Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Inffinito22 wrote:Rozumiem, że takie badanie można wykonać w labo na własną rękę?
Chyba się jutro wybiorę przed pracą, jeśli tak.
A te witami ( w razie niedoboru) można kupić w aptece? Wiem, może głupio pytam, ale nigdy nie wpadłabym, że witamina może spowodować nizszą szanse na zafasolkowanie
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Inffinito22 wrote:a jeszcze dziś tak coś czuje jajniki co jakiś czas. Chyba to zasługa luteiny, którą biorę 2 dzień.
progesteron w pierwszej fazie miałam 0,222 przy normie 1.7-27.0
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie dziewczyny!Jestem tu nowa i proszę o wpisanie na 5.05 - oby szczęśliwy! Wszystkim nam życzę upragnionych fasolek. W maju przyroda rodzi się do życia więc niech i w nas to nowe życie się narodzi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 12:18
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam jeszcze pytanie,może któraś z Was była kiedyś w podobnej sytuacji. Czy po poronieniu starałyście się od razu czy czekałyście np 3 cykle? U mnie poronienie samoistne, gin pozwoliła się starać po pierwszej @ po poronieniu. Czekam jeszcze na wyniki cytologii - będą w przyszłym tyg ale w tym juz sie staramy.
-
mataja wrote:Mam jeszcze pytanie,może któraś z Was była kiedyś w podobnej sytuacji. Czy po poronieniu starałyście się od razu czy czekałyście np 3 cykle? U mnie poronienie samoistne, gin pozwoliła się starać po pierwszej @ po poronieniu. Czekam jeszcze na wyniki cytologii - będą w przyszłym tyg ale w tym juz sie staramy.Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualnyNa kwietniowym susza widze
Ja jestem w trakcie kuracji doxycyclina. Nie udzielam sie, bo ten cykl i tak mam stratny ale czytam Was 2dc bede robic zlecone badania przez lekarke z kliniki, to wpadne pochwalic sie wynikami. Poki co, mam nadzieje, ze okres szybko przyjdzie.. -
Badania wykazały, że witamina D wspomaga płodność kobiety, bo poprawia gospodarkę hormonalną i proces rozrodu, hamuje rozrost endometrium. Receptor witaminy D (VDR) oraz enzymy metabolizujące tę witaminę wykryto w tkankach rozrodczych u wszystkich badanych kobiet. Witamina D jest niezbędna do produkcji hormonów koniecznych do prawidłowego przebiegu owulacji. Niskie stężenia witaminy D obserwuje się u kobiet z zaburzeniami metabolicznymi i endokrynologicznymi. Np. u kobiet z PCOS (zespołem policystycznych jajników) niskie stężenie 25-hydroksywitaminy D (25(OH)D) jest związane z występowaniem otyłości
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ann89 wrote:Na kwietniowym susza widze
Ja jestem w trakcie kuracji doxycyclina. Nie udzielam sie, bo ten cykl i tak mam stratny ale czytam Was 2dc bede robic zlecone badania przez lekarke z kliniki, to wpadne pochwalic sie wynikami. Poki co, mam nadzieje, ze okres szybko przyjdzie..
Ja jutro 3dc i lece do labu.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A który dzień po ovulacji masz ?
Jestem przed, teraz biorę luteinę na wywołanie, a potem już oficjalnie zacznę cykl, jakoś w następnym tygodniu powinna @ przyjść
więc testować będę w granicach 22-28 maja
to jutro pójdę na badania. Zawsze wszystko prywatnie robię, nie ufam NFZ, na wszystko trzeba czekać miesiącami.
Wyniki online mam zawsze po 2-3 godzinach, także napisze wynik od razu jak go dostanę
Dzięki za informację o tej witaminieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 13:05
14 cykli starań
-
Ann89 wrote:Na kwietniowym susza widze
Ja jestem w trakcie kuracji doxycyclina. Nie udzielam sie, bo ten cykl i tak mam stratny ale czytam Was 2dc bede robic zlecone badania przez lekarke z kliniki, to wpadne pochwalic sie wynikami. Poki co, mam nadzieje, ze okres szybko przyjdzie..
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
mataja wrote:Mam jeszcze pytanie,może któraś z Was była kiedyś w podobnej sytuacji. Czy po poronieniu starałyście się od razu czy czekałyście np 3 cykle? U mnie poronienie samoistne, gin pozwoliła się starać po pierwszej @ po poronieniu. Czekam jeszcze na wyniki cytologii - będą w przyszłym tyg ale w tym juz sie staramy.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kto jest najwiekszym pechowcem? Ja!
Zrobili biocenoze, wyszly leukocyty i musialam posiew zrobic. Z automatu zabieg odroczony. Czekam na wynik posiewu i jak cos wyjdzie to do przeleczenia i dopiero na zabieg. Zajebiscie...Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma, ja niestety też jestem strasznym pechowcem ;/
W styczniu hsg odwołane- owulacja "wystąpiła" w 9 dc ( wątpię), luty- odwołane, miałam poradę innego lekarza i nie mogłam mieć badania (brak możliwości podwójnego finansowania- czy coś w tym stylu), w marcu też chcieli odesłać mnie z kwitkiem bo 12 dc to trochę za późno ale zmusiłam ich
więc Kochana musisz uzbroić się w cierpliwość. -
91Ewela09 wrote:Karma, ja niestety też jestem strasznym pechowcem ;/
W styczniu hsg odwołane- owulacja "wystąpiła" w 9 dc ( wątpię), luty- odwołane, miałam poradę innego lekarza i nie mogłam mieć badania (brak możliwości podwójnego finansowania- czy coś w tym stylu), w marcu też chcieli odesłać mnie z kwitkiem bo 12 dc to trochę za późno ale zmusiłam ich
więc Kochana musisz uzbroić się w cierpliwość.
Ewela ehh... widzę, że większa jazda będzie, żeby doszło do hsg. Chyba, że jakimś cudem posiew będzie git.
W każdym razie na razie gumki zakupione, czekamy na wynik i zobaczymy co dalej. Także nie wiem czy w maju będę cokolwiek mogła testować. Ale trzymam kciuki, że passa w końcu będzie jakaś lepsza.
emi witaj. Szkoda, że się nie udało, ale liczę, że w końcu zaciążymy wszystkie po kolei. :*Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Jakie badania robiłaś ?
w styczniu przed ciążą robiłam morfologię, mocz, tsh, CMV,toxoplazmoza, Różyczka,cytologię. Miałam wtedy infekcję układu moczowego i rodnego, brałam antybiotyki; ponowne badanie i posiew moczu juz ok. Pozostałe wyniki ok, jedynie tsh troche za wysokie (2,3) i biore 25 euthyrox. Po poronieniu nie robiłam juz bety. @ pierwsza po poronieniu 7.04 wiec dokładnie teraz powinnam miec owulację. Jutro odbiorę wyniki moczu a za tydzień cytologii.
-
Inffinito22 wrote:Wiecie ile te badania witaminy d3 kosztują?
Ja wiem, że cena może się różnic ale na jednym lab widzialam 250 a na drugim 50, więc to chyba za duża rozbieżność cenowa?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kama i Ewelina ja to myślałam zawsze że jestem największym pechowcem. Pare razy mialam odraczaną laparo.
I raz zostałam wyrzucona ze szpitala bo ordynator stwierdził że wymyslam iż nie mogę zajść w ciążę to był 2006r
Provita-Paliga
⛄⛄⛄