Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5722 13510

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A mi cos nie skoczyla temperatura w tym cyklu.. w sumie to przez chorobsko mam troche rozjechany wykres, ale mniej wiecej juz wiem jaki poziom w takiej fazie cyklu byc powiniem :/
    Zostaje czekac do jutra i jesli dalej bedzie sie trzymac takie niewiadomo co, to pewnie bede musiala proga sprawdzic. A ze nie sprawdzalam jeszcze nigdy po dupku to sama az jestem troche ciekawa.

    Kurczę dziewczyny, to jak jest w końcu z tym dupkiem? Dotychczas słyszałam, że w ogóle nie wpływa na wynik progesteronu (zupełnie inaczej niż luteina) Hmm?

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach. Ponoć w labie mają opóźnienia i wyniki mogą być w poniedziałek :(

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Zwykły kwas foliowy, dawkę dla staraczek, 0,4 ale nie pamietam jaka tam jednostka jest. Czekam jeszcze na wynik mutacjo mthfr ale patrząc po wyniku kwasu foliowego to raczej chyba nie będzie żadnych mutacji? Jeśli kwas jest w normie to raczej normalnie wchłaniam? Dobrze myślę?
    Tak dobrze myślisz.Szkoda tylko,ze wydalas kase na badanie samej mutacji z krwi ( bo to pewnie ok 250 ?) Bo za 330 zł bys miała caly pakiet mutacji dna

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Kurczę dziewczyny, to jak jest w końcu z tym dupkiem? Dotychczas słyszałam, że w ogóle nie wpływa na wynik progesteronu (zupełnie inaczej niż luteina) Hmm?
    Też o tym słyszałam :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jeśli chodzić o prolaktynę z obciążeniem to wygląda to tak, że po godzinie powinna wzrosnąć 5-6razy (jak pisała Beti). Jeśli wzrasta więcej (u mnie ponad 20x) to jest hiperprolaktynemia czynnościowa, bo oznacza że każdy stres może powodować skoki prolaktyny no i wtedy działa jak antykoncepcja. Jeśli prolaktyna na czczo będzie wysoka, a po podaniu leku nie będzie wzrostu, albo będzie od nieznaczny, to warto zrobić rezonans, żeby wykluczyć guza przysadki.

    Moyeu, dziewczyny mają rację, warto zapytać w labie czy gdzieś im się nie zapodział wynik prolaktyny przed obciążeniem
    To samo mi Monika rodzinny powiedział odnośnie prolaktyny.Bo 1 gin kiedyś mnie wyzwał ,ze chce się starac z takimi wynikami na czczo 25 wtedy miałam a po obciążeniu prawie 300 i ,ze mam robic rezonans.A rodzinny wytlumaczyl,ze gorzej jakby mi to nie wzrosło po obciążeniu.Spotkalam się tez z taka opinia ,ze dopiero jak ta pierwsza jest ok 100 to można się martwic.Szczerze tyle się mowi o tej prolaktynie ,ze ciężko już stwierdzić co jest ok a co nie.Bralam 2 lata temu bromergon.Wtedy miałam na czczo 11 to po bromku na czczo mi skoczyla do 55 .Dlatego boje się trochę tego brac

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek pozostaje niestety cierpliwie czekać.

    Staraniowa proszę się nie stresować, tak jak dziewczyny poza stres szkodzi bardzo. Ja jak się stresowalam, że nic z ciąży nie będzie to szyjka mi się otworzyła i skrocila momentalnie, a jak się uspokoilam to wydłużyla j zamknęła. Proszę się nie stresować :)

    Monika trzymam kciuki, by coś jednak było z tego cyklu :)

    Ja wciąż nigdzie się nie zapisałam, bo mnie nigdzie nie przyjęli jeszcze. Może jednak zły miesiąc na ciążę wybrał organizm, tak to lekarza bym miała i po problemie, a teraz strach, że nikt mnie nie przyjmie przed 10 tygodniem co i tak jest strasznie późno...

    staraniowa, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Kurczę dziewczyny, to jak jest w końcu z tym dupkiem? Dotychczas słyszałam, że w ogóle nie wpływa na wynik progesteronu (zupełnie inaczej niż luteina) Hmm?

    Dupek nie wychodzi. Ja swoj progesteron mialam okolo 8 i po poronieniu zaczelam suplementowac rozne cuda, ktore podniosly mi proga na 15. Kiedy zaczelam brac dupka to te suple odstawilam, bo i tak biore milion innych tabletek. Ciekawa jestem czy sie ustabilizowal na tych 15 czy wrocil do poziomu 8


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja wciąż nigdzie się nie zapisałam, bo mnie nigdzie nie przyjęli jeszcze. Może jednak zły miesiąc na ciążę wybrał organizm, tak to lekarza bym miała i po problemie, a teraz strach, że nikt mnie nie przyjmie przed 10 tygodniem co i tak jest strasznie późno...
    A który tydzień teraz u Ciebie? Na pewno znajdziesz lekarza, chociażby takiego na jeden raz, który by przed 10 tyg Cię przyjął. Czy czasami przychodnie nie mają obowiązku w takim wypadku gdzieś Cię wepchnąć?

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3899 6520

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak to w końcu jest z ta wit D. Dałam dzisiaj mężulowi, ze ma brać. A on na to ze nie trzeba sxtucznie brać, bo nawet jesienia i zima sobie ja wytwarzamy, po czym puścił mi jakiś pseudo naukowy filmik na yt, ze sztuczna wit d w kapsułkach bardziej szkodzi niż pomaga...

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety w ciąży mają prawo do skorzystania z usług poza kolejnością przyjęć, a jeśli się nie da w tym dniu to najbliższym możliwym terminie. Aczkolwiek z ginekologiem to jest tak że sporo tych jego pacjentek to kobiety w ciąży :)

    Ale przepisy przepisami a życie życiem :)

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia czy jest taki obowiązek, na razie kończę 5 tydzień, a prawie wszędzie terminy ponad 30 dni, czyli po 10 tyg.
    W sylwestra będę dzwonić jeszcze czy na pewno mojego lekarza nie będzie, bo kazała mi się położna upewnić, a jak nie to będę dalej dzwonić.
    Jak będzie trzeba to pójdę prywatnie

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ma racje.Jak dzwonisz Arashe to powiedz ,ze cie boli brzuch i się martwisz.U mnie terminy do ginki sa prawie 2 miesiące ale dla ciężarnych od razu !!! Niestety inne dziewczyny później czekaja bo jest opóźnienie z 1,5 h

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    To samo mi Monika rodzinny powiedział odnośnie prolaktyny.Bo 1 gin kiedyś mnie wyzwał ,ze chce się starac z takimi wynikami na czczo 25 wtedy miałam a po obciążeniu prawie 300 i ,ze mam robic rezonans.A rodzinny wytlumaczyl,ze gorzej jakby mi to nie wzrosło po obciążeniu.Spotkalam się tez z taka opinia ,ze dopiero jak ta pierwsza jest ok 100 to można się martwic.Szczerze tyle się mowi o tej prolaktynie ,ze ciężko już stwierdzić co jest ok a co nie.Bralam 2 lata temu bromergon.Wtedy miałam na czczo 11 to po bromku na czczo mi skoczyla do 55 .Dlatego boje się trochę tego brac
    Na na czczo miałam 23 i mi lekarka włączyła dostinex, bo prolaktynę lepiej trzymać w dolnej granicy normy a nie górnej

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Kurczę jak to w końcu jest z ta wit D. Dałam dzisiaj mężulowi, ze ma brać. A on na to ze nie trzeba sxtucznie brać, bo nawet jesienia i zima sobie ja wytwarzamy, po czym puścił mi jakiś pseudo naukowy filmik na yt, ze sztuczna wit d w kapsułkach bardziej szkodzi niż pomaga...
    Póki nie brałam wit. D, jej poziom miałam marny. Więc coś nie bardzo jesienią i zimą mój organizm ogarniał jej wytwarzanie.
    Zbadajcie sobie jej poziom, wtedy będzie jasne :)

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czytałam kiedyś artykuł, że żyjemy w takim klimacie i każda dorosła osoba powinna suplementować min 1000j witaminy D. W przypadku niedoborów odpowiednio więcej. Witamina D działa korzystnie nie tylko na kości czy odporność organizmu, ale także na metabolizm cukrów. Jej niedobór może doprowadzić do zwiększonej autoagresji układu immunologicznego. Mi trzech lekarzy zalecało suplementację Wit D przy poziomie 31,8 :)

    1000j to jest mało nawet dla dziecka. Moja córka bierze 2000.
    No ale zawsze dobrze jest zbadać poziom, będzie wiadomo czy suplementować więcej

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Zrobiłam fsh lg i estradiol o 14 wyniki.
    Kurcze ale przed badaniem mialam prawie stłuczkę i mam nadzieję, że ten stres nie zaburzy bardzo tych wyników...

    O kurczę... daj znać jak wyniki

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Kurczę jak to w końcu jest z ta wit D. Dałam dzisiaj mężulowi, ze ma brać. A on na to ze nie trzeba sxtucznie brać, bo nawet jesienia i zima sobie ja wytwarzamy, po czym puścił mi jakiś pseudo naukowy filmik na yt, ze sztuczna wit d w kapsułkach bardziej szkodzi niż pomaga...

    Trochę racji ma, bo w kapsułkach i tabletkach często jest zły skład :D
    Najlepsza jest w kroplach, ale droga.
    Ale brać trzeba. Nie mamy wystarczająco tej witaminy, nawet latem często nie mamy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 12:13

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88, Co z Tobą? :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Kurczę jak to w końcu jest z ta wit D. Dałam dzisiaj mężulowi, ze ma brać. A on na to ze nie trzeba sxtucznie brać, bo nawet jesienia i zima sobie ja wytwarzamy, po czym puścił mi jakiś pseudo naukowy filmik na yt, ze sztuczna wit d w kapsułkach bardziej szkodzi niż pomaga...
    Dawką 1000-2000j na pewno nie zaszkodzisz a możesz pomóc ;) Więcej szkód jest z niedoboru witaminy D

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Scarlet88, Co z Tobą? :)
    O, właśnie, czekamy :)

    agge lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego