Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Dobra, melduję się, a co xD Teoretycznie powinnam testować w Wigilię, ale raczej nie wytrzymie i siknę koło 19.12 ;P owulacja teoretycznie dziś, ale nie monitoruję cyklu. Po prostu aplikacja tak twierdzi, a męża upiłam i zadecydował: robimy! Czuję się rzeczywiście tak jakby owulacyjnie...

    Trochę się cykam pozytywu, ale wiem, że będzie mi smutno jak się nie uda :(

    Miałam tak właśnie podobnie, stwierdziliśmy że mogło by już być ale 1 i 2gi cykl nie udany i po każdym chce coraz bardziej. Jedyne wątpliwości co do pracy ale nie chce się tym kierować bo tak się nie zdecyduje nigdy

    02.01.2019 II <3
  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1887 1709

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    Miałam tak właśnie podobnie, stwierdziliśmy że mogło by już być ale 1 i 2gi cykl nie udany i po każdym chce coraz bardziej. Jedyne wątpliwości co do pracy ale nie chce się tym kierować bo tak się nie zdecyduje nigdy

    Podobno nigdy nie ma dobrego momentu :P ja się pracą nie stresuję, jeszcze nie wróciłam po pierwszym porodzie i bardziej marzę o własnym biznesie. Bardziej stresuje nas ciąża, spodziewamy się raczej hardcorowej ;( ale trzeba być dobrej myśli

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jednak ten test, ah ta moja cierpliwość... :D można się było spodziewać. :D
    No ale w końcu zaczyna świtać ta druga krecha, więc już coś się powoli zaczyna dziać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e936fe1af14.jpg

    Kinga13, Ochmanka lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7097 9887

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Prawda. No ale jak kurcze można inaczej :D Praca, stresy to nieodłączna część. Jak się zaczyna starania to człowiek chce polowac na dni płodne. Ja nie mam wysokiego libida :D i np. po takim 1,5 tygodnia dni płodnych co drugi dzien to mi przytulanek starcza na kolejne 2 tygodnie :D Często nawet jak są dni płodne to tez to bardziej mus niż chęć :D zależy od dnia ;p Dobrze chociaż że mój mąż tak nie ma :D
    Widzę, że nie jestem sama. Ostatnio tak intensywnie wzięliśmy się za produkcję kropka, że potem przez 2tyg nie miałam ochoty na <3 A potem przyszła @ i znowu trzeba było poczekać. Ja mam tak, że jak juz mi tempka skoczy i śluz znów się robi mleczny, to przestaję myśleć o <3. Do tego dochodzi fakt, że mąż lubi dłużej posiedzieć przy kompie i zanim przyjdzie do łóżka to ja już śpię. Dopóki są dni płodne to chociaż mam motywację, żeby utrzymać oczy otwarte ;P
    A co mówią wasi lekarze o wpływie <3 na implantację? My po transferze mieliśmy zalecenie abstynencji do pozytywnego testu ciążowego, a potem już tak zostało, bo ciąża była zagrożona. W naszym przypadku abstynencja chyba nic nie pomogła, bo i tak synek przestał się rozwijać :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 23:06

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7097 9887

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 wrote:
    Mój mąż jeszcze nic nie wie , wraca w piątek , nie chciałam mu złudnych nadziei robić . Bardzo przeżył moje poronienie . Nawet sobie nie wyobrażacie jak ciężko mi było kiedy dzwonił a ja musiałam zachowywać się jak by nigdy nic . W czwartkiem mam wizytę u lekarza , może już zobaczy kropeczkę :) I męża przywitam dobrą nowiną :)
    Trzymam kciuki za pozytywne wieści w czwartek!!! :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    Na dniach chyba zrobię, bo cały czas mówię jak dalej nie przyjdzie @ to zrobię test i tak czekam pewnie już dawno bym robiła ale zniechęca mnie myśl że jak by się faktycznie udało to poprzednim razem był by choćby jakiś cień tym bardziej że było po terminie @. Sorki że tak narzekam tylko
    Marudź sobie do woli;) jeśli dobrze wiesz kiedy miałaś owu to 18 dni fl to dość dużo. Ja bym umarła z ciekawości

    agge lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 grudnia 2018, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Zrobiłam jednak ten test, ah ta moja cierpliwość... :D można się było spodziewać. :D
    No ale w końcu zaczyna świtać ta druga krecha, więc już coś się powoli zaczyna dziać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e936fe1af14.jpg
    Z tą cierpliwością to chyba tak u większości staraczek;)

    agge lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • mephala246 Znajoma
    Postów: 18 21

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Przyłączam się do Was, bo już sama że sobą nie mogę wytrzymać. To czekanie jest bardzo irytujące... Szczególnie, że praktycznie od samego transferu bolą mnie piersi okrutnie... nigdy tak nie było, dlatego jestem tak strasznie ciekawa...testuję w weekend...

    Kinga13 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mephala246 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Przyłączam się do Was, bo już sama że sobą nie mogę wytrzymać. To czekanie jest bardzo irytujące... Szczególnie, że praktycznie od samego transferu bolą mnie piersi okrutnie... nigdy tak nie było, dlatego jestem tak strasznie ciekawa...testuję w weekend...
    Powodzenia trzymam kciuki. Ja dzisiaj zrobiłam owulacyjne zgodnie z ulotka z porannego moczu i negatyw, zrobie jeszcze wieczorem bo nie ufam wytycznym tego testu:)

    agge, moni86 lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze mierzę o 7:20 temperaturę, dziś o 6 się obudziłam i 36,17. Zasnelam potem jeszcze na godzinę to też zmierzyłam i było 36,48.
    Nie wiem, co w końcu zapisać :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mephala! powodzena w testowaniu :) Z nami, będzie Ci raźniej!

    U mnie zaczęły się małpowe plamienia, także nie muszę nawet kasy tracić na testy, bo z tego nic nie będzie :(


    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • mephala246 Znajoma
    Postów: 18 21

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie wiem jak interpretować te temperatury.... Ja mam na ogół 35 i coś tam. Teraz szał bo mam 36.6 .... mąż zabronił mi mierzenia bo uważa że to chore :p no fakt faktem zwariować przez to idzie... agge ja bym tą drugą temp wzięła pod uwagę ale ekspertem w tym zakresie nie jestem:/

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg A jak tam u Ciebie?

    Hej mephala:) powodzonka!

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Weronika2018 Koleżanka
    Postów: 60 52

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , moje radość chyba była zbyt wczesna .. wczoraj wieczorem dostałam okropnych boli , ból promieniował na cały brzuch , pośladki , plecy , wzięłam nospę forte , trochę się uspokoiło i zasnęłam. Obudziłam się po 2 godzinach , wszystkie bóle zniknęły , piereszy raz od wielu dni nie czułam po prostu nic , poczułam dziwna pustkę , zrobiło mi się zimno , zmierzyłam temperaturę , bardzo spadła . Dzisiaj rano dalej temperatura bardzo niska , zero jakiegokolwiek objawu ciąży , dzwoniłam do lekarza , kazał bete zrobić . Czuje ze to koniec

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 08:59

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mephala powodzenia :)

    agge ja bym wpisała ten drugi, ale zaznaczyłabym, ze pomiar jest zaburzony.

    Mi dziś spadła temperatura.. w sumie to ja bym mogła mierzyć temperaturę do skoku a potem 9dpo sprawdzić tylko czy spadła.. i teraz się zastanawiam czy skończyć brać jutro dupka i nie przedłużać cyklu, czy brać ile wlezie, żeby trochę przesunąć owulację (póki co kolejne wypada mi w okolicach bożego narodzenia, a u teściów to my raczej nic nie spłodzimy... Ale za to jakby przyszła owulka na Wigilie to zaraz po nowym roku bym miała kolejne testowanie :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 wrote:
    Cześć dziewczyny , moje radość chyba była zbyt wczesna .. wczoraj wieczorem dostałam okropnych boli , ból promieniował na cały brzuch , pośladki , plecy , wzięłam nospę forte , trochę się uspokoiło i zasnęłam. Obudziłam się po 2 godzinach , wszystkie bóle zniknęły , piereszy raz od wielu dni nie czułam po prostu nic , poczułam dziwna pustkę , zrobiło mi się zimno , zmierzyłam temperaturę , bardzo spadła . Dzisiaj rano dalej temperatura bardzo niska , zero jakiegokolwiek objawu ciąży , dzwoniłam do lekarza , kazał bete zrobić . Czuje ze to koniec
    Weronika wszystkie jesteśmy z Tobą! Modlę się o Ciebie aby to się tak nie skończyło. Tulę Kochana

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 544 322

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, nie zamartwiaj się kochana, będzie dobrze :*

    j4Lgp2.png

    Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer
    8/5 dwie kreski!
    10/6 pierwsze USG i jest ❤
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś z wami w 1 dc

    02.01.2019 II <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 wrote:
    Cześć dziewczyny , moje radość chyba była zbyt wczesna .. wczoraj wieczorem dostałam okropnych boli , ból promieniował na cały brzuch , pośladki , plecy , wzięłam nospę forte , trochę się uspokoiło i zasnęłam. Obudziłam się po 2 godzinach , wszystkie bóle zniknęły , piereszy raz od wielu dni nie czułam po prostu nic , poczułam dziwna pustkę , zrobiło mi się zimno , zmierzyłam temperaturę , bardzo spadła . Dzisiaj rano dalej temperatura bardzo niska , zero jakiegokolwiek objawu ciąży , dzwoniłam do lekarza , kazał bete zrobić . Czuje ze to koniec

    A doszły Ci krwawienia ? Idź na betę i przede wszystkim odpoczywaj.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika same bóle jeszcze nie są niczym złym, nawet jak są dosyć mocne. Zwłaszcza, ze coś musi Ci się w środku dziać skoro plamiłaś. Bardziej to zimno mnie martwi :/
    Nie zostaje Ci niestety nic innego jak zrobić dwie bety. oby skończyło się tylko na strachu.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego