Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
parenka wrote:Ja też się melduję tutaj. W listopadzie nie wychwyciłam owulacji testami, nie wiem czy była, czy się przesunęła, czekam na okres. A do tego wczoraj zrobiłam TSH i jest powyżej normy (po raz pierwszy w życiu) - 4,28. Wcześniej było tylko 1,75-1,90. Umówiłam się do endokrynologa i gina. Nie wiem do końca, czy mogę się starać z takimi wynikami, ale jestem z Wami
-
Ja mialam 4,29 we wrzesniu, przez 1 tydz bralam euthyrox 37.5 pozniej przez 6 tyg euthyrox 50. po tym czasie spadlo mi na 2.43. Wiec u kazdego roznie z tym bywa. Obecnie mam brac 75 I sprawdzic za ok 2 tyg..
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
MamaStasia :) wrote:Witam się na grudniowym wątku . Planuję testowac 6 grudnia . Oby się udało bym miała mikołajkowy prezent dla męża .
U mnie trudno powiedzieć dokładnie wypadnie ten sądny dzień ale też planuje na 6 grudnia. Tak wynika ze wstępnych wyliczen
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dziewczyny a czym się wspomagacze, mam na myśli jakieś witaminy, lekk czy zioła?
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W sumie znalazłam pozytyw niezajscia ). Na początek grudnia mam wyznaczone badania pracownicze. Rtg na pewno muszę zrobić. To zrobię spokojnie. Gdybym była w ciąży wiadomo nie. Musiałabym podać powód. A gdyby się udało, to w pracy do 13 Tc nie zamierzam o niej mówić. Także ten..
"gdybym była w ciąży".. Eh, czy ja w to wierzę...Arashe lubi tę wiadomość
-
To ja suplementow zrem duzo
Cynk, selen, witD3, zelazo, omega 3-6-9, Q10, Bcomplex, jod, acard.
Kiedys zarlam tego jeszcze wiecej, ale trzeba choc troche myslec o watrobie.
Dzieki suplementon moj progesteron w drugiej fazie skoczyl ze srednio 8 na 15. Co prawda fl dalej mam krotka, ale widac cialko zolte lepiej pracuje wiec chyba warto. -
Też na taki malutki prezencik liczę
Chcę się Was podpytać na temat TSH
Pierwszy pomiar mam z 04.10 wynik: 3,99, endo przypisała euthyrox25, po 18 dniach 22.10 wynik spadł do 2,82 zwiększyła mi dawkę do euthyrox 37,5 i teraz po 29 dniach -20.11 wynik wynosi 2,84. Czyli można powiedzieć że stoi w miejscu. Czy miałyście takie sytuacje? Jakie dawki przyjmujecie przy poziomie 2,8 ??
Czy uprawianie sportu może mieć jakieś znaczenie? By odstresować głowę zaczęłam chodzić na fitness. -
Dwa cykle miałam na htz (cyclo prohynova)ze względu na zanik miesiączki. Wtedy tez zaczęłam lykac femibion 0. Z polecenia gina. Do tego ten i poprzedni cykl do owulacji pije zioła wspomagające owulacje plus kapsułki z wiesiołkiem i siemię lniane. W tym cyklu kupiłam najzwyklejszy kwas foliowy w rossmannie
-
A ten sok z marchewki to samemu trzeba wyciskac czy może być taki jednodniowy z marketu?
-
marlenaO - teoretycznie po 14-30 dniach powinno TSH już spaść i w sumie u Ciebie spadło, ale dawka 37,5 i tak wydaje mi się dość mała. Ja brałam 50 całe życie, a odkąd wzrosło mi TSH do 2,8 zaczełam brać letrox 75. Ale każdy organizm jest inny i każda niedoczynność mniej lub bardziej zaawansowana. Ja choruję już 19 lat, wiec czasem sama sobie nawet zmniejszam/zwiększam dawkę po wynikach TSH
Ale reasumując, wydaje mi się ze Twój endokrynolog zwiększy Ci dawkę do 50 pewnie.
Co do sportu - nie wiem, ale pewnie nie
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Co do suplementów - odkąd pamiętam biorę kwas foliowy (brałam już rok przed zaczęciem starań w ogóle ), a od tego cyklu postanowiłam, że będę też brała selen z witaminami z grupy B, wit. D3 (czytałam, że są skorelowane z chorobami tarczycy i niedobory też mogą zaburzać funkcjonowanie tarczycy, a co za tym idzie - wpływać na płodność).
Od 3 miesięcy biorę też olej z wiesiołka.
No i od tego cyklu biore castagnus. Skróciły mi się cykle odkąd się staramy (4 miechy) i nie wiem czy ma na to wpływ psychika czy niskie TSH, za które się mocniej wzięłam w momencie rozpoczęcia starań i chyba dawka była za duża). Plus PRL -18,5...wiec może coś ten castagnus pomoze, skoro to ziołowe...cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)