Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisałam na spotted mojego miasta gdzie najlepiej wykonać badania, chodzi mi m.in. o FSH, LH, testosteron itp i otrzymałam taką odpowiedź:

    "Badania hormonalne powinnaś wykonać w warunkach szpitalnych ponieważ sposób i czas wykonania się najbardziej liczy godziny A także po pionizacji lub w trakcie leżenia.
    Stracisz pieniądze. Klinika na ceglanej 3 dni Leżysz i robią dokładnie ok 2 miesięcy czekasz na termin"

    Co to kurcze ma znaczyć? Jakie 3 dni leżenia?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę, żeby badania robić tylko w szpitalach, bo inaczej co, wyniki będą zaburzone? Ważne żeby badania hormonów robić na czczo, bo wtedy są najbardziej wiarygodne wyniki :) Nie dajmy się zwariować. Te 3 dni leżenia to chyba przypadku bardziej zaawansowanej diagnostyki. Pamiętam, że jak leżałam w szpitalu, to była dziewczyna, która się przyjęła na weekend, żeby porobić wszystkie badania, ale to dlatego, że poprzedni lekarze nie wiedzieli co jej jest.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajomą, która była na diagnostyce hormonalnej w szpitalu, trwa ona właśnie 3 dni. Wtedy ma się największy wpływ na uzyskanie najbardziej wiarygodnych wyników. Idąc do labu sama z siebie możesz być np. po biegu, bo uciekł Ci autobus, albo zdenerwowana, bo ktoś się wepchnął przed Ciebie w kolejkę itp. a to wszystko ma wpływ na hormony. Ale znowu nie ma co popadać w paranoje, jeżeli nic niezwykłego przed badaniem się nie wydarzy, a Ty usiądziesz chwilę w poczekalni a potem zrobisz badanie, to wyniki będą ok :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 19:18

    agge lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1229 1170

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Ojej, faktycznie dziwna sytuacja. Internetem bym się nie przejmowała, możliwości jest tyle, że nie dopasujesz jednej do siebie. Bardziej zastanawia mnie to, że pęcherzyk był widoczny... Jak tu właśnie toczy się dyskusja, że na usg widać coś od bety 1000. No nie wiem?
    Wg mnie tez dziwna sprawa...hmmm.. ja jak juz pisalam mialam widoczny pecherzyk od bety 172. Wczesniej 2 dni mialam 95 i bylo pusto.a co dopiero 0.1. Ale i tak trzymam kciuki i mam nadzieje,ze sie uda! ;)

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Chyba 1-3 razy dziennie.
    Najlepiej raz dziennie 2 łyżki zalane wrzątkiem. Odstawić do ostygnięcia i wypić razem z nasionami. Z siemieniem trzeba uważać bo jak się przesadzi to można się zatruć. Zawiera ono cyjanowodór który jest toksyczny.

    agge lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nikła szansa, że ta sytuacja się zakończy pozytywnie, ale dziękuję Wam za kciuki :*

    agge lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Emma_ Autorytet
    Postów: 7242 3469

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na takiej diagnostyce w szpitalu - moja lekarka położyła mnie na weekend na oddziale i tam wykonali mi masę badań. Miałam m.in. dobową zbiórkę moczu, a takie rzeczy chyba tylko w warunkach szpitalnych.

    qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Po dupku trochę jeszcze urośnie. Miałaśowulacje? Z tego co tu dziewczyny pisza na forum to w czasie uwulacji endometrium powinno być ok. 9mm. Dupka weźmiesz 10 dni 2x1, potem w ciągu 7 dni powinnaś dostać krwawienia. Od nowego cyklu zacznij sobie codziennie zakasać ok garsci migdałów, orzechów, mala lampkę czerwonego wina. W połowie cyklu umów sie do gina czy to cos pomogło.

    Nie garść a codziennie regularnie 3-4 migdały lub orzechy. Wino czerwone najlepiej wytrawne :)

    Alis132 a ja ci powiem nie załamuj się nie bierz do głowy tylko się staraj. Różne cuda się zdarzają a fasolka nie raz potrafi zaskoczyć więc do dzieła ;)

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Nie garść a codziennie regularnie 3-4 migdały lub orzechy. Wino czerwone najlepiej wytrawne :)

    Alis132 a ja ci powiem nie załamuj się nie bierz do głowy tylko się staraj. Różne cuda się zdarzają a fasolka nie raz potrafi zaskoczyć więc do dzieła ;)
    Dokładnie to do 8 sztuk orzechow/migdałów dziennie

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Najlepiej raz dziennie 2 łyżki zalane wrzątkiem. Odstawić do ostygnięcia i wypić razem z nasionami. Z siemieniem trzeba uważać bo jak się przesadzi to można się zatruć. Zawiera ono cyjanowodór który jest toksyczny.
    Iskierka, a piłaś siemię? bo jak szukałam informacji to właśnie nie wiedziałam, bo jedne dziewczyny pisały ze może być takie zmielone juz, czyli len mielony i tam na opakowaniu miałam napisane 1 łyżeczkę zalać 3/4 szklanki wody i pic taką mieszankę do 3 razy dziennie. Aa inne dziewczyny ze trzeba pic te ziarenka cale, ale tak jak mówisz to jest trujące.

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, wklejam poniżej wszystko co dostałam. Tam jeszcze brakuje jednej prolaktyny, bo jest info że to wynik po.obciążeniu ale godzina pobrania taka sama jak z pobrania tego pierwszego na czczo. Już zgłupiałam :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c77fe51c309.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ecee6499993.jpg

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Chodzi o to, że chcę się zapisać do nowej ginekolog i chciałam wcześniej zrobić badania, które na pewno i tak mi zaleci,a właśnie jutro wypada mi 3dc a w pon 5dc więc muszę się decydować.

    Patrzyłam na ceny jakie są w laboratoriach i mają takie pakiety w skład w których wchodzi: TSH, FSH, LH, estadiol, prolaktyna i progesteron za 109 zł. Zrobiłabym jeszcze testosteron za 24 zł z racji że miałam z tym wcześniej problemy.

    Co myślicie o cenach, są ok? Podobno w szpitalach jest taniej, ale nie ma cennika u mnie na stronie szpitala.

    Poza tym jutro mogę być trochę zdenerwowana, bo później w ciągu dnia robię dwa dosyć ważne zlecenia...

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie cena OK. U mnie za jeden hormon w szpitalnym labo chcą 20-25 zł, a w prywatnym nawet i 30-40 zł. Za jeden hormon.

    Co do moyeu - nie znam się aż tak, ale prolaktyna wysoka mi się wydaje. To chyba jest wynik po obciążeniu. Ciekawe jaki bez obciążenia.

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Iskierka, a piłaś siemię? bo jak szukałam informacji to właśnie nie wiedziałam, bo jedne dziewczyny pisały ze może być takie zmielone juz, czyli len mielony i tam na opakowaniu miałam napisane 1 łyżeczkę zalać 3/4 szklanki wody i pic taką mieszankę do 3 razy dziennie. Aa inne dziewczyny ze trzeba pic te ziarenka cale, ale tak jak mówisz to jest trujące.

    Czyli mowicie, ze lepiej pic te zmielone? Bo wlasnie przygotowalam sobie ten specyfik, ale z tych ziarenek... :(

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk1991 u mnie też takie są ceny za pojedynczy hormon. W jednym labie było nawet 38 zł! ale właśnie znalazłam te pakiety, wcześniej nie miałam pojęcia, że laby takie coś oferują :) a w ogóle ginekolog może prywatnie wypisać skierowanie na badania, żeby nie płacić, czy nie ma takiej opcji?

    moyeu według norm wygląda, że wszystko ok, poza tą prolaktyną

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Czyli mowicie, ze lepiej pic te zmielone? Bo wlasnie przygotowalam sobie ten specyfik, ale z tych ziarenek... :(
    Powiem szczerze, ze ja nie wiem na 100% mogę po sobie powiedzieć ze piłam te zmieloone. Ogólnie jaakiejs mega różnicy w sluzie nie zauważyłam, ale za to dobrze wplywea na zaparcia, bo zawiera dużo błonnika :D

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Najlepiej raz dziennie 2 łyżki zalane wrzątkiem. Odstawić do ostygnięcia i wypić razem z nasionami. Z siemieniem trzeba uważać bo jak się przesadzi to można się zatruć. Zawiera ono cyjanowodór który jest toksyczny.

    Dzięki. Tak zrobię :)

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dokładnie to do 8 sztuk orzechow/migdałów dziennie

    A czemu więcej nie?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Czyli mowicie, ze lepiej pic te zmielone? Bo wlasnie przygotowalam sobie ten specyfik, ale z tych ziarenek... :(

    Kurczę, ja już też sama nie wiem :D mam tylko te z ziarenkami i chyba takie spróbuję. Raz dziennie nie powinno zaszkodzić.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Powiem szczerze, ze ja nie wiem na 100% mogę po sobie powiedzieć ze piłam te zmieloone. Ogólnie jaakiejs mega różnicy w sluzie nie zauważyłam, ale za to dobrze wplywea na zaparcia, bo zawiera dużo błonnika :D

    Zalałam wrzatkiem ziarenka, ale one troche specznialy i osadzily sie na dnie szklanki, a tak to woda, a nie jakis gesty kisiel.. moze to zagotowac?

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego