Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj velvet28, szczerze mówiąc nie słyszałam nawet o tym "dopingu". Z polecenia lekarza, farmaceuty czy znajomych wpadłaś na niego? Zaxelas już brać?
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Velvet28 wrote:Hej staraczki ja testuje w okolicach 10go grudnia czy któraś z was bierze pregna plus? Co o tym sądzicie żeby brać przy staraniach?
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Witaj velvet28, szczerze mówiąc nie słyszałam nawet o tym "dopingu". Z polecenia lekarza, farmaceuty czy znajomych wpadłaś na niego? Zaxelas już brać?
-
Marianka, bo lekarze maja umowy x przedstawicielami handlowymi, by wciskać konkretne produkty. W zamian za jakieś profity. Jeszcze młodsi się tak nie nabiorą, ale starsi ludzie częsta nie chcą słyszeć o tańszym zamienniku, bo boją się, że to coś innego i im nie pomoże.
Aptekarze też muza wciskać konkretne pieniądz rządzi -
Agus92 wrote:Witam dziewczyny chętnie też tutaj dołączę i zapraszam na wątek grudniowy z listą testerek w forum ogólnym:) Będę testować 1 grudnia ale jakoś mam mało optymistyczne przeczucie co do tego cyklu
Trzymam za Was kciuki i każdej życzę cudownego prezentu na święta:)
Trzymam kciuki za 1 grudnia Już byś miała prezent na MIKOŁAJKI
Z Twojego opisu widzę, że masz podobne leki/schorzenia co ja Jaki masz wynik prolaktyny ? Robiłaś z obciążeniem badanie?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Arashe wrote:Marianka, bo lekarze maja umowy x przedstawicielami handlowymi, by wciskać konkretne produkty. W zamian za jakieś profity. Jeszcze młodsi się tak nie nabiorą, ale starsi ludzie częsta nie chcą słyszeć o tańszym zamienniku, bo boją się, że to coś innego i im nie pomoże.
Aptekarze też muza wciskać konkretne pieniądz rządzi
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Emmainthegarden wrote:Makowa, to tak jak u mnie. Niestety w ciąży przeciwciała się podniosły i zrobił mi się prawdziwy zespół. Ze szkodą dla dzieci. O czym w pierwszej ciąży nie wiedziałam.
Dla potwierdzenia zespołu lekarz musiałby mieć trzecie poronienie, czego ci bardzo nie życzę. Ale i tak będziesz brała clexane od początku ciąży?
I mam już wyniki antykoagulantu i p/c beta 2-glikoproteinie, te są ujemne...ElfiaKsiężniczka, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Trzymam kciuki za 1 grudnia Już byś miała prezent na MIKOŁAJKI
Z Twojego opisu widzę, że masz podobne leki/schorzenia co ja Jaki masz wynik prolaktyny ? Robiłaś z obciążeniem badanie?
Teraz już mam prolaktyne w miarę ok, robiłam badanie jakoś miesiąc temu i było coś 15. Przy staraniach o pierwsze dziecko miałam bardzo wysoką ale wyszła też niedoczynność tarczycy i jak obniżyłam poziom TSH to i prolaktyna nieco spadła. Miałam robić badanie z obciążeniem ale zaszłam w ciążęcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Agus92 wrote:Teraz już mam prolaktyne w miarę ok, robiłam badanie jakoś miesiąc temu i było coś 15. Przy staraniach o pierwsze dziecko miałam bardzo wysoką ale wyszła też niedoczynność tarczycy i jak obniżyłam poziom TSH to i prolaktyna nieco spadła. Miałam robić badanie z obciążeniem ale zaszłam w ciążę
Pytam, bo robiłam PRL bez obciążenia i mam 18,5 i cały czas mi to nie daje spokoju (dodam, że spadło mi teraz przez ostatnie 2-3 miechy TSH z 2 do 0,3...więc nie wiem jak to wpłynęło na PRL). Nie wiem na ile 18,5 to jeszcze norma, a na ile już ta wyższa, górna granica. Może się skuszę o badanie PRL z obciążeniemcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Przeszłam już do wątku grudniowego do Was
Jak się czujecie? U mnie częstsze sikanie i senność ...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Jest! Udało się! Przepisałam endokrynologa z 11.12. na 29.11.
Będę spokojniejsza.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualny