Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 29 listopada 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Clo chyba ma wpływ na endo ale raczej w druga strone czyli zmniejsza :-(
    Niestety to prawda. Mi endometrium zanikało wręcz więc musiałam odstawić po 3-4 cyklach. Nie każdemu to służy :(

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 29 listopada 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś dzisiaj pobolewa podbrzusze . Czasem czuje się okresowo . Wczoraj wieczorem to nie mogłam się rozgrzać (od cesarki mam zawsze zimne nogi ale by leżeć pod kołdrą i mieć cały czas zimne ?) Masakra jakaś

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 29 listopada 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś jeszcze o 17:40 wizytę u diabetologa mam. Ech... Dieta lub insulina. Innej opcji nie ma.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 29 listopada 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Clo chyba ma wpływ na endo ale raczej w druga strone czyli zmniejsza :-(
    Buuuu to niedobrze... To teraz mam zagwozdkę. Odstawić zioła i ryzykować cienkie endometrium czy pic zioła i ryzykować przestymulowanue :(

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 29 listopada 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, daj Clo szansę. Na monitorze będzie widać jak wygląda endometrium. Jeśli będzie małe, zmień terapię na np. ovitrelle. Drogie, ale skuteczne :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 16:57

    Beti82 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 listopada 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od owulacji miałam dużo kremowej, lepkiej wydzieliny. Dzień przed okresem już sucho.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Elfia, daj Clo szansę. Na monitorze będzie widać jak wygląda endometrium. Jeśli będzie małe, zmień terapię na np. ovitrelle. Drogie, ale skuteczne :)
    Ok, dzięki :*

    A powiedzcie mi kochane jeszcze jedno... Bo po tych hormonach strasznie przytyłam :( w ogóle zawsze miałam troche ciała, ale teraz to masakra... W zeszłym roku kupiłam sobie kozaki na zimę, chciałam je ubrać w zeszłym tygodniu, nie zapne w łydce. Mimo zumby 2 razy w tygodniu cały czas przybieram na wadze. Coraz bardziej sie załamuje. Czy miałyście tak? Może powinnam jeszcze endokrynologa odwiedzić? Tylko sie bohe ba jakas hipochondryczkę wyjść. Nie wiem co zrobić.

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz czy kiedykolwiek zdiagnozowano u ciebie PCOS lub niedoczynność tarczycy?

    Zbadaj sobie TSH prywatnie i napisz jaki wynik. Powiem ci czy masz niedoczynność. Siedzę w tym od lat :D

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    A mnie coś dzisiaj pobolewa podbrzusze . Czasem czuje się okresowo . Wczoraj wieczorem to nie mogłam się rozgrzać (od cesarki mam zawsze zimne nogi ale by leżeć pod kołdrą i mieć cały czas zimne ?) Masakra jakaś
    MamaStasia ja mam takie beznadziejne krążenie że bez cesarki a ręce i nogi zimne od września do maja... Hehe

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 17:47

    MamaStasia :) lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    U mnie dziewczyny tak samo z krążeniem, odkryłam, że u mnie niestety najlepiej działa wstanie i poruszanie się trochę. :(Ale mam też poduszkę elektryczną jak emeryt ::

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:12

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile by to działało przy clo ale sprawdziłam na własnym przykładzie że czerwone wino wytrawne i migdały co wieczór mogą zdziałać cuda. Po odstawieniu tabletek miałam cienkie endometrium ale po dwóch cyklach z domowymi sposobami urosło o 10mm. Wino jak wino, zależy co kto lubi ale migdały to już moja codzienność ;)

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmmainthegarden chyba to jedyny niezawodny sposób. Jak to lubi żartować mój gin "Na słabe krążenie to trzeba tyłek ruszyć a nie wiagre łykać. Wtedy krew wszędzie dopłynie"

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 29 listopada 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    A powiedz czy kiedykolwiek zdiagnozowano u ciebie PCOS lub niedoczynność tarczycy?

    Zbadaj sobie TSH prywatnie i napisz jaki wynik. Powiem ci czy masz niedoczynność. Siedzę w tym od lat :D
    Tsh badałam zanim poszłam do gona, bo nie chciałam tracić czasu, tylko od razu jakieś leczenie wdrożyć. Wiec moje TSH na dzień 03.08.2018 to 1,200

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 29 listopada 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Nie wiem na ile by to działało przy clo ale sprawdziłam na własnym przykładzie że czerwone wino wytrawne i migdały co wieczór mogą zdziałać cuda. Po odstawieniu tabletek miałam cienkie endometrium ale po dwóch cyklach z domowymi sposobami urosło o 10mm. Wino jak wino, zależy co kto lubi ale migdały to już moja codzienność ;)
    Winko tez co wieczór? :D takie leczenie mi sie podoba :D a ile tych migdałów dziennie?

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 29 listopada 2018, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    MamaStasia ja mam takie beznadziejne krążenie że bez cesarki a ręce i nogi zimne od września do maja... Hehe
    Ja to nigdy tak nie miałam . Wczoraj to już wogole . Nogi zimne . Ogólnie też mi zimno było . Nawet koc i kołdra nie dała rady . A w domu ciepło. Dzisiaj ogólnie czuje się jakoś inaczej . Chyba chorobsko mnie dopada

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 listopada 2018, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Makowa a powiedz mi bierzesz Acard ?ze wzgledu na mutacje PAI-1
    Brałam wcześniej, a w tym cyklu na razie nie zaczęłam... Miałam jakieś zaćmienie umysłowe i za późno go odstawiłam przed powtórką badań krzepliwości. No i wyszło, że czas krzepnięcia wydłużony. Więc jajo mi z takich wyników, mogę sobie gdybać, czy gdybym nie brała acardu to wynik byłby prawidłowy, czy może nieprawidłowy, ale w drugą stronę.

    Acard zaleciła mi gin w ramach dmuchania na zimne, miałam niejednoznaczne wyniki.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 listopada 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Niestety utrudnia i stanowi jedną z przyczyn poronień i wad cewy nerwowej. Powoduje m.in. wzrost homocysteiny, która gra duża rolę w niezachodzeniu w ciążę z sukcesem.
    No i kontynuując moją niejednoznaczność wyników - mutacje mam, kwas foliowy miałam podwyższony przy równoczesnym wzorowym wyniku homocysteiny. Dwa razy zaszłam w ciążę w 1 cs.

    Wiem, że nic nie wiem :/

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 listopada 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że tak ratami odpowiadam, ale nadrabiam Was i nie chcę, żeby mi coś uciekło.

    W zeszłym tygodniu znajoma z pracy pochwaliła się pozytywnym testem. Starała się rok od poronienia, ma już 6-letniego syna. Ucieszyłam się, mimo że nie jesteśmy w bliskich relacjach (odmienne charaktery). Swego czasu zalewała mnie opowiadaniami o tym co suplementuje, jaką ma taktykę i wypytywała mnie 10 razy w miesiącu czy może już mi się udało zajść. W końcu ją trochę przystopowałam, bo nie miałam ochoty spowiadać się z każdego objawu, męczyły mnie jej pytania. No ale wracając - szczęśliwa zrobiła badania, beta ok, tsh podwyższone, poradziłam jej wizytę u endo. Już zaczęła snuć plany, kiedy idzie na L4, kiedy wypada tp i że chciałaby dziewczynkę. Tutaj zaczynało mi się robić przykro, za dużo było tych opowiadań.
    Wczoraj powiedziała, że beta zbyt wolno przyrasta, 42% po 48 h... Dziś nie było jej w pracy. Mimo, że czasami mnie ta dziewczyna irytuje, to trochę się boję, że podzieli się wkrótce złymi wieściami :(

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 29 listopada 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Tsh badałam zanim poszłam do gona, bo nie chciałam tracić czasu, tylko od razu jakieś leczenie wdrożyć. Wiec moje TSH na dzień 03.08.2018 to 1,200

    To niedoczynności nie masz :) wynik super. Mówi się, że kobiety starające się o dziecko powinny mieć TSH poniżej 2, a najlepiej bliżej 1.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 29 listopada 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Sorki, że tak ratami odpowiadam, ale nadrabiam Was i nie chcę, żeby mi coś uciekło.

    W zeszłym tygodniu znajoma z pracy pochwaliła się pozytywnym testem. Starała się rok od poronienia, ma już 6-letniego syna. Ucieszyłam się, mimo że nie jesteśmy w bliskich relacjach (odmienne charaktery). Swego czasu zalewała mnie opowiadaniami o tym co suplementuje, jaką ma taktykę i wypytywała mnie 10 razy w miesiącu czy może już mi się udało zajść. W końcu ją trochę przystopowałam, bo nie miałam ochoty spowiadać się z każdego objawu, męczyły mnie jej pytania. No ale wracając - szczęśliwa zrobiła badania, beta ok, tsh podwyższone, poradziłam jej wizytę u endo. Już zaczęła snuć plany, kiedy idzie na L4, kiedy wypada tp i że chciałaby dziewczynkę. Tutaj zaczynało mi się robić przykro, za dużo było tych opowiadań.
    Wczoraj powiedziała, że beta zbyt wolno przyrasta, 42% po 48 h... Dziś nie było jej w pracy. Mimo, że czasami mnie ta dziewczyna irytuje, to trochę się boję, że podzieli się wkrótce złymi wieściami :(

    No... Przykre to jest :( ja dlatego czekałam na betę powyżej 1000 a tak naprawdę uznam ciążę po USG. Tak niski przyrost to nie świadczy o niczym dobrym :(

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego