Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak często i ile pić siemię lniane?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A jak często i ile pić siemię lniane?
    Chyba 1-3 razy dziennie.

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Chyba 1-3 razy dziennie.

    Do owulacji czy przez cały cykl?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka dobrze piszesz! :D Z tego co ja teraz rozmawiałam z lekarzami, przy moim niskim progu to to samo usłyszałam niezależnie 3 razy! :)

    Wczoraj zaryczana poszłam spać...
    Dziewczyny, a propos tego usg - faktycznie, też słyszałam, że widoczny jest pęcherzyk dopiero przy becie minimum 1000. Dlatego ten ostatni lekarz czeka aż tak urośnie...

    Sęk w tym, że zgodnie z OM (19.11) to już powinien być +/- 5t4d. Niby beta rośnie w normie, ale jest FHUI MAŁA jak na ten etap (160)!

    Jeden lekarz mówi, że tak może być i teraz to olać, ale kazał szukać pęcherzyka w usg tydzień po tym jak miałam betę 50, żeby w razie czego wykluczać pozamaciczną i suplementować dupka.

    Druga lekarka powiedziała, żeby doczekać do 4.01 bo wcześniej nic nie będzie. Nic nie badać i sobie na luzie czekać.

    Trzeci - uważa, że może jest ciąża młodsza lub straszy przedłużającą się biochemiczną i już chce wyrokować za tydzień... a ja ją wyłapałam około 9dpo więc młodsza niż mi się wydaje raczej nie jest...

    Tak więc każdy mądry na swój własny niepowtarzalny sposób!
    Powoli godzę się, że okruszka może tam nie być, jednak nadzieja cały czas wygrywa :)

    Dzięki kochane za wszystkie kciuki. Z takim wsparciem, tylu Cioć, okruszek musi się ogarnąć do życia :D

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A jak często i ile pić siemię lniane?
    Czytałam, że dwie łyżki stołowe siemienia lnianego raz dziennie wykazują pozytywny efekt dla organizmu. Ja jadłam 3 łyżki, dodawałam je do jogurtu.
    Siemię można brać przez cały cykl.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:10

    agge lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Do owulacji czy przez cały cykl?
    Cały cykl

    agge lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    I kolejne zmartwienie...

    Przepraszam, że nie odniosę się do nowych postów :(

    Progesteron mam 6,5 mg/ml. Norma dla I trymestru to od 4,73 do 50... Wcześniej miałam proga większego bo brałam luteinę. Teraz to jest Duphaston...

    Mam się bać?

    Biorę dupka 3x1 tabletka...

    Dziś jestem w 9tc...
    Masz w domu luteinę? Może napisz maila do lekarza czy nie powinnaś więcej proga zażywać

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Iskierka dobrze piszesz! :D Z tego co ja teraz rozmawiałam z lekarzami, przy moim niskim progu to to samo usłyszałam niezależnie 3 razy! :)

    Wczoraj zaryczana poszłam spać...
    Dziewczyny, a propos tego usg - faktycznie, też słyszałam, że widoczny jest pęcherzyk dopiero przy becie minimum 1000. Dlatego ten ostatni lekarz czeka aż tak urośnie...

    Sęk w tym, że zgodnie z OM (19.11) to już powinien być +/- 5t4d. Niby beta rośnie w normie, ale jest FHUI MAŁA jak na ten etap (160)!

    Jeden lekarz mówi, że tak może być i teraz to olać, ale kazał szukać pęcherzyka w usg tydzień po tym jak miałam betę 50, żeby w razie czego wykluczać pozamaciczną i suplementować dupka.

    Druga lekarka powiedziała, żeby doczekać do 4.01 bo wcześniej nic nie będzie. Nic nie badać i sobie na luzie czekać.

    Trzeci - uważa, że może jest ciąża młodsza lub straszy przedłużającą się biochemiczną i już chce wyrokować za tydzień... a ja ją wyłapałam około 9dpo więc młodsza niż mi się wydaje raczej nie jest...

    Tak więc każdy mądry na swój własny niepowtarzalny sposób!
    Powoli godzę się, że okruszka może tam nie być, jednak nadzieja cały czas wygrywa :)

    Dzięki kochane za wszystkie kciuki. Z takim wsparciem, tylu Cioć, okruszek musi się ogarnąć do życia :D
    Czyli czekasz dalej na inf? Po nowym roku pójdziesz na bete?

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Czyli czekasz dalej na inf? Po nowym roku pójdziesz na bete?

    Idę na betę w poniedziałek i w środę do tego trzeciego lekarza - jak będzie 1000 to zrobi usg.

    W piątek mam usg w enelmedzie więc w środę chyba machnę jeszcze jedną betę...

    agge, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczycie, że dopiero teraz piszę, ale trochę zamieszania miałam. Rano poszłam na betę i estradiol. Estradiol wyszedł 95, a beta 0,1. Pomyślałam, że znów się nie udało, bo 28dc to już będą powinna być znacznie wyższa. Później miałam wizytę u naprotechnolog. Zrobiła mi USG i mówi, że w macicy jest pęcherzyk 1mm. Nadal nie dowierzałam i pytań się jak to możliwe, skoro beta prawie zerowa. Ona na to, że owulacja mogła być później niż sądziłyśmy, przez co też będzie późne zagnieżdżenie i że jak jest <0,1 to ciąży nie było, ale jak jest 0,1 to znaczy, że wystąpiła styczność zarodka z macicą. No i ten estradiol dość wysoki, co też dobrze wróży. Tempka dzisiaj 36,9, więc ładnie w górze. W niedzielę mam powtórzyć betę, proga i estradiol i wysłać jej smsem wyniki. Sama nie wiem czy jest nadzieja, że coś ruszy. Naczytałam się w necie, że może być puste jajo, albo już poronienie... No i jakim cudem ten pęcherzyk był widoczny, skoro zwykle do gina na pierwsze USG się każą umawiać w 6tc, bo wcześniej nic nie widać. Nie wiem co myśleć...

    agge, ElfiaKsiężniczka, Arashe lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, a to u mnie beta 133 w 5+0. Dla 5-ego tygodnia wg norm labo beta powinna zaczynać się od 217. Jednak u siebie dopuszczam nieco późniejszą owulację (druga apka mówi o 14.12. więc zamiast 5+0 to byłby 4+5), a dla 4-ego tygodnia norma to 9 - 750.

    Jednak ważniejsze są przyrosty, znam kilka pozytywnie zakończonych ciąż z betami niższymi, ale prawidłowo przyrastającymi :)

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Zrobiła mi USG i mówi, że w macicy jest pęcherzyk 1mm. Nadal nie dowierzałam i pytań się jak to możliwe, skoro beta prawie zerowa. Ona na to, że owulacja mogła być później niż sądziłyśmy, przez co też będzie późne zagnieżdżenie i że jak jest <0,1 to ciąży nie było, ale jak jest 0,1 to znaczy, że wystąpiła styczność zarodka z macicą.

    WOW... Czy ta pani naprotechnolog jest lekarzem? Baaaaaardzo podejrzany jest pęcherzyk przy tak niskiej becie...

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny wybaczycie, że dopiero teraz piszę, ale trochę zamieszania miałam. Rano poszłam na betę i estradiol. Estradiol wyszedł 95, a beta 0,1. Pomyślałam, że znów się nie udało, bo 28dc to już będą powinna być znacznie wyższa. Później miałam wizytę u naprotechnolog. Zrobiła mi USG i mówi, że w macicy jest pęcherzyk 1mm. Nadal nie dowierzałam i pytań się jak to możliwe, skoro beta prawie zerowa. Ona na to, że owulacja mogła być później niż sądziłyśmy, przez co też będzie późne zagnieżdżenie i że jak jest <0,1 to ciąży nie było, ale jak jest 0,1 to znaczy, że wystąpiła styczność zarodka z macicą. No i ten estradiol dość wysoki, co też dobrze wróży. Tempka dzisiaj 36,9, więc ładnie w górze. W niedzielę mam powtórzyć betę, proga i estradiol i wysłać jej smsem wyniki. Sama nie wiem czy jest nadzieja, że coś ruszy. Naczytałam się w necie, że może być puste jajo, albo już poronienie... No i jakim cudem ten pęcherzyk był widoczny, skoro zwykle do gina na pierwsze USG się każą umawiać w 6tc, bo wcześniej nic nie widać. Nie wiem co myśleć...
    Ojej, faktycznie dziwna sytuacja. Internetem bym się nie przejmowała, możliwości jest tyle, że nie dopasujesz jednej do siebie. Bardziej zastanawia mnie to, że pęcherzyk był widoczny... Jak tu właśnie toczy się dyskusja, że na usg widać coś od bety 1000. No nie wiem?

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Jednak ważniejsze są przyrosty, znam kilka pozytywnie zakończonych ciąż z betami niższymi, ale prawidłowo przyrastającymi :)

    NOOO, I TEJ WERSJI SIĘ TRZYMAJMY! :)

    agge lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    WOW... Czy ta pani naprotechnolog jest lekarzem? Baaaaaardzo podejrzany jest pęcherzyk przy tak niskiej becie...
    Jest lekarzem i to dobrym, z tego co słyszałam. Zapisałam się do niej z polecenia, bo wielu parom pomogła zajść w ciążę. Ale fakt 1mm pęcherzyk jest chyba niespotykany przy becie 0,1. Co ciekawsze sama coś tam widziałam na USG, więc albo ma super sprzęt, albo w labie się rąbnęli i mam złe wyniki bety ;P Muszę cierpliwie poczekać do niedzieli i pewnie się wszystko wyjaśni. Ale zaskoczyła mnie tak sytuacja

    agge lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Ojej, faktycznie dziwna sytuacja. Internetem bym się nie przejmowała, możliwości jest tyle, że nie dopasujesz jednej do siebie. Bardziej zastanawia mnie to, że pęcherzyk był widoczny... Jak tu właśnie toczy się dyskusja, że na usg widać coś od bety 1000. No nie wiem?
    Powiem Ci nawet, że po ivf mój lekarz w klinice nie widział pęcherzyka przy becie 3000 i mnie wysłał do szpitala z podejrzenie pozamacicznej. Znaczy coś tka widział, ale nie był pewny czy to pęcherzyk. A tu 1mm mi dziś wyskoczył

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M9nika tez cos ten pecherzyk do mnie nie przemawia, ale trzymam kciuki zeby okazalo sie, ze jednak jest to mozliwe. Tak czy siak beta na tym etapie jeszcze nic nie przesadza. Jestem przekonana, ze u mnie 8dpo w ciazy tez byla zerowa patrzac na wynik proga jaki mialam, ostatnio juz nie pamietam ktora z dziewczyn miala ok 12dpo bete jednocyfrowa a ciaza ma sie dobrze wiec pewnie tez implantacja nie byla wczesniej jak 10dpo. Glowa do gory.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny wybaczycie, że dopiero teraz piszę, ale trochę zamieszania miałam. Rano poszłam na betę i estradiol. Estradiol wyszedł 95, a beta 0,1. Pomyślałam, że znów się nie udało, bo 28dc to już będą powinna być znacznie wyższa. Później miałam wizytę u naprotechnolog. Zrobiła mi USG i mówi, że w macicy jest pęcherzyk 1mm. Nadal nie dowierzałam i pytań się jak to możliwe, skoro beta prawie zerowa. Ona na to, że owulacja mogła być później niż sądziłyśmy, przez co też będzie późne zagnieżdżenie i że jak jest <0,1 to ciąży nie było, ale jak jest 0,1 to znaczy, że wystąpiła styczność zarodka z macicą. No i ten estradiol dość wysoki, co też dobrze wróży. Tempka dzisiaj 36,9, więc ładnie w górze. W niedzielę mam powtórzyć betę, proga i estradiol i wysłać jej smsem wyniki. Sama nie wiem czy jest nadzieja, że coś ruszy. Naczytałam się w necie, że może być puste jajo, albo już poronienie... No i jakim cudem ten pęcherzyk był widoczny, skoro zwykle do gina na pierwsze USG się każą umawiać w 6tc, bo wcześniej nic nie widać. Nie wiem co myśleć...

    Ooo ciekawe. Trzymam kciuki.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    Idę na betę w poniedziałek i w środę do tego trzeciego lekarza - jak będzie 1000 to zrobi usg.

    W piątek mam usg w enelmedzie więc w środę chyba machnę jeszcze jedną betę...
    No to zaciskam kciuki

    madziorek86 lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, MonikA_89 i makowa trzymam kciuki za Was :*

    madziorek86 lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego