X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Może teraz dopiero Ci tak podskoczyło. Ja w jednym miesiącu miałam 4.0 w drugim 2,5 a w trzecim zaś 3,9. TSH jest zmienne.
    a bierzesz coś na wyrególowanie ? jakie masz anty-tpo i anty-tg ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śluz z czego wynika? Cos za niego odpowiada? Ja mam mega duzo śluzu a pije mega ale to mega mało, tak juz mam od zawsze. A śluzu tyle ze mogłabym jeszcze z 2 osoby obdzielić czasami :P właściwie zaczynam sie zastanawiać czy nie odstawić testów owu a owulacje określać sobie wlasnie przede wszystkim na podstawie śluzu płodnego..

Ja sie zapisałam na zaś do gina na czerwiec. Jak sie uda to na pierwsze badanie, jak nie - na monitoring :) mnie zaczynaja martwić co raz mocniej te moje brzydkie brązowe maziaje przed okresem :/ Mam wrażenie ze za późno otwiera mi sie szyjka i okres od razu nie ma jak sie wydostać. Moze tak samo jest podczas owu? Za późno sie otwiera?..

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Czego się nie robi dla żony z @ ;)
    i smakowały ? z bitą śmietaną ?????

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    i smakowały ? z bitą śmietaną ?????

Hihihi dziś bez bitej śmietany ;)
    To jeszcze nie "te" truskawki ale i tak pycha :)

Flowwer lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • K01 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

nie biorę - rok temu miałam 1,6 więc ok, zresztą wtedy nie myślałam o ciaży.
    Może teraz cos dostane jak z wynikami pójdę w paniedziałek

jak zaczęłam o tym myśleć to w sumie nie zdazyłam jakoś badań zorbic bo udalo sie w 1cs - jedynie kwas foliowy biore już dłuuugo)

Anty-TPO mam <9 (norma wg. labo 0,00-34,00)
    Anty-TG mam 15,60 (norma labo 0,00-115,00)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 20:51

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie męczą straszne wątpliwości. Wahania nastroju takie, że masakra. Raz się cieszę, a zaraz potem się zamartwiam, że to hcg takie niskie. Chyba zwariuję do czasu, aż się wszystko wyjaśni. Powtórzę hcg jutro koło 21 bo będę w pracy. Nie będzie jeszcze 48h, ale 38h. To już coś. Zobaczę przynajmnie czy w ogóle rośnie i czy to w ogóle ciąża czy nie wiadomo co ;) Bo pojutrze mam wolne i nie będę miała jak zrobić badania, a do piątku nie wytrzymam! Taki mam plan...

Pociesze mnie jedynie to, że mocniej mnie sutki pieką i cycki swędzą ;) dziwne, że można się cieszyć z takich rzeczy!

Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Niestety właśnie odwrotnie. Czuję jakby to wszystko było coraz bardziej nierealne. I aż mi słabo że coraz bliżej początku łażenia po lekarzach i dociekania co mi jest i dlaczego. Ehhh

Kliknelanym nie lubie jakby było. Dobrze będzie :) Przypomnialo mi sie ze kiedyś gadałam z babcia i mówiła ze kiedyś to sie ludzie w ogole nie zabezpieczali i oni tez nigdy nic a nic i sie narobiło tyle dzieci. No babcia z dziadkiem w prawdzie mieli 6 dzieci ale przecież to w ciagu całego małżeńskiego pożycia bez zabezpieczania, i jakos tych dzieci jest 6 a nie 60 ;). Chyba zawsze tak było ze na te dzieci trzeba trochę poczekać, tylko ludzie teraz niecierpliwi sa i za szybko sie martwią :)

Maja84 lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie truskawki po 30 zł są???
    U mnie dziś kilogram za 13.90 zł był.
    I całkiem słodkie :)

Nowa na dzielni - ja właśnie w ostatnim cyklu darowałam sobie testy owu i skupiłam się bardziej na śluzie i temperaturze.
    Ale to działa tylko w przypadku uregulowanego cyklu.
    Polecam, bo nie ma takiej spiny :)

Bocianiątko, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    No babcia z dziadkiem w prawdzie mieli 6 dzieci ale przecież to w ciagu całego małżeńskiego pożycia bez zabezpieczania, i jakos tych dzieci jest 6 a nie 60 ;).
    to moja babcia 12 dzieci i prócz tego 3 poronienia ;) czyli od 20 roku życia do 43 r.ż była 15 razy w ciąży to się nazywa płodność a jej wnuczka bubel po czarnobylu ;(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Dziewczyny macie może jakieś sposoby na zwiększenie ilości/jakości śluzu płodnego? Od zeszłego cyklu biorę clo i od tego czasu nie mam ani grama śluzu płodnego w trakcie owu. Zawsze miałam dużo płodnego a teraz nic. Wiesiolka biorę i nic nie daje.

Olej z wiesiołka- taaaak działa, że pół cyklu mokro :P Nie musi być oeparol, może być tańsza firma- i tak skutkuje.

Dziewczyny- nie przestudiowałam wątku od początku- ale może któraś z Was pije zioła o.Sroki na płodność? Chciałam się tylko podzielić radą z Wami :) Moja siostra starsza z macicą dwurożną i zaawansowanym PCO przez 5 lat prawie się nie zabezpieczała, bo wyniki takie, że lekarz jej powiedział już dawno, że raczej w ciaże nie zajdzie. W pierwszym cyklu picia ziół zaszła :) Ja też piłam przed pierwszą ciążą- i tak jak poczas picia tych ziół- nigdy w życiu nie czułam tak mocno jajników i owulacji :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Biorę teraz mam 1.5 i sie utrzymuje. Biorę euthyrox 50, wcześniej miałam inne dawki ale przy nich mi skalało. największa przepaść miałam w zeszłym roku w maju TSH 0.13 a w czerwcu 5,8. Już na szczęście się uspokoiło.
    Wszystkie anty mam w normie.

Aniołek 07.2017
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze teraz ludzie sa niecierpliwi to sie zgodze. My z M zaczelismy sie starac pol roku przed slubem, a wcześniej tez bez zabeczpieczen współżylismy ale zawsze "uwazalismy". No i w trakcie leczenia zero diagnoz, lekarz twierdzil ze mlodzi ze zdrowi tylko za duzo o tym mysla no i dwa lata minely a bobasa dalej nie ma. Zmiana lekarza i podejrzenie "niedorozwoj prawej strony ukladu rozrodczego". Co robil poprzedni lekarza, jak robil usg ze nic nie widzial? Szok i tylko tyle...
    Moim zdaniem zbyt duzo chemii w pokarmach i zanieczyszczenia powoduja wszystkie problemy.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina i się z tobą zgodzę to wszysto wina żywności która jest naszprycowana chemią, ogromne zanieczyszczenie środowiska włącznie ze smogiem a silne pola magnetyczne ?? Wi-Fi sieci energetyczne lub komórkowe!! I ma deser czarnobyl po którym taki efekt ze co 3 ma problem z tarczycą !!
    Końcowy efekt jest taki że nasze komórki jajowe czy plemniki są słabe.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • monia10291 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    A mnie męczą straszne wątpliwości. Wahania nastroju takie, że masakra. Raz się cieszę, a zaraz potem się zamartwiam, że to hcg takie niskie. Chyba zwariuję do czasu, aż się wszystko wyjaśni. Powtórzę hcg jutro koło 21 bo będę w pracy. Nie będzie jeszcze 48h, ale 38h. To już coś. Zobaczę przynajmnie czy w ogóle rośnie i czy to w ogóle ciąża czy nie wiadomo co ;) Bo pojutrze mam wolne i nie będę miała jak zrobić badania, a do piątku nie wytrzymam! Taki mam plan...

Pociesze mnie jedynie to, że mocniej mnie sutki pieką i cycki swędzą ;) dziwne, że można się cieszyć z takich rzeczy!
    O proszę jaką miła niespodzianka! Gratuluję w szczególności że dajesz i mi nadzieję że z endomendą można wygrać. Nie martw się . Teraz jest czas na radość :-) musi być dobrze po tak długim czasie

malka lubi tę wiadomość

03.2015 - początek starań
    13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
    Czekamy na efekty
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Monika - gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie truskawki po 30 zł są???
    U mnie dziś kilogram za 13.90 zł był.
    I całkiem słodkie :)

Nowa na dzielni - ja właśnie w ostatnim cyklu darowałam sobie testy owu i skupiłam się bardziej na śluzie i temperaturze.
    Ale to działa tylko w przypadku uregulowanego cyklu.
    Polecam, bo nie ma takiej spiny :)

No właśnie, u nas po 12zł eMek wyhaczył :)

Flowwer lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lubianka truskawek kosztuje 30 zl, ale tam jest 2 kg.
    A ja dalej w zawieszeniu dzis popoludniu lekkie plamienie, a w "srodku" czysto i ciagle ciagnie mnie prawy jajnika (niedrozny) ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 21:32

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    U mnie lubianka truskawek kosztuje 30 zl, ale tam jest 2 kg.
    A ja dalej w zawieszeniu dzis popoludniu lekkie plamienie, a w "srodku" czysto i ciagle ciagnie mnie prawy jajnika (niedrozny) ;(
    Jak jutro nie przyjdzie @ to będzie fasolka ;D

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    No właśnie, u nas po 12zł eMek wyhaczył :)
    Ceny prawie jak w sezonie, @ się rozkręciła?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flawwer dzieki za wiare, ale bylam u lekarza ktory twierdzi ze @ sie zaczyna. Poczekam do weekendu, jak sytuacja bedzie wygladala tak jak teraz to test w sobote zrobie ;)

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ceny prawie jak w sezonie, @ się rozkręciła?

Jeszcze właśnie nie :( Już mogłaby!!! bo chcę mieć za sobą już ten potworny ból brzucha, który doprowadza mnie niemal do myśli samobójczych :/
    Ale zaczynam czuć się napompowana jak balon, jakby ciśnienie się we mnie zbierało ehhh więc lada moment się rozkręci. Jak ja marzę od tego odpocząć na co najmniej 9 miesięcy ;)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ