Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
cukrzyk1991 wrote:Ale @ nie ma? A co u Ciebie jest prawdopodobną przyczyną problemów z zajściem?
@ nie ma
zdefiniowane mam: brak owulacji więc mam indukowaną lekiem Clo. To jest 2 cykl z Clo. Tym razem pęcherzyk prawdopodobnie przerósł bo miał ok 30mm w chwili owulacji.
Napąkne lekarzowi że chciałabym dla własnej wiedzy dostać skierowanie na badanie nasienia i hsg - ostatnio sam coś wspomnial❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:@ nie ma
zdefiniowane mam: brak owulacji więc mam indukowaną lekiem Clo. To jest 2 cykl z Clo. Tym razem pęcherzyk prawdopodobnie przerósł bo miał ok 30mm w chwili owulacji.
Napąkne lekarzowi że chciałabym dla własnej wiedzy dostać skierowanie na badanie nasienia i hsg - ostatnio sam coś wspomnial
Mam złe wspomnienia po hsg... Może spróbuj z sono hsg? Badanie to pełni te samą funkcję a na pewno nie będzie nieprzyjemne. Póki nie miałaś ciąży pozamacicznej, nie robiłabym hsg. Jest to badanie jednak trochę inwazyjne i dla mnie osobiście było bardzo, bardzo bolesne.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Martek&M wrote:@ nie ma
I jak do tego doszłaś że brak owulacji masz? Dopiero podczas starań wyszło czy już wcześniej miałaś jakieś "symptomy" czy po prostu podczas wizyt ginekologicznych gin Ci to stwierdził ?
Trzymam kciuki że tym razem się udacukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Martek&M wrote:Jaki masz sposób?
Dzięki temu teraz tak tyle nie myślę o tym .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:57
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Tez mam odskocznię. Od myślenia szczególnie. Lubie robić kartki świąteczne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99858fa5b5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f608d96f0972.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a31858465e17.jpg
Może nie sa one jakieś full professional, bo nie korzystam z gotowych wycinaczy, tylko sama wszystko wycinam, wiec się zdarzają jakieś niedoróbki. Jak na moje potrzeby i ewentualnie znajomych to jest gitWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:10
aeiouy, cukrzyk1991, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Elfia, piękne jest to co robisz! ❤️
U mnie z kolei... Pierwsze małe objawy przeziębienia... Po prostu cudnie. Kupiłam syrop z malin, miód, islę i witaminę c z aceroli z głęboką wiarą, że to niedługo minie... Jeśli nie to w piątek idę do lekarza.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Piękne kartki! My jak mały ma drzemkę robimy różne obrazki z Mikołajem i planujemy obdarować nimi całą rodzinę Taka jestem dumna, bo mój trzylatek umie już namalować buzię. Wysłałabym Wam zdjęcie ale pewnie byście się ze mnie śmiały, czym się zachwycam.
U mnie dziwnie. Pojawił mi się wodnisty śluz od razu po @,normalnie mam sucho potem pojawia się biały. Co dziwne widzę na moim starym wykresie, że taką samą sytuację miałam w szczęśliwym cyklu ze Stasiem.(Mam go na tablicy, tylko tam te temperatury nie wszystkie się zgadzaly i korygowalam) Dzisiaj temp mi trochę spadła ale gdzie tam owu przecież. I mam nowy powód do schizowania, jakbym miała ich mało. Co Wy o tym myślicie?
Cały czas mam koło 36.5, dziś 36.3
Szyjka w porównaniu do wczoraj się podniosła i trochę zmiekla.
Jedno jest pewne w tym miesiącu oszaleje, mam nadzieję że finalnie ze szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:36
-
Elfi piękne toto Zazdroszczę zdolności manualnych.
Mamofaza spadająca temperatura to w sumie dobry znak bo może świadczyć o rosnącym estradiolu. Pewnie też stad ten śluz płodny. Może owulacja będzie troszkę szybciej w tym miesiącu -
Mamofaza, ja pracuje w przedszkolu i jak trzylatek potrafi trzymać kredkę to jest sukces. U mnie w czterolatkach niektóre dzieci maja problem i nawet tzw głowonogów nie potrawka narysować
-
Elfia księżniczka Mikuś też się na rok obraził na kredki. Jak miał dwa lata to tak kolorował, że musiałam mu co chwilę kredki nowe kupować. I teraz wrócił dopiero do tego znowu ale glowonoga umie, buzię i kółka W ogóle jest bardzo mądry (wiem brzydko się tak chwalić) ale raz słyszy piosenkę i zaśpiewa, liczy, zna wszystkie kolory i kształty i to po polsku i angielsku, jak miał 1,5 roku już mówił. No dumna z niego jestem Za to bardzo późno chodził i siedział Coś za coś
Malgonia lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:I jak do tego doszłaś że brak owulacji masz? Dopiero podczas starań wyszło czy już wcześniej miałaś jakieś "symptomy" czy po prostu podczas wizyt ginekologicznych gin Ci to stwierdził ?
Trzymam kciuki że tym razem się uda
obserwowałam kilka cykli sama organizm, nie miałam skoku temperatury, pecherzyki max rosły do 14,7 i koniec i po 4 miesiącach obserwacji dostalam Clo.❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:obserwowałam kilka cykli sama organizm, nie miałam skoku temperatury, pecherzyki max rosły do 14,7 i koniec i po 4 miesiącach obserwacji dostalam Clo.
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Tez mam odskocznię. Od myślenia szczególnie. Lubie robić kartki świąteczne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99858fa5b5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f608d96f0972.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a31858465e17.jpg
Może nie sa one jakieś full professional, bo nie korzystam z gotowych wycinaczy, tylko sama wszystko wycinam, wiec się zdarzają jakieś niedoróbki. Jak na moje potrzeby i ewentualnie znajomych to jest gitStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
_mamofaza wrote:
U mnie dziwnie. Pojawił mi się wodnisty śluz od razu po @,normalnie mam sucho potem pojawia się biały. Co dziwne widzę na moim starym wykresie, że taką samą sytuację miałam w szczęśliwym cyklu ze Stasiem.(Mam go na tablicy, tylko tam te temperatury nie wszystkie się zgadzaly i korygowalam) Dzisiaj temp mi trochę spadła ale gdzie tam owu przecież. I mam nowy powód do schizowania, jakbym miała ich mało. Co Wy o tym myślicie?
Też tak teraz miałam, że wodnisty, bardzo lekki i ciągliwy śluz od razu po @. I nawet lekki ból jajników. Ja to zwalam na wiesiołka - biorę go od 2-3 miesięcy. Bo castagnus chyba na śluz nie wpływa? A poza tym za krótko go biorę.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Ja również nie wiem co oznacza zmiana długości czy też intensywności krwawienia i żeby nie przegapić ovu zaczęłam od dziś, 9 dc, testy owulacyjne. Używam clearblue więc to drogi biznes skoro średnio ovu u mnie jest 17... Ale gdybym przegapiła ovu która nagle pojawiła się 11 dnia, to chyba pomimo braku sprawności fizycznej bym się w tyłek ugryzła.
Kupilam już żel conceive, ale z tego co piszecie czas wrócić do wiesiołka.
Dziewczyny jaka bierzecie dawkę selenu i cynku, jeśli bierzecie?
-
Sorry za glupie pytanie, ale na co pijecie tego wiesiolka?
Emma juz zaczelas testowac clearblue? U mnie dzis 11dc i zastanawiam sie czy jutro zrobic pierwsxy test czy pojutrze... chociaz dzisiaj mam jakas nizsza tempke i jakby tak jakos wilgotno.. może i ja powinnam juz zaczac testowac...ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Malinowa, wiesiolek na śluz. Podobno tylko do owulacji bo potem nie sprzyja zagnieżdżeniu. Aaa i nie pijemy tylko łykamy kapsułki
No właśnie. Ostatnio zaczęłam testować 13 dc i 15 był pik, tzn, że owu była najpóźniej 17...teraz biorę mnóstwo supli, castagnus, tutaj dziewczyny piszą, że cykle im się skrociły, to wolę nie ryzykować. Chciałam testować od 10 skoro pierwszy dzień i tak jest ustalaniem poziomu hormonów, ale nosi mnie żeby coś robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 15:46
Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
Emma - ja biorę selen wraz z cynkiem (Aflofarm). Nie wiem jaka dawka bo pudełko wyrzuciłam, ale dawkowanie było że 1 tabletka dziennie i tak też biorę. Ale ja nie jestem chyba dobrym ekspertem co do leków i suplementów, bo jakoś mi się nie udaje zajść
O ten --> https://www.doz.pl/apteka/p46063-Selen__cynk_z_witaminami_tabletki_30_szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 16:07
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)