Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • Sandtasz Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś testuje 10-11 grudnia...?
    Mój mąż ma urodziny 11 grudnia, byłby piękny prezent

"Nienarodzone dziecko nie umiera, ono po prostu wybiera inna datę przyjścia na świat..."
    Aniołek [*] 8tc - 9.01.2019 - poronienie samoistne

0e2f73061a3d0019b2229a038edbc8f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajvie dziewczynki w grudniu. Niestety listopad zakancza sie okresem i chyba moje cykle sa za dlugie zeby sie zlapac na grudzien z testowaniem. Ale moge z Wami tu przeczekac?

agge lubi tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28, pewnie. Każda staraczka jest mile widziana!

Iwona28 lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze ze chociaz ten grudzien bedzie szczesliwy. Na to wychodzi ze owulacja wypadbie gdzies 16-17. Mam do Was pytanie, bralyscie moze ovarin jak wspomagacz? Ja biore juz chyba 4 cykl i powiem szczerze mialam po porodze duze problemy ze sluzem plodnym a po nim jakis w koncu sie pojawil takze polecam. Tylko jest doac drogi bo ponad 50 zl kosztuje.

agge lubi tę wiadomość

• NAg08 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje 6 grudnia testować, będzie raźniej :)

Ochmanka, MamaStasia :) lubią tę wiadomość

02.01.2019 II <3 (Kaja 15.09.2019r.)

Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈
  • agge Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Licze ze chociaz ten grudzien bedzie szczesliwy. Na to wychodzi ze owulacja wypadbie gdzies 16-17. Mam do Was pytanie, bralyscie moze ovarin jak wspomagacz? Ja biore juz chyba 4 cykl i powiem szczerze mialam po porodze duze problemy ze sluzem plodnym a po nim jakis w koncu sie pojawil takze polecam. Tylko jest doac drogi bo ponad 50 zl kosztuje.

A jak długie masz cykle? Ja będę mieć owulację 14-17, ale okres jeszcze zdążę dostać raczej w tym roku. Choć mam nadzieję, że nie :P

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A jak długie masz cykle? Ja będę mieć owulację 14-17, ale okres jeszcze zdążę dostać raczej w tym roku. Choć mam nadzieję, że nie :P

Na to wychodzi ze 31 dni teraz mam po luteinie ale wczoraj w sumie nie moge zaliczyc do pierwszego dnia okresu bo byly same delikatne plamienia. Tak wiec liczac od dzis to nastepny okres 1 stycznia choc testowac moge jeszcze w tym roku

• Sandtasz Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie dziewczyny? To oczekiwanie męczące... Jakieś odczucia, objawy, przeczucia. U mnie wyjątkowo spokojnie, ani na okres, ani na ciążę. Jedynie bardzo wrażliwe sutki i 5dpo intensywne klucie w macicy, jakby mnie ktos szczypal. Czekamy... wytrzymamy

"Nienarodzone dziecko nie umiera, ono po prostu wybiera inna datę przyjścia na świat..."
    Aniołek [*] 8tc - 9.01.2019 - poronienie samoistne

0e2f73061a3d0019b2229a038edbc8f0.png
  • moni86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jest tu ktoś, kto będzie testował ze mną pod koniec grudnia? 26-31 :D
    Jestem i ja! Też pod koniec grudnia :D

agge lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni86 wrote:
    Jestem i ja! Też pod koniec grudnia :D
    U mnie 2 cykl staran juz porządny z pomiarami temperatur itd :)
    @ wypada mi na dzień przed sylwestrem aczkolwiek po tym cyklu wszystkiego się spodziewam :)
    Życzę wszystkim świątecznych niespodzianek:)

• agge Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że znowu jest parę dziewczyn, które mają termin @ podobny :D będzie raźniej.

Niecierpliwa u mnie też 2 cykl starań i też zamierzam się bardziej przyłożyć do obserwacji, od początku cyklu mierzę temp bo ostatnio zaczęłam dopiero 5 dni po okresie.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Fajnie, że znowu jest parę dziewczyn, które mają termin @ podobny :D będzie raźniej.

Niecierpliwa u mnie też 2 cykl starań i też zamierzam się bardziej przyłożyć do obserwacji, od początku cyklu mierzę temp bo ostatnio zaczęłam dopiero 5 dni po okresie.

Ja się ogólnie muszę przyjrzeć temu tematowi bo niby na lekach przeciwbólowych, które też gorączkę obniżają a jest 36.8 więc może u mnie ogólnie norma jest jakaś wyższa.

Pożyjemy zobaczymy :)Oby ten grudzień był magiczny :)

agge lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa życzę Ci tego bardzo :)
    A co do temperatury to często pierwszego dnia jest jeszcze wyższa. Temperaturę bardzo obniża estradiol dlatego często przed owulacją jest mocny spadek i potem temperatura delikatnie się podnosi mimo, że owulacji jeszcze nie było, bo własnie spada estradiol.

agge, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandtasz wrote:
    Jak tam samopoczucie dziewczyny? To oczekiwanie męczące... Jakieś odczucia, objawy, przeczucia. U mnie wyjątkowo spokojnie, ani na okres, ani na ciążę. Jedynie bardzo wrażliwe sutki i 5dpo intensywne klucie w macicy, jakby mnie ktos szczypal. Czekamy... wytrzymamy
    Od trzech dni brzuch daje o sobie znać jak na okres . I boli mnie krzyż . Do testowania dużo nie zostało ale wątpię by były dwie kreski .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • agge Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja przed owulacją też mam spadek

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• moni86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten cykl będzie moim drugim z mierzeniem temperatury (choć poprzedni mierzyłam od 11 dc) ;) Liczę go jako 3 cs bo trzeci raz będziemy wstrzelać się mniej więcej w okres płodny ;)
    Fajnie że jest nas jeszcze kilka na koniec grudnia :)

Niecierpliwa..., agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic nie rozumiem. Poszlam zmienic tampon a on czysty. Wczoraj w sumie po stosunku bylo to plamienie wiec myslalam ze okres sie zaczyna i od razu sie zabezpieczylam. A dzis jak na razie czysto. Jestem 3 dni po odstawieniu lutki. Kurcze jak ma byc ten okres to niech bedzie juz zeby zaczac starania od nowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze wczoraj do poludnia mnie bolal brzuch okresowo, potem minelo. Mam nadzieje ze jak juz to dostane ten okres do tych przepisowych 5 dni po odstawieniu tak jak mowil lekarz. W ostatniej ciazy biochemicznej to moglam miec male podejrzenia ciazy a teraz nie mam zadnych. Dzis jest 15 dni po owulacji albo moze inaczej bolu owulacyjnego ale on zawsze mi sie pokrywal z owulacja. Sprawdzam szyjke i na nastepny dzien tego bolu juz sie zamknela

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Dziewczyny nic nie rozumiem. Poszlam zmienic tampon a on czysty. Wczoraj w sumie po stosunku bylo to plamienie wiec myslalam ze okres sie zaczyna i od razu sie zabezpieczylam. A dzis jak na razie czysto. Jestem 3 dni po odstawieniu lutki. Kurcze jak ma byc ten okres to niech bedzie juz zeby zaczac starania od nowa

Jak się nic nie zmieni to zrób w poniedziałek betę. Kiedy miałas termin @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiaj jest termin okresu. Przychodzil mi do 3 dni po odstawieniu luteiny

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ