Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
magda.g85 wrote:dziewczyny- 17 cykli starań i nie wiem czy to zasługa żelu conceive plus ( pierwszy miesiąc stosowania) czy suplementów, nie mam pojęcia co, ale się udało. dziś 13dpo, 28dc i dwie krechy. mam nadzieję, że mi się nie przewidziało. dodam, że w nasieniu zmniejszona żywotność i bardzo liczne agregacje plemników- chyba wszystko jest możliwe
Gratulacje!
-
Widzę, że też sporo supli łykacie Ja już mam powoli dość brania garści tabletek 2x dziennie, ale czego się nie robi dla dobra sprawy.
Jak na razie łykam: d3, C forte, B6, B7, metylowaną B12 i kwas foliowy, TMG, cholinę i inozytol, Acard, glucophage i sulfasalazin Po owu jeszcze dokładam dwa rodzaje proga i heparynę, więc jest wesoło
Dzisiaj mam wizytę u lekarki i kazała mi zrobić betę i estradiol. Lecę do szpitala, to może za 2h będą wyniki. Jak któraś Was ma wolne kciuki to poproszę o zaciskanie Stresa mam jak diabli....Malinowa91, Beti82, Malgonia, Ochmanka, agge, szona, cukrzyk1991, nuśka91 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Widzę, że też sporo supli łykacie Ja już mam powoli dość brania garści tabletek 2x dziennie, ale czego się nie robi dla dobra sprawy.
Jak na razie łykam: d3, C forte, B6, B7, metylowaną B12 i kwas foliowy, TMG, cholinę i inozytol, Acard, glucophage i sulfasalazin Po owu jeszcze dokładam dwa rodzaje proga i heparynę, więc jest wesoło
Dzisiaj mam wizytę u lekarki i kazała mi zrobić betę i estradiol. Lecę do szpitala, to może za 2h będą wyniki. Jak któraś Was ma wolne kciuki to poproszę o zaciskanie Stresa mam jak diabli....
Trzymamy caly czas! ✊✊✊
Kochane a olej z wiesiolka jaki najlepiej polecacie?MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Monika kciuki
Moyeu oby to Cie kropus szczypal.
Nuch a czemu robisz przerwe w kwasie foliowym?
Co do supli.. czego to ja juz nie bralam
Aktualnie nieco odchodzilam sklad i biore:
B complex
Cynk
Selen
Q10
Wit D3
Omega 3-6-9
Jod
Acard
Zelazo
Magnez
Wiesiolek do owulacji
Dupek po owulacji
Do tego pije melise i herbatke z lisci malin
Wczesniej bralam jeszcze inozytol, choline, ashwaghande, dong quai, l arginine.
Poniewaz owulacje mam tak czy inaczej a proga reguluje mi w tej chwili dupek to je poodstawialam. Pewnie jesli zdecydujemy sie na in vitro to jeszcze zrewiduje ta liste :p -
Magda.g gratulacje!
Ale moja córcia długo dziś śpi...
Powiem Wam, że sąsiadom tak strasznie skrzypi łóżko, że mnie budzi i nie da się spać . Wczoraj w środku nocy obudzili mnie, a dziś o 6. Nie wiem dlaczego im to nie przeszkadza, ja szału dostaje...
Co do witamin to brałam tylko vit D3, kwas foliowy i wapń -
Ynka__ wrote:Dziś u mnie 40dc jeszcze trochę i zwariuje. Już powinny dni płodne się zaczynać w nowym cyklu tyle dni straty:(
-
MonikA_89! wrote:Dzisiaj mam wizytę u lekarki i kazała mi zrobić betę i estradiol. Lecę do szpitala, to może za 2h będą wyniki. Jak któraś Was ma wolne kciuki to poproszę o zaciskanie Stresa mam jak diabli....
Rzucam gotowanie i zaciskam!MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Widzę, że też sporo supli łykacie Ja już mam powoli dość brania garści tabletek 2x dziennie, ale czego się nie robi dla dobra sprawy.
Dzisiaj mam wizytę u lekarki i kazała mi zrobić betę i estradiol. Lecę do szpitala, to może za 2h będą wyniki. Jak któraś Was ma wolne kciuki to poproszę o zaciskanie Stresa mam jak diabli....MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Monika masz i moje kciuki!
Dziewczyny, jak się zmierzy o godzinę później tempkę to ile trzeba dodać/odjąć?MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Ale odjąć czy dodać? Nigdy tego nie mogę zapamiętać
-
+ jak wcześniej i - jak później
-
makowa wrote:Monika masz i moje kciuki!
Dziewczyny, jak się zmierzy o godzinę później tempkę to ile trzeba dodać/odjąć?
Monika 89 kciukam
Ja siedzę w domu po zabiegu gruczołu bartholina i odpoczywam. Dzisiaj to przyszalalam że spaniem,, bo dopiero co się obudziłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:42
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dzisiaj mam wizytę u lekarki i kazała mi zrobić betę i estradiol. Lecę do szpitala, to może za 2h będą wyniki. Jak któraś Was ma wolne kciuki to poproszę o zaciskanie Stresa mam jak diabli....
Powodzenia!MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Magda.g gratulacje!
Powiem Wam, że sąsiadom tak strasznie skrzypi łóżko, że mnie budzi i nie da się spać . Wczoraj w środku nocy obudzili mnie, a dziś o 6. Nie wiem dlaczego im to nie przeszkadza, ja szału dostaje...
Co do witamin to brałam tylko vit D3, kwas foliowy i wapń
Moja córcia jeszcze śpi, a jest prawie 11, hahaha
Ja też dopiero się obudziłam przed chwilą.
ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Magda.g gratulacje!
Co do witamin to brałam tylko vit D3, kwas foliowy i wapń
Ginekolog i endokrynolog powiedziały, zupełnie niezależnie od siebie, że kwas foliowy i witamina D to wszystko co jest tak naprawdę potrzebne. Brałam już witaminy Mollers Mama - tam jest ponoć wszystko. Obecnie - w myśl zasady, że wrzucam na luz - ograniczyłam się do vit. D i kwasu foliowego. Swoją drogą to niesamowite, że tylko folik jest lekiem, a reszta to suplementy. Czytałam o tym trochę i zmasowany atak supli jest nieco zatrważający...
Btw. ginekolog powiedziała, żeby nie pić melisy starając się o ciążę. Byłam jednak tak podekscytowana informacją, że była owulka, że zapomniałam spytać dlaczego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 11:04
-
Hej dziewczyny, powtórzyłam test i negatyw, a tempka zeszła w dół także nowy cykl z clo, ovitrelle i conceive plus uważam za rozpoczęty!
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys