Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukrzyk nie kazdy slaby przyrost to od razu ciaza pozamaciczna. Nir martw sie tym na zapas. Powinnas pilnie wziac luteine, przy takim progu mozesz dostac @ do rana. Moze pogadaj w aptece, ze doniesiesz recepte?
Izape ale lipa z ta owulacja przykro mi bardzo. Gdyby nie ta lametta to bym pomyslala, ze to stres tak namieszal. Nie znam sie na stymulacji. Gonadotropiny raczej bym sobie zostawila na czas ibseminacji lub in vitro, bo u Was to tsk bardziej na meski czynnik wyglada (choc pierun wie, tez mi sie wydawalo, ze u nas to tylko u mnie problemy).
Monika ja tez sie zastanawialam kiedys czy ten moj przyrost nie byl znakiem, ze z ciaza moga byc problemy, jednak miedzy przyrostem a obumarciem ciazy minal miesiac wiec nie wiem czy sie mozna tym sugerowac.
Oby w nastepnych dopisalo nam wiecej szczescia. -
Byłam u gina - powiedział że raczej wyklucza pozamaciczną (zero płynu itd, coś tam gadał), powiedział że jajniki i reszta wygląda ładnie, ale że beta "słabiutka" i że może to być biochemiczna i w ogóle powiedział że na moim miejscu nie robiłby jutro bety bo za wcześnie, ale dodał też że pewnie mnie kusi, wiec jak będzie przyrastać to czekać a jak spadać to wiadomo.
Zapytałam o proga i o leki - powiedział że może przepisać dopochwowo i że mogę już dziś wziąć, ale to dopiero jak go poprosiłam. Ogólnie to chyba uważa, że się nie utrzyma cokolwiek bym zrobiła. Aczkolwiek był bardzo miły. Pierwszy raz u niego byłam. Tak szukałam tego gina, tak szukałam, analizowałam a sytuacja mnie zmusiła że poszłam do lokalnego w przypływie emocji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 18:37
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Malgonia wrote:Cukrzyk nie kazdy slaby przyrost to od razu ciaza pozamaciczna. Nir martw sie tym na zapas. Powinnas pilnie wziac luteine, przy takim progu mozesz dostac @ do rana
To jest w dodatku progesteron ze środy rano (godz.9) - niestety u mnie w labo prog jest na wysyłkę i wyniki były dopiero dzis po 16. Wykupiłam już leki i zaraz wezmę dowcipnie. Ale jak jutro beta spadnie to odstawie.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Cukrzyk, tulę mocno, kochana! ❤️
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Cukrzyk wez koniecznie i powtorz bete. Jak rego nie zrobisz to bedziesz sobie wyrzucac "ze moglas cos zrobic". Czeka Cie jeszcze kilka dni niepewnosci. Oby sie zarodek dobrze wgryzl i wystrzelil.
-
cukrzyk1991 wrote:Byłam u gina - powiedział że raczej wyklucza pozamaciczną (zero płynu itd, coś tam gadał), powiedział że jajniki i reszta wygląda ładnie, ale że beta "słabiutka" i że może to być biochemiczna i w ogóle powiedział że na moim miejscu nie robiłby jutro bety bo za wcześnie, ale dodał też że pewnie mnie kusi, wiec jak będzie przyrastać to czekać a jak spadać to wiadomo.
Zapytałam o proga i o leki - powiedział że może przepisać dopochwowo i że mogę już dziś wziąć, ale to dopiero jak go poprosiłam. Ogólnie to chyba uważa, że się nie utrzyma cokolwiek bym zrobiła. Aczkolwiek był bardzo miły. Pierwszy raz u niego byłam. Tak szukałam tego gina, tak szukałam, analizowałam a sytuacja mnie zmusiła że poszłam do lokalnego w przypływie emocji.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Miałam kilka stron do nadrobienia, czytam, czytam, nie dowierzam wręcz ilości pozytywnych testów aż tu nagle post cukrzyk...
Jeszcze nie odkładaj broni. To bardzo młodziutka ciąża, nie zdziwiłyby mnie jakieś odchylenia od norm na tym etapie. Tak jak mówiłam, wyniki mogą być świetne, a ciąże się nie utrzymują, więc nie ma nic pewnego w żadną stronę. Daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej :*cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Cooo, ja nie dam rady???
Ja???
No pewnie nie dam )))
Nie wiem jak wy, ale jak jest taki wysyp zielonych kropek to wbrew logice człowiek zaczyna tupać nogami, że może będzie następny..
Arashe, a kiedy ty NAPRAWDĘ zatestujesz?,,
Mam tylko jeden test więc myślę że długo będę czekać by nie było wątpliwości już ;P -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny, a pozwólcie mi jeszcze rozwiązać jedną tajemnicę Majów- np. przy badaniu progesteronu czemu na wszystkich forach pisze się "sugeruj się swoimi normami z labo",a nie np. znalezionymi na necie? Zakładając oczywiscie, że jednostka się zgadza. Chodzi o jakaś kalibrację? Ze np. jednej wynik 11 to w innym labo np. 15 i dlatego należy normy czytać typowo z tabelek z lab?
Pytałam diagnosty laboratoryjnegocukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , jestem po wizycie u ginekologa , beta cały czas pięknie przyrasta , na USG pęcherzyk ciążowy 5 mm, zarodka jeszcze nie widać . Licząc że dziś jest 5t4d ciąży , pęcherzyk powinien być większy , lekarz uspokoił mnie jednak , że owulacja mogła być późniejsza lub , jeśli doszło u mnie do późniejszego zagnieżdżenia ( ja myśle ze było to ok 10 dpo, ponieważ 12 dpo wyszła mi pierwsza beta 7,9), to wszystko się jeszcze może dobrze skończyć i muszę powtórzyć USG za tydzień .
Arashe, makowa, Ochmanka, agge, MonikA_89!, cukrzyk1991, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika2018 wrote:Cześć dziewczyny , jestem po wizycie u ginekologa , beta cały czas pięknie przyrasta , na USG pęcherzyk ciążowy 5 mm, zarodka jeszcze nie widać . Licząc że dziś jest 5t4d ciąży , pęcherzyk powinien być większy , lekarz uspokoił mnie jednak , że owulacja mogła być późniejsza lub , jeśli doszło u mnie do późniejszego zagnieżdżenia ( ja myśle ze było to ok 10 dpo, ponieważ 12 dpo wyszła mi pierwsza beta 7,9), to wszystko się jeszcze może dobrze skończyć i muszę powtórzyć USG za tydzień .
Będzie dobrze:) beta rośnie -
Cukrzyk, poczekaj jeszcze, wiem że to teraz ciężkie, ale może beta odbije? Jutro możesz iść na badanie, ja bym pewnie poszła, ale możesz też poczekać do poniedziałku i pójść jak nie dostaniesz @. Możesz też zrobić test i sprawdzać czy kreska ciwmnieje.
Ja sobie zrobiłam dzisiaj dobrze i poszłam na zakupy z mężem. Kupiłam sukienkę i książkę no to teraz idę czytać!cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Jagódka88 wrote:Malinowa91 też najchętniej już ale myślę, że spróbuję tak w sobotę 9dpo (na nic nie liczę - raczej chcę dać upust ciśnieniu
a tak na poważnie to myślę o poniedziałku 17.12 11dpo dzień przed planowaną @
ja już mam schizy - brzuch boli jak na @ już tak, że zastanawiam sie nad nospą
a cycki jak zawsze bolą o tej porze, to tym razem wielkie jak balony ale zero bólu
chce mi się śmiać z samej siebie
testów owu kupiłam 50 więc może też się pobawięJagódka88 lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Cukrzyk.
Po prostu trzymam kciuki.
Ja zaszłam w ciąże przy tsh 0.005 więc wierzę, że wszystko jest możliwe a organizm nasz nieprzewidywalny.
Nawet gdyby byla biochemiczna jak piszą dziewczyny,tfu, tfu, to wiesz, że możesz. To już dużo
-
MonikA_89! wrote:Robię testy owu od 5 dni (9-13dc) i ciągle te kreski jakieś takie niewyraźne. Jajniki mnie ciągną, śluz ewidentnie płodny, szyjka też się podnosi, więc nie wiem czemu na testach tej zbliżającej się owulacji nie widać.
Jestem na Clostibegycie, więc owu kinsir powinna przyspieszyć. Bez leków miałam w 21dc, jak brałam 3 dni to się przesunęła na 18dc a w tym cyklu brałam clo przez 5 dni, więc owu powinna być chyba jeszcze szybciej. Oszaleję chyba
https://zapodaj.net/9b35622ec2d25.jpg.html
może spróbuj te Facelle, co tu polecałyśmy
-
cukrzyk1991 wrote:Byłam u gina - powiedział że raczej wyklucza pozamaciczną (zero płynu itd, coś tam gadał), powiedział że jajniki i reszta wygląda ładnie, ale że beta "słabiutka" i że może to być biochemiczna i w ogóle powiedział że na moim miejscu nie robiłby jutro bety bo za wcześnie, ale dodał też że pewnie mnie kusi, wiec jak będzie przyrastać to czekać a jak spadać to wiadomo.
Zapytałam o proga i o leki - powiedział że może przepisać dopochwowo i że mogę już dziś wziąć, ale to dopiero jak go poprosiłam. Ogólnie to chyba uważa, że się nie utrzyma cokolwiek bym zrobiła. Aczkolwiek był bardzo miły. Pierwszy raz u niego byłam. Tak szukałam tego gina, tak szukałam, analizowałam a sytuacja mnie zmusiła że poszłam do lokalnego w przypływie emocji.
Nadal trzymam mocno kciukicukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Rano była blada kreska, powtorzyłam wieczorem i jednak już coraz ciemniejsza.
Już chyba niedużo brakuje nie?
Myślicie, że jutro powinnam zrobić też wieczorem?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44921326c4a9.jpgArashe lubi tę wiadomość