Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3913 6578

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 05:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Jesteś pewna że jej nie będzie? Który to dzień?
    17 dc, pęcherzyk nie urosl od niedzieli nawet o 1 mm, wiec już raczej nie urośnie

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • mephala246 Znajoma
    Postów: 18 21

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 05:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile postów od wczoraj rano :p powtórzyłam dziś test ciazowy i też wyszedł pozytywny :) A teraz z info praktycznych:

    - 3 cs, cykl 28 dni, testowałam 25 dnia
    - wstrzeliliśmy się w samą owulację, tym razem zasnęłam z ładunkiem i chyba to poskutkowało:)
    - dosłownie na drugi dzień ból piersi który trwa do teraz , od paru dni lekkie zawroty głowy, bekanie jak świnia i ogólnie czuje się trochę tak jakbym była pijana. Tak więc w bajki sobie można włożyć teorię że objawy zaczynają się po terminie miesiączki. U mnie pojawiły się baaaardzo szybko....

    W przyszłym tygodniu wybiorę się na betę. A powiedzcie kiedy najlepiej iść do gina?

    Ps: dziewczyny życzę Wam z całego serca pozytywnych testów! Ja się popłakałam ze szczęścia :) dla tych co nie zaszły...przyszły rok będzie Wasz!

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7818 11027

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana gratulacje!!! Do gina najszybciej pójdź 2tyg po terminie @, bo wcześniej to nic nie zobaczy :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7818 11027

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    może spróbuj te Facelle, co tu polecałyśmy :)
    Jak do jutra nic nie wyjdzie na moich to zrobię ;P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mephala246 wrote:
    O matko ile postów od wczoraj rano :p powtórzyłam dziś test ciazowy i też wyszedł pozytywny :) A teraz z info praktycznych:

    - 3 cs, cykl 28 dni, testowałam 25 dnia
    - wstrzeliliśmy się w samą owulację, tym razem zasnęłam z ładunkiem i chyba to poskutkowało:)
    - dosłownie na drugi dzień ból piersi który trwa do teraz , od paru dni lekkie zawroty głowy, bekanie jak świnia i ogólnie czuje się trochę tak jakbym była pijana. Tak więc w bajki sobie można włożyć teorię że objawy zaczynają się po terminie miesiączki. U mnie pojawiły się baaaardzo szybko....

    W przyszłym tygodniu wybiorę się na betę. A powiedzcie kiedy najlepiej iść do gina?

    Ps: dziewczyny życzę Wam z całego serca pozytywnych testów! Ja się popłakałam ze szczęścia :) dla tych co nie zaszły...przyszły rok będzie Wasz!

    Gratulacje:) luby wie?:)

    A ja się zastanawiam czy w końcu była ta owulacja bo te temp nie szaleją? Myslicie ze jeśli test ovu wyszedł pozytywny mogło do niej nie dojść ?
    Poniżej moj wykres

    3e0b996e5ed0e6f75d3b3a539248f01c.png

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7818 11027

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika2018 wrote:
    Cześć dziewczyny , jestem po wizycie u ginekologa , beta cały czas pięknie przyrasta , na USG pęcherzyk ciążowy 5 mm, zarodka jeszcze nie widać . Licząc że dziś jest 5t4d ciąży , pęcherzyk powinien być większy , lekarz uspokoił mnie jednak , że owulacja mogła być późniejsza lub , jeśli doszło u mnie do późniejszego zagnieżdżenia ( ja myśle ze było to ok 10 dpo, ponieważ 12 dpo wyszła mi pierwsza beta 7,9), to wszystko się jeszcze może dobrze skończyć i muszę powtórzyć USG za tydzień .
    Jak lekarz jest dobrej myśli, to się nie martw na zapas ;) Musisz tylko cierpliwie poczekać na kolejną wizytę. Może za tydzień będzie już serduszko? Piękny prezent na święta <3

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mephala246 wrote:
    O matko ile postów od wczoraj rano :p powtórzyłam dziś test ciazowy i też wyszedł pozytywny :) A teraz z info praktycznych:

    - 3 cs, cykl 28 dni, testowałam 25 dnia
    - wstrzeliliśmy się w samą owulację, tym razem zasnęłam z ładunkiem i chyba to poskutkowało:)
    - dosłownie na drugi dzień ból piersi który trwa do teraz , od paru dni lekkie zawroty głowy, bekanie jak świnia i ogólnie czuje się trochę tak jakbym była pijana. Tak więc w bajki sobie można włożyć teorię że objawy zaczynają się po terminie miesiączki. U mnie pojawiły się baaaardzo szybko....

    W przyszłym tygodniu wybiorę się na betę. A powiedzcie kiedy najlepiej iść do gina?

    Ps: dziewczyny życzę Wam z całego serca pozytywnych testów! Ja się popłakałam ze szczęścia :) dla tych co nie zaszły...przyszły rok będzie Wasz!

    Super!

    Jeśli zaś chodzi o lekarzy... Z USG to najwcześniej 5 tydz ciąży. Wtedy zobaczysz pęcherzyk. Ja z kolei czekałam aż do połowy 8 tygodnia, bo chce zobaczyć więcej.

    Ale... Jeśli masz schorzenia jakieś endokrynologiczne np., to im wcześniej odwiedzisz lekarza tym lepiej.


    I wiecie co? Do znudzenia będę to powtarzać. Denerwuje się :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 06:50

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • mephala246 Znajoma
    Postów: 18 21

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój mąż wie, bo przecież nie wytrzymalabym z językiem za zębami:p cieszy się ale chyba do niego narazie to nie dociera :)

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa mocne kciuki :)

    Agge u mnie tak wyglada pozytyw. Ale jak jest u Ciebie to sie okaze jak zacznie jasniec. Kazda ma inny pik LH i tez inna ilosc trafia do moczu wiec mysisz sama wyczuc jak jest u Ciebie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Gratulacje:) luby wie?:)

    A ja się zastanawiam czy w końcu była ta owulacja bo te temp nie szaleją? Myslicie ze jeśli test ovu wyszedł pozytywny mogło do niej nie dojść ?
    Poniżej moj wykres

    3e0b996e5ed0e6f75d3b3a539248f01c.png

    Na moje oko owulacji jeszcze nie było ... Nie ma tego wzrostu i wyższych temperatur

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, ja już sama nie wiem. Dziś temperatura 36.85.... wczoraj 36.6
    Aplikacja już mi obliczyła owulację na 3 dni temu... dziwne.

    Tylko dzisiejszej temperatury pewna nie jestem, bo przebudziłam się koło 5. Ale chyba zaraz zasnelam i potem pobudka o 7:20. Myślicie że mogło to aż tak zaburzyc?

    Tak mój wykres obecnie wygląda...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/425e5bde496b.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 07:51

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Kurczę dziewczyny, ja już sama nie wiem. Dziś temperatura 36.85.... wczoraj 36.6
    Aplikacja już mi obliczyła owulację na 3 dni temu... dziwne.

    Tylko dzisiejszej temperatury pewna nie jestem, bo przebudziłam się koło 5. Ale chyba zaraz zasnelam i potem pobudka o 7:20. Myślicie że mogło to aż tak zaburzyc?

    Tak mój wykres obecnie wygląda...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/425e5bde496b.jpg
    Znowu u Ciebie wygląda to jakby juz ta owulacja była ... A jak ze sluzem plodnym ? Obserwujesz go jeszcze?

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge, wygląda na to, że już po owulce :) Było "poseksikowane"? :D

    Zostaje czekać :)

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Znowu u Ciebie wygląda to jakby juz ta owulacja była ... A jak ze sluzem plodnym ? Obserwujesz go jeszcze?

    W ogóle nie miałam typowo płodnego śluzu :/
    Miałam przez 2 dni, nawet niecałe bo tak momentami, rozciągliwy ale biały.
    Nie rozumiem już nic i straciłam nadzieję że się uda, skoro owulacja już była a <3 było jedno i to niby dzień po...

    Ale dziwne że tak wcześnie...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    agge, wygląda na to, że już po owulce :) Było "poseksikowane"? :D

    Zostaje czekać :)

    Było tylko przedwczoraj :( :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Było tylko przedwczoraj :( :(

    Dzień po owulacji to też dobrze! Pamiętaj, komórka jajowa może być zapłodniona nawet 24h później :)

    Co do śluzu rozciągliwego, mi też było momentami ciężko go ocenić. Jak miałam rozciągliwy, a przezroczysty, myślałam, że to już. Guzik! Zazwyczaj owulka była wtedy, gdy był rozciągliwy, ale białawy. I weź tu bądź mądry...

    Dlatego ostatnio jak widziałam, że śluz się rozciąga, bez względu na kolor były seksiki :P Wtedy już co 2 dzień. No i teraz wypadło mi z moją ciążą tak, że seksik był dzień przed i dzień po owulce.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3913 6578

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Gratulacje:) luby wie?:)

    A ja się zastanawiam czy w końcu była ta owulacja bo te temp nie szaleją? Myslicie ze jeśli test ovu wyszedł pozytywny mogło do niej nie dojść ?
    Poniżej moj wykres

    3e0b996e5ed0e6f75d3b3a539248f01c.png
    Niecierpliwa, ja miałam nadzieje że owu jest tuz za rogiem. Nie jestem lekarzem, ale podejrzewam, ze organizm zbierał się do owulki, bo wzrost temperatury byl, pozytywny owulak byl, ale ze nie miało co pękać to owulacji nie było.

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, trzymam kciuki :)

    Agge, to tylko potwierdza teorie, że w najszerzej policzonych dniach płodnych trzeba seksować. Choćby co trzy dni. Czekanie na owu może się nie udać. U mnie do czasu clearblue to na paskowych chyba raz widziałam takie same kreski.

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, aeiou jak tam Wasze testowanie?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Malgonia, aeiou jak tam Wasze testowanie?

    Też jestem ciekawa. :)

    A ja, gdybym nie była doświadczoną staraczką, to bym się nakręcała. 10 dpo a od wczoraj podbrzusze ciągnie :))
    Fl u mnie 15 dni więc za wcześnie na @ chyba, że castagnus mi cykl skrócił.

    Dziś siedzę w domu z chorym synkiem. Może trochę poogarniam dom...

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego