Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
agge wrote:Nie bój się :* na pewno wszystko jest w porządku. A nie masz możliwości zadzwonić do gina i zapytać?
Lekarza mam z Invicty a jak to w dużych placówkach, nie mają tel do lekarza i nie mogą nic zrobić. Znalazłam prywatna placówkę tej lekarki, dzwoniłam ale nie odbierała jednak później dostałam smsa od niej by napisać o co chodzi. Napisałam więc co i jak, mam nadzieję że odpisze.
Rozmawiałam też z położna na czacie z LuxMedu. Twierdzi że nie ma powodu do obaw. Może faktycznie panikuję niepotrzebnie... Bo chyba dupek nie wpływa na zwiększenie poziomu progesteronu we krwi prawda? Czy się mylę? Nie wiem czy interpretować wynik przy braniu Dupka.agge lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Lekarza mam z Invicty a jak to w dużych placówkach, nie mają tel do lekarza i nie mogą nic zrobić. Znalazłam prywatna placówkę tej lekarki, dzwoniłam ale nie odbierała jednak później dostałam smsa od niej by napisać o co chodzi. Napisałam więc co i jak, mam nadzieję że odpisze.
Rozmawiałam też z położna na czacie z LuxMedu. Twierdzi że nie ma powodu do obaw. Może faktycznie panikuję niepotrzebnie... Bo chyba dupek nie wpływa na zwiększenie poziomu progesteronu we krwi prawda? Czy się mylę? Nie wiem czy interpretować wynik przy braniu Dupka. -
staraniowa wrote:Niestety... 2 stycznia musi być. Nie ma innych miejsc...
Boje się strasznie...
(edit) jeżeli duphaston nie wpływa na wynik z krwi to może faktycznie nie ma się czym martwić. Tylko jak w takim razie kontrolować czy dawka jest odpowiednia i czy tego progesteronu jest wystarczająco?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 14:25
-
staraniowa wrote:I kolejne zmartwienie...
Przepraszam, że nie odniosę się do nowych postów
Progesteron mam 6,5 mg/ml. Norma dla I trymestru to od 4,73 do 50... Wcześniej miałam proga większego bo brałam luteinę. Teraz to jest Duphaston...
Mam się bać?
Biorę dupka 3x1 tabletka...
Dziś jestem w 9tc...
Przepraszam że nie odniose się do wszystkich- podczytuje was ale ostatnio nie bardzo mam jak pisać.
Staraniowa proga bada się z 1 beta można powtórzyć z drugą ale później jest to wręcz zakazane zwłaszcza jak przyjmujesz luteinę lub dupka. W żaden sposób nie jest to miarodajne. Jeżeli mieścisz się w normach i nie ma plamien to jest ok. Najlepsze co możesz zrobić dla swojego dziecka to się uspokoić i przestać badac betę lub proga. Dupek 3x1 wystarczająco cię zabezpiecza. Jeżeli pojawi się zielony sluz, beżowy, różowy, brazowy od razu na IP.agge, makowa, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
staraniowa wrote:Lekarza mam z Invicty a jak to w dużych placówkach, nie mają tel do lekarza i nie mogą nic zrobić. Znalazłam prywatna placówkę tej lekarki, dzwoniłam ale nie odbierała jednak później dostałam smsa od niej by napisać o co chodzi. Napisałam więc co i jak, mam nadzieję że odpisze.
Rozmawiałam też z położna na czacie z LuxMedu. Twierdzi że nie ma powodu do obaw. Może faktycznie panikuję niepotrzebnie... Bo chyba dupek nie wpływa na zwiększenie poziomu progesteronu we krwi prawda? Czy się mylę? Nie wiem czy interpretować wynik przy braniu Dupka.
Daj znać jak odpisze. I nie martw się! -
Iskierka21 wrote:Przepraszam że nie odniose się do wszystkich- podczytuje was ale ostatnio nie bardzo mam jak pisać.
Staraniowa proga bada się z 1 beta można powtórzyć z drugą ale później jest to wręcz zakazane zwłaszcza jak przyjmujesz luteinę lub dupka. W żaden sposób nie jest to miarodajne. Jeżeli mieścisz się w normach i nie ma plamien to jest ok. Najlepsze co możesz zrobić dla swojego dziecka to się uspokoić i przestać badac betę lub proga. Dupek 3x1 wystarczająco cię zabezpiecza. Jeżeli pojawi się zielony sluz, beżowy, różowy, brazowy od razu na IP.
Mi proga zleciła lekarz prowadzącą o tylko dlatego go robiłam. Trzymam się myśli że skoro jest w normie to jest ok.
Generalnie czuję się dobrze poza lekkimi bólami brzucha, takimi normalnymi. W końcu macica się rozciąga. Nie ma plamień. Jest tylko naturalna wydzielina.
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 14:40
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
JaSzczurek wrote:Ja bym się chyba spróbowała dostać gdziekolwiek. 6,5 przy podanej normie wydaje mi się strasznie niskie, jeżeli przy tym bierzesz już duphaston, chociaż no w normie jest. Miejmy nadzieję, że lekarka odpisze. Może potrzeba Ci większej dawki.
(edit) jeżeli duphaston nie wpływa na wynik z krwi to może faktycznie nie ma się czym martwić. Tylko jak w takim razie kontrolować czy dawka jest odpowiednia i czy tego progesteronu jest wystarczająco?JaSzczurek, staraniowa lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałam też z położna na czacie z LuxMedu. Twierdzi że nie ma powodu do obaw. Może faktycznie panikuję niepotrzebnie... Bo chyba dupek nie wpływa na zwiększenie poziomu progesteronu we krwi prawda? Czy się mylę? Nie wiem czy interpretować wynik przy braniu Dupka.
Dupek nie wpływa na wynik. Dlatego dobrze, że bierzesz i w rzeczywistości wysokość progesteronu (przy wsparciu dupka) masz na pewno wyższą. Ciąża rozwija się elegancko, młodzież bulgocze w brzuchu i jestem przekonana, że wszystko jest super! Trzymam mocno kciuki, żeby ten 2.01 przyszedł szybko i przyniósł tylko uspokajające wieści! -
Zgadzam się duphaston ponoć nie wychodzi w badaniu krwi, więc proga masz na bank większego.
Ale zastanawiałam się - jakby to było gdyby np. zaszło się w ciąże, potem prog nie byłby szałowy, a wręcz niski i nie byłoby żadnej suplementacji? Wtedy zarodek się utrzyma? Niektórzy mówią że progesteron w ogóle nie pomaga w ciąży (w sensie ten syntetyczny) i że to placebo bardziej dla zasady, żeby uwierzyć w swoją ciążestaraniowa lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
A ja tu czekam na info od Moniki...
agge, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki dziś byłam sprawdzić czy była owulacja... jestem w 21dc i progesteron wczoraj wynosił 7,37 ng, lekarz od dzis kazał mi zażywać duphaston ... kurczę moje endometrium 5mm maks 6mm jest jakaś szansa? Bolą mnie baaardzo piersi nabrzmiale, we wrześniu popełniłam A piersi czuje tak samo ;(
-
W 21 dc endometrium 5mm? To faktycznie cieniutkie, ale się nie załamuj. Robiłaś hormony? Estradiol? Na blone sluzowa dobre sa orzechy, migdały, czerwone wytrawne wino, wiesiolek tez jest dobry nie tylko na sluz, ale tez na ukrwienie blony śluzowej macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 16:00
agge lubi tę wiadomość
-
alis132 wrote:No ale kazał od dzis brac dupka:(
-
https://zapodaj.net/26b1e984bdf29.jpg.html
https://zapodaj.net/639fe7eddb9d5.jpg.html
Dziewczyny to moje (tylko 2 z ok owulakow. Jeden z 22.12.a drugi z dzisiaj. Dzisiaj 22 dc. Brak mi sil.
Mam tez pytanie czy biorac juz luteine mozna zajsc nadal w ciaze? Pytam bo mialam brac od 3 dpo przez 10dni. Myslalam,ze byla wiec biore juz 6dzien.i sie zastanawiam czy gdyby jednak dopiero miala byc to czy nadal jest szansa na ciaze?czy jednak biorac luteine blokuje ona owulacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 16:20
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
alis132 wrote:Czyli w tym cyklu nie ma żadnych szans nawet jeśli będę zażywać duphaston?
Raczej nie, ale nie jestem lekarzem, ani ekspertem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 16:29