Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
_mamofaza wrote:Hej dziewczyny u mnie 9DPO, jeszcze trochę i testowanie Temperatury cały czas 36.9, wczoraj pojawiło się jakieś plamienie, dwie plamki zauważyłam na bieliźnie, oby to implantacyjne ale chyba wtedy by temp spadła? Tak z objawów to mam więcej śluzu niż zwykle i trochę inny ale to co cykl mam inny i mąż twierdzi, że mam twardsze piersi. Ciekawe!
Nie ma mnie tu, bo wymyśliłam sobie misję życia. Chcę zrobić film dla moich chłopaków z wszystkich filmów jakie mam i teraz muszę to przerobić wszystko. Prawie 1500 filmów, tak jestem wariatką.
Też mnie zastanawia, czy zawsze jest ten spadek implantacyjny, czy niekoniecznie... -
Ja jestem z Warszawy
Mój emek też nie chciał iść się zbadać, ale jak już wyszło, ze u niego też szału nie ma to się mocno zmotywował. porobił wszystkie usg (choć nie powiem, ze z wielką przyjemnością), badania dodatkowe, łyka witaminki, je tylko zdrowe jedzenie, alkoholu unika jak ognia, biegać w zasadzie przestał chodzi tylko na treningi grupowe bardziej towarzysko. No anioł nie maż Oby kolejne wyniki wyszły lepsze, bo się boję, ze mu motywacja siądzieagge, Nuch, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Ja jestem z Warszawy
Mój emek też nie chciał iść się zbadać, ale jak już wyszło, ze u niego też szału nie ma to się mocno zmotywował. porobił wszystkie usg (choć nie powiem, ze z wielką przyjemnością), badania dodatkowe, łyka witaminki, je tylko zdrowe jedzenie, alkoholu unika jak ognia, biegać w zasadzie przestał chodzi tylko na treningi grupowe bardziej towarzysko. No anioł nie maż Oby kolejne wyniki wyszły lepsze, bo się boję, ze mu motywacja siądzie
Bieganie jest złe ? Ja wczoraj z moim miałam rozmowę, że właśnie może by zaczął Bo prace ma siedzącą i kiedyś wiecej się ruszał, a teraz tragedia...nie ma nadwagi jakiejś wielkiej, ale może zmiana trybu życia też by mu dobrze zrobiła
P.S. Agge - południowa Wielkopolskaagge lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
_mamofaza wrote:Hej dziewczyny u mnie 9DPO, jeszcze trochę i testowanie Temperatury cały czas 36.9, wczoraj pojawiło się jakieś plamienie, dwie plamki zauważyłam na bieliźnie, oby to implantacyjne ale chyba wtedy by temp spadła? Tak z objawów to mam więcej śluzu niż zwykle i trochę inny ale to co cykl mam inny i mąż twierdzi, że mam twardsze piersi. Ciekawe!
Nie ma mnie tu, bo wymyśliłam sobie misję życia. Chcę zrobić film dla moich chłopaków z wszystkich filmów jakie mam i teraz muszę to przerobić wszystko. Prawie 1500 filmów, tak jestem wariatką.
Ja jestem z lubelszczyzny -
cukrzyk1991 wrote:Bieganie jest złe ? Ja wczoraj z moim miałam rozmowę, że właśnie może by zaczął Bo prace ma siedzącą i kiedyś wiecej się ruszał, a teraz tragedia...nie ma nadwagi jakiejś wielkiej, ale może zmiana trybu życia też by mu dobrze zrobiła
P.S. Agge - południowa Wielkopolska
Bieganie nie jest złe, jesli robi się to 3 razy w tygodniu po kilka kilometrów. Jeśli jednak biegasz codziennie, ponad 100 km tygodniowo to niestety już nie jest już za fajnie
Pan doktor kazał mężowi więcej energii spożytkować w łóżku, a mniej na bieżnicukrzyk1991, Arashe lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:A pisząc "przy moich przeciwciałach muszę być na sterydzie" to masz na myśli jakie (które) przeciwciała? Bo widzę w stopce, że też masz podwyższone anty TPO i TG
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
cukrzyk1991 wrote:Monika_89 - czyli leczysz się w invimed w Poznaniu? Też o tym myślałam za kilka miesięcy jeżeli nadal będzie u nas fiasco. Ogólnie polecasz tą klinikę w Poznaniu ?
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Malgonia wrote:Nuch powodzenia.
aeiouy przykro mi bardzo. Popłacz sobie, ale się nie poddawaj. Oby kolejna ciąża to było już samo szczęście.
Monika a nie możesz dostać czegoś na pęknięcie pęcherzyków? Nie bardzo się orientuję jak naprotechnolodzy działają, ale trochę szkoda czasu na takie cykle skoro masz pęcherzyki.Malgonia lubi tę wiadomość
😭
agge wrote:Skąd dokładniej? Mam tam dwie przyjaciółki i często bywam
-
Byłam na usg. Synuś ma 5cm i 7mm, rusza się, macha rączkami, a lekarz palnął bez pytania, że widzi "dzyndzelek" między nogami, chociaż ja akurat chciałam pozostać w niewiedzy aż do porodu. No, ale to dopiero 11t5d więc nic nie jest przesądzone W piątek prenatalne, zobaczymy czy zdrowy.
agge, MamaStasia :), Malinowa91, Niecierpliwa..., cukrzyk1991, MonikA_89!, Kinga13, staraniowa, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Agge pochodzę z okolic Lublina i mieszkam pod Lublinem od strony Kraśnika ale faceta mam zza Radzynia Podlaskiego i tam też zamierzam się wyprowadzić. A Twoje przyjaciółki gdzie mieszkają?
Ooo Kraśnik jedna przyjaciółka jest z Rudnika Szlacheckiego. Pewnie kojarzysz?
Druga mieszka w Chełmie. W sumie mam jeszcze trzecią też kawałek dalej, w Parczewie. Wcześniej mieszkała w Białej Podlaskiej, potem w Lublinie. Jak tak patrzę na mapie, to Parczew też blisko Radzynia.
Byłam na wakacjach u dwóch z nich, w Parczewie i w Chełmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 15:20
-
JaSzczurek wrote:Byłam na usg. Synuś ma 5cm i 7mm, rusza się, macha rączkami, a lekarz palnął bez pytania, że widzi "dzyndzelek" między nogami, chociaż ja akurat chciałam pozostać w niewiedzy aż do porodu. No, ale to dopiero 11t5d więc nic nie jest przesądzone W piątek prenatalne, zobaczymy czy zdrowy.
Pięknie! Super, ze wszystko dobrze
Agge: ja z Mazowszeagge lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Hej Dziewczyny, u mnie dziś niestety zawitała @
Wczoraj jeszcze miałam nadzieję bo nagle wieczorem dostałam bólu pleców w odcinku lędźwiowym - boli dość mocno do dziś, a nigdy nie miałam takich objawów ani nigdy nic podobnego nie czułam - nie jest to ciąża, ale czy może być to jakiś efekt uboczny przyjmowania luteiny (w tym cylku 1wszy raz brałam luteine 2x1 przez 10 dni - wczoraj ostatni dzień)? Miałyście podobne doświadczenia?
Myślałam nawet, że wydłuży mi się FL, a @ przyszła jak w zegarku...
Gratulacje dla wszystkich z Was, które ujrzały 2 kreseczki
Powodzenia dla tych, które dopiero będą testować! Będę Was dalej podczytywać chociaż czasem jest mi ciężko na bieżąco z uwagi na pracę
Do zobaczenia w nowym roku!
-
aeiouy wrote:Czesc dziewczyny. Ja juz wyszlam ze szpitala. Beta tylko 10 czyli spadla. Nie biore juz dupka. Mam za to udokumentowane drugie poronienie... babka ktora mnie dzis badala powiedziala, ze po 2 takich sytuacjach juz powinnismy zrobic z mezem badania genetyczne. W sumie czytalam, ze po 3 poronieniach sa badania genetyczne.. nie wiem co myslec...
Bardzo mi smutno i placze sobie sama:(
Nie wiem co Ci napisać, bo wiem, że i mnie wtedy żadne pocieszenia nie pomagały, jedynie determinacja i chęć poznania przyczyny trzymała mnie przy zdrowych zmysłach. Wypłacz się, jeśli Ci to pomaga, emocje muszą znaleźć ujście :* -
Monika_89 - a próbowałaś jakoś zbijać te anty TPO i TG? Jakiś czas temu ktoś tutaj na forum polecił mi diete na Hashimoto. Słyszałam o niej jakiś czas temu, ale nie od lekarzy, wiec nigdy nie stosowałam. Ale od kiedy antyTPO wzrosły mi do 750 ze 120 w 5 lat to spróbowałam...Jem minimalnie ilości glutenu i nabiału.
I po 3 tygodniach od startu diety zaszłam w ciąże, co prawda cb ale zawsze. A anyTPO zleciały z 750 na 650 póki co. Kolejne badanie za miesiąc lub dwa miesiące. Ile Ty masz anty TPO?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)