Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie to się cieszę i stresuję jednocześnie, wiem, że zadaję dużo pytań dziwnych, ale wiecie - pierwsza ciąża
swoją drogą to nie sądziłam, że tak mnie to zestresuje, chciałam się cieszyć, a ciągle się martwię
zagryzę sobie jakąś kanapeczką, bo widzę, że na głodnego większe głupoty do głowy wpadają
-
calza wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych ukłuć brzucha/lekkich skurczy/pobolewania w krzyżu. Mój narzeczony twierdzi, że to dlatego, że do 3 mca zarodek się będzie przemieszczać zanim się dobrze wczepi, ale mi się to wydaje jakąś bzdurą... ile zarodek mości się w macicy? dziś mam 14dpo i się zastanawiam kiedy będzie już "w miarę bezpiecznie", ciągle się stresuję, bo dziś powinna być @.
tego nie czuć
pęcherzyk z czasem wspina się po ścianie macicy ale tego nie czujesz, czujesz więzadła jak macica rośnie
-
Hopeless wrote:W miarę bezpiecznie jest po pierwszym trymestrze. Do ciągnięcia się przyzwyczaj bo to się ciągnie i ciągnie. Macica rośnie i więzadła się rozciągają. Z przemieszczaniem to bez przesady
tego nie czuć
pęcherzyk z czasem wspina się po ścianie macicy ale tego nie czujesz, czujesz więzadła jak macica rośnie
no to się cieszę! A kiedy teraz powinnam betę zrobić kolejną/proga/tsh/inne?
-
calza wrote:Znaczy, że jest dobrze
Beta jak na 13 dpo jest super. Myślę, że nie ma potrzeby powtarzać. Progesteron też.
Teraz w rozsądnym terminie idź do gina. Najlepiej za jakieś 2.5-3 tygodnie. Wtedy już powinno być widoczne serduszkoi pewnie wtedy dostaniesz skierowanie na badania. Wcześniej nie trzeba robić.
Chyba że TSH, żeby sprawdzić czy nie jest za wysokie. To możesz zrobić nawet jutro. Jak będzie poniżej 2 to polecam czekać na wizytę u gina.
Szybko minie -
betę generalnie powtarza się co 48h żeby sprawdzić przyrost
progesteron możesz powtórzyć razem z betą ale był wysoki wiec jeśli nie ma plamienia to jest dobrze
a tsh jeśli teraz jest ok to za miesiąc i to najlepiej razem z ft4 (oczywiście jeśli masz problemy z tarczycą, bo jak nie to tylko tsh chyba raz na 3 m-ce) ale to już Ci pewnie lekarz zleci na wizycie
teraz pozostaje Ci się tylko cieszyć, odpoczywać i czekać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:50
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Kaczorka wrote:Beta jak na 13 dpo jest super. Myślę, że nie ma potrzeby powtarzać. Progesteron też.
Teraz w rozsądnym terminie idź do gina. Najlepiej za jakieś 2.5-3 tygodnie. Wtedy już powinno być widoczne serduszkoi pewnie wtedy dostaniesz skierowanie na badania. Wcześniej nie trzeba robić.
Chyba że TSH, żeby sprawdzić czy nie jest za wysokie. To możesz zrobić nawet jutro. Jak będzie poniżej 2 to polecam czekać na wizytę u gina.
Szybko minie
Jeny, kaczorka, jak ta Twoja ciąża szybko lecimasz juz brzuszek?
w sumie nie mam pojęcia kiedy zaczyna sie pojawiać
Bocianiątko - poszło wczoraj rano. Powinnaś jakos niedługo dostać
U mnie pełnia cyklu, trzymajcie kciuki za pływaków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:24
Flowwer lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
calza wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych ukłuć brzucha/lekkich skurczy/pobolewania w krzyżu. Mój narzeczony twierdzi, że to dlatego, że do 3 mca zarodek się będzie przemieszczać zanim się dobrze wczepi, ale mi się to wydaje jakąś bzdurą... ile zarodek mości się w macicy? dziś mam 14dpo i się zastanawiam kiedy będzie już "w miarę bezpiecznie", ciągle się stresuję, bo dziś powinna być @.
Mnie przestał brzuch boleć jak na @ jakieś 2-3 dni po spodziewanym terminie. Teraz już tylko mnie trochę ciągnie w środku tak dziwnie ale nie jak na @.
Dzisiaj zrobiłam sobie spacer. Jakieś 15km. I było tak pięknie że mi się nie chciało wracać do hotelusama tu siedzę. Nawet nie ma z kim pogadać.
-
innamorata88 wrote:Flowwer, kochana, do kliniki kiedy się wybieracie?
A jedziemy łeb w łeb !!! Ja od soboty lece z kolejną stymulacją.
A dziś 7h siedziałam u kosmetyczki full wypasczuje się dopieszczona hihi
Czrna 81, innamorata88, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Jutro jadę może bedą wyniki immunofenotypu. A wizyta w 14 dc ostatni cykl z letrozolem a później chce przycisnąć dr o gonatropiny co o tym sądzisz?
A jedziemy łeb w łeb !!! Ja od soboty lece z kolejną stymulacją.
A dziś 7h siedziałam u kosmetyczki full wypasczuje się dopieszczona hihi
Kochana nie wiem czy jest to dobry pomysłspróbuj może z lamettą? Gonadotropiny - gonal f, menopur zostawiłabym na ewentualne <mam nadzieję, że uda Wam się bez tego> in vitro, żeby jajniki wystrzeliły z produkcją w kosmos.
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Ojej ile bym dała za tyyyyyyyle czasu tylko dla siebie, jeszcze spędzonego na takim tuningu <marzyciel>
Kochana nie wiem czy jest to dobry pomysłspróbuj może z lamettą? Gonadotropiny - gonal f, menopur zostawiłabym na ewentualne <mam nadzieję, że uda Wam się bez tego> in vitro, żeby jajniki wystrzeliły z produkcją w kosmos.
Ciało całe mam dopieszczone a dusza podleczona tego mi brakowało
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
malka wrote:Inna a co Ty masz za słodziaka na avatarze?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nowa na dzielni wrote:Jeny, kaczorka, jak ta Twoja ciąża szybko leci
masz juz brzuszek?
w sumie nie mam pojęcia kiedy zaczyna sie pojawiać
Szybko? Zawsze mi się wydaje, że u innych szybciej :p
Brzuszek już się pojawiaale jak założę coś luźnego to wyglądam jakbym gruba po prostu była :p
Flowwer - pochwal się co Ci tam dzisiaj robilimycha91 lubi tę wiadomość
-
A full tuning twarzy
woskowanie, rzęsy, stopy, masaż całego ciała ♡♡♡
Kaczorka, Poziomka92 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Nic sie nie martw mnie brzuch jeszcze troche bolal po pozytywnym tescie. Mozesz w ramach pomocy sobie brac nospe - jest bezpieczna w ciazy. Jesli nie mialas problemow z tarczyca to wszystkie badania ktore misisz zrobic wypisze lekarz. Kaczorka ma racje - za 2 tygodnie idz wtedy juz bedzie cos widacdbaj o siebie, odpoczywaj i staraj nie stresowac
-
Dziewczyny czy wy przed okresem macie zachciewajki ja nigdy nie mialam a od wczoraj non stop snicersy bym jadla
od wczoraj 8 batonow wchlonelam i po kolejne zajechalam juz do sklepu co by mi nie zabraklo w domu. Dzien dzis piekny ze ho ho
-
Flowwer wrote:Swojego synka Syberyjska odmiana Neva Masquerade
Piekne są! Ja też mam synka kocura snowshoeale się za nim stęskniłam! Już się nie mogę doczekać jak jutro wpadnę do domu i go wysciskam! Mąż będzie musiał poczekać na swoją kolej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 20:57
-
OjMaryś wrote:Dziewczyny czy wy przed okresem macie zachciewajki ja nigdy nie mialam a od wczoraj non stop snicersy bym jadla
od wczoraj 8 batonow wchlonelam i po kolejne zajechalam juz do sklepu co by mi nie zabraklo w domu. Dzien dzis piekny ze ho ho
ogóle mięso a słodycze mogą nie istnieć
malka, OjMaryś lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Oj Maryś oby to były zachcianki fasolkowe
strasznie Ci tego życzę!
Fajnie, że jesteś z nami znowuOjMaryś lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Piekne są! Ja też mam synka kocura snowshoe
ale się za nim stęskniłam! Już się nie mogę doczekać jak jutro wpadnę do domu i go wysciskam! Mąż będzie musiał poczekać na swoją kolej
malka, Karolina90 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄