Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • Velvet28 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej staraczki :) ja testuje w okolicach 10go grudnia ;) czy któraś z was bierze pregna plus? Co o tym sądzicie żeby brać przy staraniach?

eikts65g40woip49.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj velvet28, szczerze mówiąc nie słyszałam nawet o tym "dopingu". Z polecenia lekarza, farmaceuty czy znajomych wpadłaś na niego? Zaxelas już brać?

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet28 wrote:
    Hej staraczki :) ja testuje w okolicach 10go grudnia ;) czy któraś z was bierze pregna plus? Co o tym sądzicie żeby brać przy staraniach?
    Ale to jak czytam o tym suplemencie to to jest taka droższa wersja Folika, tylko inny koncern. Powiem Wam że to mnie irytuje trochę w naszych polskich lekarzach, że się tak sprzedają za te leki .. mój ginekolog z Polski zapisał mi kiedyś jakieś wspomagacze ciążowe i gdy zapytałam dlaczego te a nie inne to nie wiedział w zasadzie co powiedzieć...jak się okazało w aptece mialy ten sam skład co moje dotychczasowe tylko sporo droższe...

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    15/1 dwie kreski!!!
  • Velvet28 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    Witaj velvet28, szczerze mówiąc nie słyszałam nawet o tym "dopingu". Z polecenia lekarza, farmaceuty czy znajomych wpadłaś na niego? Zaxelas już brać?
    Znajoma mi go poleciła, brała podczas ciąży. Są również pozytywne opinie w necie.

eikts65g40woip49.png
  • _mamofaza Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pregna plus ja brałam w pierwszej ciąży, ogólnie ok ale miałam mdłości po tych witaminach:)

dqprx1hpdyzxk31g.png

dqprj44j5qc2k5ef.png
  • Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, rozmawiałam z kimś ost o progesteronie i owulacji. Ja chciałam się upewnić czy mój wysoki progesteron ją potwierdza. Tu link na który znowu wpadlam
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?p=6459691

• Arashe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka, bo lekarze maja umowy x przedstawicielami handlowymi, by wciskać konkretne produkty. W zamian za jakieś profity. Jeszcze młodsi się tak nie nabiorą, ale starsi ludzie częsta nie chcą słyszeć o tańszym zamienniku, bo boją się, że to coś innego i im nie pomoże.
    Aptekarze też muza wciskać konkretne :P pieniądz rządzi

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 wrote:
    Witam dziewczyny :) chętnie też tutaj dołączę i zapraszam na wątek grudniowy z listą testerek w forum ogólnym:) Będę testować 1 grudnia ale jakoś mam mało optymistyczne przeczucie co do tego cyklu :(
    Trzymam za Was kciuki i każdej życzę cudownego prezentu na święta:)

Trzymam kciuki za 1 grudnia :) Już byś miała prezent na MIKOŁAJKI :D
    Z Twojego opisu widzę, że masz podobne leki/schorzenia co ja :) Jaki masz wynik prolaktyny ? Robiłaś z obciążeniem badanie?

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Marianka, bo lekarze maja umowy x przedstawicielami handlowymi, by wciskać konkretne produkty. W zamian za jakieś profity. Jeszcze młodsi się tak nie nabiorą, ale starsi ludzie częsta nie chcą słyszeć o tańszym zamienniku, bo boją się, że to coś innego i im nie pomoże.
    Aptekarze też muza wciskać konkretne :P pieniądz rządzi
    Masz rację, wiem jak to działa ale i tak mnie to irytuję.. jakoś czuję się wtedy jakby moje zdrowie było zupełnie nieistotne, no cóż nic nie zmienię :) ja mieszkam w Szwecji i tutaj jest zwykle jedna firma produkująca complex bit b, nie ma konkurencji na rynku leków, więc chyba dlatego mnie to tak razi jak jestem w ojczyźnie :/

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    15/1 dwie kreski!!!
  • Velvet28 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto testuje w okolicach 10go grudnia? :D Łączmy się ;)

eikts65g40woip49.png
  • Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka, ja w Polsce też lykam ten szwedzki kompleks Wit B :)

Marianka@87 lubi tę wiadomość

• makowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Makowa, to tak jak u mnie. Niestety w ciąży przeciwciała się podniosły i zrobił mi się prawdziwy zespół. Ze szkodą dla dzieci. O czym w pierwszej ciąży nie wiedziałam.
    Dla potwierdzenia zespołu lekarz musiałby mieć trzecie poronienie, czego ci bardzo nie życzę. Ale i tak będziesz brała clexane od początku ciąży?
    Przy wcześniejszych "mniej dodatnich" wynikach reumatolog powiedziała, że chyba by mi przepisała heparynę, to samo mówiła gin (gin patrzyła też na mutację PAI-1). Także myślę, że dostanę.

I mam już wyniki antykoagulantu i p/c beta 2-glikoproteinie, te są ujemne...

ElfiaKsiężniczka, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Agus92 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Trzymam kciuki za 1 grudnia :) Już byś miała prezent na MIKOŁAJKI :D
    Z Twojego opisu widzę, że masz podobne leki/schorzenia co ja :) Jaki masz wynik prolaktyny ? Robiłaś z obciążeniem badanie?

Teraz już mam prolaktyne w miarę ok, robiłam badanie jakoś miesiąc temu i było coś 15. Przy staraniach o pierwsze dziecko miałam bardzo wysoką ale wyszła też niedoczynność tarczycy i jak obniżyłam poziom TSH to i prolaktyna nieco spadła. Miałam robić badanie z obciążeniem ale zaszłam w ciążę:)

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-) chciałam się do was dołączyć. W prawdzie testuje jeszcze na koniec listopada:-) ale nie mam wygórowanych oczekiwań na dwie kreski więc już myślę o grudniu :-D
    Czy któraś z was używa monitora płodności Clearblue?

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 wrote:
    Teraz już mam prolaktyne w miarę ok, robiłam badanie jakoś miesiąc temu i było coś 15. Przy staraniach o pierwsze dziecko miałam bardzo wysoką ale wyszła też niedoczynność tarczycy i jak obniżyłam poziom TSH to i prolaktyna nieco spadła. Miałam robić badanie z obciążeniem ale zaszłam w ciążę:)

Pytam, bo robiłam PRL bez obciążenia i mam 18,5 i cały czas mi to nie daje spokoju (dodam, że spadło mi teraz przez ostatnie 2-3 miechy TSH z 2 do 0,3...więc nie wiem jak to wpłynęło na PRL). Nie wiem na ile 18,5 to jeszcze norma, a na ile już ta wyższa, górna granica. Może się skuszę o badanie PRL z obciążeniem ;)

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • Agus92 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłem wyniki badań prolaktyny jakie miałam przy staraniach o pierwsze dziecko.. szok 80,49.. Przy normie do 23,30..

27 cykl starań

Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam już do wątku grudniowego do Was :)

Jak się czujecie? U mnie częstsze sikanie i senność ... :P

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • _mamofaza Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też takie zmęczenie dopada, rzadko kiedy chce mi się spać w dzień. Przychodzi 18:00 i mam ochotę się położyć szybciej niż dzieci. Nie wiem co jest, może to przez pogodę, przecież przyszła @.

dqprx1hpdyzxk31g.png

dqprj44j5qc2k5ef.png
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Udało się! Przepisałam endokrynologa z 11.12. na 29.11. :)

Będę spokojniejsza.

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:01

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ