Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
NAg08 wrote:Witam się dziś z wami w 1 dc
agge, aeiouy lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualnyWeronika ja bym pojechala na IP z takimi bolami. Szybka reakcja moze uratowac wszystko. Choc moze nic sie takiego zlego nie dzieje. Ale dla spokoju swojego to bym pojechala. Ja co prawda w ciazy nie mialam boli ale i plamienia i nawet krwawienia. Dostalam duphaston i wszystko skonczylo sie dobrze. Dzieki temu ze pojechalam do szpitala od razu to uratowali mi ciaze
agge, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
Weronika2018 wrote:Cześć dziewczyny , moje radość chyba była zbyt wczesna .. wczoraj wieczorem dostałam okropnych boli , ból promieniował na cały brzuch , pośladki , plecy , wzięłam nospę forte , trochę się uspokoiło i zasnęłam. Obudziłam się po 2 godzinach , wszystkie bóle zniknęły , piereszy raz od wielu dni nie czułam po prostu nic , poczułam dziwna pustkę , zrobiło mi się zimno , zmierzyłam temperaturę , bardzo spadła . Dzisiaj rano dalej temperatura bardzo niska , zero jakiegokolwiek objawu ciąży , dzwoniłam do lekarza , kazał bete zrobić . Czuje ze to koniec
O rany ... trzymam kciuki. Daj znać jak będzie wynik... -
mephala246 wrote:Ja to w ogóle nie wiem jak interpretować te temperatury.... Ja mam na ogół 35 i coś tam. Teraz szał bo mam 36.6 .... mąż zabronił mi mierzenia bo uważa że to chore :p no fakt faktem zwariować przez to idzie... agge ja bym tą drugą temp wzięła pod uwagę ale ekspertem w tym zakresie nie jestem:/
Ja z mierzenia na pewno nie zrezygnuję, bo bardzo mi to pomaga ale właśnie zdarzają.sie takie sytuacje że obudzę się wvzesniej i potem nie wiem, która temperatura jest prawidłowa... -
agge wrote:Dziewczyny zawsze mierzę o 7:20 temperaturę, dziś o 6 się obudziłam i 36,17. Zasnelam potem jeszcze na godzinę to też zmierzyłam i było 36,48.
Nie wiem, co w końcu zapisać
Jak budzisz się godzinę wcześniej lub później to dokonuje się korekty o 0,1 stopnia do przodu lub tyłu, ale nie może to być wiele godzin za późno lub za wcześnie, tylko przy tak małych odchyleniachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:38
-
Marianka@87 wrote:Ja także, @ spóźniła mi się jakieś 2 dni, lekko plamilam tylko więc dziś zatestowalami oczywiście biel, dosłownie 7 MINUT po obsikaniu paska dostałam @!!! Trudno, w czwartek mamy wizytę w klinice niepłodności więc wierzę że oni mi pomogą! Cyc do przodu i zaczynamy od nowa! 33 cs!Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Arashe wrote:Te pierwsza powiększona o 0,1, bo ma być minimum 3h snu, dlatego druga jest nuemiarodajna.
Jak budzisz się godzinę wcześniej lub później to dokonuje się korekty o 0,1 stopnia do przodu lub tyłu, ale nie może to być wiele godzin za późno lub za wcześnie, tylko przy tak małych odchyleniach
Tak właśnie zrobiłam z początku.
Ale na grupie NPR czytałam, że wystarczy godzina snu... dlatego już sama nie wiem. Ale zrobię chyba tak jak mówisz.Arashe lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny witam się ja i moje rozkminy. Wytlumaczycie mi to jak krowie na rowie? Skoro temp mi skoczyła na 36.8 to już chyba nareszcie była owu? Przepraszam Was ale już wariuje a gdzie tam wigilia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e430924e591.png
Weronika trzymam mocno za Was kciuki!
-
_mamofaza wrote:Hej dziewczyny witam się ja i moje rozkminy. Wytlumaczycie mi to jak krowie na rowie? Skoro temp mi skoczyła na 36.8 to już chyba nareszcie była owu? Przepraszam Was ale już wariuje a gdzie tam wigilia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e430924e591.png
Weronika trzymam mocno za Was kciuki!
Bardzo możliwe, ale do końca to jeszcze nie wiadomo. Bo powinny być minimum 3 wyższe temperatury pod rząd. Zobaczysz jak będzie dalej jeśli nie spadnie jutro, to raczej była ta owulacja. -
Ah mam nadzieję, że już będzie rosła. Tylko jak to teraz liczyć? Ile może być dni po owu?
Taki skok w górę jest w ogóle normalny? Myślałam, że temperatura spada przed owulacją. Chodzi mi o te temperature 36.7Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 12:39
-
_mamofaza wrote:Ah mam nadzieję, że już będzie rosła. Tylko jak to teraz liczyć? Ile może być dni po owu?
Taki skok w górę jest w ogóle normalny? Myślałam, że temperatura spada przed owulacją. Chodzi mi o te temperature 36.7
Nie zawsze spada. Mi kilka razy spadła, ale przez większość cykli nie.
No ja myślę że owulacja mogła być wczoraj. Lub przedwczoraj ewentualnie.
Jeśli tak no to był ten spadek z 36,7. I potem wzrost więc mozliwe bardzo, że wczoraj. Zobaczysz jutro
-
Weronika2018 wrote:Cześć dziewczyny , moje radość chyba była zbyt wczesna .. wczoraj wieczorem dostałam okropnych boli , ból promieniował na cały brzuch , pośladki , plecy , wzięłam nospę forte , trochę się uspokoiło i zasnęłam. Obudziłam się po 2 godzinach , wszystkie bóle zniknęły , piereszy raz od wielu dni nie czułam po prostu nic , poczułam dziwna pustkę , zrobiło mi się zimno , zmierzyłam temperaturę , bardzo spadła . Dzisiaj rano dalej temperatura bardzo niska , zero jakiegokolwiek objawu ciąży , dzwoniłam do lekarza , kazał bete zrobić . Czuje ze to koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 12:49
-
_mamofaza wrote:Wczoraj rano pojawił mi się mega rozciagliwy śluz, wieczorem już był gesty. Czyli do pewności jeszcze dziś Poszliśmy w tym miesiącu na rekord roku
No i super skoro płodny śluz już się skończył, to tym bardziej jestem za tym, że już po owulacji.
"Doróbcie" jeszcze dziś i można czekać na testowanie -
Współczuję wszystkim Wam u których @ się pojawiła Nowy Rok = nowe możliwości
Marianka87 - w tych klinikach podchodzą do problemów bardzo wnikliwie i mam nadzieję, że się uda
Weronika - daj znać koniecznie jak beta. Tulęcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)