Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iwona28, pewnie. Każda staraczka jest mile widziana!
Iwona28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLicze ze chociaz ten grudzien bedzie szczesliwy. Na to wychodzi ze owulacja wypadbie gdzies 16-17. Mam do Was pytanie, bralyscie moze ovarin jak wspomagacz? Ja biore juz chyba 4 cykl i powiem szczerze mialam po porodze duze problemy ze sluzem plodnym a po nim jakis w koncu sie pojawil takze polecam. Tylko jest doac drogi bo ponad 50 zl kosztuje.
agge lubi tę wiadomość
-
Iwona28 wrote:Licze ze chociaz ten grudzien bedzie szczesliwy. Na to wychodzi ze owulacja wypadbie gdzies 16-17. Mam do Was pytanie, bralyscie moze ovarin jak wspomagacz? Ja biore juz chyba 4 cykl i powiem szczerze mialam po porodze duze problemy ze sluzem plodnym a po nim jakis w koncu sie pojawil takze polecam. Tylko jest doac drogi bo ponad 50 zl kosztuje.
A jak długie masz cykle? Ja będę mieć owulację 14-17, ale okres jeszcze zdążę dostać raczej w tym roku. Choć mam nadzieję, że nie -
nick nieaktualnyagge wrote:A jak długie masz cykle? Ja będę mieć owulację 14-17, ale okres jeszcze zdążę dostać raczej w tym roku. Choć mam nadzieję, że nie
Na to wychodzi ze 31 dni teraz mam po luteinie ale wczoraj w sumie nie moge zaliczyc do pierwszego dnia okresu bo byly same delikatne plamienia. Tak wiec liczac od dzis to nastepny okres 1 stycznia choc testowac moge jeszcze w tym roku -
Jak tam samopoczucie dziewczyny? To oczekiwanie męczące... Jakieś odczucia, objawy, przeczucia. U mnie wyjątkowo spokojnie, ani na okres, ani na ciążę. Jedynie bardzo wrażliwe sutki i 5dpo intensywne klucie w macicy, jakby mnie ktos szczypal. Czekamy... wytrzymamy
-
nick nieaktualny
-
Fajnie, że znowu jest parę dziewczyn, które mają termin @ podobny będzie raźniej.
Niecierpliwa u mnie też 2 cykl starań i też zamierzam się bardziej przyłożyć do obserwacji, od początku cyklu mierzę temp bo ostatnio zaczęłam dopiero 5 dni po okresie. -
nick nieaktualnyagge wrote:Fajnie, że znowu jest parę dziewczyn, które mają termin @ podobny będzie raźniej.
Niecierpliwa u mnie też 2 cykl starań i też zamierzam się bardziej przyłożyć do obserwacji, od początku cyklu mierzę temp bo ostatnio zaczęłam dopiero 5 dni po okresie.
Ja się ogólnie muszę przyjrzeć temu tematowi bo niby na lekach przeciwbólowych, które też gorączkę obniżają a jest 36.8 więc może u mnie ogólnie norma jest jakaś wyższa.
Pożyjemy zobaczymy :)Oby ten grudzień był magicznyagge lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa życzę Ci tego bardzo
A co do temperatury to często pierwszego dnia jest jeszcze wyższa. Temperaturę bardzo obniża estradiol dlatego często przed owulacją jest mocny spadek i potem temperatura delikatnie się podnosi mimo, że owulacji jeszcze nie było, bo własnie spada estradiol.agge, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
-
Sandtasz wrote:Jak tam samopoczucie dziewczyny? To oczekiwanie męczące... Jakieś odczucia, objawy, przeczucia. U mnie wyjątkowo spokojnie, ani na okres, ani na ciążę. Jedynie bardzo wrażliwe sutki i 5dpo intensywne klucie w macicy, jakby mnie ktos szczypal. Czekamy... wytrzymamyStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Dziewczyny ten cykl będzie moim drugim z mierzeniem temperatury (choć poprzedni mierzyłam od 11 dc) Liczę go jako 3 cs bo trzeci raz będziemy wstrzelać się mniej więcej w okres płodny
Fajnie że jest nas jeszcze kilka na koniec grudniaNiecierpliwa..., agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nic nie rozumiem. Poszlam zmienic tampon a on czysty. Wczoraj w sumie po stosunku bylo to plamienie wiec myslalam ze okres sie zaczyna i od razu sie zabezpieczylam. A dzis jak na razie czysto. Jestem 3 dni po odstawieniu lutki. Kurcze jak ma byc ten okres to niech bedzie juz zeby zaczac starania od nowa
-
nick nieaktualnyDodam ze wczoraj do poludnia mnie bolal brzuch okresowo, potem minelo. Mam nadzieje ze jak juz to dostane ten okres do tych przepisowych 5 dni po odstawieniu tak jak mowil lekarz. W ostatniej ciazy biochemicznej to moglam miec male podejrzenia ciazy a teraz nie mam zadnych. Dzis jest 15 dni po owulacji albo moze inaczej bolu owulacyjnego ale on zawsze mi sie pokrywal z owulacja. Sprawdzam szyjke i na nastepny dzien tego bolu juz sie zamknela
-
nick nieaktualnyIwona28 wrote:Dziewczyny nic nie rozumiem. Poszlam zmienic tampon a on czysty. Wczoraj w sumie po stosunku bylo to plamienie wiec myslalam ze okres sie zaczyna i od razu sie zabezpieczylam. A dzis jak na razie czysto. Jestem 3 dni po odstawieniu lutki. Kurcze jak ma byc ten okres to niech bedzie juz zeby zaczac starania od nowa
Jak się nic nie zmieni to zrób w poniedziałek betę. Kiedy miałas termin @? -
nick nieaktualny