Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Kurczę, ja już też sama nie wiem :D mam tylko te z ziarenkami i chyba takie spróbuję. Raz dziennie nie powinno zaszkodzić.

    A robilas juz ta miksture?

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3894 6517

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A czemu więcej nie?
    Ogólnie migdały tez sa trujace, zawierają amigdalinę. I w ogóle orzechy sa tłuste i ida w boczki :P

    agge, Malinowa91 lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Ogólnie migdały tez sa trujace, zawierają amigdalinę. I w ogóle orzechy sa tłuste i ida w boczki :P

    Aaaa Chyba że tak. Ten pierwszy argument do mnie bardziej przemawia, bo kilogramów i boczkow to akurat mi brakuje, hahaha :D

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    A robilas juz ta miksture?

    Jeszcze nieee

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu wit d3 masz nisko a to zle.
    Koniecznie zwieksz suplementacje. Najlepiej lykaj z czyms tlystym zeby Ci sie lepiej wchlaniala :)
    Edit: i bralabym na Twoim miejscu ze 150 acardu na dzien zeby krzepliwosc zmniejszyc.

    Ja bylam w szpitalu na badaniach 3 + 2 dni. Przebadali mnie od gory do dolu. Ale z ulicy bym sie tam nue dostala ;)

    Prywatnie lekarz moze skierowanie wystawic ale nic ono nie da poza tym, ze bedziesz wiedziala co masz zrobic.
    Moim zdaniem nie ma co przesadzac i isc do zwyklego labu na badania. Ja za jeden hormon place ok 35-40 zl.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 20:44


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jeszcze nieee

    Ja zaraz zagotuje to "cos" :D

    Nie wiem czy przeoczylam czy Scarlet88 miala dzisiaj testowac, a nic sie nie odzywa...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 20:52

    agge lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Ja zaraz zagotuje to "cos" :D

    Nie wiem czy przeoczylam czy Scarlet88 miala dzisiaj testowac, a nic sie nie odzywa...
    Gotując pozbywasz się części składników odżywczych. Też zalewałam całe ziarenka wodą, z czasem zrobił się glutek.

    Moyeu poza widoczną na pierwszy rzut oka mega prolaktyną, to jeszcze niedobór wit. D się wyróżnia. Ja od ponad roku łykam 3000 jednostek w kapsułkach z olejem lnianym (wit. D rozpuszcza się w tłuszczach). I mój wynik to 60, norma 30-100.

    No i czas krzepnięcia... Spróbuj acard, u mnie działa tak jak pisałam wcześniej.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdały obniżają poziom cukru we krwi dlatego więcej niż 4 nie jest wskazane a orzechy zwłaszcza nerkowca mają dużo tłuszczu więc co za dużo to nie zdrowo.
    Ja piłam przez dłuższy czas siemie tak jak opisałam 2 łyżki ziaren zalewałam wrzątkiem i albo piłam jak ostygło albo stało sobie parę godzin pod przykryciem aż zrobił się mini glut. Można zagotować ale takie siemie jest ciężkie do wypicia i cofa się. Ja raz się zadławiłam. Nie pamiętam już czemu ale zalewanie zmielonego jest niepolecane.

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do badania hormonów, to dobra cena za taki pakiet. Sama byłam w trakcie badań, w tym cyklu zrobiłam sobie prolaktynę i testosteron, w następnym miałam badać fsh i lh. Obym teraz przez 9 miesięcy nie miała okazji badać ich w 2-5 dc...

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Iskierka21 Ekspertka
    Postów: 183 56

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moyeu wit d3 masz nisko a to zle.
    Koniecznie zwieksz suplementacje. Najlepiej lykaj z czyms tlystym zeby Ci sie lepiej wchlaniala :)
    Edit: i bralabym na Twoim miejscu ze 150 acardu na dzien zeby krzepliwosc zmniejszyc.

    Ja bylam w szpitalu na badaniach 3 + 2 dni. Przebadali mnie od gory do dolu. Ale z ulicy bym sie tam nue dostala ;)

    Prywatnie lekarz moze skierowanie wystawic ale nic ono nie da poza tym, ze bedziesz wiedziala co masz zrobic.
    Moim zdaniem nie ma co przesadzac i isc do zwyklego labu na badania. Ja za jeden hormon place ok 35-40 zl.
    Bez konsultacji z lekarzem w miarę bezpiecznie jest branie max 75 acardu. Ze 150 lepiej nie ryzykować.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10634

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Odebrałam wyniki, wklejam poniżej wszystko co dostałam. Tam jeszcze brakuje jednej prolaktyny, bo jest info że to wynik po.obciążeniu ale godzina pobrania taka sama jak z pobrania tego pierwszego na czczo. Już zgłupiałam :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c77fe51c309.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ecee6499993.jpg
    Powinnaś suplementować Wit D3, conajmniej 2000j. A ta prolaktyna to strasznie wysoka, więc może z obciążeniem była

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie wszystkie te produkty powinno sie jesc, ale kazde z nich jest nie zdrowe.. bo na cos szkodzi..
    Tak myslalam, ze lepiej nie gotowac, bo jednak traci te wlasciowsci,ale chociaz glut sie zrobil :D Dochodze do wniosku, ze lepiej jesc je po prostu z jogurtem i jakimis owocami albo dodawac do smoothie.

    agge lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    To w takim razie wszystkie te produkty powinno sie jesc, ale kazde z nich jest nie zdrowe.. bo na cos szkodzi..
    "Dawka czyni trucizną". Duża ilość wypitej wody potrafi zabić, więc wszystko trzeba z umiarem :)

    Malinowa91, ElfiaKsiężniczka, agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Bez konsultacji z lekarzem w miarę bezpiecznie jest branie max 75 acardu. Ze 150 lepiej nie ryzykować.

    Moj lekarz powolujac sie na jakies tam vadania i konferencje naukowe przekobal mnie, ze lykanie 75 nie ma sensu i 150 to takie minimum.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    "Dawka czyni trucizną". Duża ilość wypitej wody potrafi zabić, więc wszystko trzeba z umiarem :)


    Jak najbardziej masz racje... tylko czasem czlowiek sie tak jakos nastawi, zeby np.jesc to czy tamto, bo pomoze na jakies schorzenie, a potem sie okazuje, ze czasem mozna sobie zaszkodzi anizeli pomoc. Dziekuje Makowa za cenne rady :*

    ElfiaKsiężniczka, agge lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3894 6517

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    "Dawka czyni trucizną". Duża ilość wypitej wody potrafi zabić, więc wszystko trzeba z umiarem :)
    Dokładnie.
    Ja właśnie poprawiam endo winkiem z mezem hehe :D aczkolwiek teraz to bardziej dla przyjemności niż dla efektu

    Malinowa91, agge lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dokładnie.
    Ja właśnie poprawiam endo winkiem z mezem hehe :D aczkolwiek teraz to bardziej dla przyjemności niż dla efektu

    Ja wlasnie tez, ale sama bo mezulek w pracy :) trzeba jutro zroic zapasy :)

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli nie mogę się doczekać jutrzejszych badań, a raczej ich wyników. Nie wiem czemu z pierwszą betą nie zbadałam TSH, ale naprawiam swój błąd, jutro zbadam. I potem czekanie... W soboty zawsze pani mówi, że "wynik popołudniu lub w poniedziałek", zawsze udawało się tego samego dnia, mam nadzieję, że jutro będzie podobnie, bo zwariuję do poniedziałku.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Bez konsultacji z lekarzem w miarę bezpiecznie jest branie max 75 acardu. Ze 150 lepiej nie ryzykować.
    Zgadzam się z Iskierka.Nie pamiętam niestety co dokładnie powiedziała ginka ale ,ze absolutnie mam nie brac 150 acardu

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Odebrałam wyniki, wklejam poniżej wszystko co dostałam. Tam jeszcze brakuje jednej prolaktyny, bo jest info że to wynik po.obciążeniu ale godzina pobrania taka sama jak z pobrania tego pierwszego na czczo. Już zgłupiałam :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c77fe51c309.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ecee6499993.jpg
    Ta prolaktyna na bank po obciążeniu jest.Wysoka niestety jak moja.Koniecznie z tym APTT zapytaj lekarza co zrobic

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego