Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poproszę o wpisanie na 02 majaSzczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Inffinito22 wrote:Ja nie mam pojęcia w ogole co to jest :o pierwszy raz słyszę!
Nie wiedziałam, ze aż tak niedoinformowana jestem
Flowwer Ci wszystko napisze jak bedziesz miala wynik -
Za chwile sie tu rozgoszcze,czekam na madam malpe;) troche krotka FL mi wyjdzie,bo tylko 11dni,ale skoro to byl cykl bezowulacyjny,to chyba nie ma to,az takiego znaczenia. Buziaki dla wszystkich majoweczek:*
Barbarka1984, nadzieja73, Flowwer, Maja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, tydzień szybko minął i już dziś piąteczek mamy. Ja w niedziele mam chrzest, mój M będzie ojcem chrzestnym.
A u mnie plamienie jak na razie ustało, ale ciągle czuję że mam tam "wilgotno" -
nick nieaktualnyFlo, nie moge Cie dodac do przyjaciolek a co za tym idzie, wyslac prywatnej wiadomosci tez nie moge.
Zlecone badania:
Witamina D
Toxoplazmoza w obu klasach
Rozyczka
Estradiol
Amh
Fh
Lh
Tsh
Ft4
Glukoza
Witamine D suplementuje od 2 miesiecy wiec mysle ze wyjdzie w normie.
Zamiast kwasu foliowego mam brac metylofoline. -
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Flo, nie moge Cie dodac do przyjaciolek a co za tym idzie, wyslac prywatnej wiadomosci tez nie moge.
.
Nie mam pojęcia dlaczego może liczba miejsc przyjaciółek ograniczona do 20 ?. Pakietu nie nam wykupionego, wykresów nie prowadze może w tym problem
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ann89 wrote:A i jesli wymaz na ureaplazme wyjdzie teraz ok to robimy powtorne badanie nasienia plus test MAR i plus fragmentacje DNA plemnikow
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hej dziewczynki , mam do was pytanie: Czy starając się o dzidziusia wzbogaciłyście jakoś swoją dietę/zmieniłyście nawyki odżywiania?
Osobiście w przygotowaniu do zajścia w ciążę postawiłam przede wszystkim na regularne wizyty u stomatologa i higienistki, a swoje odżywianie wzbogaciłam o kwas foliowy w tabletkach, codziennie jeden jogurt dziennie, jakiś owoc i warzywo, zero alkoholu, zero kawy (której i tak nie piję, bo nie lubię), oczywiście jeszcze wiele rzeczy muszę dopracować, ale od czegoś trzeba zacząć , 8 maja wizyta kontrolna u gin. (oby z fasolką), a jeśli nie to dalszy plan działaniaSzczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Inffinito22 wrote:KOBIETKI kochane
mam wyniki
https://zapodaj.net/e3548e559895b.jpg.html
Więc biegnij do apteki po D-Vitrum forte 4000j.m i D- Vitrum z K2 Mk7 2000 j.m
Czyli 2x 4000j.m plus 1x 2000j.m D3 z K2mk7.
W sumie to bedą 3 kapsułki dziennie w łącznej dawce wit d3 10000 j.m i 75 k2.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 10:41
Maja84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Katastrofa !!!!!!!! Praktycznie brak całkowity wit d3 !!
Więc biegnij do apteki po D-Vitrum forte 4000j.m i D- Vitrum z K2 Mk7 2000 j.m
Czyli 2x 4000j.m plus 1x 2000j.m D3 z K2mk7.
W sumie to bedą 3 kapsułki dziennie w łącznej dawce wit d3 10000 j.m i 75 k2.
Masakra, dobrze, że powiedziałaś
dzisiaj po pracy do apteki. A rozumiem, że te 3 tabletki dziennie przez cały cykl mam brać, tak?
A potem się to znów bada i jakoś odstawia, czy brać w ciągłości?
Jeśli dzięki temu, moja fasolka przyjdzie szybciej, będziesz internetową matką chrzestną14 cykli starań
-
Inffinito22 wrote:Masakra, dobrze, że powiedziałaś
dzisiaj po pracy do apteki. A rozumiem, że te 3 tabletki dziennie przez cały cykl mam brać, tak?
A potem się to znów bada i jakoś odstawia, czy brać w ciągłości?
Jeśli dzięki temu, moja fasolka przyjdzie szybciej, będziesz internetową matką chrzestną
Ja też teraz dostalam wynik mojego poziomu d3 i mam 48 spadło z 56 przy dawce 4000j.m więc zwieksze na 6000 j.m.
Ja bedę zaszczycona jako wirtualna matka chrzestna !!!Barbarka1984 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Pytanko mam do dziewczyn, które w ALABie wykupywały badania krwi. Na stronie nie mogę znaleźć takiego badania: homocysteina oraz poziom B6. Czy ono jakoś inaczej się nazywa?
Nie będę jednak w ALABie robić, bo u mnie nie zrobią homocysteiny więc bez sensu 10x się kłuć.
Zrobię w Diagnostyce. Tylko jedna rzecz mnie dziwi. Chcę zrobić d3, kwas foliowy, homocysteine, b6, 12, dhea-s04.
Wszsytkie te badania zamykają się w cenach 30-60zł, ale b6 kosztuje 160zł. Aż taka rozbieżność? Skąd taka kwota wysoka? Ktoś ma pojęcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 11:51
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
A ja dzisiaj mam dobry dzien!!!wlasnie wrocilam od gina!!!
Owulacja wreszcie byla z prawego jajnika(tam gdzie mam jajowod),endo nie najgorsze cjoc szalu nie ma(ale ja tak zawsze mialam).generalnie szanse sa!!!!teraz moge sie relaksowac az do okresu(albo jego braku).
Poziomka odnosnie twojgo pytania to ja przeszlam na diete bezglutenowa jakies 8 miesiecy temu:)
Bardzo mi to sluzy!!!Flowwer, Poziomka92 lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Poziomka92 wrote:Hej dziewczynki , mam do was pytanie: Czy starając się o dzidziusia wzbogaciłyście jakoś swoją dietę/zmieniłyście nawyki odżywiania?
Osobiście w przygotowaniu do zajścia w ciążę postawiłam przede wszystkim na regularne wizyty u stomatologa i higienistki, a swoje odżywianie wzbogaciłam o kwas foliowy w tabletkach, codziennie jeden jogurt dziennie, jakiś owoc i warzywo, zero alkoholu, zero kawy (której i tak nie piję, bo nie lubię), oczywiście jeszcze wiele rzeczy muszę dopracować, ale od czegoś trzeba zacząć , 8 maja wizyta kontrolna u gin. (oby z fasolką), a jeśli nie to dalszy plan działania
Za to teraz po kolejnym poronieniu odstawilam gluten i mocno się zastanawiam nad postem dr Dąbrowskiej.Poziomka92 lubi tę wiadomość
-
A i jeszcze. Jak teraz analizuje wszystkie moje ciaze to zawsze się pojawiały po 3 miesiącach suplementacji męża i po 2 miesiącach mojego zdrowego odżywiania.
Poziomka92 lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:Poza witaminami dla ciężarnych (ze względu na metylowany kwas foliowy) brałam tez dong quai na jajca i zioła sroki na prace jajników.
Za to teraz po kolejnym poronieniu odstawilam gluten i mocno się zastanawiam nad postem dr Dąbrowskiej.
Dąbrowska to ta od diety warzywno-owocowej??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 12:38
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Flowwer wrote:Tak to kapsułki a to że wit. rozpuszczalna w tłuszczach powinno zażywać wraz z posiłkiem przez cały czas. Te dawkowanie 10000j.m bierz przez 2 mies i powtórka badania.
Ja też teraz dostalam wynik mojego poziomu d3 i mam 48 spadło z 56 przy dawce 4000j.m więc zwieksze na 6000 j.m.
Ja bedę zaszczycona jako wirtualna matka chrzestna !!!
Dziękuję za niezbędne informacje!
zobaczymy, zobaczymy. Ja z testowaniem na końcówkę maja muszę czekać
14 cykli starań