Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
JaSzczurek - piekne dziecię ! To Twoje pierwsze będzie? Ile się starałaś o ciąże? Widzę że masz hashimoto - pamiętasz może jak mocno miałaś podwyższone antyTPO?
Świruję powolicukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Ostatnia miesiaczke mialam 29.11
Stymulacja clo od 2 dc przez 6 dni.
Dwa jajeczka po ok 20 mm każda z innego jajnika w 12 dc.
Podano mi pregnyl 3 x 5000.
W 13dc miałam okropne bóle jajników podejrzewam że wtedy była owulacja
W 20 dc test ciążowy z moczu negatywny ( sprawdzałam czy pregnyl nie będzie już fałszować wyniku)
Dzisiaj jest mój 23 dc (10 dpo) test z moczu negatywny, poszłam na bete i dostałam właśnie wynik: 12.11 U/l
Norma w laboratorium:
Poza ciążą 5.3
3 tydz: 5.8 - 71,2
4 tydz 9.5-750
5 tydz 217-7138
Itd
Myślicie że mogę się już cieszyć?
W poniedziałek pójdę raz jeszcze zeby zobaczyć czy jest przyrost
Dodam jeszcze że biorę 2xluteine dopochwowo i 3xduphaston od 15 dc do 24 dc
Spodziewany termin miesiączki to przyszla środa 26.12agge, NAg08, madziorek86 lubią tę wiadomość
07.06.2018 [*] 10tc Aniołek ( test DNA - dziewczynka) -
Kam. wrote:Cześć dziewczyny
Ostatnia miesiaczke mialam 29.11
Stymulacja clo od 2 dc przez 6 dni.
Dwa jajeczka po ok 20 mm każda z innego jajnika w 12 dc.
Podano mi pregnyl 3 x 5000.
W 13dc miałam okropne bóle jajników podejrzewam że wtedy była owulacja
W 20 dc test ciążowy z moczu negatywny ( sprawdzałam czy pregnyl nie będzie już fałszować wyniku)
Dzisiaj jest mój 23 dc (10 dpo) test z moczu negatywny, poszłam na bete i dostałam właśnie wynik: 12.11 U/l
Norma w laboratorium:
Poza ciążą 5.3
3 tydz: 5.8 - 71,2
4 tydz 9.5-750
5 tydz 217-7138
Itd
Myślicie że mogę się już cieszyć?
W poniedziałek pójdę raz jeszcze zeby zobaczyć czy jest przyrost
Dodam jeszcze że biorę 2xluteine dopochwowo i 3xduphaston od 15 dc do 24 dc
Spodziewany termin miesiączki to przyszla środa 26.12
Gratulacje. Daj znać jak przyrost -
cukrzyk1991 wrote:JaSzczurek - piekne dziecię ! To Twoje pierwsze będzie? Ile się starałaś o ciąże? Widzę że masz hashimoto - pamiętasz może jak mocno miałaś podwyższone antyTPO?
Świruję powoli
Pod koniec sierpnia odłożyłam tabletki, a zaszłam w październiku. We wrześniu się nie staraliśmy, bo wyjechałam, więc można powiedzieć, że od razu. Mój facet ma 49 lat, więc nie spodziewałam się, że pójdzie tak sprawnie, zwłaszcza, że w październiku wyjechałam też, więc w sumie do zapłodnienia doszło prawie trzydniowymi plemnikami jak już byłam sama w Polsce Tak, to moje pierwsze i pierwsza ciąża. Przeciwciał nigdy nie miałam badanych, hashimoto stwierdziła mi na podstawie usg i wywiadu - mama i brat też mają, więc genetycznie przechodzi. Tsh jak zaszłam miałam 0.78.
Na tym usg to albo tańczył, albo spał, nie chciał za bardzo współpracować Lekarz trząsł trochę brzuchem, żeby się obrócił lekko, jakoś się udało. Rączką machał Serducho też słyszeliśmy, mocne i równe
@Kam, jak najbardziej mozna się cieszyć! Gratulacje!Niecierpliwa..., cukrzyk1991, madziorek86, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Któraś z was pytała o bóle. Od może godziny lub ponad zaczęły sie bóle jak na @, a jej dalej brak. Czy to możliwe w pierwszych miesiącach ciąży? Tak pytam bo nie znam się na tym kompletnie już zaczęłam się delikatnie martwić. Dziękuję wam za wsparcie. Obiecuję że napiszę jak tylko zatestuje
Malinowa91 lubi tę wiadomość
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
ElfiaKsiężniczka wrote:Przepraszam za offtop, ale się wkurzyłam na dpd. Zamówiłam prezent dla meza. Wszystko bardzo fajnie przesyłka miala być we środę o 16. Wiedziałam ze nikogo nie będzie w domu to zmieniłam date na czwartek pomiędzy 10-14. i skorzystałam z opcji zmiany adresu, żeby przyszlo do mojej pracy. Oczywiście nie było informacji ze jak zmieniam adres to opóźniam przesyłkę. Dzisiaj tez pracuje do 14, a paczka dalej leży w magazynie.... Wrrrrf.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
A ja z DPD nigdy nie miałam problemu.
Mam takiego cudownego kuriera, już kilka lat do mnie przyjeżdża zawsze miły, uśmiechnięty, nawet rozmawiamy czasem
Jesteśmy na Ty, hahaMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Malinowa jaki ładny awatar pasuje Ci ^^
Olga zawsze jest nadzieja, że dopiero spadek implantacyjny w 12dpo
Mila czekamy na wieści
Ja wam powiem, że tak bym chętnie poszła spać... Ale dziecko nie robi sobie drzemekStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Dzień Dobry dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
Oczekuje na testowanie pod koniec grudnia. Pierwszy miesiąc stymulacji cło. Trzy lata temu się udało za pierwszym razem również clo mam nadzieje ze tak będzie i tym razem. Może mały prezent na nowy rok.Arashe, agge, Kam., Magia89, Ochmanka lubią tę wiadomość
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
nick nieaktualnyblackkkwhisky wrote:Dzień Dobry dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
Oczekuje na testowanie pod koniec grudnia. Pierwszy miesiąc stymulacji cło. Trzy lata temu się udało za pierwszym razem również clo mam nadzieje ze tak będzie i tym razem. Może mały prezent na nowy rok.
Witamy którego dnia testowanie?blackkkwhisky lubi tę wiadomość
-
agge wrote:Gratulacje. Daj znać jak przyrost
Dziekuje oby to było to
Dam znać, mam nadzieję że to nie resztki pregnylu (jestem 11 dzien po zastrzyku)
Jest to mój drugi cykl na clo i pregnylu i oby był szczesliwyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:54
agge lubi tę wiadomość
07.06.2018 [*] 10tc Aniołek ( test DNA - dziewczynka) -
blackkkwhisky wrote:Dzień Dobry dziewczyny czy mogę do Was dołączyć?
Oczekuje na testowanie pod koniec grudnia. Pierwszy miesiąc stymulacji cło. Trzy lata temu się udało za pierwszym razem również clo mam nadzieje ze tak będzie i tym razem. Może mały prezent na nowy rok.
Hej powodzenia. -
Mila1996 wrote:Któraś z was pytała o bóle. Od może godziny lub ponad zaczęły sie bóle jak na @, a jej dalej brak. Czy to możliwe w pierwszych miesiącach ciąży? Tak pytam bo nie znam się na tym kompletnie już zaczęłam się delikatnie martwić. Dziękuję wam za wsparcie. Obiecuję że napiszę jak tylko zatestuje
-
Mila1996 wrote:Któraś z was pytała o bóle. Od może godziny lub ponad zaczęły sie bóle jak na @, a jej dalej brak. Czy to możliwe w pierwszych miesiącach ciąży? Tak pytam bo nie znam się na tym kompletnie już zaczęłam się delikatnie martwić. Dziękuję wam za wsparcie. Obiecuję że napiszę jak tylko zatestujeStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Jaszczurek, super wieści Ale maluch szybko rośnie
Cukrzyk, jeśli będzie po owulacji, to zapytaj czy widzi ciałko żółte i płyn w zatoce Douglasa, jeśli przed to o wielkość pękerzyka dominującego, no i jaka jest grubość endometrium
Kam, gratulacje! Możesz się cieszyć, ale powtórz betę po 48h dla spokoju duchaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:49
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62