Forum W oczekiwaniu na testowanie Magiczny GRUDZIEŃ
Odpowiedz

Magiczny GRUDZIEŃ

Oceń ten wątek:
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wieku... Ja mam 30. ;)

    Milagros1 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do licznego grona 28-latek. :)

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak większość mówi (pisze ) ile ma lat to ja też napiszę. Mam 28 lat.
    Pierwsze dziecko urodziłam wieku 27 lat.

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :* gratuluję kolejnych pozytywów :)

    Hahaha a ja... wiecie co, chyba muszę się ogarnąć że staraniami. Jedziemy właśnie na wizytę, próbuję zdjąć szalik. Namacalam że coś mi się do niego przykelilo. Szybko zrzucam to coś, patrzę a tu obsikany owulak. Facepalm.

    makowa, agge, JaSzczurek, Niecierpliwa..., aeiouy, Malgonia, MamaStasia :), Elfik, Irvine90, MałaMi90, MonikA_89!, Ochmanka, staraniowa, madziorek86, Arashe, moyeu, NAg08 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć :* gratuluję kolejnych pozytywów :)

    Hahaha a ja... wiecie co, chyba muszę się ogarnąć że staraniami. Jedziemy właśnie na wizytę, próbuję zdjąć szalik. Namacalam że coś mi się do niego przykelilo. Szybko zrzucam to coś, patrzę a tu obsikany owulak. Facepalm.
    04icon_rotfl.gif

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć :* gratuluję kolejnych pozytywów :)

    Hahaha a ja... wiecie co, chyba muszę się ogarnąć że staraniami. Jedziemy właśnie na wizytę, próbuję zdjąć szalik. Namacalam że coś mi się do niego przykelilo. Szybko zrzucam to coś, patrzę a tu obsikany owulak. Facepalm.

    Haha, dobre :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3849 6291

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć :* gratuluję kolejnych pozytywów :)

    Hahaha a ja... wiecie co, chyba muszę się ogarnąć że staraniami. Jedziemy właśnie na wizytę, próbuję zdjąć szalik. Namacalam że coś mi się do niego przykelilo. Szybko zrzucam to coś, patrzę a tu obsikany owulak. Facepalm.
    No jak ci się obsikane owulaki w koszy nie mieszczą to wiedz że coś się dzieje :D

    Izape_91, Elfik, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zawyzam tu nieco srednia wieku ;)

    Iza a to ten pozytywny owulak? ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia no właśnie nie! Jakiś negatyw :D taki zmientolony, który zamiast do kosza chyba płatal sie gdzieś po mieszkaniu, a ja szalik na niego rzuciłam :p

    aeiouy lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywne owulaki nie moga isc na zmarnowanie. Chociaz Cie grzac beda w szyjke :p

    Ja czekam na choinke - moja sasiadka z bloku nam dostawe zapewnila i juz niedlugo bedziemy sie zabierac za robienie prezentu ;)

    agge, Izape_91, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodziutkie jestescie, ja 32 lata, za chwile 33...

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja 33 z tendencją do 34 ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7336 10406

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Obawiam się, że żeby przystąpić do in vitro to nie jest to taka prosta sprawa. Trzeba spełnić kilka warunków:
    - starania powyżej 1 roku
    - starania ze stymulacją co najmniej 6 miesięcy udokumentowane
    - co najmniej jedno podejście do inseminacji

    Wiem, że gdy my rozważaliśmy im vitro to babka z invicty nasz zapał ostudziła. My spełnialiśmy wszystkie warunki poza inseminacją i to miał być nasz kolejny krok.
    Powiem Ci, że my spełniliśmy tylko jeden z tych warunków - byłam 8cykli na Clostibegycie. Jak masz niskie amh, jakiekolwiek przeciwciała, albo inne dolegliwości, to nie Musisz mieć udokumentowanego roku leczenia. Wszytko zależy od kliniki i lekarza

    staraniowa, Malgonia lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1888 1709

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorka, cudownie <3

    czekam na kolejne bety :D
    Emmainthegarden wrote:
    Poza tym moje z racji zespolu antyfosfolip znowu będzie wczesniakiem. Czy mam prawo to komuś robić.
    Dodatkowo moje względnie zdrowe. A jak się urodzi z porażeniem mózgowym? autyzmem?

    Nie umiem nawet utrzymać porządku w chacie a niemowlęcia mi się zachciało...
    Czasem to mi żal moich dzieci, że mają taką nierozgarnietą matkę. W dodatku wychowuje je na pierdoły. Grzeczne, uczynne itd. To się do Polski nie nadaje..

    Jak widać pms po calości. Ciekawe czy tylko ja mam takie przemyślenia...

    Dziekuję za uwagę. Pytałyście to macie. Dostanę nagrodę smutasa roku?? ;)


    Jak ja Cię rozumiem! Mój synek urodził się z bardzo rzadkim konfliktem matczyno-płodowym, ryzyko 1:9mln. Pierwsza ciąża i przebiegała tak książkowo, że do bólu. Lekarze łapią się za głowę, że przeżył i jest dzisiaj zdrowym dzieckiem bez powikłań. Do tego mam jeszcze grupę Rh-, ale na szczęście wykupiłam immunoglobulinę w ciąży i klasycznego serologicznego nie mieliśmy, bo synek Rh+. Pomimo to chcę spróbować, ale raczej bez stawania na głowie. Jeśli przez dłuższy czas się nie uda to uznam, że widocznie los wie lepiej, może pomyślimy o adopcji. Wychowuję podobnie jak Ty, ale nie myślę o tym, że to się na Polskę nie nadaje :P po prostu jak będzie starszy to postaram się też go nauczyć, że niestety - większość ludzi nie gra fair, ale zawsze trzeba patrzeć na siebie. I mieć twardy tyłek. Też jestem nieogarnięta w chacie, ale trudno xD bez umytych okien święta i tak się odbędą, a dzieciństwa mojego syna nic mi nie wróci :P pms minie i humor powróci :)

    Emmainthegarden, aeiouy, Ochmanka, madziorek86 lubią tę wiadomość

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7336 10406

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych bet! :)

    Ja się dzisiaj zalamalalam... normalnie dno i 3 metry mułu. W piątek byłam taka happy, że owulak pozytywny, dzisiaj trzeci dzień z rzędu nieco wyższa tempka. Miałam dziś umówioną wizytę u gina, to stwierdziłam że pójdę, niech potwierdzi owulację. Okazało się, że w lewym jajniku pęcherzyk 26mm, a prawym 30mm. Myślę, że może trzeci pęcherzyk był i pękł. Płyn w zatoce Douglasa jakiś jest, ale brak ciałka żółtego....czyli jednak bez owu... Z obecnych pęcherzyków podobno ciąży nie będzie, a zastrzyku na pęknięcie nie dostałam, bo Luxmed nie leczy niepłodności. Napisałam maila do Napro,mam nadzieję, że szybko odpisze. Boję się, żeby jakaś torbiel się nie zrobiła ☹️☹️☹️

    Moje testowanie 28.12 przestało mieć sens :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:45

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Gratuluję pozytywnych bet! :)

    Ja się dzisiaj zalamalalam... normalnie dno i 3 metry mułu. W piątek byłam taka happy, że owulak pozytywny, dzisiaj trzeci dzień z rzędu nieco wyższa tempka. Miałam dziś umówioną wizytę u gina, to stwierdziłam że pójdę, niech potwierdzi owulację. Okazało się, że w lewym jajniku pęcherzyk 26mm, a prawym 30mm. Myślę, że może trzeci pęcherzyk był i pękł. Płyn w zatoce Douglasa jakiś jest, ale brak ciałka żółtego....czyli jednak bez owu... Z obecnych pęcherzyków podobno ciąży nie będzie, a zastrzyku na pęknięcie nie dostałam, bo Luxmed nie leczy niepłodności. Napisałam maila do Napro,mam nadzieję, że szybko odpisze. Boję się, żeby jakaś torbiel się nie zrobiła ☹️☹️☹️

    Moje testowanie 28.12 przestało mieć sens :(

    O kurczę... A pokaż swój wykres

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3849 6291

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Gratuluję pozytywnych bet! :)

    Ja się dzisiaj zalamalalam... normalnie dno i 3 metry mułu. W piątek byłam taka happy, że owulak pozytywny, dzisiaj trzeci dzień z rzędu nieco wyższa tempka. Miałam dziś umówioną wizytę u gina, to stwierdziłam że pójdę, niech potwierdzi owulację. Okazało się, że w lewym jajniku pęcherzyk 26mm, a prawym 30mm. Myślę, że może trzeci pęcherzyk był i pękł. Płyn w zatoce Douglasa jakiś jest, ale brak ciałka żółtego....czyli jednak bez owu... Z obecnych pęcherzyków podobno ciąży nie będzie, a zastrzyku na pęknięcie nie dostałam, bo Luxmed nie leczy niepłodności. Napisałam maila do Napro,mam nadzieję, że szybko odpisze. Boję się, żeby jakaś torbiel się nie zrobiła ☹️☹️☹️

    Moje testowanie 28.12 przestało mieć sens :(
    Współczuje...

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:02

  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Mlodziutkie jestescie, ja 32 lata, za chwile 33...

    Ja też! :)

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja dopiero w lutym skończę 28 ;P
    Madziorek miejmy nadzieję, że będzie dobry przyrost :)
    Aeiouy powodzenia!

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego