Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Milagros1 wrote:Hej Dziewczyny - już pisałam na drugim grudniowym wątku, ale chciałam dać i Wam znać i przy okazji się poradzić. Dziś zrobiliśmy wyniki męża - czy mogłybyście podzielić się opinią, zwłaszcza te z Was, które są bardziej doświadczone w temacie starań? Będę mega wdzięczna, wizytę mamy dopiero w przyszłym tygodniu (monitoring)
Z opisu wygląda, że wszystko jest w normie, ale wiadomo, że te normy są zazwyczaj uśredniane
Mąż ma 33 lata i badania były robione w okresie 3 dni abstynencji.
Objętość (ml): 3.5 (norma >1.5)
Czas upłynnienia (min): 20 (norma <60)
Sposób upłynnienia: samoistny
Barwa: szarobiała-mleczna
Zapach: swoisty
pH: 7.9 (norma > 7.2)
Lepkość: +
Aglutynacje i agregacje: -
Liczba komórek okrągłych (mln/ml): 1.1 (norma < 5)
Żywe plemniki (%): 71 (norma > 58)
Morfologia - prawidłowe plemniki (%): 6 (norma > 4)
Ilość plemników w 1 ml (mln/ml): 41.8 (norma > 15)
Ilość plemników w ejakulacie (mln): 146.3 (norma > 39)
Plemniki ruchliwe P+NP (%): 57 (norma > 40)
Ruch postępowy (P): 47 (norma > 32)
Ruch niepostępowy (NP): 10
Plemniki nieruchliwe (%): 43
TEST HBA (%): 89 (norma > 80)
Dziękuję!
Badania wyglądają dobrze suplementuj cynkiem i selenem swojego faceta. Wyniki będą jeszcze lepsze. U nas się to sprawdziłoMilagros1 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Badania wyglądają dobrze suplementuj cynkiem i selenem swojego faceta. Wyniki będą jeszcze lepsze. U nas się to sprawdziło
Dziękuję! Tak, zrobimy trochę zmartwiła mnie ta morfologia, że tylko 6%... ale z kolei ilość chyba jest spora więc 6% w stosunku do ilości to chyba nie tak źle? -
Milagros1 wrote:Dziękuję! Tak, zrobimy trochę zmartwiła mnie ta morfologia, że tylko 6%... ale z kolei ilość chyba jest spora więc 6% w stosunku do ilości to chyba nie tak źle?
Dokładnie tak. Bo 6% z tak dużej ilości to całkiem niezła sumka niż np. 8% z dużo dużo mniejszej
Wszystko jest ok.
Pamiętaj tylko by zachować ten cykl uwalniania żołnierzyków co max 3 dni. Jeśli akurat się nam nie chce to niech facet o to zadba sam przetrzymywanie nasienia uszkadza je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 18:43
Milagros1 lubi tę wiadomość
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Dokładnie tak. Bo 6% z tak dużej ilości to całkiem niezła sumka niż np. 8% z dużo dużo mniejszej
Wszystko jest ok.
Pamiętaj tylko by zachować ten cykl uwalniania żołnierzyków co max 3 dni. Jeśli akurat się nam nie chce to niech facet o to zadba sam przetrzymywanie nasienia uszkadza je.
Dziś mam 7dc więc w tym tyg bierzemy się do działania i mam nadzieję utrzymać rytm
A jak u Ciebie samopoczucie? Masz już jakieś pierwsze objawy? -
Milagros1 wrote:Dziś mam 7dc więc w tym tyg bierzemy się do działania i mam nadzieję utrzymać rytm
A jak u Ciebie samopoczucie? Masz już jakieś pierwsze objawy?
Poza zmęczeniem, nieco częstszym siusianiem (a dużo mniejszym objętościowo) i mega bólem piersi to nic. Jeden dzień czy dwa mnie mdliło z rana, ale teraz nic. Podbrzusze czasem ciągnie. Tylko patrzę w gacie czy nie ma plamień
Nadal nie wierzę w ten cud. Byleby do 14.12. Mam wtedy USG i fasolka powinna być już widoczna i nawet serducho powinnam usłyszećEmmainthegarden, Marianka@87, aeiouy lubią tę wiadomość
Staraniowa wiedziałam, że będzie dobrze! Teraz będziemy czekać na Twoją fasolę a po 14.12 pewnie będę doszukiwać się już objawów ciąży
Ah mam nadzieję, że wszystkie jak tu jesteśmy zostaniemy szczęśliwymi mamami w tym miesiącustaraniowa, Milagros1, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Właśnie miałam pytać, Staraniowa,a jak teraz było z seksem co do owulacji?
Też mam plan seksowania co dwa dni. Inna sprawa, że ani ja ani małż byśmy codziennie nie dali rady ))
U nas wyszło 3 i 1 dzień przed owulacją oraz dzień poEmmainthegarden lubi tę wiadomość
hej dziewczyny można do Was dołączyć ? To moj pierwszy cykl na Clo.
Arashe lubi tę wiadomość
-
Witaj Beti82 Zapraszamy
Beti82 lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Cześć dziewczyny:) u mnie dziś 10 dc i już działamy. Pasek na teście owulacyjnym był jaśniejszy ale działamy;) we wcześniejszych cyklach było co 2 dni: 10, 12, 14 i nic to nie pomagało. Plany na ten cykl to 10, 12, 13, 14, 16dc . Nie damy sie tak łatwo;)
Pisałyscie o ostatnich @: u mnie też skróciła się do 3 dni! I była bardzo bolesna i mega dziwna. Do dziś czuje jak mnie lewy jajnik po niej boli... na środe mam umówionego innego lekarza niż wcześniej byłam, żeby może zobaczył co tam się dzieje, może doradzi coś innego niż odpuszczenie i 'nie myślenie'...
Staraniowa tak bardzo sie ciesze i trzymam kciuki!! Uważaj na siebie!
A dziewczyny: działamy! Musi się i nam kiedyś udać. W sumie u mnie to już rok mija od kiedy zaczelismy działać...staraniowa, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
aeiouy wrote:Cześć dziewczyny:) u mnie dziś 10 dc i już działamy. Pasek na teście owulacyjnym był jaśniejszy ale działamy;) we wcześniejszych cyklach było co 2 dni: 10, 12, 14 i nic to nie pomagało. Plany na ten cykl to 10, 12, 13, 14, 16dc . Nie damy sie tak łatwo;)
Pisałyscie o ostatnich @: u mnie też skróciła się do 3 dni! I była bardzo bolesna i mega dziwna. Do dziś czuje jak mnie lewy jajnik po niej boli... na środe mam umówionego innego lekarza niż wcześniej byłam, żeby może zobaczył co tam się dzieje, może doradzi coś innego niż odpuszczenie i 'nie myślenie'...
Staraniowa tak bardzo sie ciesze i trzymam kciuki!! Uważaj na siebie!
A dziewczyny: działamy! Musi się i nam kiedyś udać. W sumie u mnie to już rok mija od kiedy zaczelismy działać...
Tylko się nie poddawaj! Wszystko będzie dobrze! Musi grunt to systematyczność i dbanie o siebie, zwłaszcza teraz gdy sezon grypowy. Trzymam za Was mocno kciuki! Obyśmy w grudniu miały wysyp fasolencji !!!aeiouy lubi tę wiadomość
Beti82 wrote:hej dziewczyny można do Was dołączyć ? To moj pierwszy cykl na Clo.
clo. Kiedy masz monitoring? -
Jestem, oczekuje... muszę wytrzymać do 8.12. Miloby bylo jak by się udało, bo mąż ma urodziny 11 grudnia i byłby piękny prezent!
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Czesc, ja w tym cyklu tez bede stymulowana
clo. Kiedy masz monitoring? -
Tyle się rozpisałam i mi zeżarło
Staraniowa czyli w najlepszym czasie, dzień przed
Witaj Beti.
A ja dziewczyny się pocieszyłam., Popatrzylam na wykres. Jest ciążowy w wieku 45 lat. Czyli jest czas ) :
Zabił mnie jeden. 44 lata, bez żadnych leków,robiąc test owulacyjne, jeden seks, trzy cykle starań... No zesz.. Kobita musiała być zdrowa jak koń i płodna jak króliczek )))
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Tyle się rozpisałam i mi zeżarło
Staraniowa czyli w najlepszym czasie, dzień przed
Witaj Beti.
A ja dziewczyny się pocieszyłam., Popatrzylam na wykres. Jest ciążowy w wieku 45 lat. Czyli jest czas ) :
Zabił mnie jeden. 44 lata, bez żadnych leków,robiąc test owulacyjne, jeden seks, trzy cykle starań... No zesz.. Kobita musiała być zdrowa jak koń i płodna jak króliczek ))) -
Beti82 wrote:Czesc .Na monitoring mialam isc 10 dc ale tak wyszlo,ze 10 dc wypadnie mi w sobote.A tak gdzie robią monitoring to w soboty tylko rano o 8 I tu jest problem bo idziemy w pt na impreze Andrzejkowa heh Narazie czekam czy cos bede czuła w jajnikach .Mam 6dc a clo bralam od 2-5.Jak nic nie bede czuła to pojade w pn w 12 dc .Ja mialam zawsze pozne owu ,dlatego dostalam clo
-
Dziewczyny - a kiedy (w który dc. Cykle mam około 27-dniowe) polecacie zrobić badanie progesteronu, żeby ewentualnie sprawdzić wydolność/niewydolność fazy lutealnej? Nigdy tego nie sprawdzałam.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)