Dam znać, mam nadzieję że to nie resztki pregnylu (jestem 11 dzien po zastrzyku)

    Jest to mój drugi cykl na clo i pregnylu i oby był szczesliwy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:54

    agge lubi tę wiadomość

    07.06.2018 [*] 10tc Aniołek ( test DNA - dziewczynka)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
    Oczekuje na testowanie pod koniec grudnia. Pierwszy miesiąc stymulacji cło. Trzy lata temu się udało za pierwszym razem również clo mam nadzieje ze tak będzie i tym razem. Może mały prezent na nowy rok.

    Hej ;) powodzenia.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Któraś z was pytała o bóle. Od może godziny lub ponad zaczęły sie bóle jak na @, a jej dalej brak. Czy to możliwe w pierwszych miesiącach ciąży? Tak pytam bo nie znam się na tym kompletnie :P już zaczęłam się delikatnie martwić. Dziękuję wam za wsparcie. Obiecuję że napiszę jak tylko zatestuje :)
    Czy miesiącach to nie wiem, ale w okolicy terminu @ tak. Miałam tak w pierwszej ciąży - bolące piersi, ból brzucha jak na okres (moje typowe objawy przed @) - byłam pewna, że lada moment czerwień. A tu dwie kreski :)

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Któraś z was pytała o bóle. Od może godziny lub ponad zaczęły sie bóle jak na @, a jej dalej brak. Czy to możliwe w pierwszych miesiącach ciąży? Tak pytam bo nie znam się na tym kompletnie :P już zaczęłam się delikatnie martwić. Dziękuję wam za wsparcie. Obiecuję że napiszę jak tylko zatestuje :)
    Ja w udanym cyklu tak miałam . Brzuch pobolewal jak na okres ( po porodzie tego nie miałam) i po kilku dniach miałam bladziocha . W cyklu z którego mam synka też miałam bole jak na okres już myślałam że nici z tego a po kilku dniach były dwie kreski na teście .

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miarę Was nadrobilam. Nie odniose się do wszystkich . Ale gratuluję nowych lokatorów w brzuchu . A tym co się nie udało tule.

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7332 10404

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek, super wieści :) Ale maluch szybko rośnie

    Cukrzyk, jeśli będzie po owulacji, to zapytaj czy widzi ciałko żółte i płyn w zatoce Douglasa, jeśli przed to o wielkość pękerzyka dominującego, no i jaka jest grubość endometrium :)

    Kam, gratulacje! Możesz się cieszyć, ale powtórz betę po 48h dla spokoju ducha

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:49

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się stresować jutrem :D to już tylko kilkanaście godzin...

    Arashe, ElfiaKsiężniczka, madziorek86 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego