Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
barbarah wrote:Może teraz dopiero Ci tak podskoczyło. Ja w jednym miesiącu miałam 4.0 w drugim 2,5 a w trzecim zaś 3,9. TSH jest zmienne.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
A śluz z czego wynika? Cos za niego odpowiada? Ja mam mega duzo śluzu a pije mega ale to mega mało, tak juz mam od zawsze. A śluzu tyle ze mogłabym jeszcze z 2 osoby obdzielić czasami właściwie zaczynam sie zastanawiać czy nie odstawić testów owu a owulacje określać sobie wlasnie przede wszystkim na podstawie śluzu płodnego..
Ja sie zapisałam na zaś do gina na czerwiec. Jak sie uda to na pierwsze badanie, jak nie - na monitoring mnie zaczynaja martwić co raz mocniej te moje brzydkie brązowe maziaje przed okresem Mam wrażenie ze za późno otwiera mi sie szyjka i okres od razu nie ma jak sie wydostać. Moze tak samo jest podczas owu? Za późno sie otwiera?..2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Flowwer wrote:i smakowały ? z bitą śmietaną ?????
Hihihi dziś bez bitej śmietany
To jeszcze nie "te" truskawki ale i tak pychaFlowwer lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Flowwer wrote:a bierzesz coś na wyrególowanie ? jakie masz anty-tpo i anty-tg ?
nie biorę - rok temu miałam 1,6 więc ok, zresztą wtedy nie myślałam o ciaży.
Może teraz cos dostane jak z wynikami pójdę w paniedziałek
jak zaczęłam o tym myśleć to w sumie nie zdazyłam jakoś badań zorbic bo udalo sie w 1cs - jedynie kwas foliowy biore już dłuuugo)
Anty-TPO mam <9 (norma wg. labo 0,00-34,00)
Anty-TG mam 15,60 (norma labo 0,00-115,00)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 20:51
-
A mnie męczą straszne wątpliwości. Wahania nastroju takie, że masakra. Raz się cieszę, a zaraz potem się zamartwiam, że to hcg takie niskie. Chyba zwariuję do czasu, aż się wszystko wyjaśni. Powtórzę hcg jutro koło 21 bo będę w pracy. Nie będzie jeszcze 48h, ale 38h. To już coś. Zobaczę przynajmnie czy w ogóle rośnie i czy to w ogóle ciąża czy nie wiadomo co Bo pojutrze mam wolne i nie będę miała jak zrobić badania, a do piątku nie wytrzymam! Taki mam plan...
Pociesze mnie jedynie to, że mocniej mnie sutki pieką i cycki swędzą dziwne, że można się cieszyć z takich rzeczy!Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość
-
Maja84 wrote:Niestety właśnie odwrotnie. Czuję jakby to wszystko było coraz bardziej nierealne. I aż mi słabo że coraz bliżej początku łażenia po lekarzach i dociekania co mi jest i dlaczego. Ehhh
Kliknelanym nie lubie jakby było. Dobrze będzie Przypomnialo mi sie ze kiedyś gadałam z babcia i mówiła ze kiedyś to sie ludzie w ogole nie zabezpieczali i oni tez nigdy nic a nic i sie narobiło tyle dzieci. No babcia z dziadkiem w prawdzie mieli 6 dzieci ale przecież to w ciagu całego małżeńskiego pożycia bez zabezpieczania, i jakos tych dzieci jest 6 a nie 60 . Chyba zawsze tak było ze na te dzieci trzeba trochę poczekać, tylko ludzie teraz niecierpliwi sa i za szybko sie martwiąMaja84 lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Monika - gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie truskawki po 30 zł są???
U mnie dziś kilogram za 13.90 zł był.
I całkiem słodkie
Nowa na dzielni - ja właśnie w ostatnim cyklu darowałam sobie testy owu i skupiłam się bardziej na śluzie i temperaturze.
Ale to działa tylko w przypadku uregulowanego cyklu.
Polecam, bo nie ma takiej spinyBocianiątko, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nowa na dzielni wrote:No babcia z dziadkiem w prawdzie mieli 6 dzieci ale przecież to w ciagu całego małżeńskiego pożycia bez zabezpieczania, i jakos tych dzieci jest 6 a nie 60 .
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
barbarah wrote:Dziewczyny macie może jakieś sposoby na zwiększenie ilości/jakości śluzu płodnego? Od zeszłego cyklu biorę clo i od tego czasu nie mam ani grama śluzu płodnego w trakcie owu. Zawsze miałam dużo płodnego a teraz nic. Wiesiolka biorę i nic nie daje.
Olej z wiesiołka- taaaak działa, że pół cyklu mokro Nie musi być oeparol, może być tańsza firma- i tak skutkuje.
Dziewczyny- nie przestudiowałam wątku od początku- ale może któraś z Was pije zioła o.Sroki na płodność? Chciałam się tylko podzielić radą z Wami Moja siostra starsza z macicą dwurożną i zaawansowanym PCO przez 5 lat prawie się nie zabezpieczała, bo wyniki takie, że lekarz jej powiedział już dawno, że raczej w ciaże nie zajdzie. W pierwszym cyklu picia ziół zaszła Ja też piłam przed pierwszą ciążą- i tak jak poczas picia tych ziół- nigdy w życiu nie czułam tak mocno jajników i owulacji -
Flowwer wrote:a bierzesz coś na wyrególowanie ? jakie masz anty-tpo i anty-tg ?
Wszystkie anty mam w normie.Aniołek 07.2017 -
Z tym ze teraz ludzie sa niecierpliwi to sie zgodze. My z M zaczelismy sie starac pol roku przed slubem, a wcześniej tez bez zabeczpieczen współżylismy ale zawsze "uwazalismy". No i w trakcie leczenia zero diagnoz, lekarz twierdzil ze mlodzi ze zdrowi tylko za duzo o tym mysla no i dwa lata minely a bobasa dalej nie ma. Zmiana lekarza i podejrzenie "niedorozwoj prawej strony ukladu rozrodczego". Co robil poprzedni lekarza, jak robil usg ze nic nie widzial? Szok i tylko tyle...
Moim zdaniem zbyt duzo chemii w pokarmach i zanieczyszczenia powoduja wszystkie problemy. -
Ewelina i się z tobą zgodzę to wszysto wina żywności która jest naszprycowana chemią, ogromne zanieczyszczenie środowiska włącznie ze smogiem a silne pola magnetyczne ?? Wi-Fi sieci energetyczne lub komórkowe!! I ma deser czarnobyl po którym taki efekt ze co 3 ma problem z tarczycą !!
Końcowy efekt jest taki że nasze komórki jajowe czy plemniki są słabe.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
malka wrote:A mnie męczą straszne wątpliwości. Wahania nastroju takie, że masakra. Raz się cieszę, a zaraz potem się zamartwiam, że to hcg takie niskie. Chyba zwariuję do czasu, aż się wszystko wyjaśni. Powtórzę hcg jutro koło 21 bo będę w pracy. Nie będzie jeszcze 48h, ale 38h. To już coś. Zobaczę przynajmnie czy w ogóle rośnie i czy to w ogóle ciąża czy nie wiadomo co Bo pojutrze mam wolne i nie będę miała jak zrobić badania, a do piątku nie wytrzymam! Taki mam plan...
Pociesze mnie jedynie to, że mocniej mnie sutki pieką i cycki swędzą dziwne, że można się cieszyć z takich rzeczy!malka lubi tę wiadomość
03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Kaczorka wrote:Monika - gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie truskawki po 30 zł są???
U mnie dziś kilogram za 13.90 zł był.
I całkiem słodkie
Nowa na dzielni - ja właśnie w ostatnim cyklu darowałam sobie testy owu i skupiłam się bardziej na śluzie i temperaturze.
Ale to działa tylko w przypadku uregulowanego cyklu.
Polecam, bo nie ma takiej spiny
No właśnie, u nas po 12zł eMek wyhaczyłFlowwer lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
U mnie lubianka truskawek kosztuje 30 zl, ale tam jest 2 kg.
A ja dalej w zawieszeniu dzis popoludniu lekkie plamienie, a w "srodku" czysto i ciagle ciagnie mnie prawy jajnika (niedrozny) ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 21:32
-
91Ewela09 wrote:U mnie lubianka truskawek kosztuje 30 zl, ale tam jest 2 kg.
A ja dalej w zawieszeniu dzis popoludniu lekkie plamienie, a w "srodku" czysto i ciagle ciagnie mnie prawy jajnika (niedrozny) ;(
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Maja84 wrote:No właśnie, u nas po 12zł eMek wyhaczył
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ceny prawie jak w sezonie, @ się rozkręciła?
Jeszcze właśnie nie Już mogłaby!!! bo chcę mieć za sobą już ten potworny ból brzucha, który doprowadza mnie niemal do myśli samobójczych
Ale zaczynam czuć się napompowana jak balon, jakby ciśnienie się we mnie zbierało ehhh więc lada moment się rozkręci. Jak ja marzę od tego odpocząć na co najmniej 9 miesięcy
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml