Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia89 wrote:
    Dzisiejsze testowanie 10dpo

    Naturalne
    https://zapodaj.net/7a824def1597b.jpg.html
    Kontrast
    https://zapodaj.net/25d66103d72c2.jpg.html

    Dzisiaj nawet po wyschnięciu dalej ją widać :D

    Agge jak tam u Ciebie testowanie?

    Jak na 10 dpo to bardzo ładna kreska :D
    Powodzenia testującym.
    I przy okazji mam pytanie, na usg wiek ciąży zwykle wychodzi mi jeden dzień (wg tego jak liczę ja i aplikacja) lub dwa dni (wg tego jak liczy pielęgniarka w klinice) starsza, niż według okresu. Z czego to może wynikać? Z wcześniejszej implantacji? Raczej owulacji nie miałam wcześniej, niż pod koniec 15ego dpo, bo dopiero rano był w ten dzień pozytywny owulak. Wczoraj było według pielęgniarki 12+0 a z usg wyszło 12+2. We wtorek było wg nich 11+4, a z usg wyszło 11+6. I pamiętam, że w usg w 6 tygodniu też była różnica jednego dnia bodajże. Oczywiście znalazłam sobie powód, żeby się martwić, bo teoretycznie wszystkie zarodki w I trymestrze rozwijają się w tym samym tempie. To dlaczego jest o dwa dni większy? W ogóle nie rozumiem jak oni liczą w tej klinice, że zawsze wychodzi im jeden dzień mniej, niż mi. Według mnie i aplikacji dziś 12+2, dla nich 12+1, czy to dlatego że dzień się jeszcze nie skończył? Ostatni okres był 28.09.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 08:10

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ano jest kreseczka. Powodzenia na becie.

    Mila to dajesz nadzieje wszystkim z biela :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia89 wrote:
    Dzisiejsze testowanie 10dpo

    Naturalne
    https://zapodaj.net/7a824def1597b.jpg.html
    Kontrast
    https://zapodaj.net/25d66103d72c2.jpg.html

    Dzisiaj nawet po wyschnięciu dalej ją widać :D

    Agge jak tam u Ciebie testowanie?
    Gratulacje, cudna krecha! :) :) :)

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    U mnie dzis 35 [email protected] negatywny.
    Masakra. Poddaje sie. Jest mi tak smutno, przykro i zle, ze ciesze sie, ze chociaz ide do pracy to nie bede o tym myslec. Ja po prostu nie potrafie zaciazyc :(

    Magia89 moje najszczersze gratulacje!
    Agge co tam u Ciebie?
    Beti82 jak wyniki bety?

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge kurde, nie mów że śpisz :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 08:46

    agge lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Jak na 10 dpo to bardzo ładna kreska :D
    Powodzenia testującym.
    I przy okazji mam pytanie, na usg wiek ciąży zwykle wychodzi mi jeden dzień (wg tego jak liczę ja i aplikacja) lub dwa dni (wg tego jak liczy pielęgniarka w klinice) starsza, niż według okresu. Z czego to może wynikać? Z wcześniejszej implantacji? Raczej owulacji nie miałam wcześniej, niż pod koniec 15ego dpo, bo dopiero rano był w ten dzień pozytywny owulak. Wczoraj było według pielęgniarki 12+0 a z usg wyszło 12+2. We wtorek było wg nich 11+4, a z usg wyszło 11+6. I pamiętam, że w usg w 6 tygodniu też była różnica jednego dnia bodajże. Oczywiście znalazłam sobie powód, żeby się martwić, bo teoretycznie wszystkie zarodki w I trymestrze rozwijają się w tym samym tempie. To dlaczego jest o dwa dni większy? W ogóle nie rozumiem jak oni liczą w tej klinice, że zawsze wychodzi im jeden dzień mniej, niż mi. Według mnie i aplikacji dziś 12+2, dla nich 12+1, czy to dlatego że dzień się jeszcze nie skończył? Ostatni okres był 28.09.
    Po moich doświadczeniach z owulakami wcale nie brałabym ich za pewnik. I z tego co kojarzę to tak, lekarze liczą skończone dni i tygodnie.
    Na początku ciąże rozwijają się podobnie, ale bez przesady, jeden dzień to nie różnica, a ciąża to nie szwajcarski zegarek ☺️

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7362 10446

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia89 wrote:
    Mila gratulacje :D i wstawiaj zdjęcie tych dwóch kresek, z chęcią oczy nimi nacieszę :D
    Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak w sobotę oddajecie krew do laboratorium to w ten sam dzień macie wyniki, czy czekacie do poniedziałku?
    Ja robiłam dziś rano badanie progesteronu i powiedzieli, że do wieczora będą wyniki :)

    Magia89 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • _mamofaza Ekspertka
    Postów: 146 174

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj szyjka poszła niżej, dzisiaj znowu wysoko. Dziś tempka niby nie spadła ale trochę zaspalam i mierzyłam 45 minut później, zawsze koło 7:00 miałam 37 a dziś 36.9 Obudziłam się z jakimś przeziębieniem, mam nadzieję, że to przez to te zawirowanie..

    Piersi mnie bolą bardzo, dawno tak nie było ale brzuch też coś zaczął pobolewac. Czuję, że jutro zobaczę biel a w wigilię @. :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:08

    Arashe lubi tę wiadomość

    dqprx1hpdyzxk31g.png

    dqprj44j5qc2k5ef.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _mamofaza wrote:
    Wczoraj szyjka poszła niżej, dzisiaj znowu wysoko. Dziś tempka niby nie spadła ale trochę zaspalam i mierzyłam 45 minut później, zawsze koło 7:00 miałam 37 a dziś 36.9 Obudziłam się z jakimś przeziębieniem, mam nadzieję, że to przez to te zawirowanie..

    Piersi mnie bolą bardzo, dawno tak nie było ale brzuch też coś zaczął pobolewac. Czuję, że jutro zobaczę biel a w wigilię @. :(

    Widzę, że nie tylko ja czuje się jak na okres... dzisiaj 23 dc, mam nadzieję, że już mi się wyregulował cykl do tych 29 dni i że raczej to pozytwny objaw ( we wrześniu mialam 22 cykl - stres a potem sie poprzedłużały do ponad 30 dniowych )

    Mamofaza o 0.1 to chyba nie jest jeszcze jakiś znaczący spadek :) ja w każdym razie trzymam za Ciebie kciuki :) jednak nie testujesz w wigilie ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moj aktualny wykres wedlug fertility ale owulację przyjmuje najpóźniej wykrytą czyli przez Ovufriend 13.12;)

    https://zapodaj.net/cd48996288282.png.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:28

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Agge kurde, nie mów że śpisz :D

    Spałam, haha :D
    Przed chwilą robiłam test. Niestety jedna kreska.
    Jeszcze się łudzę, że za wcześnie. Może w wigilię zrobię drugi

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:03

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    U mnie juz oficjalnie 1dc ;(

    :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Spałam, haha :D
    Przed chwilą robiłam test. Niestety jedna kreska.
    Jeszcze się łudzę, że za wcześnie. Może w wigilię zrobię drugi


    Tempka ładna, także wszystko jeszcze możliwe :)

    Nuch :(

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    U mnie juz oficjalnie 1dc ;(
    :(

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Tempka ładna, także wszystko jeszcze możliwe :)

    No dziś 36.9, jeszcze dziś nie wprowadziłam. Ale jeszcze może spaść :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Hej wszystkim!
    U mnie dzis 35 [email protected] negatywny.
    Masakra. Poddaje sie. Jest mi tak smutno, przykro i zle, ze ciesze sie, ze chociaz ide do pracy to nie bede o tym myslec. Ja po prostu nie potrafie zaciazyc :(

    Magia89 moje najszczersze gratulacje!
    Agge co tam u Ciebie?
    Beti82 jak wyniki bety?

    Ehhh Malinowa jak ja Cię rozumiem... przykro smutno żle, jeszcze do teraz mi nie przeszło niestety... najgorsze jest to, że na bank coś sie u mnie na początku działo...ale jak zrobilam wykres na swoim flo to wyszlo że owulacja byla dwa dni pozniej co by potwierdzalo moje bole brzucha a akurat bylam na wyjeżdzie służbowym...a normalnie to moj M mi nie odpuszcza nawet na dzień ;)
    Zobaczysz styczeń będzie nasz! Ale ja trochę odpuszczam bo jednak za bardzo się nakrecam a wiemy jak psyche jest ważna
    Tuuule i ściskam mocno mocno mocno ❤❤❤❤

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia89 wrote:
    Dzisiejsze testowanie 10dpo

    Naturalne
    https://zapodaj.net/7a824def1597b.jpg.html
    Kontrast
    https://zapodaj.net/25d66103d72c2.jpg.html

    Dzisiaj nawet po wyschnięciu dalej ją widać :D

    Agge jak tam u Ciebie testowanie?

    MILA MAGIA kochane gratulacje

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia89 wrote:
    Dzisiejsze testowanie 10dpo

    Naturalne
    https://zapodaj.net/7a824def1597b.jpg.html
    Kontrast
    https://zapodaj.net/25d66103d72c2.jpg.html

    Dzisiaj nawet po wyschnięciu dalej ją widać :D

    Agge jak tam u Ciebie testowanie?

    Gratulacje!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ynka__ Znajoma
    Postów: 24 31

    Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś u mnie 33 DC ( zazwyczaj mam cykle 27,28 dniowe). Okres powinien być w środę. Przez 2 dni bolał mnie brzuch okresowo, więc byłam pewna że przyjdzie. Ale wczoraj wszystko ustało. Dziś zrobiłam test, oczywiście negatywny :( liczyłam że zobaczę 2 kreski. W 33dc to już chyba powinien pokazać. Jeśli okres nie pojawi to w poniedziałek zrobię ponownie test, ale pewnie święta przywitają mnie okresem. :(

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego