Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maja84 wrote:Możesz mieć rację z tą torbielą. Faktycznie jak patrzę na te wszystkie usg to kiedy bym nie poszła, czy przed owu czy po owu to w lewym jajniku zawsze jest duży pęcherzyk. No i te testy owu przed @ które mi wyszły przecież pozytywne i to FSH... No jest coś na rzeczy. Pójdę pędem do lekarza, bo bardzo się denerwuję i muszę się uspokoić, a uspokoić może tylko dobry lekarz.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Maja, ja dokładnie taka jak Ty, tez odkładałam klinikę jak najdłużej sie dało, wręcz do samego końca czekałam ze moze nie trzeba bedzie iść, ale jak juz poszłam to żałowałam ze nie wcześniej. Wręcz dostałam takiego kopa do działania. Idz do kliniki, oni sie znają, zbadają amh i wszystko inne i zobaczysz ze podniosą na duchu ze to wcale nie jest sytuacja bez wyjścia:)
Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Lepiej sprawdzić na początku ciąży zwłaszcza że wynik ze wtorku dość wysoki.
Takie tsh może a nie musi być niebezpieczne na początku ciąży. -
Ptysia wrote:Maja, ja dokładnie taka jak Ty, tez odkładałam klinikę jak najdłużej sie dało, wręcz do samego końca czekałam ze moze nie trzeba bedzie iść, ale jak juz poszłam to żałowałam ze nie wcześniej. Wręcz dostałam takiego kopa do działania. Idz do kliniki, oni sie znają, zbadają amh i wszystko inne i zobaczysz ze podniosą na duchu ze to wcale nie jest sytuacja bez wyjścia:)
Dziękuję :* Chyba właśnie takich słów mi od Was trzeba
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja Ptysia ma rację, obie łapki do tego przykładam. Żałuję, że nie poszłam od razu po drugiej ciąży do kliniki, a nie durna czekałam półtora roku. Wiele rzeczy poszłoby szybciej, a i lekarze by wiele wyjaśnili. W Klinikach mają bardzo rozległą wiedzę i skupiają się na tym co dla nas najważniejsze - dziecku.
Zdecydowałam, że w tym cyklu nie mierzę temperatury. Nie będę się niepotrzebnie nakręcać. Jedynie będę sobie wszystko zapisywać, co kiedy. A przy terminie @ będzie co będzie. Wczoraj pierwsza tabletka Clo na wieczór. Zobaczymy co w sobotę gin mi powie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Cześć dziewczyny. Gratuluje dwóch kresek:)
ja jestem dziś 9-10 dpo i zatestowałam. Wyszedł cień cienia, ale na teście Quixx, a K01 piszę, że są kiepskie te testy
Może być fałszywie dodatni?
Zatestowałam bo jestem chora. Od piątku próbowałam się leczyć domowymi sposobami, ale nic nie dają, lekarz zalecił antybiotyk i teraz nie wiem czy brać?
doradźcie dziewczyny. Nie mam sił lecieć na betę by sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 12:04
-
Paula, najlepszy jest Bobo Test, zreszta jak widać na załączonych obrazkach u K01 jaka różnica w kolorze miedzy tymi testami. Jeśli masz tylko możliwość w te pędy do rossmanna i rób jeszcze raz, jeśli na Quixx wyszedł bladzioch to na Bobo powinna wyjsć juz pokaźna kreska trzymam kciuki!
madzia8lenka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podczytuję Was cały czas. Gratuluję K01 ,a Paula leć po Bobotesta i napewno wyjdzie piękna krecha,a ja we wtorek mam pierwszą wizytę u lekarza i zobaczymy czy maleństwo się dobrze rozwija. I może usłyszę serduszko ale bardzo zaczynam się stresować jednocześnie
-
K01 gratulacje!
Ja dziś 17 dc i już zaczynam wariować i mieć cichą nadzieję...Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Paula_29 wrote:Cześć dziewczyny. Gratuluje dwóch kresek:)
ja jestem dziś 9-10 dpo i zatestowałam. Wyszedł cień cienia, ale na teście Quixx, a K01 piszę, że są kiepskie te testy
Zatestowałam bo jestem chora. Od piątku próbowałam się leczyć domowymi sposobami, ale nic nie dają, lekarz zalecił antybiotyk i teraz nie wiem czy brać?
doradźcie dziewczyny. Nie mam sił lecieć na betę by sprawdzić
Ja bym nie brała antybiotyku, test powtórzyła jutro rano, na betę poszła jak siły pozwolą, a tymczasem wrzuć nam tu tego bladziocha to powiemy co tam widzimy.
-
Paula_29 wrote:Cześć dziewczyny. Gratuluje dwóch kresek:)
doradźcie dziewczyny. Nie mam sił lecieć na betę by sprawdzić
ja na quixxa narzekam bo ostatnio robiłam je od 14dpo i ciagle albo biel albo super cien cienia (fakt ze wteyd tez mialam cp wiec moze i beta byla nizsza.. nie wiem (ale potem tez mialam porwnanie z dwoch kolejnych dni - najpierw quixx a potem bobo strumieniowy i byla ogromna roznica w kolorze, bobo duzo wyrazniejsze i pewne
teraz tez widac - oba testy z tego smaego moczu a widac jaka roznica w grubosci i intensywnosci kresek
ale jesli QUIXX pokazal wyraznego bladziocha to powtorz jutro rano bobotestem i jesli to mozliwe zrob bete - a antybiotykiem sie wstzrymaj dopoki nie ebdziesz pewna co do ciazy
trzymam kciuki! -
O tak! Kocham bobotesty od 3 lat miłością absolutną
-
Ja też potwierdzam - quixx jest kiepski. Wczoraj wyszedł cień cienia, a dzisiaj na innym teście zobaczyłam dwie krechy:)
K01 - gratuluję czyli jednak rumieńce to było to!
Bocianiątko, Maja głowa do góry. Macie tu takie wsparcie, że na pewno wszystko się musi wreszcie poukładać. Nie może być inaczej!Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Użyłam emotki i mi zjadła posta
Bobotesty pokazują bladziocha jak beta we krwi jest kolo 25 -
Już po IUI, było 100x lepiej niż za 1 razem. Lekarz zrobił wcześniej USG, powiedział, że jestem bardzo dobrze wystymulowana (nie jest to mój lekarz prowadzący), endometrium tłuściutkie i 2 pęcherzyki po ok. 26 mm, które dziś powinny pęknąć. Czy mogły aż tak podrosnąć w 2,5 dnia? W piątek rano miały 17 i 19 mm. Nasienie też podobno bardzo dobre. We wtorek mam podejść na sprawdzenie czy pękły i wtedy decyzja od kiedy brać Duphaston.
malka, Karolina90, Kaczorka, Sarna84, Bocianiątko, Barbarka1984, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Mi Bobotest pokazał bladziocha (co prawda najbladszego z najbledszych, ale niektóre dziewczyn stad widziały) a następnego dnia Beta 7,29