Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
K01 wrote:dziewczyny! wasza wina... a ja teraz panikuje....
budziłam sie ze 4 razy ale nie szlam siku bo nie mogłam sie zdecydować czy testowac czy nie... w końcu zatestowałam - i sa dwie krechy// na dwóch testach...
a ja teraz siedze i się cała trzesę z nerwów... M. nie ma przyjedzie wieczorem z teściem, któremu nie chce mówic, przez tel M. nie powiem a ja po ostatnie cp. mam taka panike we lbie ze szok... zwlaszcza ze mialo nie wyjsc m=niby bo mam polipa na macicy... i znow 1cs ;/
ogranijcie mnie! -
K01 wrote:dziewczyny! wasza wina... a ja teraz panikuje....
budziłam sie ze 4 razy ale nie szlam siku bo nie mogłam sie zdecydować czy testowac czy nie... w końcu zatestowałam - i sa dwie krechy// na dwóch testach...
a ja teraz siedze i się cała trzesę z nerwów... M. nie ma przyjedzie wieczorem z teściem, któremu nie chce mówic, przez tel M. nie powiem a ja po ostatnie cp. mam taka panike we lbie ze szok... zwlaszcza ze mialo nie wyjsc m=niby bo mam polipa na macicy... i znow 1cs ;/
ogranijcie mnie!
Świetne wieści z samego rana! Gratulacje!!! -
nick nieaktualnyK01 wrote:dziewczyny! wasza wina... a ja teraz panikuje....
ogranijcie mnie! -
jeszcze mi nie gratulujcie... nawet mojej gin ostatnio zabronbilam mi gratulowac dopoki sie nie upewni ze wszystko jest tam gdzie powinno... ostatnio mi gratulowala przy wejsciu a skonczylo sie wycieciem jajowodu ;/
-
I znów wkraczam do akcji Maja nie płacz zaraz Cię pocieszę. Więc tak
Od momentu, gdy dominujący pęcherzyk niejako pędem biegnie do owulacji, wytwarza on w szybko wzrastających ilościach estradiol. Ów estradiol stymuluje wytwarzanie śluzu szyjkowego, jednocześnie sprowadzając wytwarzanie FSH do stężenia poniżej wartości progowej. Staje się to czynnikiem znoszącym podtrzymujące działanie FSH na pomniejsze pęcherzyki jajników, które również podążały w wyścigu do jajeczkowania.
Spadek FSH uruchamia z kolei mechanizm dojrzewania dominującego pęcherzyka. Dzięki temu staje się on zdolny przyjąć drugą gonadotropinę przysadki mózgowej: LH. Wysokie stężenie estradiolu uaktywnia również pozytywne sprzężenie zwrotne w podwzgórzu, dzięki czemu przysadka mózgowa uwalnia masywny wyrzut hormonu LH. Pojawienie się LH w masywnej ilości staje się mechanizmem spustowym, który zapoczątkowuje pęknięcie pęcherzyka, tzn. powoduje jajeczkowanie-owulację. Dzieje się to w przybliżeniu w 37 godzin od rozpoczęcia wyrzutu LH, względnie w 17 godzin po szczycie jego występowania.
W ramach tego odcinka czasowego przed owulacją spada gwałtownie wytwarzanie estradiolu z jajnika. Po owulacji pęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte. Od tego momentu wzrasta szybko produkcja drugiego hormonu jajnikowego: progesteronu, wytwarzanego wraz z estradiolem. Wspomniany progesteron powoduje nagłą zmianę cech charakterystycznych śluzu szyjki, których wyrazem staje się Szczyt objawu śluzu. Z kolei zaś spadek progesteronu pod koniec cyklu powoduje wystąpienia krwawienia, tzn. miesiączkę." http://www.woomb.org/bom/hormones/index_pl.html
Gdyby nie było spadku estradiolu przed owulacją nie doszło by do zmian w pęcherzyku, które warunkują jego pęknięcie i uwolnienie komórki jajowej. Pęcherzyk by sobie po prostu dalej rósł jak gdyby nigdy nic.Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
https://zapodaj.net/6fd9d626fdf43.jpg.html
bobo test
https://zapodaj.net/ef12e7e0bf471.jpg.html
quixx (dziadostwo! nie kupujcie tego, w ostatniej ciazy pokazał mi ciąze chyba dopeior 17 dpo i to też tak ledwo a bobo od razu gruba krecha!)Flowwer, Kaczorka, Bajkaaa, Koliber, Lunaris, be_aduska lubią tę wiadomość
-
Więc według mnie jak za każdym razem pamiętam to miałaś 2 cykle temu 2 pecherzyki po 17mm kolejny monitoring i jeden 17mm. Uważam że to torbiel która miesza w wartościach hormonów. Sam torbiel też wytwarza.
Najlepiej idz jutro do labu i estradiol zbadaj bo jak wysoki powyżej 100 to torbielek tam ci miesza. Tezaz szukać gina jak najszybciej co zobaczy czy on tam dalej siedzi. Ginek włączy dupka w drugiej połowie cyklu i powinien się do @ wchłonąć jeśli nie to jak u Innej na miesiąc anty na wyciszenie( zreseruje hormony).
Zapisz się do kliniki bo czas płynie.
A źle nie ma, zawsze trzeba badania powtórzyć zwłaszcza że robiłaś w 5dc.
nowa na dzielni, KateHawke lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
K01 wrote:https://zapodaj.net/6fd9d626fdf43.jpg.html
bobo test
quixx (dziadostwo! nie kupujcie tego, w ostatniej ciazy pokazał mi ciąze chyba dopeior 17 dpo i to też tak ledwo a bobo od razu gruba krecha!)
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyK01 wrote:jeszcze mi nie gratulujcie... nawet mojej gin ostatnio zabronbilam mi gratulowac dopoki sie nie upewni ze wszystko jest tam gdzie powinno... ostatnio mi gratulowala przy wejsciu a skonczylo sie wycieciem jajowodu ;/
-
K01, cieszę się i trzymam mocno kciuki żeby tym razem wszystko skończyło się dobrze!
Flowwer, jak zawsze kopalnia wiedzy
Ja mam dziś drugą IUI, stresuję sięFlowwer, Kaczorka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:K01, cieszę się i trzymam mocno kciuki żeby tym razem wszystko skończyło się dobrze!
Flowwer, jak zawsze kopalnia wiedzy
Ja mam dziś drugą IUI, stresuję sięWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:19
summer86 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
K01 wrote:https://zapodaj.net/6fd9d626fdf43.jpg.html
bobo test
quixx (dziadostwo! nie kupujcie tego, w ostatniej ciazy pokazał mi ciąze chyba dopeior 17 dpo i to też tak ledwo a bobo od razu gruba krecha!)
Czekam na betę i skaczę z radośći razem z Tobą !!! Jutro biegnij na betę, TSH, progesteron i czekam na wynik gdzie na moje oko będzie beta powyżej setki
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Sarna84 wrote:
Flower, jesteś niezastąpiona
P.s zawsze życie zostawia nam furtki tylko trzeba je znaleźć.Bocianiątko lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Sarna, Flowwer, dziękuję Wam :*
Oczywiście po ostatniej nieudanej IUI obiecałam sobie, że będę żyć normalnie, cwiczyc itd., ale chyba tak się nie da Siłownię i bieganie chyba odpuszczę do testowania, będę jakieś lżejsze aktywności wybierać. -
Summer86, trzymam bardzo mocno kciuki!!
K01, trzymaj się Kochana, będzie dobrze!
Mają, nie denerwuj się na zapas. Trzeba przede wszystkim skonsultować wyniki z lekarzem, bo normy normami, ale każdy przypadek jest inny.
Ja jadę na betę. Dziś 27 dc, mam nadzieję, że nie za wcześnie. Powiem Wam, że nie czuję, żeby się udało.. wręcz trochę mnie brzuch pobolewa jak na @
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Flowwer, dzięki Kochana!! Będę dziś siedzieć jak na szpilkach. Ale tak jak pisałam, chyba wolę się nie nastawiać.
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Flowwer wrote:Czekam na betę i skaczę z radośći razem z Tobą !!! Jutro biegnij na betę, TSH, progesteron i czekam na wynik gdzie na moje oko będzie beta powyżej setki
właśnie miałam pisac co robic za badania jutro - beta obowiazkowao.
progesteron tez zorbie ale TSH (co prawda w innym labie ale jednak) robilam 09.05 czyli we wtorek wiec chyba nie ma sensu powtarzac (choc wynik powyzej 3 ;/)
HCG bete czy total I(kosztuja tyle samo wiec pytam)
a progesteron jaki? Progesteron (N55) czy 17 - OH progesteron (L79)?
ojj troche ochłonełam choć z nerwów glowa mnie boli, zaraz sie na spacer do biedry wybiore chyba bo mi zabraklo warzyw do rosolu a przewietrzyc sie przyda
Gratuluje pozytywnego testu Magdalena?
Summer trzymam kciuki
a jesli coś rpzegapiłam (nadrabiałam posty od wczoraj trzy razy a dalej mam wrazenie, ze nie wszystko dzis do mnie dotarło...) to przepraszam i trzymam kciuki i gratuluje
Maja - nie znam się totalnie na takich wynikach, ale jak Flowwer pisze, ze nie ejst źle to ja mam taka nadzieję - idź do dobrego lekarza i na penwo będzie dobrze - musi być!