Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie to się cieszę i stresuję jednocześnie, wiem, że zadaję dużo pytań dziwnych, ale wiecie - pierwsza ciąża swoją drogą to nie sądziłam, że tak mnie to zestresuje, chciałam się cieszyć, a ciągle się martwię zagryzę sobie jakąś kanapeczką, bo widzę, że na głodnego większe głupoty do głowy wpadają
-
calza wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych ukłuć brzucha/lekkich skurczy/pobolewania w krzyżu. Mój narzeczony twierdzi, że to dlatego, że do 3 mca zarodek się będzie przemieszczać zanim się dobrze wczepi, ale mi się to wydaje jakąś bzdurą... ile zarodek mości się w macicy? dziś mam 14dpo i się zastanawiam kiedy będzie już "w miarę bezpiecznie", ciągle się stresuję, bo dziś powinna być @.
-
Hopeless wrote:W miarę bezpiecznie jest po pierwszym trymestrze. Do ciągnięcia się przyzwyczaj bo to się ciągnie i ciągnie. Macica rośnie i więzadła się rozciągają. Z przemieszczaniem to bez przesady tego nie czuć pęcherzyk z czasem wspina się po ścianie macicy ale tego nie czujesz, czujesz więzadła jak macica rośnie
-
calza wrote:Znaczy, że jest dobrze no to się cieszę! A kiedy teraz powinnam betę zrobić kolejną/proga/tsh/inne?
Beta jak na 13 dpo jest super. Myślę, że nie ma potrzeby powtarzać. Progesteron też.
Teraz w rozsądnym terminie idź do gina. Najlepiej za jakieś 2.5-3 tygodnie. Wtedy już powinno być widoczne serduszko i pewnie wtedy dostaniesz skierowanie na badania. Wcześniej nie trzeba robić.
Chyba że TSH, żeby sprawdzić czy nie jest za wysokie. To możesz zrobić nawet jutro. Jak będzie poniżej 2 to polecam czekać na wizytę u gina.
Szybko minie -
calza wrote:Znaczy, że jest dobrze no to się cieszę! A kiedy teraz powinnam betę zrobić kolejną/proga/tsh/inne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:50
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Kaczorka wrote:Beta jak na 13 dpo jest super. Myślę, że nie ma potrzeby powtarzać. Progesteron też.
Teraz w rozsądnym terminie idź do gina. Najlepiej za jakieś 2.5-3 tygodnie. Wtedy już powinno być widoczne serduszko i pewnie wtedy dostaniesz skierowanie na badania. Wcześniej nie trzeba robić.
Chyba że TSH, żeby sprawdzić czy nie jest za wysokie. To możesz zrobić nawet jutro. Jak będzie poniżej 2 to polecam czekać na wizytę u gina.
Szybko minie
Jeny, kaczorka, jak ta Twoja ciąża szybko leci masz juz brzuszek? w sumie nie mam pojęcia kiedy zaczyna sie pojawiać
Bocianiątko - poszło wczoraj rano . Powinnaś jakos niedługo dostać
U mnie pełnia cyklu, trzymajcie kciuki za pływaków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:24
Flowwer lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
calza wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych ukłuć brzucha/lekkich skurczy/pobolewania w krzyżu. Mój narzeczony twierdzi, że to dlatego, że do 3 mca zarodek się będzie przemieszczać zanim się dobrze wczepi, ale mi się to wydaje jakąś bzdurą... ile zarodek mości się w macicy? dziś mam 14dpo i się zastanawiam kiedy będzie już "w miarę bezpiecznie", ciągle się stresuję, bo dziś powinna być @.
Mnie przestał brzuch boleć jak na @ jakieś 2-3 dni po spodziewanym terminie. Teraz już tylko mnie trochę ciągnie w środku tak dziwnie ale nie jak na @.
Dzisiaj zrobiłam sobie spacer. Jakieś 15km. I było tak pięknie że mi się nie chciało wracać do hotelu sama tu siedzę. Nawet nie ma z kim pogadać.Flowwer lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Flowwer, kochana, do kliniki kiedy się wybieracie?
A jedziemy łeb w łeb !!! Ja od soboty lece z kolejną stymulacją.
A dziś 7h siedziałam u kosmetyczki full wypas czuje się dopieszczona hihi
Czrna 81, innamorata88, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Jutro jadę może bedą wyniki immunofenotypu. A wizyta w 14 dc ostatni cykl z letrozolem a później chce przycisnąć dr o gonatropiny co o tym sądzisz?
A jedziemy łeb w łeb !!! Ja od soboty lece z kolejną stymulacją.
A dziś 7h siedziałam u kosmetyczki full wypas czuje się dopieszczona hihi
Kochana nie wiem czy jest to dobry pomysł spróbuj może z lamettą? Gonadotropiny - gonal f, menopur zostawiłabym na ewentualne <mam nadzieję, że uda Wam się bez tego> in vitro, żeby jajniki wystrzeliły z produkcją w kosmos.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Ojej ile bym dała za tyyyyyyyle czasu tylko dla siebie, jeszcze spędzonego na takim tuningu <marzyciel>
Kochana nie wiem czy jest to dobry pomysł spróbuj może z lamettą? Gonadotropiny - gonal f, menopur zostawiłabym na ewentualne <mam nadzieję, że uda Wam się bez tego> in vitro, żeby jajniki wystrzeliły z produkcją w kosmos.
Ciało całe mam dopieszczone a dusza podleczona tego mi brakowało
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
malka wrote:Inna a co Ty masz za słodziaka na avatarze?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nowa na dzielni wrote:Jeny, kaczorka, jak ta Twoja ciąża szybko leci masz juz brzuszek? w sumie nie mam pojęcia kiedy zaczyna sie pojawiać
Szybko? Zawsze mi się wydaje, że u innych szybciej :p
Brzuszek już się pojawia ale jak założę coś luźnego to wyglądam jakbym gruba po prostu była :p
Flowwer - pochwal się co Ci tam dzisiaj robilimycha91 lubi tę wiadomość
-
A full tuning twarzy woskowanie, rzęsy, stopy, masaż całego ciała ♡♡♡
Kaczorka, Poziomka92 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Nic sie nie martw mnie brzuch jeszcze troche bolal po pozytywnym tescie. Mozesz w ramach pomocy sobie brac nospe - jest bezpieczna w ciazy. Jesli nie mialas problemow z tarczyca to wszystkie badania ktore misisz zrobic wypisze lekarz. Kaczorka ma racje - za 2 tygodnie idz wtedy juz bedzie cos widac dbaj o siebie, odpoczywaj i staraj nie stresowac -
Dziewczyny czy wy przed okresem macie zachciewajki ja nigdy nie mialam a od wczoraj non stop snicersy bym jadla od wczoraj 8 batonow wchlonelam i po kolejne zajechalam juz do sklepu co by mi nie zabraklo w domu. Dzien dzis piekny ze ho ho
-
Flowwer wrote:Swojego synka Syberyjska odmiana Neva Masquerade
Piekne są! Ja też mam synka kocura snowshoe ale się za nim stęskniłam! Już się nie mogę doczekać jak jutro wpadnę do domu i go wysciskam! Mąż będzie musiał poczekać na swoją kolejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 20:57
Flowwer lubi tę wiadomość
-
OjMaryś wrote:Dziewczyny czy wy przed okresem macie zachciewajki ja nigdy nie mialam a od wczoraj non stop snicersy bym jadla od wczoraj 8 batonow wchlonelam i po kolejne zajechalam juz do sklepu co by mi nie zabraklo w domu. Dzien dzis piekny ze ho ho
malka, OjMaryś lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Oj Maryś oby to były zachcianki fasolkowe strasznie Ci tego życzę!
Fajnie, że jesteś z nami znowuOjMaryś lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Piekne są! Ja też mam synka kocura snowshoe ale się za nim stęskniłam! Już się nie mogę doczekać jak jutro wpadnę do domu i go wysciskam! Mąż będzie musiał poczekać na swoją kolej
malka, Karolina90 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄