Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalenna wrote:Obiecałam, że wieczorem ogarnę zdjęcie. Ale, że zaopatrzyłam się w testy i wstawię tu najnowszy (z popołudniowego badania).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a0377788941.jpg
a na wszelki wypadek jeszcze link
https://zapodaj.net/f9f1aa31c0075.jpg.html
Widac! I to dość wyraźnie! Super! Gratulacje
-
KateHawke wrote:Mam tak samo jak ty... Wykresy idealne a w środku nic nie zaskakuje. Może teraz nowy lekarz coś na to poradzi...
-
Amy333 wrote:Ja tez mam ksiazkowe wykresy,a okazalo sie ze bezowulacyjne:/ w pon.ide potwierdzic ze owu znow nie bylo,ehh:/
Amy333 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Magdalenna wrote:Obiecałam, że wieczorem ogarnę zdjęcie. Ale, że zaopatrzyłam się w testy i wstawię tu najnowszy (z popołudniowego badania).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a0377788941.jpg
a na wszelki wypadek jeszcze link
https://zapodaj.net/f9f1aa31c0075.jpg.html
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bocianiątko wrote:Niestety, beta negatywna. Progesteron 8,5. Tsh 1 ale ft4 10,2 przy normie do 10,9... dobrze ze mam endokrynologa w środę
Otwieram wino!
Tulę Przykro mi słoneczko, bo baaaardzo mocno Ci kibicuję
Na marne pocieszenie powiem, że kupiłam dziś zapas win i piję razem z Tobą
Moje wyniki przyszły dopiero teraz Jakoś strasznie późno jak nigdy. Zaraz je otworzę i zobaczę co tam ze mną nie tak.
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Moje wyniki:
FSH - 34,94 mIU/ml
normy:
faza folikularna: 2,5 - 10,2
faza owulacyjna: 3,4 - 33,4
faza lutealna: 1,5 - 9,1
ciaza: < 0,3
po menopauzie: 23,0 - 116,3
LH - 14,39 mIU/ml
normy:
faza folikularna: 1,9 - 12,5
faza owulacyjna: 8,7 - 76,3
faza lutealna: 1,5 - 9
ciaza: <0,1 - 1,5
po menopauzie: 15,9 - 54,0
antykoncepcja: 0,7 - 5,6
Prolaktyna - 12,2 ng/ml
normy:
nie w ciazy: 2,8 - 29,3
w ciazy: 9,7 - 208,5
po menopauzie: 1,8 - 20,3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 01:22
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
wartość FSH powyżej 18 mIU/ml oznacza wyczerpaną rezerwę jajnikową.
Właśnie coś takiego znalazłam i się załamałam...
Wygląda na to, że moja rezerwa się wyczerpała a wynik mam na etapie menopauzy...
Nie znam się na tym, nie chcę panikować na zapas, ale cały internet mi mówi, że nie mam najmniejszych szans na dziecko...
Nie wiem co mam robić...pustka w sercu i głowie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 01:25
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Bocianiątko wrote:Niestety, beta negatywna. Progesteron 8,5. Tsh 1 ale ft4 10,2 przy normie do 10,9... dobrze ze mam endokrynologa w środę
Otwieram wino!
Bocianiątko tule mocno :* Czerwiec musi być Twoj! Strasznie przykro, bardzo liczyłam ze uda Ci się w tym cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 07:46
-
Maja84 wrote:wartość FSH powyżej 18 mIU/ml oznacza wyczerpaną rezerwę jajnikową.
Wygląda na to, że moja rezerwa się wyczerpała a wynik mam na etapie menopauzy...
Nie znam się na tym, nie chcę panikować na zapas, ale cały internet mi mówi, że nie mam najmniejszych szans na dziecko...
Nie wiem co mam robić...pustka w sercu i głowie...
Nie wiem co napisać bo sie nie znam, ale wiesz ze jak sie szuka w internecie dlaczego boli głowa to rak jak nic? Skonsultuj, moze nie jest tak zle, zwłaszcza ze takie wyniki maja prawo sie tez z tego jak ja to odczytuje pojawić w cyklu...
Karma88 lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Maja84, FSH kiedyś było traktowane jako wyznacznik rezerwy, teraz już się od tego odchodzi. No ale rzeczywiście wyniki sugerują, że coś może być nie tak. Najwięcej powiedziałoby o rezerwie badanie AMH, je też się wykonuje w 2-3 dc.
Nie załamuj się kochana, tylko keć z wynikami do lekarza i on powie co dalej robić. -
Summer trzymam kciuki to jest ten dzień. Piękna pogoda
Musi się udać!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaja84 wrote:wartość FSH powyżej 18 mIU/ml oznacza wyczerpaną rezerwę jajnikową.
Nie wiem co mam robić...pustka w sercu i głowie... -
Maja84 wrote:wartość FSH powyżej 18 mIU/ml oznacza wyczerpaną rezerwę jajnikową.
Nie wiem co mam robić...pustka w sercu i głowie...
Maja, nie znam się kompletnie, ale pamiętam jak w kwietniowym chyba Flowwer (przepraszam jesli cos pokręciłam) pisała nie pamiętam do kogo, że na podstawie samego FSH nie należy wyrokowac. Na pewno powinnaś oznaczyć AMH.Rozumiem Twój niepokój, ale wierzę że będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 08:08
Lunaris lubi tę wiadomość
-
dziewczyny! wasza wina... a ja teraz panikuje....
budziłam sie ze 4 razy ale nie szlam siku bo nie mogłam sie zdecydować czy testowac czy nie... w końcu zatestowałam - i sa dwie krechy// na dwóch testach...
a ja teraz siedze i się cała trzesę z nerwów... M. nie ma przyjedzie wieczorem z teściem, któremu nie chce mówic, przez tel M. nie powiem a ja po ostatnie cp. mam taka panike we lbie ze szok... zwlaszcza ze mialo nie wyjsc m=niby bo mam polipa na macicy... i znow 1cs ;/
ogranijcie mnie!Lunaris, malka, Sarna84, KateHawke, Bocianiątko, E_w_c_i_a, madzia8lenka, Roxanne, MamaLaury lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj 3 dc i plan na kolejne miesiące jest taki, ze zmieniam lekarza i mam nadzieje ze podejdzie do mnie po ludzku. Następne 4 miesiące maja pójść w odstawke i beda bez starań, wiec chce w tym czasie przebadać sie z M od a do zet żebyśmy mogli w razie czego we wrześniu znowu podjąć starania z czystym sumieniem i nowa nadzieja przy okazji odpocznę od tego wszystkiego. Mam nadzieje ze jak ja zacznę sie na nowo starać to Wy już bedziecie wszystkie w ciąży! Ja znowu wczoraj sie dowiedziałam ze kolejna koleżanka w ciąży i kolega bedzie ojcem... a ja dalej w tyle, dlatego stwierdziłam ze muszę dać sobie wiecej czasu
Lunaris lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Maja właśnie miałam Ci napisać to samo co Sarna- zrób AMH i skonsultuj z DOBRYM lekarzem od niepłodności swoje wyniki.
Nie znamy się ale widzę że jesteś bardzo wrażliwą osobą i bardzo przeżywasz. Nie wiem czy to Cię pocieszy ale mnie też lekarze mówili że bez InVitro nie mam szans a jednak byłam na tyle zaparta że udało się i bez tego.
Nie poddawaj się, wydaje mi się że jeszcze możesz dużo zrobić dla siebie w kwestii diagnozowania i prób zajścia w ciążę. Każda z nas jest inna i nie można się sugerować wynikami innych. Wiadomo-porównujemy się do siebie bo jesteśmy w tym wszystkie razem, wspieramy się. Mamy ten sam problem. JEdni to znoszą lepiej inni gorzej. ALE! Póki mamy macice to mamy szanse! Nawet jak nie będziemy mieć jajek, owulacji, drozności to zawsze mamy IF jeszcze. Póki nie ma menopauzy jest nadzieja!
Nie daj się! Popłacz sobie, napij się wina, obraź na internet na parę dni a potem popraw koronę i walcz! Jesteśmy z Tobą :*Sarna84, dziabąg lubią tę wiadomość