Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Velvet28 wrote:Hej staraczki ja testuje w okolicach 10go grudnia czy któraś z was bierze pregna plus? Co o tym sądzicie żeby brać przy staraniach?
Kiedyś je brałam. Nie zauważyłam niczego nadzwyczajnego. Za to po Miovarianie tak przy PCOS to istne remedium.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Kiedyś je brałam. Nie zauważyłam niczego nadzwyczajnego. Za to po Miovarianie tak przy PCOS to istne remedium.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dziewczyny, nie wierzę po prostu. Ostatni cykl to była huśtawka i straszny balagan. Teraz dwa dni temu przyszła @ ale nie rozkręciła się (tylko brązowe plamienie)jutro idę do gina podejrzewam torbiel na jajniku lub jakieś inne hormonalne cudo . Całe życie @ w terminie i perfekcyjne 28 dniowe cykle a w momencie rozpoczęcia starań wszystko na łeb na szyję i nie tak jak powinno być. Martwię się że to początek większych problemów
-
Mamofaza, ja to miewam 30-50dniowe to był koszmar tak długo czekać. Rozumiem doskonaleStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Jezu 50 dni... Ja przy 36 świruję...
Pisałam w listopadowym, ale w sumie tu chyba by było lepiej zapytać:
prolaktyna w 3 dc 11,72, normy 4-23, warto zbijać czy nie?
Pół roku temu miałam 19, ale miałam też wyższe TSH, tak jak u Agus92 u mnie też widać niższą prolaktynę przy niższym TSH.
No i jeszcze coś nie daje mi spokoju. Wygląda na to, że moja @ się skończyła. Trwała 3 dni. Nigdy nie miałam tak krótkiego okresu... Ostatnio było to 5 dni. -
Mi też dziewczyny się skróciła @. Stawiam na castagnus bo co innego. Ale u mnie z 8 do 10 dni zrobiło się cztery. Ja bym nie płakała... 10 dni dyskomfortu to sporo.
Ja też mam długie cykle... Przy staraniach to porażka..
Liczę, że teraz skoro @ krótsza to i cykl będzie krótszy. Obym się nie pomyliła.
Nie wiem jaki jest dobry poziom prolaktyny do starań, ale powtórzę to co mnie gin powiedział, że jak w górze normy to zbić, bo przy staraniach sie podnosi. Ze stresu oczywiście..
A wiecie co jest głupie? Jak tak miałam czwartego dnia @ tylko plamienia to pomyślałam, a może test. Tym bardziej, że jajniki mnie bolały ale nie tak tępo miesiączkowo. Tylko, że to była normalna @. Dopiero jak was czytam to mi się pojawiły myśli o jakichś torbielach czy innych cudach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:40
-
makowa wrote:Pisałam w listopadowym, ale w sumie tu chyba by było lepiej zapytać:
prolaktyna w 3 dc 11,72, normy 4-23, warto zbijać czy nie?
Pół roku temu miałam 19, ale miałam też wyższe TSH, tak jak u Agus92 u mnie też widać niższą prolaktynę przy niższym TSH.
Jak dla mnie prolaktyna nie wymaga zbijania. Jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 18:26
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
50 dni?! Na pewno bym zwariowała! Staraniowa rozsiej tu ciążowych wirusów, chętnie się zarażę.
Mi się @ kończy, teraz chwilę poczekać i działamy Zdecydowałam, że w tym ostatnim cyklu się przyłożę i będę mierzyć temperatury. Przynajmniej będę wszystko wiedziećstaraniowa lubi tę wiadomość
-
Rozsiewanie wirusy!!!
1+/)*:¥¢¢×™✓%e...7)/'@!
Wiecie, że boję się iść jutro na betę? Minimum powinna wynosić 548 względem poprzedniej sprzed paru dni. Będę sobie robić raz na tydzień do momentu USG.aeiouy, Arashe lubią tę wiadomość
Staraniowa po tej becie już nie rob. Kolo tysiaca beta juz zwalnia w sposob nieprzewidywalny. Zamiast sie uspokoic, to tylko bedziesz sie denerwowala.
Jeszcze tydzien i bedziezz mogla zrobic usg i to bedzie najlepszy wyznacznik, czy z ciaza jest ok. -
Tak, właśnie czytałam, że po osiagnieciu 1200 beta zwalnia. Masz rację. Jak dojdę do tego poziomu to przestanę. Trzeba będzie wytrzymać
Malgonia lubi tę wiadomość
A mnie zostało teraz odliczać dni do testowania . Dzisiaj już mam 18 DC . Do @zostalo jakieś 13 dni . Planowo ma być(oby nie było już jej ) 9 grudnia ale chcę zrobić prezent na Mikołaja dla męża w postaci dwóch kresek . Oby tak było
aeiouy, Arashe lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Też czekam na wyniki bety i zdjęcie najpiękniejszej kropki na świecie
MamaStasia trzymam mocno kciuki! Oby te Mikołajki były dla Was najszczęśliwsze i prezent w postaci dwóch kresek się spełnił Powiedz czy Twój Stasio też jest takim łobuzem?! Mojego ciężko ogarnąć, psoci 100 razy bardziej od starszego Mikołaja :o Mamy chyba podobny gust co do imion, bo Stasio miał być najpierw Julkiem. Moja koleżanka urodziła parę miesięcy przede mną i dała synkowi na imię Julek, to my sobie wymyślilismy Stasia wtedyMamaStasia :) lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:staraniowa nie możemy się doczekać kropka
Ja dziś 8dc, jeszcze z tydzień do ovu.
No, byłam dziś na becie znów. Czekam. Boże, to nie ma moją głowę za tydzień ostatni raz i koniec. Oby tylko było dobrze... To może i na tej becie poprzestanęStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
_mamofaza wrote:Też czekam na wyniki bety i zdjęcie najpiękniejszej kropki na świecie
MamaStasia trzymam mocno kciuki! Oby te Mikołajki były dla Was najszczęśliwsze i prezent w postaci dwóch kresek się spełnił Powiedz czy Twój Stasio też jest takim łobuzem?! Mojego ciężko ogarnąć, psoci 100 razy bardziej od starszego Mikołaja :o Mamy chyba podobny gust co do imion, bo Stasio miał być najpierw Julkiem. Moja koleżanka urodziła parę miesięcy przede mną i dała synkowi na imię Julek, to my sobie wymyślilismy Stasia wtedyStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)